難得有個Teatime仔時間 去佐小念頭度食個下午茶見到有個抹茶檸檬芭菲好似好好食咁🙈叫佐黎食見到上面一大堆Cream,以為中間先有雪糕 點知食到落去先知原來成杯都無雪糕得Cream😭我問返個店員 你地芭菲係完全無雪糕㗎?佢仲要同我講係㗎!62蚊既芭菲 求其整啲cream擺靚啲真係好掙🥲以後都唔知會唔會有芭菲伏完後遺證 最後都係無食放係到唯有🥺🥺至於我朋友其他野食都還好既 但想試既朋友真心千祈唔好選擇錯
難得有個Teatime仔時間 去佐小念頭度食個下午茶
見到有個抹茶檸檬芭菲好似好好食咁🙈叫佐黎食

至於我朋友其他野食都還好既 但想試既朋友真心千祈唔好選擇錯

早排朋友轉工轉咗去荔枝角返工🗂️趁有日得閒即刻約佢係公司附近食lunch⏰上網搵到呢間靚靚cafe☕️近近地一於過嚟試下上網睇到啲人提醒一定要book位即刻對餐廳期望好大😮餐廳係用QR code落單介面非常唔好用👎🏻同行朋友落咗單之後發現落錯單要通知員工更改 十分麻煩✊🏻建議餐廳改善QR code落單介面🤷🏻‍♀️因為我地之前喺其他餐廳用過同類QRcode落單都唔會好似呢間落單咁複雜🤦🏻‍♀️首先一人嗌左一個lunch set擺盤打卡係幾靚但可惜食物份量較少🫠只啱食量細既女仔食👧🏻同行男仔同事完全食唔飽🧒🏻食物質素係cafe嚟講中等😐朋友嗌既牛柳粒set夾咗一舊咬落覺得有啲韌🙁Feel到如果凍咗應該更加難食😟反而朋友最唔睇好我個嗌嘅軟殼蟹雄鴻喜菇炒飯上檯打卡幾靚 聞落好香 調味剛剛好 唔會太咸 份量正常👌🏻總括而言呢間返工lunch價錢偏貴💸間唔時約朋友食飯可以食一兩次環境幾舒服 可以坐得比較耐🪑食物質素中等 無太大驚喜唔記得嗌佢地最出名既蛋糕今次食完唔會特別推薦比其他朋友食😕
早排朋友轉工轉咗去荔枝角返工🗂️

食物質素中等 無太大驚喜
唔記得嗌佢地最出名既蛋糕
今次食完唔會特別推薦比其他朋友食😕
2023-01-02 189 views
以前在旺角店光顧時只有蛋糕及飲品等輕食,知道他們搬到荔枝角後有主食選擇,所以相約兩位朋友一試。我們每人點了一份主食,以及點了兩件蛋糕分享。我點了一份和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯,牛仔粒調味適中,不會蓋過牛肉的肉香味。牛汁金菇飯點了少飯都仍好大碗😆金菇的份量亦很多,只是略嫌飯粒稍硬了一點。加配了日式薯仔球,就是一球簡單的薯仔沙律~朋友點的名古屋炸豬扒,主食選配熱烏龍麵,另外加點了一份關東煮。關東煮的湯式味道不算太濃味,所以裡面的食材也沒有太重關東煮湯料味道。另一位朋友點的洋蔥香煎雞排伴日式薯蓉也是較簡單的款式,感覺鹹食整體都不過不失,這個價錢而言份量也是合理。鐵觀音芝士蛋糕最上方的鐵觀音茶味濃郁,個人偏好較硬身更凍,有點像雪糕的口感的芝士蛋糕整餐最喜歡的一道 — 泰式奶茶戚風,蛋糕體濕度適中,上方的泰奶淋醬不會過甜,與之前在舊店的表現一樣出色的。🤍
牛汁金菇飯
和風煎牛仔粒
日式薯仔球
加配了日式薯仔球,就是一球簡單的薯仔沙律~
名古屋炸豬扒

名古屋炸豬扒
洋蔥香煎雞排伴日式薯蓉
泰式奶茶戚風
2023-01-01 185 views
早排睇到Youtuber介紹呢一間"小念頭",今日放假就約埋朋友嚟試下~入到店內環境都OK,店內係用qrcode落單~食物選擇都算多,有cake/主食/定食,我就同朋友嗌咗兩個Lunch定食,不過食物質素就有小小失望🥴🤢🍱和風煎牛仔骨配牛汁金菇飯套餐味道有啲鹹,同埋煮到過熟☹️而白飯嘅質素就欠佳,飯的水份太濕,影響味道😭好似漿糊一樣🤢對於飯有要求嘅我地就好失望☹️🤢😵‍💫🤢🍱西京燒三文魚扒食物擺盤幾靚,但都係白飯煮得過濕😥⋯⋯🤢飲品方面我叫左奶蓋烏龍茶&奶蓋綠茶🍵跟餐$10🍵奶蓋另外+$3🍵/海鹽奶蓋+$5原味奶蓋都係超甜😵‍💫海鹽奶蓋就比較正常,而茶味就比較少。

入到店內環境都OK,店內係用qrcode落單~

🤢🍱和風煎牛仔骨配牛汁金菇飯套餐

🤢🍱西京燒三文魚扒
食物擺盤幾靚,但都係白飯煮得過濕😥⋯⋯🤢

飲品方面我叫左奶蓋烏龍茶&奶蓋綠茶🍵跟餐$10🍵
奶蓋另外+$3🍵/海鹽奶蓋+$5
原味奶蓋都係超甜😵‍💫海鹽奶蓋就比較正常,而茶味就比較少。

2022-12-17 208 views
最近先知原來搬到嚟荔枝角比起之前除左空間大咗 都多左唔同日式定食選擇 但整體嚟講都係甜品做得出色啲📌西京燒鮭魚三文魚望落大塊 但係偏薄身 呢款西京燒帶多一點焦香味道 好適合送飯 另外加$6 配芝麻豆腐作前菜都幾開胃幾夾😎📌和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯味道偏鹹 牛仔粒煮得過熟 本身牛仔粒調味偏重+牛汁金菇淋落個飯到 非重口味人士要謹選📌咖啡酒烤芝士蛋糕講咁耐到左最期待甜品環節 焗芝士蛋糕相比一般凍餅無咁膩 加上去左咖啡酒 淡淡咖啡香+香脆杏仁餅底 令人愈食愈精神🤣📌泰式奶茶戚風蛋糕相比芝士蛋糕整體味道偏甜 蛋糕非常鬆軟有淡淡茶香 配埋奶茶醬食 茶嘅味道更濃厚如果可以再減甜都會想再食📌伯爵香橙鮮奶茶奶味突出過茶味好多 整體味道偏甜 如果茶嘅濃度再調節 平均一下會更好
最近先知原來搬到嚟荔枝角

📌西京燒鮭魚
📌和風煎牛仔粒配牛汁金菇飯
📌咖啡酒烤芝士蛋糕
📌泰式奶茶戚風蛋糕
如果可以再減甜都會想再食
📌伯爵香橙鮮奶茶
2022-12-15 163 views
呢間小念頭,我知道佢嘅蛋糕係幾出名嘅,佢由旺角搬咗過去荔枝角之後,仲開始有埋熟食,因為要做嘢,所以去咗荔枝角,就上去試吓。一份餐點幾十蚊,有齊湯、沙律、主食,其實都幾抵。做完嘢好肚餓,我另外再加咗三份小食同埋一杯嘢飲,埋單一舊水落樓。湯、沙律同埋主食都係正常嘢,個金菇飯都幾多汁,撈飯好好味;牛肉就咁食就寡咗啲,但係佢另外配咗一個‘醬料’,點咗之後,真係香好多。極力推介嘅係佢嗰三個小食,真係好彩有點到,雖然唔係啲乜嘢好特別嘅材料,但係真係每一個都好好食。麻醬豆腐又香又滑,配飯一流;糖心蛋個糖心啱啱好,食到糖心嘅甜味;最正嘅係佢嘅薯蓉波波,軟滑但係都食到薯仔粒粒有咬口,加埋啲調味好香好甜。

2022-12-14 214 views
入左小念頭見到環境幾好,有三四張枱食緊嘢,見到啲人黎食主食,亦都有啲人嚟食甜品🙌🏻 我問豬扒定三文魚好食,職員推介三文魚,所以我決定試三文魚😉全日都係正價散叫收費,本身諗住食下午茶所以覺得$68都唔平,如果加埋飲品就要$96🫣想試水温所以都係冇叫到飲品,好食先再叫都唔遲~呢個套餐有味增湯同沙律🥗一開始食左沙律先,發現啲沙律菜都夠新鮮好甜👍🏻配柚子沙律汁真係好夾,不過佢哋將沙律菜放咗喺三文魚下面,有一半嘅沙律菜都係熱嘅,當係有2種食法都幾得意🤣味增湯好多配料,好多嘢可以咬,而且濃而不膩,所以好快就比我飲晒😋西京燒鮭魚三文魚燒過熟,無哂汁口感硬仲嚡熠熠,呢下已經好失望😢點知調味都出事,三文魚既汁只係表面而且落得少,完成唔夠味😭對於我仲有大半個白飯未食即刻覺得好擔心,當然對最後真係乾鯁哂個白飯..後悔無留低啲味噌湯用嚟撈飯🙈重點係個白飯煮到一舊舊..前半段既美好,令我更難接受後半段既落差🥲上枱擺盤靚仲要係我鍾意嘅日系❤️雖然望落去份量唔大,當然件三文魚真係細件,最後真係靠乾鯁白飯食飽🙈上網咁多推介而且呢個價錢出呢個份量,固然令我有返咁上下期望,最後當然係十分失望啦😢有一樣嘢值得讚嘅係佢哋有雇傭

味增湯(跟餐)

白飯(跟餐)

有一樣嘢值得讚嘅係佢哋有雇傭聾啞人士,呢一點我覺得好溫馨❤️但都要講返事實,其實都開左一段日子,連menu都無真係講唔過..大部分職員都比較hea,3個職員見到有客仲對望幾次都唔理人🥹出聲先有一個落緊場嘅人應我..
老實講呢個質素我一定唔會再返去食,推廣做得好令人第一下就搵到,但又唔做好質素同管理,荔枝角真係咁低競爭咩?不過有興趣支持嘅人,都建議上去支持下既🙌🏻

小念頭門口有個飲品&貼品menu,所以我又望下,有冇其他餐牌,企咗喺門口一陣,見到第一個侍應做嘢,嗰侍應仲有其他職員望到我但完全冇理到我🙈大家都對望左好幾次我都忍唔住叫一聲”唔該”,門口嗰邊張枱有個男人彈咗起身應我🫣我諗佢哋輪着放緊飯,咁我就問佢有冇餐牌,但佢話無😅佢再去問左幾個同事都係無😅 佢好熱心諗辦法俾我睇Menu,所以我都慢慢等佢搵俾我,幾分鐘後都係決定走,但由於一路都等唔到lift,而且聽到佢哋應該有一個真係比到Menu我嘅人返咗嚟,所以都係返轉頭試下🙈但個感覺真係好似無心機做生意咁🤔

總結只有”失望”😞

由於只能12張相,環境相不放太多,還是放menu給大家看吧🙌🏻
2022-11-14
$68 (Tea)
味增湯(跟餐)
2022-12-13 106 views
去開D2睇戲,試下附近小店。小店係工廈內,門面很普通,店內座椅以藤椅設計,木系為主調,淺色牆身加上植物,感覺家庭式幾舒服想試日式一汁三菜,研究左餐單一輪先睇得明。原來要先點主菜,包一碗味噌湯及一碗白米飯。另外可自由加冷盤前菜及溫熱小食,每款價錢由$6至$22不等銀雪魚西京燒配三文魚蓉伴飯$76銀雪魚煎得頗香,不過魚皮唔夠脆。飯選左少飯,不過似乎冇少到。三文魚蓉伴紫菜碎,香口溏心蛋$6:居然有一隻,好抵海葡萄沙律$15: 沙律份量十足,不過海葡萄冇咩味,一般芝麻雞翼$6: 香脆,因為影相凍左仍好好味熱黑杞子桑葚蜜$20: 一開頭冇咩味,店員好好比一小杯蜜糖我自己加,好味好多和風煎牛仔粒配 牛汁金菇飯$68牛仔粒份量唔少,略嫌熟左少少朋友話牛汁金菇飯好好味,食晒溏心蛋芝麻雞翼日式薯餅$12:薯餅熱辣辣唔油,香脆好味熱玫瑰杞子桂圓: 玫瑰花味濃啲,整體偏淡食甘多款,連飲品先百零蚊,份量足,好味又夠熱,會再回訪試其他食物&蛋糕

銀雪魚西京燒配三文魚蓉伴飯$76

溏心蛋$6:居然有一隻,好抵
海葡萄沙律$15: 沙律份量十足,不過海葡萄冇咩味,一般
芝麻雞翼$6: 香脆,因為影相凍左仍好好味

和風煎牛仔粒配 牛汁金菇飯$68
牛仔粒份量唔少,略嫌熟左少少
朋友話牛汁金菇飯好好味,食晒
溏心蛋
芝麻雞翼
日式薯餅$12:薯餅熱辣辣唔油,香脆好味
熱玫瑰杞子桂圓: 玫瑰花味濃啲,整體偏淡

2022-12-13 78 views
小念頭-(荔枝角)和風煎牛仔粒 配 牛汁金菇飯 $94牛太硬太乾 但味道係好好食😋仲有金菇飯 jengjeng~伯爵香橙鮮奶茶 $26飲到最後有好清新嘅味道 但飲唔出係橙味豆乳味噌熟三文魚蓉意大利粉$116超大碟嘅意粉 個汁都好好食 豆乳味可以令個汁更豐富關東煮 $22玫瑰奶蓋青茶 $28奶蓋係唔喊嘅咖啡酒烤芝士蛋糕$43一食落口咖啡香氣好突出,食完之後有浸苦味,係酒味重於芝士味嘅蛋糕~口感好紥實📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖中小念頭-(荔枝角)和風煎牛仔粒 配 牛汁金菇飯 $94牛太硬太乾 但味道係好好食😋仲有金菇飯 jengjeng~伯爵香橙鮮奶茶 $26飲到最後有好清新嘅味道 但飲唔出係橙味豆乳味噌熟三文魚蓉意大利粉$116超大碟嘅意粉 個汁都好好食 豆乳味可以令個汁更豐富關東煮 $22玫瑰奶蓋青茶 $28奶蓋係唔喊嘅咖啡酒烤芝士蛋糕$43一食落口咖啡香氣好突出,食完之後有浸苦味,係酒味重於芝士味嘅蛋糕~口感好紥實📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖

小念頭-(荔枝角)

和風煎牛仔粒 配 牛汁金菇飯 $94
牛太硬太乾 但味道係好好食😋仲有金菇飯 jengjeng~

伯爵香橙鮮奶茶 $26

玫瑰奶蓋青茶 $28
奶蓋係唔喊嘅

咖啡酒烤芝士蛋糕$43

和風煎牛仔粒 配 牛汁金菇飯 $94
牛太硬太乾 但味道係好好食😋仲有金菇飯 jengjeng~

伯爵香橙鮮奶茶 $26

奶蓋係唔喊嘅

咖啡酒烤芝士蛋糕$43

📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心9樓903號舖
2022-12-12 83 views
呢間Cafe本身喺旺角都四年幾,最近就搬咗去荔枝角億利中心工廈,店舖望落去面積空間感都幾大,裝修以簡潔風為主,所以🖤黑白配⚪️帶埋毛孩 🐶 一齊過嚟玩😗,餐廳真係超級pet friendly ,可以帶住狗仔係唔同嘅位置到打卡,staff全部都好nice,全部都會好用心介紹個menu,至於食物方面味道讚之餘價錢亦都非常親民💰,推介大家過嚟試吓👍🏻👍🏻名古屋炸豬扒定食 🍱 $54 加芝麻豆腐 +$6 加芝麻雞翼+$6便當嘅賣相都幾靚仔,炸豬扒 🐽 炸到勁鬆脆,食落去豬扒嗰啲汁滲晒出嚟點埋個沙律醬送飯一流😋另外🖤黑白配⚪️分別加咗芝麻豆腐同埋芝麻雞翼,個豆腐食落去好滑🥹而個雞翼就有好香嘅芝麻味👍🏻軟殼蟹日照蕃茄意大利粉 🍝 $70意粉嘅份量都幾多,蕃茄味食落去都幾濃但唔會too much 恰到好處 ,軟殼蟹略嫌炸得唔夠耐所以有少少淋淋地,但係咁樣嘅價錢同埋咁樣嘅擺盤賣相已經算係好唔錯😉天使魔鬼法式濃朱古力卷🍰 $58呢款蛋糕係呢度嘅staff 推介,食落去個味好特別,有好香濃嘅朱古力味同埋食落去好滑👍🏻海鹽芝士奶蓋茉莉綠茶 $35

軟殼蟹日照蕃茄意大利粉 🍝 $70

天使魔鬼法式濃朱古力卷🍰 $58

海鹽芝士奶蓋茉莉綠茶 $35
2022-12-08 117 views
小念頭原本係mk只賣甜品既小店而家開係 荔枝角就加埋 鹹食例如 炸物,滷肉飯等宇治焙茶粟子麻薯盒子menu就話2人份量不過一個男生食既就剛好🤨表頭係 栗子融,味幾香既有不同層既蛋糕,食到焙茶味中間夾住 條狀既麻糬麻糬同一般薄一層不同更像 麻糬柱🤣整體都可以既天使魔鬼法式濃朱古力捲店員上枱時溫馨提示等5分鐘食效果更佳🤨咁本人就有等到既呢個捲 普通蛋卷咁有蛋香👌🏻不過入面既 濃朱古力醬就未發揮到 果種魔力🙈可能 個味算甘,不甜的那種吧而天使魔鬼係 講側邊既醬配上 草莓醬,拖肥/焦糖醬都無咩 ➕分用途🥴感覺普通左Dtiramisu不少地方都有杯上既tiramisu杯係咪吳好呢?🤔聞就已經feel到酒味重cream就係偏甜中間既手指餅 濕潤咁沾有濃濃酒味😯如果喜歡 酒味濃➕企身甜cream既應該試下😉鐵觀音芝士蛋糕之所以會試呢個係因為cheese cake係mk既出名之作呢款係 實心既cheese濃厚既感覺鐵觀音味就不太易分食到甘味➕茶葉味可能原本有期望所以有點落差🥴🙈結: 整體甜品一般只有 tiramisu有驚喜🤩而$52既可以一試#tiramisu#小念頭
小念頭原本係mk
只賣甜品既小店
而家開係 荔枝角
就加埋 鹹食
例如 炸物,滷肉飯等

宇治焙茶粟子麻薯盒子
menu就話2人份量
不過一個男生食既就剛好🤨
表頭係 栗子融,味幾香既
有不同層既蛋糕,食到焙茶味
中間夾住 條狀既麻糬

咁本人就有等到既
呢個捲 普通蛋卷咁有蛋香👌🏻
不過入面既 濃朱古力醬
就未發揮到 果種魔力🙈
可能 個味算甘,不甜的那種吧
而天使魔鬼係 講側邊既醬
配上 草莓醬,拖肥/焦糖醬
都無咩 ➕分用途🥴

而$52既可以一試

#tiramisu
#小念頭
2022-12-04 242 views
回憶係唔可以被驗證,因為一旦驗證,就會破滅。記憶中嘅小念頭係美味嘅,但搬到荔枝角嘅小念頭,打破了我覺得小念頭係好食嘅念頭。點了餐牌推薦嘅日式咖哩雞飯,心諗日式咖喱雞飯其實好難可以出錯,但原來我呢一個諗法係錯嘅。第一次食一個日式咖喱雞飯係可以咖喱汁稀過水,然後薯仔蘿蔔係唔熟嘅,雞冇醃過就攞去煮,仲食到雞肉沾到雪櫃嘅百味雜陳嘅味道。你可能疑惑點解咁難食都仲可以食得晒,係因為我真係好肚餓同埋我唔想浪費咗自己個$68 。之後我為咗驗證自己,係唔係真係純粹佢哋專長做甜食而已,所以我嗌咗個大家推薦嘅咖啡酒芝士蛋糕,味道一般無甚驚喜,咖啡酒味唔突出,芝士唔夠滑溜。
回憶係唔可以被驗證,因為一旦驗證,就會破滅。

好難食日式咖哩雞飯

2022-12-04
$114 (Lunch)
2022-12-02 142 views
經常見到唔少附近返工人士去幫襯,今次同同事一齊去試,估唔到有驚喜🤩今次嗌左個牛柳粒定食再加小食一隻芝麻雞翼,定食份量都好足夠, 絕對夠男士食。定食包左麵豉湯同金針菇蓋飯,仲可以揀走飯/小飯/多飯。麵豉湯就正常發揮,反而金菇飯同牛柳粒真係喜出望外!牛柳粒好濃牛味,油脂分佈岩岩好,仲提供3種調味料配搭黎食,不過就咁食都已經好好食😍而飯面鋪上蒜蓉金菇好特別,好少係定食會見到咁配搭, 配飯一齊食好夾,唔覺唔覺食左大半碗,好滿足😆同埋值得一讚既係佢擺盤同碗碟都好靚,lunch黎講六七十蚊真係物超所值,絕對會回頭再食!今次好彩walk in仲有位,平時餐廳lunch hour都幾full,想食記得bk枱!

2022-12-02
  • 牛仔粒定食
2022-11-29 109 views
@小念頭差不多6個月嘅工作最後一日難得無意之中Loop 吓見到呢間餐廳又難得有同事跟我顛主菜 茶飲 甜品 一餐三款都試吓1. 主菜set 係和風煎牛仔粒 配牛汁金菇飯牛仔粒加上炸蒜配牛汁金菇飯珍珠米飯粒粒分明吸晒牛肉汁 沙律菜又新鮮仲要係呢個價錢呢個份量👍2. 額外叫咗海鹽芝士奶蓋鐵觀音茶香 海鹽奶蓋濃厚有層次3. 加上手工甜品榛子朱古力烏龍茶芝士蛋糕泰式奶茶戚風蛋糕完美滿足嘅一餐😋開心其實好簡單
@小念頭

泰式奶茶戚風蛋糕
完美滿足嘅一餐😋
開心其實好簡單
2022-11-22
$120 (Lunch)
  • 泰式奶茶戚風蛋糕
💛之前食過一次小念頭旺角店 冇幾耐就結業🥲呢排佢哋係荔枝角重新營業!!!地方比之前更大更靚 木系裝修好舒服~除咗甜品飲品 宜家仲多咗可以自由配搭嘅定食! -🦀【軟殼蟹鴻喜菇炒飯】$90好香嘅炒飯!配料好足~ 有菇 蟹籽 乾蒜 炒埋一碟大滿足~調味都剛好 唔會太咸~軟殼蟹就普通 只有半隻 偏細🙈小食加咗兩款~芝麻雞翼+$6 芥末八爪魚+$?(唔記得咗幾錢///)芝麻雞翼好味!即燒好熟好香口好脆好juicy! 推薦✨芥末八爪魚就普通 似普通日式八爪魚切碎 冇乜芥末味🙈-🌰【宇治焙茶栗子麻薯盒子】$62兩款甜品我比較鍾意&推薦呢個!大大盒蛋糕盒子 兩個人share啱啱好~焙茶同栗子味幾夾~麻薯好出色!奶香重 好軟糯~🤤不過整體焙茶味偏淡🙈 重啲會更正!-🍰️【榛子朱古力鳥龍茶芝士蛋糕】$46呢個有啲失望/// 係舊店食過一次 覺得茶味好濃所以encore 但再食覺得冇咁正 茶味比較淡/// 食哂有啲漏-✨推薦指數:7.5/10💰人均消費:$99⏳等候時間:0mins (星期六 11:50) -
💛

之前食過一次小念頭旺角店 冇幾耐就結業🥲
呢排佢哋係荔枝角重新營業!!!
地方比之前更大更靚 木系裝修好舒服~
除咗甜品飲品 宜家仲多咗可以自由配搭嘅定食!
🦀【軟殼蟹鴻喜菇炒飯】$90
好香嘅炒飯!配料好足~ 有菇 蟹籽 乾蒜 炒埋一碟大滿足~
調味都剛好 唔會太咸~
軟殼蟹就普通 只有半隻 偏細🙈

小食加咗兩款~
芝麻雞翼+$6 芥末八爪魚+$?(唔記得咗幾錢///)
芝麻雞翼好味!即燒好熟好香口好脆好juicy! 推薦✨
芥末八爪魚就普通 似普通日式八爪魚切碎 冇乜芥末味🙈

🌰【宇治焙茶栗子麻薯盒子】$62
兩款甜品我比較鍾意&推薦呢個!
大大盒蛋糕盒子 兩個人share啱啱好~
焙茶同栗子味幾夾~
麻薯好出色!奶香重 好軟糯~🤤
不過整體焙茶味偏淡🙈 重啲會更正!

🍰️【榛子朱古力鳥龍茶芝士蛋糕】$46
但再食覺得冇咁正 茶味比較淡/// 食哂有啲漏

✨推薦指數:7.5/10
💰人均消費:$99
⏳等候時間:0mins (星期六 11:50)