2024-10-07
星期六,朋友飛嘅飛,放飛機嘅放飛機,一個人喺屋企附近搵食,對腳自動又行到去近期至❤️食堂…香港食肆Weekend都比weekdays 靜,今日呢度都係,仲好,完全投入enjoy 我嘅me time🎧📕☕️🍽️ !🧑🍳推介我試封門柳,第一次食,真係唔錯,一如之前食過嘅carbonara.. 丸子粉… burger… 冬陰公等等,每次都冇失望👍🏻 好欣賞牛好夠牛味,咬落好鮮嫩juicy ,不生不老剛剛好,感覺好窩心☺️;薯條外脆內軟👍🏻👍🏻,連平時唔食煎炸物嘅我都忍唔住清晒😂;仲有小小嘅蒜粒,好香好味,好鍾意😗 不得不讚👨🍳嘅心思😋 最後,點了一客鎮店甜品🍎Apple Cinnamon French toast, 上次同朋友嚟賣晒無緣品嚐,今次一人獨享,一試愛上,鍾情肉桂嘅我鍾意到不得了😍!熱暖嘅toast 配冷冷雪糕球,一冷一熱,真係味蕾都想笑☺️終於,一個人的晚餐慢嘆了兩個幾鐘,好享受,份量剛好,蛋白質滿滿🥰❤️ 離開餐廳,感覺齒頰仍留牛香、肉桂香😋… 就係咁簡單嘅一餐,已令我感受到真正嘅慢活,對自己好啲,一定要再來!!