It’s been a while since our last visit to Little Vegas. Their decor hasn’t changed a bit - still whimsical and full of playful vibes 🃏😆 With a wide range of choices to choose from, their food is reasonably priced and of good quality. Highly recommend their Mentaiko Pasta, which is so delicious and loaded with rich, creamy sauce😋✨✨𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:▪️𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗪𝗲𝗱𝗴𝗲𝘀• 黃金帶皮薯角 $63 ▫️𝗙𝗼𝗿𝘁𝘂𝗻𝗲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 • 命運比蕯 $118 🌟▪️𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 • 明太子忌廉意粉 $116 🌟▫️𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗖𝗼𝘄 • 黑牛 $44▪️𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 $33

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:
▪️𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗪𝗲𝗱𝗴𝗲𝘀• 黃金帶皮薯角 $63

▫️𝗙𝗼𝗿𝘁𝘂𝗻𝗲 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 • 命運比蕯 $118 🌟

▫️𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗖𝗼𝘄 • 黑牛 $44

▪️𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 $33

2022-11-21 521 views
最近去開嘅餐廳都比較典雅或有情調今日去食吓唔同style嘅餐廳呢間玩味十足嘅餐廳🫶🏻裝修同佈置都好攪鬼同懷舊食物方面亦有好多選擇無論係漢堡pizza或係意粉都一應俱全性價比仲要好高🔸好惹味避風塘魷魚圈比薩 $128🔸炸魚手指 $76🔸雞翼多重奏 $86🔸秘密花園水果茶 $68呢間餐廳會播放流行嘅廣東歌曲,配合埋玩味十足嘅佈置,成個感覺非常地道🤪好惹味避風塘🦑魷魚圈比薩上菜時已經香氣撲面,pizza上鋪滿炸魷魚圈同埋🧀芝士,估唔到又幾夾,加埋避風糖風味嘅醬汁將成個🍕pizza嘅味道再昇華,真係好惹味😋我哋仲叫咗兩款小食,分別係炸魚手指同雞翼多重奏。炸魚手指份量都幾多,有差唔多十條咁多,每條都炸得好香脆,裡面嘅魚肉亦好嫩滑,點埋沙律醬食就仲正😋雞翼多重奏有四款口味選擇,我哋今次就簡咗水牛城,麻辣同柚子味,一次過食到三款口味真係正,每款都好有特色,雞肉🍗好鮮嫩,相當高質🤤飲品就叫咗杯餐廳好出名嘅秘密花園🍎水果茶,呢杯水果茶勁大杯🍹,夠兩個人飲。水果茶落咗多種水果,包括🍓士多啤梨、🍋檸檬、火龍果、藍莓同埋奇異果,所以鮮味十足,飲落甜度適中,非常涼快
最近去開嘅餐廳都比較典雅或有情調

2022-11-18
Type of Meal
Dinner
2022-11-20 41 views
和朋友去銅鑼灣聚餐到了商廈cafe午膳Set Lunch 維加斯小牛扒早餐套餐包括主食餐湯及飲品粟米湯內有粟米及薯仔粒牛扒肉質粉嫩沒有血水蘸些燒汁味道不俗配上沙律菜蕃茄及薯餅也挺飽肚Pizza可以雙拼點了黑松露野菌及北京填鴨風味煙鴨胸每款各有3件黑松露野菌菇香四溢煙鴨胸啖啖肉加上甜甜的填鴨醬非常惹味餅底又薄又脆很香口吃完不會覺得太滯賭城心太軟上枱時朱古力蛋糕已經爆漿朱古力醬濃稠適中緩緩流出味道香濃蛋糕外層微脆雪糕是黑芝麻口味如果換成雲呢嗱相信會更夾
和朋友去銅鑼灣聚餐

雪糕是黑芝麻口味
如果換成雲呢嗱相信會更夾
1K
2022-11-19 28 views
在這個新奇好玩又有趣的賭城內,什麼稀奇古怪的美食也有,在這座佇立於銅鑼灣伯樂的餐廳,盡情享受吧!裝潢盡是香港最具特色的Slogan,像(錢不是問題,問題是沒有錢!)基本上只有港人才會明白服務水平正常食物頗有趣的食物名稱,想知道它是吃什麼的嗎?看看英文吧香草蕃茄醬烤春雞 一隻 $132體積頗大的雞, 尤其是胸部的位置肉很多!兩人吃完這一隻已經差不多飽了!配上少量蕃茄製成的醬汁,酸酸甜甜,加上那款外脆內軟炸薯角,這道菜性價比超級高!黑漆漆墨汁海鮮意粉$128這款用墨汁製成的意粉真定會令你口腔變成黑色, 滿嘴墨汁就像隻烏嘴狗一樣!超搞笑!蝦仁 帶子 跟魷魚的份量不少,麵質彈牙又甜,很不錯!雞翼好多重奏$88六隻雞翼三款味道,最出色要數麻辣味,那陣花椒油香濃而刺激,水牛城雞翼辣中帶酸,加上淡淡玫瑰花香的玫瑰雞翼,今天晚上最滿意就是這道前菜!

基本上只有港人才會明白

服務水平正常

食物
頗有趣的食物名稱,想知道它是吃什麼的嗎?看看英文吧

香草蕃茄醬烤春雞 一隻 $132

黑漆漆墨汁海鮮意粉$128

雞翼好多重奏$88
2022-11-18 78 views
食飯除了講求食物質素外,氣氛環境也很重要,尤其是和朋友見面坐得耐的時候。今日就和朋友到銅鑼灣一間玩味十足的餐廳食飯吹水。餐廳以賭城為主題,每一角落、壁畫、擺設等都花了心思,可供客人細味。窗外是馬場景,相信在跑馬日子又有另一番風景。午市餐牌選擇頗多,送餐湯和飲品,有不少特色朱古力飲品都不用加錢。另外還可以優惠價追加小食。🔶香草烤焗鱸魚配日式芝麻醬($118)我和朋友都點了鱸魚,鱸魚皮脆肉厚,已切件方便食用,鱸魚下方的薯角不但炸得酥脆而且份量十足,伴碟的沙律菜還有蟹柳絲,配芝麻醬得很清新。🔸水牛城雞翼6隻(+$42)雖然雞翼不是好大隻,但好厚肉,味道偏甜好惹味。這款雞翼小食可以水牛城和柚子味雙拼的,不過我落單時唔記得講🫣。🔶迷你隨機小食拼盤(+$58)隨機即是無得揀,結果我們分配到薯角、炸魚手指和魷魚圈。炸魷魚圈最好食,魚手指也不錯,兩樣都外脆內軟。由於鱸魚已有薯角,於是就覺得薯角食不完。🔶維也立咖啡(+$0)在柔和的忌廉下面是滑潤微苦的咖啡,最後是甜蜜的糖漿,幾特別。🔶夏威夷果仁朱古力(+$0)雖然我嚐不出夏威夷果仁的味道,不過以朱古力來說是味濃醇厚好好飲。

餐湯

🔶香草烤焗鱸魚配日式芝麻醬($118)
香草烤鱸魚配日式芝麻醬

🔸水牛城雞翼6隻(+$42)
雖然雞翼不是好大隻,但好厚肉,味道偏甜好惹味。
水牛城雞翼

🔶迷你隨機小食拼盤(+$58)
隨機即是無得揀,結果我們分配到薯角、炸魚手指和魷魚圈。
炸魷魚圈最好食,魚手指也不錯,兩樣都外脆內軟。
由於鱸魚已有薯角,於是就覺得薯角食不完。
迷你隨機小食拼盤

🔶維也立咖啡(+$0)
維也納咖啡

🔶夏威夷果仁朱古力(+$0)
夏威夷果仁朱古力
2022-11-15 37 views
前排有個港島朋友推介我呢間西餐話餐廳啲野食幾得😆叫我搵日試下然後為食小妹米即刻走上去食飯囉😂2個人叫左3樣嘢食:命運小食拼盤炸魷魚圈、炸魚手指、炸雞翼、炸薯角所有炸物都係即叫即炸上枱熱辣辣!炸皮唔會好厚都輕身既🤭大家食既時候要小心唔好辣親嘴🤪孖寶pizza🍕喇沙海鮮拼蒜香辣肉腸沙茶風味心大心細唔知食咩既人又有福了🤩雙拼pizza一次過試到2個味喇沙味較淡,而辣肉腸就夠晒濃味!餡料又夠多,建議先食喇沙味🤤費事辣肉腸既重口味搶晒風頭😂秘製醬汁焗豬肋骨叫左半份試下!點知份量都咁足😍豬肋骨雖然話係骨,但都啖啖肉!加上秘製醬汁夠晒惹味。肉又夠淋🤪配菜有海量炸薯角過足口癮🤣
前排有個港島朋友推介我呢間西餐
話餐廳啲野食幾得😆叫我搵日試下
然後為食小妹米即刻走上去食飯囉😂

2個人叫左3樣嘢食:

命運小食拼盤

炸魷魚圈、炸魚手指、炸雞翼、炸薯角
所有炸物都係即叫即炸上枱熱辣辣!
炸皮唔會好厚都輕身既🤭
大家食既時候要小心唔好辣親嘴🤪

孖寶pizza🍕

喇沙海鮮拼蒜香辣肉腸沙茶風味
心大心細唔知食咩既人又有福了🤩
雙拼pizza一次過試到2個味
喇沙味較淡,而辣肉腸就夠晒濃味!
餡料又夠多,建議先食喇沙味🤤
費事辣肉腸既重口味搶晒風頭😂

秘製醬汁焗豬肋骨

叫左半份試下!點知份量都咁足😍
豬肋骨雖然話係骨,但都啖啖肉!
加上秘製醬汁夠晒惹味。肉又夠淋🤪
配菜有海量炸薯角
過足口癮🤣

2022-11-15 33 views
最近去左銅鑼灣搞gag特色餐廳【Little Vegas】食晚餐,雖然食物都係普通西餐/café野,不過裝修特別又有heart,都有D搞頭。維加斯小牛扒早餐:牛扒搭配沙律同薯餅,其實都算幾大份,牛扒無得選幾成熟、但都唔會太熟。上面D燒汁牛扒汁都不錯。沙律都算好新鮮,而薯餅好脆。 鷄翼好多重奏:味道可以四選三,我地就選擇左柚子、水牛城、玫瑰味。個人非常唔建議玫瑰味,非常artificial同唔係太match,不過柚子同水牛城就不錯。 秘製醬汁豬肋骨(全份):豬肋骨整到好霖,完全唔需要用刀已經可以分開。秘製醬汁唔會太鹹不過幾惹味。炸薯角好熱好脆好好食!

2022-11-14 43 views
呢度嘅嘢食可以用一句嚟形容:好味邪惡分量超勁😂兩個人黎食嘅話基本上係唔會食得哂㗎要打包..! 如果一大班朋友嚟happy share就啱晒喇😆🙌🏻牛油果烤雞肉沙律🥗本身好鍾意食牛油果, 最怕食到好生嘅牛油果, 呢個沙律冇令我失望! 牛油果熟度剛好食落好creamy , 而且配上大量新鮮牛油生菜同雜菜沙律, 我揀咗最鍾意嘅柚子醋沙律汁,酸酸地咸咸地食落好開胃💕🙌🏻孖寶pizza (喇沙海鮮拼避風塘魷魚圈)第一啖食落去真係好似食緊星加坡喇沙咁好得意😂 Pizza啲料多到滿瀉, 有大量嘅新鮮魷魚, 蝦, 口感超彈牙😋 仲有豆卜! 估唔到出奇地夾😂 仲加咗大量芝士見到啲拉絲已經流晒口水❤️ 呢度嘅Pizza口味真係好特別出面食唔到, 值得一試👍🏻🙌🏻白酒忌廉煮青口加咗大量洋蔥去調味, 青口係超巨型size果種啖啖都係肉, 索哂白酒忌廉汁好惹味👍🏻不過個人更喜歡細粒啲嘅青口感覺食落好似多汁啲🤓

🙌🏻牛油果烤雞肉沙律🥗

🙌🏻孖寶pizza (喇沙海鮮拼避風塘魷魚圈)

🙌🏻白酒忌廉煮青口

2022-11-11
2022-11-13 630 views
幾年冇黎食呢間Little Vegas,今次再黎Menu都唔同晒🤓餐廳位於銅鑼灣百樂中心,因為成棟大廈都係餐廳,食飯時間都要排隊上餐廳😪餐廳面積比較細,餐枱都排得比較密,坐落會比較壓迫😵不過食物價錢都好相宜,選擇都算多😆而且味道唔錯,性價比高👍🥔命運小食拼盤(細/ $99)小食拼盤有分大同細,大既有5款,細既3款😚款式係隨機,今次就係薯角、炸魚手指同雞翼🍗全部都新鮮整起,熱辣辣好香脆😍🍝明太子忌廉天使麵($116)天使麵好creamy,忌廉味重😊明太子意粉一向都係好好食👍不過放耐左啲忌廉會結左啲,但都唔影響味道😎🍕蒜香辣肉腸沙茶風味批薩($118)批薩既味道選擇都好新奇,呢個沙茶風味就冇乜沙茶味🤣但蒜味都好香,辣辣地咁好開胃😉批薩薄薄地,餅底係脆皮咁,唔會食到好滯😙🥤玫瑰士多啤梨奶昔($48)奶昔玫瑰味都好重,但係就偏甜🥲如果唔中意食甜既朋友就應該麻麻地😮/📌Little Vegas銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓/😋食物質素:7/10🍽️用餐環境:7/10💰性價比:7.5/10👣回頭率:7/10
餐廳面積比較細,餐枱都排得比較密,坐落會比較壓迫😵
不過食物價錢都好相宜,選擇都算多😆
而且味道唔錯,性價比高👍

🥔命運小食拼盤(細/ $99)
小食拼盤有分大同細,大既有5款,細既3款😚
款式係隨機,今次就係薯角、炸魚手指同雞翼🍗
全部都新鮮整起,熱辣辣好香脆😍
命運小食拼盤

🍝明太子忌廉天使麵($116)
天使麵好creamy,忌廉味重😊
明太子意粉一向都係好好食👍
不過放耐左啲忌廉會結左啲,但都唔影響味道😎
明太子忌廉天使麵

🍕蒜香辣肉腸沙茶風味批薩($118)
批薩既味道選擇都好新奇,呢個沙茶風味就冇乜沙茶味🤣
但蒜味都好香,辣辣地咁好開胃😉
批薩薄薄地,餅底係脆皮咁,唔會食到好滯😙
蒜香辣肉腸沙茶風味批薩

🥤玫瑰士多啤梨奶昔($48)
奶昔玫瑰味都好重,但係就偏甜🥲
如果唔中意食甜既朋友就應該麻麻地😮

💰性價比:7.5/10
👣回頭率:7/10
2022-11-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$210 (Dinner)
蒜香辣肉腸沙茶風味批薩
喺銅鑼灣開業多年嘅 ʟɪᴛᴛʟᴇ ᴠᴇɢᴀs 主打美式風格西餐,係裝修上花咗唔少心思,色彩繽紛又多打卡位,特色佈置遍佈餐廳每一角落,連菜式名字也玩味十足。有別於一般傳統西餐,ʙᴜʀɢᴇʀ、ᴘɪᴢᴢᴀ等選擇以比較新穎的食材配搭,給食客滿滿的新鮮感。不過最吸引我的一定是明太子忌廉天使麵🫶🏻🔸雞翼好多重奏 $86可以選擇3款口味,簡咗水牛城、麻辣、柚子,每款有3隻性價比不錯。最impressive係麻辣口味,無乜辣味但好香麻味,食完有嘴唇麻痺感覺🫦另外柚子甜甜地都幾鍾意😚水牛城就微辣惹味,三款各有特色~🔸孖寶比薩 $128孖寶可以任選兩款口味pizza,簡咗黑松露野菌+蒜香辣肉腸沙茶口味。辣肉腸係厚切似脆皮腸唔係西式常見的莎樂美腸,而黑松露野菌就好足料,兩款都唔會太重口味。加上餅底係薄脆型更加能食到材料的口感和味道。🔸明太子忌廉天使麵 $116醬汁濃郁ᴄʀᴇᴀᴍʏ,用上天使麵掛汁能力更佳,仲食到粒粒明太子。雜菌、木魚片好夾明太子忌廉醬,撈埋一齊食可以一啖接一啖唔停口🍝🔹ʀᴀɪɴʙᴏᴡ sᴇᴠᴇɴ - ʙʟᴜᴇ + ʏᴇʟʟᴏᴡ $88 ғᴏʀ 2衝著如富士山般造型而點的特飲,有七種顏色七款口

🔸雞翼好多重奏 $86
雞翼好多重奏

🔸孖寶比薩 $128

🔸明太子忌廉天使麵 $116
明太子忌廉天使麵

衝著如富士山般造型而點的特飲,有七種顏色七款口味,藍色是青檸加檸檬,黃色是芒果,兩杯也是甜甜的梳打味道。

雞翼好多重奏
明太子忌廉天使麵
幫襯勁買💛 Little Vegas 🎰@littlevegashk可能係全香港最無厘頭嘅餐廳全店色彩繽紛,搶眼嘅裝修非常打卡able⚡️ 地板牆身有一幅幅嘅漫畫同graffiti📓 馬賽克圖案嘅餐枱❇️,連窗台都放滿以vegas賭場為主題嘅擺設🎰主打美國菜🍔 Menu加插左好多meme,就連餐碟餐巾都印有餐廳名字,認真又揼本💵明太子忌廉天使麵👼🏻差唔多每間cafe都有呢款意粉,不過呢到係用少見嘅天使麵👼🏻 因為天使麵比較幼細,所以更加掛汁🍝 明太子醬好creamy,有粒粒爽口嘅明太子🟠 除咗明太子嘅鹹香微辣,蒜香味都幾濃🧄 不過放心冇蒜片,食完個口唔會話好臭🤣 麵嘅份量超多!抵食🤑鬼Low野班尼流心蛋🍳Eggs benedict嘅重點就係班尼迪蛋黃一定夠流心🫠 烤焗過嘅英式muffin開半,再放上火腿同水波蛋,配上香濃微酸嘅荷蘭醬😋 其中一個驚喜位係有好大份嘅沙律菜😂命運小食拼盤🛟雞翼|帶皮薯角|洋蔥圈|炸魚手指細嘅每款有3件,大嘅就5件🧆 兩個人share嘅話就細嘅都好夠😌 Menu寫到明係隨便出嘅,叫大家的碰吓運氣😂 不過見款款小食都岩食,一於試吓有冇伏🤪 上枱原來係一盤4款嘅炸物,
幫襯勁買💛

鬼Low野班尼流心蛋🍳

命運小食拼盤🛟
雞翼|帶皮薯角|洋蔥圈|炸魚手指

命運小食拼盤

上枱原來係一盤4款嘅炸物,再配好百搭嘅茄汁🥫 雞翼皮脆肉嫰,冇沾炸粉漿嘅緣故,所以食落口唔會有層厚皮係外面😋 超鍾意帶皮薯角,因為比薯條更厚實,更有口感🍟 薯皮炸得好脆口,唔會話燶晒咬唔爛🥔 淡淡嘅鹹香,唔沾茄汁都夠味👍🏽 洋蔥圈炸得岩岩好,冇出現皮肉分離嘅情況🔗 甜甜地咁,完全冇平時生洋蔥嘅嗆辣味🧅 魚手指嘅粉漿好薄身,啖啖肉好食🎣

帶皮薯角

秘密花園水果茶🍹
奇異果|藍莓|士多啤梨|火龍果|檸檬|青檸

秘密花園水果茶

呢杯超巨型嘅水果茶,兩個人都未必飲得晒🤓 建議毒L唔好一個人嗌一杯🥲 除左可以開心share之外,仲好啱打卡📸 水果種類好多,連奇異果同火龍果都有,好特別🥝 全部都係新鮮水果,入口清新,果香味十足🍋

環境有特色好岩打卡之餘,食物好味,性價比又高,好岩同班朋友一齊嚟開party🪩 唔掛得知餐廳經營左超過8年都仍然可以屹立於銅鑼灣🤩

支持良心小店💛
$208 (Lunch)
帶皮薯角
秘密花園水果茶
放咗工,去銅鑼灣同朋友食下飯,飲吓嘢傾吓計咁今次呢就去咗一間裝修好特別嘅Cafe,我都有好出名嘅明太子天使麵,我見每一檯都有叫依個菜式,所以同朋友都叫一個share,其實分量都幾大,足夠有三個人食,天使麵都黐咗好多明太子醬汁,好creamy!😗 另外我哋仲叫咗個蒜蓉包同埋小食拼盤,蒜蓉包好重蒜蓉味,好適合配湯飲,不過今次小編就冇叫到,下次要試吓,另外小食拼盤有分大同世,小編就覺得大份呢會比較抵食,選擇都多啲,當中有雞翼,焗芝士蘑菇,炸魚手指,炸洋蔥圈,香腸同薯角,份量都真係超大🤣,小編同朋友都食唔晒🥲最後梗係有叫到飲品,我同朋友就叫咗一杯士多啤梨玫瑰奶昔,另一杯荔枝梳打,味道都唔錯,不會有太甜感覺😉
放咗工,去銅鑼灣同朋友食下飯,飲吓嘢傾吓計咁

2022-11-11 30 views
呢日陪朋友仔響老銅Sogo揀禮物,血拼完就決定響附近搵間黃店醫肚,揀左呢間好多好評既黃店,果然野食抵食又高質🥰>明太子忌廉天使麵:超多忌廉&明太子,好有奶香味,天使麵幼身又掛汁,配埋菇、洋蔥&木魚絲,口感豐富,不過好大份,要2個人share先得。>香烤春雞配秘製番茄醬:半隻春雞份量岩岩好,烤到外皮金黃,雞油出哂黎,雞肉軟嫩又Juicy,同蕃茄醬幾夾。>綿綿朱古力:朱古力上有靚靚心形拉花,周圍再用綿花糖圍住,賣相好睇,味道唔太甜,配埋綿花糖既甜度都OK。>Blue Lime & Lemon:好似富士雪山咁,其實係藍色檸檬梳打+雪糕,飲落清新,朋友幾鐘意。>比利時窩夫:窩夫有2件,一人一件就岩,食落口感扎實而充滿嚼勁,綠茶雪糕好好味,好有茶香又唔算好甜,估唔到仲會連埋焦糖香蕉,好多野食😂整體都唔錯,特別係午市去唔洗排隊,可以同朋友慢慢坐,渡過悠閒下午。
呢日陪朋友仔響老銅Sogo揀禮物,
血拼完就決定響附近搵間黃店醫肚,
揀左呢間好多好評既黃店,
果然野食抵食又高質🥰

>明太子忌廉天使麵:
超多忌廉&明太子,好有奶香味,
天使麵幼身又掛汁,
配埋菇、洋蔥&木魚絲,口感豐富,
不過好大份,要2個人share先得。

>香烤春雞配秘製番茄醬:
半隻春雞份量岩岩好,
烤到外皮金黃,雞油出哂黎,
雞肉軟嫩又Juicy,同蕃茄醬幾夾。

>綿綿朱古力:朱古力上有靚靚心形拉花,
周圍再用綿花糖圍住,賣相好睇,
味道唔太甜,配埋綿花糖既甜度都OK。

>Blue Lime & Lemon:好似富士雪山咁,
其實係藍色檸檬梳打+雪糕,
飲落清新,朋友幾鐘意。

>比利時窩夫:
窩夫有2件,一人一件就岩,
食落口感扎實而充滿嚼勁,
綠茶雪糕好好味,好有茶香又唔算好甜,
估唔到仲會連埋焦糖香蕉,好多野食😂

整體都唔錯,特別係午市去唔洗排隊,
可以同朋友慢慢坐,渡過悠閒下午。
  • 明太子忌廉天使麵
  • 綿綿朱古力
  • 富士山下
Little Vegas📍出奇地呢間樓上cafe平日都非常旺場一入去就比牆上面的畫吸引好sharp幾特別👌🏽食物方面價錢合理,份量亦好足夠以為味道會普通,點知有驚喜!必叫雙拼pizza🍕試左喇沙海鮮同避風頭魷魚,兩樣都好有特色,出面較少食到小編就較鍾意後者,重口味啲🤣至於明太子忌廉天使麵係極!大!份!最後兩條友食唔曬🙆🏻‍♀️ 略顯滯,明太子可以再多啲,加強鹹香雞翼係蜜糖口味,熱辣辣又足料,推薦👍🏽最最最後,食食下得閒留意下餐廳背景音樂,老闆選單好有心機好特別🤫 ..Taste: 🥰🥰🥰🥰Igable: 📸📸📸📸Environment: 🥂🥂🥂🥂.
Little Vegas📍
出奇地呢間樓上cafe平日都非常旺場
一入去就比牆上面的畫吸引
好sharp幾特別👌🏽

食物方面價錢合理,份量亦好足夠
以為味道會普通,點知有驚喜!
必叫雙拼pizza🍕
試左喇沙海鮮同避風頭魷魚,兩樣都好有特色,出面較少食到
小編就較鍾意後者,重口味啲🤣

至於明太子忌廉天使麵係極!大!份!

雞翼係蜜糖口味,熱辣辣又足料,推薦👍🏽

Taste: 🥰🥰🥰🥰
Igable: 📸📸📸📸
Environment: 🥂🥂🥂🥂
  • 孖寶比薩
2022-11-09 511 views
好耐冇嚟過食嘢,氣氛依舊。 餐廳嘅裝飾好特別,全部都係以美國Las Vegas為主題,餐桌旁嘅裝飾同餐牌設計都比較有玩味,好適合打卡。🍴 雞翼好多重奏 (水牛城、麻辣、柚子) ($86) ⭐️⭐️⭐️⭐️每種口味有三隻雞翼,個人最喜歡就係麻辣味,食入口有少少麻,唔食得辣嘅朋友千祈唔好叫。水牛城雞翼嘅汁就比較多,少少偏鹹,而柚子雞翼就甜甜哋好清新。 🍴維加斯小牛扒早餐 ($128) ⭐️⭐️⭐️係一個木板上面上菜,望落幾吸引幾高質,牛扒d肉比較乾身,好在有d燒肉汁補一補,整體不過不失啦。🍴命運比薩 ($118) ⭐️⭐️⭐️⭐️佢叫做命運比薩,因為每一次嘅材料都係唔同嘅,我今次就有洋蔥、香腸、辣椒同芝士等等,全部加埋一齊好香好好味。最正係個餅底,好似食薯片咁脆卜卜。🍴秘密花園水果茶 ($68) + 玫瑰草莓沙冰 ($49) ⭐️⭐️⭐️⭐️超級大杯嘅水果茶,入面嘅水果分別有火龍果、士多啤梨、奇異果、藍莓、檸檬等等,飲落似雜果賓治,甜度適中,可encore。至於個玫瑰草莓沙冰就比較細杯,味道正常。.............................. Little Vegas地址📍: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心25

🍴維加斯小牛扒早餐 ($128) ⭐️⭐️⭐️

🍴命運比薩 ($118) ⭐️⭐️⭐️⭐️