2022-07-02 1339 views
喺迪士尼樂園裏面玩到肚餓梗係要食啲野啦,咁啱經過⚠️灰熊山谷⚠️,附近有個⚠️幸福黃金石小食亭⚠️,佢哋呢間都係賣一般小食同嘢飲,我哋嗌咗一個沙律,兩個冬甩,見到佢哋冬甩都流晒口水,一個個佈滿砂糖嘅米奇冬甩超吸引,啲砂糖真係好似唔駛錢咁,超級多,仲要係新鮮炸起,超級熱,簡直係外脆內軟,味道同出面嘅原味冬甩差不多,但米奇造型嘅就一定係迪士尼樂園先有啦,所以呢度裡面既野食都係驚喜多多

2021-12-31 784 views
入到迪士尼🎢除左去餐廳食嘢,仲可以去唔同既小食亭買嘢食🤩炸魚薯條🍟炸雞薯條 各$58排依個小食亭排左差唔多45分鐘😓不過佢全部野新鮮炸👍炸魚好食😋薯條好食過火箭餐廳🤣因為無咁咸😹炸雞既炸粉就有d厚啦😫下次食炸魚夠~
入到迪士尼🎢除左去餐廳食嘢,仲可以去唔同既小食亭買嘢食🤩

炸魚薯條🍟炸雞薯條 各$58
-{迪士尼聖誕限定小食🏰🥯}今次聖誕限定只係試左2款 因為其他都唔太啱口味😂🤤聖誕米奇玉桂冬甩🤤 ($45)有4嚿 係炸得幾外脆內鬆軟 啲肉桂加砂糖都滿足到肉桂控☺️👖褲評: 7/10🤤雞批🤤 ($45)有雞肉同蘑菇 個酥皮勁厚😂食到一半放棄左🤭👖褲評: 4/10純粹為打卡而食!試一次就夠了🤧不過迪士尼聖誕景點打卡真係靚😚😎性價比: 5/10服務: 8.5/10環境: Nil🚩香港迪士尼樂園🚩 #fuudjai #fuudjai離島 #fuudjai麵包 #fuudjai小食
{迪士尼聖誕限定小食🏰🥯}
今次聖誕限定只係試左2款 因為其他都唔太啱口味😂

🤤聖誕米奇玉桂冬甩🤤 ($45)
有4嚿 係炸得幾外脆內鬆軟 啲肉桂加砂糖都滿足到肉桂控☺️

👖褲評: 7/10

🤤雞批🤤 ($45)
有雞肉同蘑菇 個酥皮勁厚😂食到一半放棄左🤭

聖誕米奇玉桂冬甩
雞批
聖誕米奇玉桂冬甩
2021-12-03 404 views
有年票後時常入場,對這個夢幻世界已熟悉不已,大觀園也成了樓下公園。不過,是次閑逛時看到了新奇玩意——小朋友手上的可愛雪條,小小的,上面是卡通人物造型,或是手掌,或是頭部(這樣說好像怪怪的)但競猜卡通人物也是一番樂趣。鮮艷顏色總讓人響往,於是,我們無視了這個實際上不合理的價格,各自買了一條。吃東西之前,當然要打卡了,要不然這麼貴買了也沒人知道,要發到IG昭告天下才行呢。尋找角度、選擇濾鏡、調整顏色,一頓操作後,就「值回票價」。在雪條開始融化的時刻,我終於開吃了。第一口,是冰冷的感覺傳來,口腔得到清爽感,是與剛才機動遊戲不同的刺激,舌頭與牙齒熟練地運作起來,對這小巧的雪條又舔又咬。而雪條回報我的,是一陣又酸又甜的味道,硬要形容的話,就是類似吱吱冰,大概是小孩喜歡的水果味吧。沒啃多久,雪條的融化加速了,陽光的照耀下它不斷流汗,美味瞬間成為狼狽的原因,我們的大嘴巴和手上的紙巾也承受不了那湧至的水份。噢,一不小心,有一滴奔向大地,轉變成鮮明的圓點後,也迅速消逝得無影無蹤,一如那42元。

TakeAway
2021-11-15 464 views
星期日去迪迪尼真係多人到爆炸💥,平時假日去都無咁多人,連買嘢食/入餐廳都要排隊,估唔到牌小食亭都要排半個鐘😳。平時覺得依家啲食物都好普通,不過肚餓起上嚟望落都特別好味👀————————————————👅 米奇鹽酥包套餐($65)🔸一直都好好嘅呢個包係咩味,雖然睇同食都係硬掘掘,越嚼越有小麥香🌾,食到表面粗海鹽會特別鹹,附有一盒仔比較淡嘅酸忌廉醬,比較適合要嚟練牙力🤣⋯🔸套餐包括$35或以下飲品,西瓜汁/汽水都得,我哋就揀咗橙汁👅 雞粒薯條($58)🔸粗薯條多數好食啦🍟,死粒炸雞都OK,不過太多人買,炸唔切所以等得耐———————————————— 🚩總結:迪士尼都係少人啲好🐭———————————————— 🌟注意:餐點供應有限,售完即止————————————————📍 幸運黃金石小食亭地址︰大嶼山香港迪士尼樂園灰熊山谷.🗺地區:#bem離島📥分類:#bem小食💰人均消費:#bem_51至100蚊

————————————————
👅 米奇鹽酥包套餐($65)

👅 雞粒薯條($58)

🚩總結:迪士尼都係少人啲好🐭
————————————————
🌟注意:餐點供應有限,售完即止
📍 幸運黃金石小食亭
地址︰大嶼山香港迪士尼樂園灰熊山谷
🗺地區:#bem離島
📥分類:#bem小食
💰人均消費:#bem_51至100蚊
☀️🐝好似成個暑假都生日去迪士尼都出現咁添~ก็ʕ•͡ᴥ•ʔ ก้🤍因為買咗annual pass,所以就成日都入嚟玩啦!🤍咁今次入園呢就買咗呢個史迪仔提子味嘅雪條(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🤍因為餐牌上係冇講明究竟雪條係咩味,只會講係邊一隻迪士尼嘅卡通人物, 所以食到係提子味嘅時候都覺得好驚喜。ᕦʕ •ᴥ•ʔᕤ🤍原本以為會係脆皮朱古力入面有雪糕嗰種嘅雪條,點知原來係成個都係提子味嘅雪條, 非常好食,又唔會好似脆皮咁跌到周圍都係。(◍•ᴗ•◍)ゝ🤍加上迪士尼嘅食物嘅賣相一定唔會差,非常適合打卡 ,雪條嘅造型同樂園嘅氣氛非常襯呀!⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾🤍下次入泥熱辣辣都要食~o(*///▽///*)q🐝🐝

🤍因為買咗annual pass,所以就成日都入嚟玩啦!
🤍下次入泥熱辣辣都要食~o(*///▽///*)q

🐝🐝
2021-04-08 481 views
【 迪士尼輕食之選 】係迪士尼樂園灰熊山谷旁邊的幸福黃金石小食亭,平日多數都唔會開店,每次都無機會試到,今次紅日入去玩終於見到佢開門喇,咁當然要試下啦!我地叫左一份炸雞粒薯條,$58一份,有4大塊雞粒,外脆內軟,雞肉好林又多汁,非常好味。薯條勁多,我地都食唔哂,不過真係好正,好鍾意食粗薯條。指定雪條買一送一,我地買左米奇朱古力雪條和史迪仔雪條,兩條雪條的造型都好可愛呀!估唔到史迪仔雪條口感咁清新,好似波子汽水味。
【 迪士尼輕食之選 】

2021-04-06
Type of Meal
Tea
2021-03-10 280 views
疫情下迪迪尼終於都開番。雖然人都係多, 但比起開關既時候已經叫做玩得舒服d幾間有開既餐廳都大排長龍, 境碼45mins😱😱我地見唔係好餓~就決定食得簡單D灰熊山谷呢邊人唔算多, 幸運黃金石小食亭人小小, 一於就食佢啦~排隊既時候已經有staff幫手登記個人資料介紹食物。我地嗌左炸雞薯條:我地即食, 食物已經係偏凍, 不過炸雞味道唔錯, 大少好欣賞。薯條咸左dd。沙律意粉:對得住價錢只係去到counter既時候,  counter staff態度真係非常一般...
疫情下迪迪尼終於都開番。
雖然人都係多, 但比起開關既時候已經叫做玩得舒服d

幾間有開既餐廳都大排長龍, 境碼45mins😱😱
我地見唔係好餓~就決定食得簡單D
排隊既時候已經有staff幫手登記個人資料介紹食物。
, 大少好欣賞。薯條咸左dd。
沙律意粉:對得住價錢

2021-03-07
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2017-12-09 684 views
勞蘇雪葩$39每個入迪士尼的朋友仔,走到熱一熱,都很想吃條雪糕吧?雪糕造型非常可愛,每一種都好想吃阿。雖然是十二月,天氣依然很熱,五種雪糕中,我選擇草莓味的勞蘇雪葩。勞蘇賣相可愛有趣,雪葩的顏色跟勞蘇一模一樣呢。雪葩酸酸甜甜,好好吃阿。

勞蘇雪葩$39

2017-12-09
同家人去咗迪士尼玩,玩到攰就晌附近小食亭坐吓食啲嘢。炸魚薯條,都幾香脆。凱撒沙律,有羅馬生菜、車厘茄同巴馬臣芝士,羅馬生菜冇咩變紅嘅情況,不過就雪到好凍好凍。個凱撒沙律跟埋米奇造型麵包粒,好可愛。意式沙律,有啲紅椰菜、長通粉,同埋仲有迪士尼卡通人物造型嘅意粉。啲嘢食味道正常,晌呢類主題樂園嘅小食亭,都唔會抱好大期望,最大賣點係迪士尼卡通人物造型嘅食物咋。
同家人去咗迪士尼玩,玩到攰就晌附近小食亭坐吓食啲嘢。
個凱撒沙律跟埋米奇造型麵包粒,好可愛。
$45 (Other)
2015-01-26 565 views
在炭熊山谷玩樂之後,我們就在幸運黃金石小食亭買了份炸蝦薯條套餐補充體力。炸蝦薯條套餐 $70炸蝦粉漿厚了一點,蝦夠大隻亦爽口,而且不油不膩;薯條頗粗身,咬起來香脆可口,不錯。
炸蝦薯條套餐 $70
5 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2014-12-09 669 views
又到聖誕,又到聖誕!雖然聖誕假期只得兩天,但早在十一月尾迪士尼樂園已經充滿聖誕氣氛!所以蘿拔妹和妹妹兩位迪士尼的死忠粉絲當然要到迪士尼感受下聖誕氣氛啦!等睇飛天巡遊之前就係食lunch既好時機!妹妹在大街佔位子,而蘿拔妹就走到灰熊山谷的幸運黃金小食亭看看有什麼飽肚又好吃的~ 由於fish and chips太過油膩,所以見到有Salad不用想就買了,而且還特別寫著米奇朋友意粉沙律呢~拿回巡遊路線旁和妹妹享用,發覺原來意粉是米奇和朋友的頭型,非常可愛!可惜米奇朋友形狀的意粉實在太腍了,腍得有點太過分像糊狀一樣。相反,其他長通粉則比較厚身有咬口,有點甜香沒有粉味。沙律菜和三色椒都是爽脆鮮甜的,唯一要批評的是沙律菜太大塊,切開成小片應該會比較易入口吧。無核橄欖是蘿拔妹的最愛,為沙律帶來點甘香。整個沙律最令人不滿意的是dressing吧。沙律汁是包裝現成的,可惜實在太油太濃厚,把沙律弄得有點兒膩,吃到最後也覺得太酸了。下次還是光顧大街餅店尋找其他迪士尼朋友造型的食物好了!
又到聖誕,又到聖誕!

米奇朋友意粉沙律
下次還是光顧大街餅店尋找其他迪士尼朋友造型的食物好了!
2014-11-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
2014-10-12 398 views
突然經過好想試下,於是馬上去買返份炸魚薯條。雞粒得4粒,覺得唔抵所以無試。薯條係粗身,而且無麥記咁鹹咁多鹽,點他他醬食真係正到無朋友。炸魚個皮好薄,肉有魚味同滑嫩,咬落去啖啖肉,唯一缺點係多油。自從試過1次後,每次入park必食!但衛生環境欠佳,後面d枱凳滿佈盤子同垃圾無人清理,而且風扇風勁大,吹晒d垃圾落地,我每次都係食完自行清理,但絕大部分人食完都唔會自己執好扔掉,加上無安排人手清潔,期待改善
自從試過1次後,每次入park必食!

2014-09-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
  • 炸魚薯條
2013-05-20 151 views
雖然係樂園入面, 你都唔係為左食而黎, 但如果比左個相對地貴既價錢, 而得到堆垃圾, 相信大家都會好嬲. 好彩, 依間小食d質素都唔錯~~~黎得過~~炸魚薯條 - 依d野, 熱+脆口就好難唔好食. 佢地都算做到~good芒果奶凍 - 最面個層芒果同最底個層jelly就麻麻地啦~~但估唔到中間層奶凍又幾好食wor~~好重奶味~正雖然價錢就唔太值架啦(同外面比)~~不過計返係樂園價~~~其實都尚算ok~有時係樂園入面想食下野都唔錯

2013-01-28 129 views
現在多進了迪士尼~~~是因為我和爸媽申請了張白金卡吧?在上星期六又入園了是因為要續會看看巡遊,然後狂奔了去玩RC~~再去了皇室宴會廳吃個「晩飯」(因為太早了,還不可以説是晩飯吧)再去玩了兩次灰熊山谷,逛了一會兒又吃到了幸運黃金石小食亭吃一點東西我吃了一個通粉沙律,有不同的迪士尼朋友通粉,光是樣子已經很吸引了。沙律是幾新鮮的,加上酸酸的漿汁,是不錯的。爸爸吃了個炸魚薯條我吃了一些還是熱的,魚和薯條都脆,好吃!媽媽則是吃了個炸雞薯條,跟爸爸的炸魚薯條差不多,也是頗好吃。芒果奶凍,又是爸爸的他説很好吃,我又吃了一啖真的不錯,可是媽媽不太喜歡,因為奶味重了一些
是因為要續會
(因為太早了,還不可以説是晩飯吧)再去玩了兩次灰熊山谷
,逛了一會兒又吃
到了幸運黃金石小食亭吃一點東西

爸爸吃了個炸魚薯條我吃了一些還是熱的,魚和薯條都脆,好吃!

芒果奶凍,又是爸爸的
他説很好吃,我又吃了一啖
真的不錯,可是媽媽不太喜歡,因為奶味重了一些
2013-01-26
  • 通粉沙律