2008-07-25 356 views
果晚同d friend打完波去食飯...有個friend提議打邊爐...大家都話唔好玩啦...30幾度打咩邊爐呀..佢話唔怕啦有冷氣嘛...咁是但啦...去左間叫六一六的...聽個名又幾攪笑喎...咁我地十幾人入去...個女人話不如俾間大房你地啦...我地當然話好啦...點知原來係2樓既...打完波已經累到死啦..仲要上2樓...算啦...入到房一睇...又唔錯喎...有電視有梳化都算幾大間...唔好講野叫野食先..點知提議打邊爐果條友話有張cp話送一碟牛肉...送既有幾多啊...夠食咩...咁就叫野食啦...打邊爐都係果d大路野...點知見到送果碟牛肉原來都幾大碟...嘩...咁重手既..質量都唔錯喎..有個芝士丸都幾得意...食完都點幾了..酒水都唔係貴..ok啦...有幾個食食下見有枱麻雀係度又話要打...原來唔使加錢既...咁就打啦...玩到3點幾走人..每人百零蚊都可以啦咁大間房仲有麻雀打...聽佢地講遲下仲有英超睇...下次打完波再去睇波...一流...
$120 (Other)
2008-05-11 168 views
同囡囡早一天預祝母親節,不幸地選擇了這間火鍋店,需然夏天不應打邊爐,但近期睇得睹場風雲多,個阿榮餐餐都話打邊爐,令我也受到感染,言歸正傳,九十幾蚊嘅拼盤話有十種嘢,只得一大一細嘅蚝,三四隻蝦毛,好難食慨牛肉幾塊等等,加埋都唔夠二十幾件嘢,平都要食得入口先得,叫多個竹笙,菜,手切牛肉$88,牛肉鞋到不得了,加埋湯底共$400左右,我諗全部用嚟煲湯都幾好慨!另外入店時有張面向电視嘅枱,要求坐呢張,話哂成家人都係电視精,但話定咗抬,結果到埋單九點幾共等了個幾兩個鐘都冇人坐,黄金時段都冇人坐,又話定咗抬,收店先黎呀?分明玩嘢,以後落入黑名單,永不光顧.........
$120 (Dinner)
(Non-member)
2008-02-15 101 views
看了某雜誌的蛇稿,讚到天花龍鳳位於福榮街5號名叫“陸壹陸”的火鍋店怎好怎好,於是昨晚和家人滿懷歡喜去幫趁啦,點知食到一肚氣兼被騙,在此敬告大家慎防像我一樣做羊牯,千萬不要重蹈我的覆轍,其惡行如下:惡行一、當我們屁股還未坐暖,佢地就馬上﹙之後每需服務都要叫二次或以上才有人serve你﹚拿上一碟齋鮑魚,說“俾你地試吓我地d齋鮑魚吖”及後送上兩盅所謂鷄湯o既鹹水,說“唔使錢o既,鍾意就飲唔鍾就放埋落個鍋度做湯底啦”,佢地以上兩輪快速動作就係要誤導你地以為唔使錢,手法好好好賤格!!其間客人埋單都不時聽到佢地依依哦哦同客人話“哎哋唔好意思呀”;惡行二、黑店標榜10蚊一個醉鷄鍋,但其他火鍋料就超貴,不過當你已坐下來仲開埋鍋底添,咁都唯有照食架啦,貴都唔緊要唯有寄望物有所值卦,首先居然連最最最基本的調料都是垃圾!冇離聞味,豉油得個鹹字!鵝腸苦、珊瑚蚌苦、所謂手打乜乜丸要成4蚊粒冇味兼雪蔵、芋頭呻、駝鳥肉鞋、衰到連白飯都像剛從雪櫃拿出來!!仲狼死到10蚊碗呀!這是我有生以來食過最爛的一餐!以食物﹙?﹚來說超貴、騙人、服務﹙?有咩﹚九流九請各位謹記林海峯的一句說話:人生是食一餐少一餐,千萬不要誤信那些不

請各位謹記林海峯的一句說話:人生是食一餐少一餐,千萬不要誤信那些不負責任的爛蛇稿,選食店要謹慎,除非在友儕間試過有口碑才好幫趁呀,要不自己煮飯仔好過千萬倍。
最後結論:如果一間衰到咁o既黑店都仲可以存在就真是天冇眼了!
2008-01-03 43 views
星期六六時許到達,有位、不用等。第一想講的是服務,感覺很生疏。我倆一坐下,餐牌都未看至看了一陣(餐牌還未看完)的這段時間,店員已經來來回回問了幾次食咩呀、飲咩呀!之後那位阿姐(可能是老闆娘)還再問,不如叫左飲品先啦!其實我由入坐至落單,大約只是五分鐘左右。最後我便說,我想先叫食物,再叫飲的。我們離開的時候,店內只是半滿,有必要這樣趕嗎?說回食物,看相片叫了個二人海鮮套餐(名字不知有否記錯)、一碟牛脛脊、生菜及啤洒汽水等。此店亦奉上齋鮑魚及兩個燉湯給我們試試,說是送,但我並無留意有否計算在茶介中。當海鮮拼盤來到時,有點不是味兒,原來食物下面有大量生菜,相片中是看不見的,店員之前並沒有提醒。在其他火鍋店光顧時,通常都會提點一下。所以另外叫的生菜只吃了很小。說食物,最好是送的齋鮑魚,牛脛脊肉質可以,但鮮味欠奉,送上時,牛肉還附帶一些冰塊,不算合格。蝦、蠔是新鮮,不錯。其它食物是可以,但沒有亮點。
星期六六時許到達,有位、不用等。