✨今天是星期日我們一家五人,來到黃金海岸酒店享用奶龍夏日運動會主題下午茶,我們一家人也是非常喜歡奶龍💕場內有很多與奶龍一起打卡的地方,千萬不要錯過📸✨️現在就讓我介紹一下奶龍夏日運動會主題下午茶有什麼美食吧😆🫶✨今次的奶龍下午茶分別有鹹點🤩和甜點😋賣相非常精緻,用一塊非常大的窩夫擺滿不同款式的鹹點和甜點🤤大部分的鹹點和甜點更加插上了奶龍不同的表情和奶龍正在做不同的運動😋✨鹹點方面,當中包括三文魚牛油果他他牛油包,蟹肉青瓜番茄包卷,法式軟芝士法包多士,海鮮亞拉旺,火腿莧菜芝士撻😍總共有五款不同的鹹點供我們享用👍本人好食推介就是蟹肉青瓜番茄包卷和三文魚牛油果他他牛油包😍我覺得這兩款是最好食🤭三文魚更加是大大塊🤪淡淡肉呀🤤賣相好吸引到我✨️甜點方面,當中包括可麗露,歌劇院蛋糕,法國經典檸檬撻,伯爵茶馬卡龍,開心果巴黎布雷斯特泡芙圏,提子鬆餅配英式忌廉及自家製雜莓果醬🥰總共有六款不同的甜點供我們享用。本人好食推介就是全部六款😆全部也是很美味可口吧💯☕️免費飲品方面: 當中包括有即磨咖啡,意式泡沫咖啡,牛奶咖啡,巧克力咖啡,特濃咖啡,仲有多款不同口味的精選茶包供選擇。凍飲和熱飲也不需要加錢🫶本人是飲巧

☕️免費飲品方面: 當中包括有即磨咖啡,意式泡沫咖啡,牛奶咖啡,巧克力咖啡,特濃咖啡,仲有多款不同口味的精選茶包供選擇。凍飲和熱飲也不需要加錢🫶本人是飲巧克力咖啡☕️個底非常多香濃的巧克力😍非常足料的體驗😋💕

🍹特飲方面: 提供兩款選擇,其中包括,香芒西米露沙冰和盛夏熱情梳打。不過需要額外加30元升級享用特飲🤪所以,我們就沒有把免費飲品升級為特飲。因為我們都喜歡飲咖啡吧☕🥤

🤤當中送給我們更驚喜的地方就是原來每套下午茶套餐更送奶龍限定水杯乙個!我們今次點了兩個下午茶套餐更加有兩個奶龍水杯🫶超可愛和超精緻🤭

💰價錢方面: $638元兩位

‼️奶龍夏日運動會主題下午茶推廣期為: 28/6/2024 - 1/9/2024👍今年2024年有奶龍陪大家過暑假🤣大家記得黎食和探下奶龍佢地呀📸

✨享用下午茶地址如下
📍香港黃金海岸酒店
📍掃管笏青山公路-青山灣段 1 號, 香港
2024-07-21
$350 (Tea)
2024-07-30 157 views
「奶龍夏日運動會」主題下午茶相當有驚喜!我自問唔係個鍾意high tea嘅人,但呢個奶龍下午茶真係驚喜到我! 份量好足之餘味道都好好!蛋糕都唔會太甜~~蛋糕﹑食物用蜂巢形狀擺架好好睇之餘,D野食都好好食!! 就連平時唔鍾意食scone好怕乾爭爭嘅我都覺得好OK另外個青提子配brie cheese黑松露多士﹑Lemon tart﹑Opera cake都好好食! 份量仲非常足又好夠飽! 餐廳仲準備咗奶龍公仔陪住你打卡,小朋友都食得好開心呀~~

「奶龍夏日運動會」主題下午茶相當有驚喜!

蛋糕﹑食物用蜂巢形狀擺架好好睇之餘,D野食都好好食!!
就連平時唔鍾意食scone好怕乾爭爭嘅我都覺得好OK

2024年1月1日呢個特別日子帶住bb去high tea。酒店都真係比較遠,不過勝在餐廳環境很好,不太多人,而且餐廳外有地方比bb放電,感覺都值回票價。講返食物,咸點味道不俗,串燒幾好食,不過部分甜點就略顯過甜。如果餐廳轉低糖的甜品會更好!下午茶擺設都有心思,真係一個蜂巢甘,假期來講人均200真係好抵!
2024年1月1日呢個特別日子帶住bb去high tea。

2024-01-01
$200 (Tea)
Dining Offer
Group-buy, Coupon
  • 多士、串燒
2024-01-09 290 views
我都一段時間無去屯門黃金海岸酒店,啱啱有親戚返香港住咗呢間酒店,過去同佢哋食餐飯見下面,就揀咗lobby lounge大堂酒吧,試下呢度嘅「精選海鮮燒牛肉晚市套餐」,整體上大家都好滿意。首先前菜係海鮮拼盤,食材豐富,有波士頓龍蝦、虎蝦、藍青口、海蜆同扇貝,搭配黑魚子。每一種海鮮都新鮮美味,質量上乘。龍蝦同虎蝦肉質鮮嫩多汁,藍青口同海蜆帶有濃郁嘅海味,扇貝就有微妙嘅甜味。搭配黑魚子嘅咸鮮口感增添咗整體嘅層次感。跟住落嚟有蟹肉南瓜濃湯,質地濃稠,口味濃郁,蟹肉嘅鮮甜同南瓜嘅甜味相互融合,帶嚟一種獨特嘅滋味。主菜方面,我點咗招牌特式Prime Rib。呢塊8安士燒牛肉非常嫩滑,每一口都充滿肉汁,配上時令蔬菜、約瑟布甸和燒肉汁,新鮮爽口,約瑟布甸嘅奶香味同燒牛肉完美融合,增添豐富嘅層次感。另外一道主菜係烤鱸魚柳,搭配咗蔬菜、燒新薯同刁草忌廉汁。鱸魚柳燒得剛剛好,肉質鮮嫩,保持咗魚本身嘅鮮味。蔬菜同燒新薯嘅搭配提供豐富嘅營養,刁草忌廉汁則為整道菜帶來了奶香味道,令人回味無窮。最後,甜品係雜莓芝士蛋糕。芝士蛋糕非常柔滑綿密,口感十分細膩,搭配雜莓嘅酸甜味道,讓整個甜品變得更加平衡同美味。呢道甜品,

最後,甜品係雜莓芝士蛋糕。芝士蛋糕非常柔滑綿密,口感十分細膩,搭配雜莓嘅酸甜味道,讓整個甜品變得更加平衡同美味。呢道甜品,為晚餐帶嚟一個完美嘅結尾。
2024-01-01 244 views
12月頭嘅時候已經book定呢個tea set,之前夏天已經好想試吓,因為諗住食完Tea嘅話可以去沙灘嗰度玩吓不過因為上次優惠做完左,改咗行程!思思念念,趁着聖誕節睇吓有冇特別版T set!點知真係有聖誕期間限定松露蜜糖下午茶立即Booking!開頭係俾佢下午茶個層架吸引咗,覺得好特別,深刻!唔同平時三層款,今次係一個蜜蜂巢嘅形狀!加上佢今次主打係松露同埋蜜糖,兩樣都係我鍾意的,所以非常之吸引!長途跋涉終於嚟到咗黃金海岸酒店,餐廳就喺酒店地下!因為當日去到嘅時候未夠鐘,所以在酒店附近行逛,仲影咗聖誕樹添!非常之靚呀Tea set有分鹹點甜點,最好就係鹹點啦!尤其是蟹肉松露蜜糖撻!同埋脆炸手指配蜜糖黑松露沙律醬甜點實在太甜啦,尤其是係黃色同紅色嗰粒,多數最靚,而且有造型嘅,都係比較甜啲服務態度都超級好,仲可以按我要求安排窗邊位置超級讚!感覺呢個係全場最靚嘅位置打卡食完個T,兩個人都飽到頂到上心口份量真係好足夠!咖啡迷嘅我!食咁多野再飲杯凍latte真係太正!整體真係好滿意,加上酒店大堂,空間感十足!休閒咁過咗一個下午
不過因為上次優惠做完左,改咗行程!

仲影咗聖誕樹添!非常之靚呀

Tea  set

服務態度都超級好,仲可以按我要求安排窗邊位置
超級讚!感覺呢個係全場最靚嘅位置打卡

食完個T,兩個人都飽到頂到上心口

Latte
2023-12-27
$345 (Tea)
Celebration
Christmas
Latte
🍯臨近聖誕節,除了跟朋友外出歡聚,還要跟家人慶祝。這個名為蜜糖松露下午茶,擺盤精緻,以蜂巢式木盒設計。🍯鹹點中,烤蜜糖雞串燒,味道甜甜,而雞肉份量也大,鮮蝦蟹肉松露蜜糖撻,喜歡蟹肉鬆的口感,香煎帶子配蜜糖芒果莎莎,味道酸酸甜甜,帶子上有食用花點綴。🍯在甜點方面,小蜜蜂造型經典松露朱古力,最可愛,而開心果松露杏仁蛋糕,開心果可以中和蛋糕的甜味。還有紅莓白朱古力松露撻和蜜糖慕絲配芒果啫喱,就連鬆餅也入蜜糖。

2023-11-24
2023-03-12 759 views
好友約食Afternoon Tea當然抱緊處理即到,還要約去遠離繁囂的好地方過上一個可以好好洗滌心靈的一個下午!香港地能夠遠離繁囂對我來說方便的地方真心不多,但Hong Kong Gold Coast Hotel便是其中一個我覺得可以令我身心放鬆又方便的好地方。下車後沿途前往酒店途中除了綠意盎然碧海藍天之外,沿途低頭一看石屎路上也充滿園林氣息,叫我忍不住拍下來好好欣賞。有沿途的美景陪伴下很快便來到酒店大門口,甫踏進內便是倘大經典Lobby Lounge的所在地。來這兒吃下午茶會被安排到Prime Rib內享用,那兒擁有大玻璃窗風光如畫還對著碧海藍天,感覺極像在外國渡假般令人非常Enjoy。我們吃這個和風盛饟下午茶由六鹹五甜的點心組合而成,每位另配即磨咖啡或Twinings的精選茶包一杯好豐盛。Tea Set送上來時真帶到點驚喜給我,用上非一般三層架而是像懷石料理般精緻的造型,眼睛和手機率先享受了。先品嚐鹹點是常識吧!每款看上去也很美味吃那件先好呢。一於先嘆這串是照燒雞肉大蔥串燒,以香甜的照燒汁來炮製味道甜美可人,大蔥香口雞肉夠紮實之餘亦嫩口,先拔頭籌的好味道令這個下午茶有個美好開始。然

先品嚐鹹點是常識吧!每款看上去也很美味吃那件先好呢。

然後這個賣相跳脫的是炸蝦天婦羅,外層炸漿香脆不油膩內裡的蝦肉鮮爽,沾些日式芥末醬一同品嚐添加和味。

好開心有我很喜歡吃的日式小丸子!我們這天得到的是日式章魚小丸子,每人一隻小船品嚐到兩粒好滿足喔!伴上紫菜、木魚和香甜醬汁的章魚小丸子,外香內軟糯充斥滿滿煙靭彈牙的章魚粒,是件既邪惡又好吃的小點心,最終兩粒也被我幹掉了減肥還是留待回石屎森林才繼續吧哈哈。

接力還有飽肚但好吃的北海道帶子飯團和三文魚櫻花蝦醬三文治,賣相精緻不在話下味道也十分出色,三文魚櫻花蝦醬三文治的面層綴以青瓜片和芒果波波,吃下鹹香中又有份清新的味道最合喜歡又鹹又甜的我,而北海道帶子飯團擁有小巧精緻的外表,吃下去黏而不散的米粒香軟可口,加上帶子和飛魚籽的加持絕對是吸引的味道。

但說到最吸引我的是這個綠茶麵配七味粉吞拿魚,經典賣相令已經我半飽的我很有吃的動力喔!經輕輕炙燒過的吞拿魚入口柔軟香滑,有鮮味之餘沒帶上丁點的筋,加上微辣香口的七味粉吃得非常舒服,至於綠茶拉麵則弄得爽滑兼可口,配襯那個冷麵汁吃清爽又味美吃罷鹹胃真的大滿足啊。

品嚐過美味的鹹點後來到享用精美甜點的時候!精緻的器皿內放滿我們這天品嚐的日系甜品,件件精心炮製真是美到捨不得吃耶!

甜點當中包括有櫻花水信玄餅、北海道3.6牛乳布甸配士多啤梨 、抹茶紅豆糯米糍、抹茶豆腐芝士餅及紅豆銅鑼燒,五款也很吸睛大家又會喜歡那一件甜品呢?

不太喜歡吃芝士餅的好友竟然說這個抹茶豆腐芝士餅好味道,那我當然要第一時間先品嚐它。

抹茶的甘香配上鹹香芝士和豆腐的香氣,估不到得出這樣的誘惑人火花果然是好味道的芝士餅。

吃過濃香的芝士餅後品嚐這個櫻花水信玄餅感覺可以解膩!晶瑩剔透的水信玄餅內藏著一朵綻放鹽漬櫻花,賣相美絕之餘吃下口感滑溜配襯點點黑糖漿共品嚐錦上添花。

緊接著試上這杯北海道3.6牛乳布甸配士多啤梨,幼滑不過甜的牛乳布甸奶香十足而且不過甜,加上香甜草莓絕對是甜品迷的小天使。

然後還有這個抹茶紅豆糯米糍,日式Mochi最著重就是軟糯的外皮,這個抹茶糯米糍便做得到這種口感,配襯內裡粉淋又香甜的紅豆餡怪好吃耶。

最後還有這個令我想起多啦A夢的紅豆銅鑼燒,軟綿綿的銅鑼燒內藏著甜而不膩的紅豆餡,絕對是經典的日式滋味甜品

吃到萬二分滿足的我一場來到當然要在酒店附近走走幫助消化!來過多次黃金海岸酒店也未真正欣賞過這兒美麗的環境,抬頭一望率先見到的竟然是椰子樹上面還有很多椰子呢!令我即時很想喝一個冰凍的椰青。

相信很多人也知道這兒是結婚擺酒的勝地,酒店也真的放下了不少心思佈置,例如這個充滿宮庭風小涼亭和夢幻的南瓜車,當天也見到有新人在這兒影婚紗相呢。

然後經過一條佈滿勒杜鵑的夢幻隧道感覺真是非常平靜舒適,如果大家來到酒店住宿或吃飯也記得早點來影相打卡啊。

和風盛饟下午茶由即日起至4月16日3~5pm供應收費為$628/2位,大家也趁著這麼好天氣走出石屎森林,來到綠意盎然的好地方享受一個悠閒的下午啦。
2023-03-06
Tea
早兩日入黃金海岸酒店慶祝朋友轉工兼聚舊,見仲未夠鐘,正好四圍行下。見酒店大堂 Lobby Lounge 的凍櫃,有餅房 homemade 的糕點,而且都係$58左右。當中最吸晴的,就一定係主打的西式賀年糕點~[招財進寶]($398 / 1.5lb)。其實係[士多啤梨乳酪雜莓醬慕絲脆餅],放上九個造型別緻有趣的金元寶,仲有幾隻跳脫可愛的白兔仔隱身其間,而當中一個金元寶更是有驚喜餡料,正好一家人齊齊分享。訂購傳送門   :   https://bit.ly/3k4D8Cl若果想一個人靜靜享用都無問題,因為有單件購買,都不過$58/件,非常方便。另一款節日蛋糕[伯爵茶牛奶朱古力橘子慕絲脆餅],外觀好似一隻柑橘,又係滿有節日氣息,同樣都係$58/件。其實 order 得一件餅,不如比多些少,因為$98,就可以free flow飲品,平日飲杯咖啡都四、五十蚊,家陣可以係酒店 Lobby Lounge 慢慢嘆足一個下午,簡直值回票價。

2021-03-31 2561 views
🍴蜜糖百香果茶(熱)酸酸甜甜都幾開胃🍴蜜糖草莓檸檬特飲(凍)成個配搭幾唔夾 不過又未話難飲到唔想飲🍴松露蜜糖煎帶子菠菜包呢個對比起咁多款食物算係比較好帶子幾新鮮同埋有黑松露調下味都唔錯 不過個菠菜包係食唔出任何味 唔睇menu都唔知係菠菜包🍴蜜糖火腿芝士配迷你牛角酥正正常常 🍴蜜糖焗迷你紫薯苦左小小🍴照燒雞肉三文治配檸檬蜜糖醬面頭有d脆脆定果仁粒 加個包都烘過下 幾好食🍴煙鴨胸配水欖包及薰衣草蜜糖個配搭幾好 幾清新🍴香梨慕絲配雲尼拿香梨醬及蜜糖啫喱呢款個樣好qq 有d似小蜜蜂甜甜酸酸都ok 不過個餅底又係淋晒 🍴蜜糖鬆餅配果醬及奶油忌廉個鬆餅好乾 加左果醬好好多🍴伯爵茶慕絲配檸檬蜜糖醬第一啖食到個mousse好難食 死甜味 係檸檬蜜糖醬好少少 個餅底都係唔脆 🍴香蜜雜果仁曲奇條本身我極少食果仁 呢款我食左一啖無再食 好難食 又淋身陣味又怪咁 但唔排除我個人唔食果仁累事🍴蜜糖綠茶泡芙配蜜糖啫喱波泡芙好淋 個感覺似唔知擺左幾多日咁 中間死甜既綠茶醬又太多 一食成口都係醬 麻麻🍴紅石榴乳酪配蜜糖影相影左十分鐘都無 乳酪已經變左挨近液體 有d嘔心 整體質素一般但價錢偏貴 比佢更好食既tea s
🍴蜜糖百香果茶(熱)
酸酸甜甜都幾開胃

🍴蜜糖草莓檸檬特飲(凍)
成個配搭幾唔夾 不過又未話難飲到唔想飲

中間死甜既綠茶醬又太多 一食成口都係醬 麻麻

🍴紅石榴乳酪配蜜糖
影相影左十分鐘都無 乳酪已經變左挨近液體 有d嘔心

整體質素一般但價錢偏貴
比佢更好食既tea set出面有更多..
加上呢個地方都幾隔zip 唔建議突登去
2019-08-21 4153 views
19年7月17日,我和三位好朋友一起品嚐黃金海岸中午自助餐大堂環境舒適鮮蝦新鮮好好味,所有品種都新鮮長腳蟹超好食,超新鮮色澤鮮味豐富的一餐,我們也食得很開心,最緊要酒店不會孤寒,酒店會源源不斷地供應我們喜歡的食物羊架非常有口感和滑溜,汁配合很好,五成熟的口感很好蝦仁很好食,媲美凍蝦,叉燒冷盤都非常吸引美美的帶子三文魚美味, 只要你有胃口多多都可以食,八爪魚也很彈牙煙三文魚好好食,有微辣味,香濃的三文魚味香腸也很美味這種帶子也相當出色,大大粒有咬口凍蝦是我的最愛,又大隻又彈牙,又新鮮又大隻凍蝦和螺肉都是這間酒店的主角,每個月我都會嚟食一次要數黃金海岸這種牆腳蟹就是有長期粉絲,大大條蟹肉,任食的,不斷供應是黃金海岸酒店的特色
19年7月17日,我和三位好朋友一起品嚐黃金海岸中午自助餐
大堂環境舒適
鮮蝦新鮮好好味,所有品種都新鮮
長腳蟹超好食,超新鮮
色澤鮮味
羊架非常有口感和滑溜,汁配合很好,五成熟的口感很好

蝦仁很好食,媲美凍蝦,叉燒冷盤都非常吸引
美美的帶子
三文魚美味, 只要你有胃口多多都可以食,八爪魚也很彈牙
煙三文魚好好食,有微辣味,香濃的三文魚味
香腸也很美味
這種帶子也相當出色,大大粒有咬口
凍蝦是我的最愛,又大隻又彈牙,又新鮮又大隻
凍蝦和螺肉都是這間酒店的主角,每個月我都會嚟食一次
2019-07-15
$200 (Lunch)
  • 冷盤一流,蝦蟹也是強項
2019-07-14 2870 views
話說之前一晚享用完豐富的晚餐,好好地睡上一覺,又係時候充充電,準備之後既「夏水禮」。用餐地點不再是扒房,而是酒店中庭位,但客人依然是可以選擇靠窗餐桌用餐,看著室外藍天白雲,泳池已經開始有泳客暢泳,心情都特別好,胃口都好起來!近年都習慣了西式早餐一定要有煎蛋,尤其是帶少許流心的,蛋味更香,加上即製奄列,餡料是甜椒、洋蔥粒及蘑菇,熱辣辣的,既好味又口感豐富。 早餐基本上都以西式為主,有洋蔥炒薯、香煎鯖魚柳、炒油麵、芝士腸、茄汁焗豆、烚蛋、肉絲腐皮卷、煙肉及炸薯角餅。點心有最愛的蝦餃及甜美的南瓜果。麵檔 都習慣了早餐來點熱食,一於來碗貢丸、魚蛋及墨丸。白粥可加添油條、炸菜、肉鬆及脆片。 另外,有日式味噌湯及熟麥皮。Cold Cut 有蘑菇香腸、煙三文魚、芝士拼盤、沙樂美腸、凍肉盤、黑椒牛肉及煙火腿,愛輕食的朋友,可以一試。沙律 想吃得清新一點的,莫過於用韓式泡菜、粟米粒、蕃茄角、雜菜沙律或彩紅椒,來一份DIY沙律了。即製窩夫 熱辣辣好香,加點蜜糖味道更好。至於麵包都有好多款式,除了自家烘多士外,仲有丹麥酥餅、朱古力牛角包、麥牛角包、牛油牛角包、牛油蛋糕片、香蕉蛋糕片、軟

點心有最愛的蝦餃及甜美的南瓜果。

麵檔

都習慣了早餐來點熱食,一於來碗貢丸、魚蛋及墨丸。

白粥可加添油條、炸菜、肉鬆及脆片。

另外,有日式味噌湯及熟麥皮。

沙律

即製窩夫

熱辣辣好香,加點蜜糖味道更好。

至於麵包都有好多款式,除了自家烘多士外,仲有丹麥酥餅、朱古力牛角包、麥牛角包、牛油牛角包、牛油蛋糕片、香蕉蛋糕片、軟餐包、迷你沙翁圈、雜錦cupcake、麥法包、原味法包、農夫包及什錦麵包,真係花多眼亂。

水果

早餐不妨健康少少,食水果幫助消化。

餐廳有新鮮菠蘿、西瓜、蜜瓜、哈密瓜及橙,近日水果真係好靚,又甜又香,尤其是係夏日下食,更加消暑,其實仲有荔枝、什果、桃同梨,真係好豐富。

飲品

陣容豐富,有乳酪、鮮奶、脫脂奶、豆奶、朱古力奶、西柚汁、蕃茄汁、橙汁及蘋果汁。

同太太及囝囝齊齊擺滿整張檯再一齊享用,多美好的星期天。

上星期同朋友去左黃金海岸酒店食tea環境好闊落,仲係對住泳池景😚令人好relax鹹點同甜點每一件都好好食👍🏻今次個tea set設計好靚🌸成個化妝架咁👸🏻佢仲係香港第一個以Le Tribute氈酒入撰既下午茶部分仲加入左西班牙Gin酒製作✨好易入口最中意係羊柳及羊奶芝士配氈酒蜜餞水果法包配搭好特別🤤多重層次,口感超豐富芝士味道濃郁,配上蜜餞水果所以整體感覺唔會非常膩😆煙三文魚配刁草魚子汁意式麵包煙三文魚又係逢tea會見到,我的最愛之一😎開心果碎花生醬果占麵包 有驚喜,食落好清新👍🏻甜點方面,每一件都好精緻💋感受到廚師既心思💕每次食tea第一件一定食scone 先越橘鬆餅係心型❤️紅桑莓氈酒吉士撻賣相吸引💕切開兩件份量岩岩好👍🏻氈酒雲呢拿奶凍呢個奶凍有少少酒味,一口size好正檸檬馬玲撻馬卡龍二重奏 & 蝴蝶酥 芒果布甸杯 & 氈酒西柚啫喱糖🥂餐飲除左咖啡或茶,仲可以揀Gin & Tonic/Gin Gun,無酒精既一定中意Fruity Tonic🍹過左一個非常relaxing 的下午✨👍🏻仲見到旁邊枱有好多唔同主題的下午茶😱適合家長帶小朋友來入住酒店兩日一夜😍
上星期同朋友去左黃金海岸酒店食tea

環境好闊落,仲係對住泳池景😚令人好relax
鹹點同甜點每一件都好好食👍🏻
今次個tea set設計好靚🌸成個化妝架咁👸🏻
佢仲係香港第一個以Le Tribute氈酒入撰既下午茶

部分仲加入左西班牙Gin酒製作✨好易入口

最中意係羊柳及羊奶芝士配氈酒蜜餞水果法包
配搭好特別🤤多重層次,口感超豐富

芝士味道濃郁,配上蜜餞水果所以整體感覺唔會非常膩😆
煙三文魚配刁草魚子汁意式麵包
煙三文魚又係逢tea會見到,我的最愛之一😎
開心果碎花生醬果占麵包

有驚喜,食落好清新👍🏻

甜點方面,每一件都好精緻💋
感受到廚師既心思💕
每次食tea第一件一定食scone 先
越橘鬆餅係心型❤

️紅桑莓氈酒吉士撻賣相吸引💕
切開兩件份量岩岩好👍🏻

氈酒雲呢拿奶凍
呢個奶凍有少少酒味,一口size好正

檸檬馬玲撻

馬卡龍二重奏 & 蝴蝶酥

芒果布甸杯 & 氈酒西柚啫喱糖

過左一個非常relaxing 的下午✨👍🏻
仲見到旁邊枱有好多唔同主題的下午茶😱
適合家長帶小朋友來入住酒店兩日一夜😍
2018-11-13
$250 (Tea)
細個嚟食自助餐就食得多,嚟呢到食tea就真係第一次,都冇令我失望!tea set係以西班牙嘅Gin "Le Tribute"為主題😋我覺得Le Tiribute呢隻酒都幾靚,偏醇厚帶點果香味道。我哋叫咗飲品先,除咗常見嘅茶/咖啡,仲有三款氈酒特飲揀,我哋三個女仔啱啱好可以一人叫一杯😛無酒精嘅Fruity Tonic有少少甜但可以帶出tonic water嘅清新味道,好啱食甜品嗰時飲;而Gin & Tonic係最好飲嘅!有少少酒味得嚟又唔會好澀,至於Gin Gun就係三杯之中酒味最重嘅。然後就係主角出場😍有別於傳統嘅三層架,茶點架係透明,仲識轉㗎!整體嚟講食物賣相好精緻,食材配搭都好有新鮮感,平時食tea好少見,有幾款都係用gin製作🍸第一時間趁熱食scones, 係心型㗎💛鬆餅屬於偏實嘅質感,menu話係越橘味,其實我未食過越橘,我覺得似雜莓味跟住就食鹹點,總共有三款,如果加多一款就perfect啦,而家略嫌唔夠喉😂🐑羊柳及羊奶芝士配氈酒蜜餞水果法包非常重羊味酥味,我都接受到~氈酒蜜餞硬硬哋淡淡哋就可以平衡返羊味🍔我好鍾意開心果碎花生醬果占麵包,做法好似漢堡包咁,開心果碎放上面,中間兩

Le  Tribute特飲

越橘鬆餅
🍔我好鍾意開心果碎花生醬果占麵包,做法好似漢堡包咁,開心果碎放上面,中間兩層分別搽咗果醬同花生醬(有花生粒!),味道好夾👍🏻
羊柳及羊奶芝士配氈酒蜜餞水果法包
甜點款式比較多,最出色嘅甜點係氈酒雲呢拿奶凍同埋紅桑莓氈酒吉士撻,酒味唔會太重所以好易入口👅而且以酒入饌令甜品唔會過甜。兩款甜品都有個撻底,我哋隔咗好耐先食都仲夠脆!不過呢兩款甜點要一個撻share嚟食,手殘嘅我分餅分得有啲論盡😛

今次食tea我都幾滿意,仲要望住個泳池景,好寫意🌴
Le  Tribute特飲
越橘鬆餅
羊柳及羊奶芝士配氈酒蜜餞水果法包
  • 氈酒雲呢拿奶凍
2018-08-28 1325 views
正值夏日炎炎的暑假,不想與陽光玩遊戲,有甚麼好得過在冷氣地方嘆下茶,食下cake呢!發現黃金海岸大堂酒吧做緊優惠,所以決定hea返個下午個下午茶set木架好有睇頭,幾靚幾悅目!食物方面,咸點比甜點少,只有兩款,好食的。甜點大部分都偏甜,其中以apple crumble、乳酪雪糕杯較好,咁多樣之中scone最好食,還熱及有牛油香。服務及環境尚可,這個價錢算合理。可以一試。

發現黃金海岸大堂酒吧做緊優惠,所以決定hea返個下午

服務及環境尚可,這個價錢算合理。

可以一試。
2018-08-01 1081 views
weekend同姊妹黎黃金海岸girls' talk入到去係好relax,望住池景同海景上tea個時好震撼有3個staff一齊serve我地而且樣樣野都好精緻淨係茶具已經好俾貨, 之前食過好幾間, 第一次會有埋蠟燭座熱壺果茶仲要個壺有蝴蝶同蝴蝶結,堅靚果茶充滿住熱情果香, 唔澀亦唔酸味道恰到好處炎炎夏日有雪糕食係正嘅正常哈根berries味,再配新鮮berries, 好醒胃個scone都好香牛油味整體食物係超出預期咁好咸點好食, 係蟹鉗肉質有少少硬, 但整體都係above average甜點係意想不到地好食apple crumble同cheese cake係最好,唔係死甜亦唔漏朱古力蛋糕都有驚喜切開入面有berries醬, 甜度控制得宜其實角落位仲有粒士多啤梨同蝴蝶酥, 但真係食到捧住個肚走初時會諗屯門區酒店tea set點解會貴過尖咀酒店但貴得有道理, 真心覺得好食過洲際而且環境舒適得黎夠寧靜😍😍😍真心推介
weekend同姊妹黎黃金海岸girls' talk
入到去係好relax,望住池景同海景

上tea個時好震撼
有3個staff一齊serve我地
而且樣樣野都好精緻

淨係茶具已經好俾貨,
之前食過好幾間, 第一次會有埋蠟燭座熱壺果茶
仲要個壺有蝴蝶同蝴蝶結,堅靚
果茶充滿住熱情果香, 唔澀亦唔酸味道恰到好處

炎炎夏日有雪糕食係正嘅
正常哈根berries味,再配新鮮berries, 好醒胃

個scone都好香牛油味

整體食物係超出預期咁好
甜點係意想不到地好食

朱古力蛋糕都有驚喜
切開入面有berries醬, 甜度控制得宜

其實角落位仲有粒士多啤梨同蝴蝶酥, 但真係食到捧住個肚走

初時會諗屯門區酒店tea set點解會貴過尖咀酒店
但貴得有道理, 真心覺得好食過洲際
而且環境舒適得黎夠寧靜😍😍😍
真心推介