2023-10-11
今日又黎小念頭食嘢啦, 黎佐好多次, 平時係食lunch, 今次係第一次食dinner, lunch每次都好多人要等, 今晚七點半黎到都有啲客但就有位唔使等日式鹽麴燒五花肉: 加佐山藥蓉, 芝麻雞翼, 五花肉大大塊, 香噴噴, 好啱配飯, 每一啖都好滿足, 山藥蓉口感黏黏地好特別, 感覺好健康. 芝麻雞翼超級好食, 熱辣辣, 煎得好香好香, 極力推介 香煎牛舌芯(極): 牛舌芯加佐辣椒油, 辣辣地好香好送飯, 另外隔離個配菜酸酸地好開胃, 用佐另一款辣椒醬, 好辣, 但好好味, 個湯都好好飲, 不過有略嫌唔够熱, 我鍾意超級滾熱既湯黑杞子桑葚蜜: 每次黎都好期待飲佢地既花茶, 成個感覺勁寫意, 黑杞子桑葚蜜次次都有嗌, 味道够濃, 超鐘意飲,飲完仲厚面皮咁問職員可唔可以加熱水, 因為覺得唔加有啲可惜佐啲料, 職員超好人問使唔使加啲蜂蜜木燙青茶: 滿滿茶葉, 茶味非常濃, 好飲, 不過lunch嗌好啲, 可以提神, dinner就唔好啦, 好似我咁飲完搞到夜晚訓唔著奶蓋芒果戚風: 重頭戲當然係cake, 加$30/$35就有一件cake, 好優惠, 見每一枱客都有嗌, 果然好出色,
奶蓋芒果戚風: 重頭戲當然係cake, 加$30/$35就有一件cake, 好優惠, 見每一枱客都有嗌, 果然好出色, 鋪滿奶蓋既海綿蛋糕, 中間夾住芒果醬, 加埋芒果蓉, 好滿足好開心. 甜品真係好大威力. 原來餐廳仲有蛋糕訂送服務, 太好啦, 有需要一定會訂.