前牌同朋友們食飯揀咗一直有聽過但未有機會試嘅辦館,新開無奈嘅分店開咗係銅鑼灣嘅商業大廈入面,主打fusion麵食。不過食物份量認真平平😣,亦都唔系真係咁特別😶,主要係性價比😨真係唔合格。似乎都係食輕食比較抵風乾火腿蒜片辣椒意粉 ❤️ ($128)評分:7/10.其實味道真系可以的,辣得嚟唔嗆喉嚨,意粉炒得乾身,同 一般creamy 意粉有啲對比。不過份量我唔接受蒜香明太子意粉 ❤️ ($138)評分:6.5/10.明太子意粉當然係點整都好食啦,結合咗蒜香味炒嘅明太子意粉都比較乾身,其實我鍾意 creamy 嘅明太子意粉多啲,但份量完全又系敗畢位 😥 實在太少喇和風海膽意大利飯 ❤️ ($148)評分:7/10.Risotto 多數用白汁忌廉汁蘑菇汁,海膽做主調嘅令我好奇味道會係點,食得出有海膽鮮味嘅其實 🤓 所以都算係成功嘅菜式啦,不過份量都系小得可憐沙嗲安格斯牛肉撈丁❤️ ($88)評分:7/10.最後一個主菜叫咗呢個港味濃嘅撈丁,沙嗲醬其實幾好食嘅,都幾濃郁,公仔麵一份反而份量比較正常 (?) 🤔 但安格斯牛肉實在太 gimmicky 喇,冇人食得出,😅 亦都冇幾多舊,似安格斯肉碎多啲巴馬

風乾火腿蒜片辣椒意粉 ❤️ ($128)
風乾火腿蒜片辣椒意粉

蒜香明太子意粉 ❤️ ($138)
評分:6.5/10.
蒜香明太子意粉

和風海膽意大利飯 ❤️ ($148)
和風海膽意大利飯

沙嗲安格斯牛肉撈丁❤️ ($88)
沙嗲安格斯牛肉撈丁

巴馬算芝士松露薯條 ❤️ ($78)
評分:6.5/10.
薯條炸得幾脆嘅,份量都還好啦,但真係冇咩特別嘅地方,薯條都係用出面小食店嘅普通薯條,黑松露味道唔明顯
巴馬算芝士松露薯條

惹味雞軟骨餃子 ❤️ ($68)
評分:7/10.
餃子點日式醬幾惹味 👍 雞軟骨有啲爽爽哋嘅咬口唔錯 😌 價錢最實際一亦都一定係佢
惹味雞軟骨餃子
巴馬算芝士松露薯條
惹味雞軟骨餃子
  • 帕馬臣芝士松露薯條
2018-12-14 435 views
用openrice搵左呢間野,上到去見裝修靚靚地,咪入去試下,一入去發現全場冇得兩枱人,已經知伏伏地,打開餐牌一個出前一丁要88蚊,咁冇理由叫出前一丁啦。 結果叫左個諗住最安全嘅卡邦尼意粉128蚊,心諗應該都有會太差。野食嚟到份量少就算啦,點知一食落口。。。wtf..凍嘅,d面硬到爆,好似哽住喺喉嚨咁。。 落7仔叮個飯都好食過佢! 覺得超唔抵, 食完後唯有再去其他餐廳食過。絕對以後唔會再嚟,其實平時好少用open rice, 今鋪係用openrice去搵呢間野食,點知一試就中伏。。。。 失望到爆。。
2018-12-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2018-11-28 745 views
以食物的味道和份量, 收費實在過過了, 性價比低。我星期六訂7點半位, 早到。但我竟是第一枱客。至好結賬為止也沒有多於5枱客。因 open rice 和 Asia miles 的推薦而前往用餐, 但竟然未能順利享用優惠。點了海膽 risotto, 上菜只見飯, 幼幼的露筍和蕃茄粒。我個人吃不到海膽的味道, 但同行友人說還可以。又點了一個漢堡扒飯, 我和友人的討論是有否加入過多豆粉。牛肉味尚可, 但咀嚼感頗差。最化算的, 算是點了$68 的 all day happy hour 的 cocktail, 當中包括了威士忌梳打 high ball, 雞翼兩隻和以兩條蟹肉春卷代替了燒賣兩粒。
以食物的味道和份量, 收費實在過過了, 性價比低。

2018-11-24
$250 (Dinner)
2018-11-18 505 views
Ordered a truffle “oil” cheese sandwich i was astounded when it came wif just 2 slices of bread wif the cheapest cheese inside without any flavor of truffle “oil” n without cutting it in half n it costs $88! Will never patronize again!
wif the cheapest cheese
without cutting it in half
2018-11-13
$97 (Tea)
2018-10-30 506 views
幾星期前,貪新鮮,走到銅鑼灣新落成的商廈度試試新餐廳,走到辨館去。看到環境寧靜,在鬧市中,人不多,枱和座位都屬舒適濶落,於是我地就坐下吃午餐。由於是週末,午餐又冇優惠,飲品及甜點的收費基本是逐項計。貴到堅離地!😤😤😤我地三個人點了兩個叉燒炒出前一丁,一個cabonara, 一個松露薯條、一個雪糕甜品,三杯飲品,已經要$6xx埋單。真係想像唔到價值$70左右的炒出前一丁,竟然可以非常難食,麵質非常淋,我自己煮,都好食過佢啦。叉燒又唔算多,你都有非常一半。之後,carbonara味道就比較合理,可惜份量極少,四啖已經食完, 極之失望。至於個松露薯條,只係一般貨色,份量又係唔多,同事整間餐廳只有我哋一台客,上餐速度極慢,上餐速度竟然需要20分鐘,都唔知佢哋係咪做生意。呢間餐廳,我絕對唔會再幫襯!
2018-10-01 509 views
等吃飯嚟咗呢度飲杯嘢,坐出面點知喺正排氣處(又大聲又吸曬啲廢氣)。叫杯$88 draft beer結果嚟咗杯用細水杯裝好似水嘅啤酒。好聲好氣問侍應是不是搞錯,佢話去check一check之後又一去不返。千祈唔好嚟呢度,小心做咗水魚!

千祈唔好嚟呢度,小心做咗水魚!
2018-10-01
Type of Meal
Other
2018-10-01 341 views
We came here thinking it would be a nice place to chill. The ventilation fans from the building was loud and the service was exceptionally poor and $88 for a half pint. Not impressed.
週末的晚上約好朋友暢談一番,選了這間充滿港式的懷舊風餐廳,霓虹燈的裝飾,木製的餐桌椅,加上出前一丁的大公仔佈置,設計頗具特式,環境寬敞,空間感大,亦有室外雅座,坐得挺舒服。帕爾馬火腿蘆筍意大利飯($118)是相當令人失望! 份量非常少,有薄薄數片的parma ham鋪於面層上,油脂較多,也有鹹香,味道不過不失;蘆筍幼身,吝嗇地放上數條,因其較幼身故沒有口感。粒粒分明飽滿的意大利飯也尚算有咬口,只在於飯粒本身,惜忌廉汁不夠creamy和香濃,芝士香亦不算突出。相當普通的一碟飯,份量又少,竟要索價百多元?! 不值一試!
2018-08-21
Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
2018-07-19 164 views
在友人既提議下,晚飯時間黎到呢間鋪。現場環境氣氛一流,播住音樂 ,燈光微暗 ,十分有情調 !😜😜餐廳還有室外用餐區呢!但可惜食物質素普通,選擇不多,價錢也不抵食。卡邦尼意粉味道欠佳,幾乎冇味 ,份量都好少。當晚另外我地叫左一碟小食拼盤 ,很一般 ,吃起上來不熱 ,感覺不是新鮮炸起 ,有點擺得耐的感覺而薯條還是普普通通 ,勝在有黑松露醬補救,非常搭配,十分滿足!🤓服務態度正常,沒什麼特別機會應該也不會再來吧......
在友人既提議下,晚飯時間黎到呢間鋪。

但可惜食物質素普通,選擇不多,價錢也不抵食。
卡邦尼意粉味道欠佳,幾乎冇味 ,份量都好少。

服務態度正常,沒什麼特別機會應該也不會再來吧......
2018-07-10 152 views
今日約左一個好耐無見嘅女仔好朋友黎食lunch 初初以為會好多人 但可能落大雨關係 所以都唔駛等位。銅鑼灣呢間係fusion左出前一丁(我初初唔知所說有d難搵,原來上2層扶手電梯就係)。呢間除左西餐外,仲有出前一丁嘅港式野食。雖然個餐牌都幾吸引,但價錢略貴,所以都係叫返西餐。兩個人食左個黑松露薯條同意粉,對兩個女仔黎講已經好夠飽,而且好好味。呢間最好係唔會趕人走,最岩我地呢d想傾計嘅人喺度一路嘆咖啡,一路慢慢傾!

2018-06-09 3278 views
之前有個星期五晚想嚟依到飲嘢,但嗰時full左,未有機會試今次就星期日晚7點左右嚟到就有位之前就係比佢門口依個牌吸引左望落去既裝潢都幾有心機入面空間感好大,仲有個bar枱,環境嚟講真係一流餐牌只有兩頁,最後揀左兩樣嘢食同兩杯飲品沙嗲安格斯牛肉撈丁($78)牛肉軟腍,沙嗲配上蛋黃撈丁,無得輸仲配左青瓜可以解一解膩野菌黑松露意大利飯($128) 一上枱已經香味撲鼻兩個人share啱啱好,唔會太膩用料豐富,而且飯粒粒分明有嚼勁嚟依到主要為左飲嘢今次揀左兩杯mocktail Nojito比一般既mojito多左桃味,味道唔會太甜,夏日炎炎解渴一流Mind Moisten用上龍眼、紅棗依啲中式食材調配既飲品,夠晒有創意同特別味道亦唔錯,出奇地好太肚餓既關係,秒清左兩碟嘢食,仲食得好乾淨😂😂😂每日二百蚊左右,有杯嘢飲有個主食價錢正常,環境加左唔少分
之前有個星期五晚想嚟依到飲嘢,但嗰時full左,未有機會試
今次就星期日晚7點左右嚟到就有位

之前就係比佢門口依個牌吸引左

望落去既裝潢都幾有心機

入面空間感好大,仲有個bar枱,環境嚟講真係一流

餐牌只有兩頁,最後揀左兩樣嘢食同兩杯飲品

沙嗲安格斯牛肉撈丁

沙嗲安格斯牛肉撈丁($78)

牛肉軟腍,沙嗲配上蛋黃撈丁,無得輸
仲配左青瓜可以解一解膩

野菌黑松露意大利飯

野菌黑松露意大利飯($128)

一上枱已經香味撲鼻
兩個人share啱啱好,唔會太膩
用料豐富,而且飯粒粒分明有嚼勁

嚟依到主要為左飲嘢
今次揀左兩杯mocktail

Mind  Moisten

Mind Moisten
用上龍眼、紅棗依啲中式食材調配既飲品,夠晒有創意同特別
味道亦唔錯,出奇地好

太肚餓既關係,秒清左兩碟嘢食,仲食得好乾淨😂😂😂

每日二百蚊左右,有杯嘢飲有個主食
價錢正常,環境加左唔少分
2018-05-27
$200 (Dinner)
野菌黑松露意大利飯
Mind  Moisten
2018-06-04 158 views
在銅鑼灣的鬧市當中難得找到辦館這餐廳可以安靜地享用晚膳,餐廳環境寬敞,令人感覺寧靜舒服,食物飲品種類也不少,適合三五知己飲酒食飯吹水。餐廳以出前一丁麵作賣點,當然要試一試,所以我們點了沙嗲安格斯牛肉撈丁,牛肉嫰滑配搭半熟蛋味道很好吃。另外也點了野菌黑松露意大利飯,味道濃郁滿口散發着松露的香味。他們的mocktail也很出色,每一樣飲品也有其功效作用。總括而言,食物質素不錯,價錢亦算合理,值得一試!
總括而言,食物質素不錯,價錢亦算合理,值得一試!
2018-06-04 154 views
打算做fitness 前食少少野經過535tower 原來開咗呢間餐廳 平時都冇留意上到來好搞笑 成間餐廳都系清仔 6點幾餐廳無乜人 幾清靜 但最奇怪餐牌入邊無出前一丁食Menu 好簡單 二頁紙 有mocktails叫咗個柚子明蝦沙律 個sauce甜甜地幾開胃啲蝦都幾大粒仲有日式明太子意粉好creamy 芝士味又唔會好重再叫咗杯朱古力Milk shake 個賣相已經好靚 味道都好正又唔會太甜 入邊有Oreo碎餅 環境幾好 又靜靜地 下次再來飲野
打算做fitness 前食少少野

又唔會太甜 入邊有Oreo碎餅

環境幾好 又靜靜地 下次再來飲野
  • Banana  coco  milkshake
2018-05-31 1893 views
炎炎夏日, 烈日當空在街上走著, 感覺快要溶化了一樣, 一定要找個地方避避暑, 朋友介紹在世貿附近原來有這樣的好地方, 樓底甚高, 甚有空間感, 設計用上天然採光, 令人感覺好放鬆, 想不到在鬧巿也有這樣的餐廳。柚子明蝦沙律$118:  天氣熱得令人不太有胃口, 吃沙律就最適合了, 新鮮爽脆的沙律菜, 簡單的加上黑椒及酸酸甜甜的柚子醬汁, 已經很足夠, 蝦隻爽口有點蝦味, 也算合格。是日餐湯: 是香料比較多及帶有辣味的雜菜湯, 蠻多蔬菜粒粒的, 蠻健康的餐湯。香蕉oreo雪糕milkshake+$30: 賣相好靚好吸睛, 又很有夏日感覺, 非常邪惡的milkshake, 喜歡香蕉的朋友不容錯過, 它有濃濃的香濃及oreo味道, 兩者又好夾, 甜而不膩, 眨眼就喝到最底了。抹茶芝士蛋糕+$18: 經過一星期辛勞工作, 決定獎勵一下自己, 准許自己吃一件小蛋糕, 抹茶和芝士味很平衡, 芝味很夠, 質感實在, 加上紅豆蓉, 很有日本風味呢!休息夠了, 又繼續我的週末行程啦!

休息夠了, 又繼續我的週末行程啦!
今天經過銅鑼灣天時暑熱又吾想去茶餐廳同人逼,行過世貿中心后決定來Tower 535 「辦館」已經第二次來這裡,因為貪呢到坐得夠舒服,冷氣又夠爽。真開心因為時間尚早我是今晚的第一位客人。店員略為簡介了updated menu , 我二話不說點了「日式明太子意粉」$128 份量略小,但意粉口感不俗,夠彈牙,加入大量「炸蒜粒」和主角「名太子」,兩者同樣霸氣十足,名太子更有一定的辣度,整體而言味道相當惹味可口。當味蕾需要過冷河時,最好以甜品慰值一下。「伯爵茶布甸」$58賣相精緻,伯爵茶味溫柔、口感細滑,甜度適中, 可以一試。

已經第二次來這裡,因為貪呢到坐得夠舒服,冷氣又夠爽。

真開心因為時間尚早我是今晚的第一位客人。

店員略為簡介了updated menu , 我二話不說點了

「日式明太子意粉」$128

惹味可口。

當味蕾需要過冷河時,最好以甜品慰值一下。

「伯爵茶布甸」$58

賣相精緻,伯爵茶味溫柔、口感細滑,甜度適中, 可以一試。
2018-05-28
$186 (Dinner)