2024-06-26 707 views
呢間餐廳酒吧非常值得我再幫襯☺️環境舒服優雅,燈光氣氛都好有情調,呢度既每位員工服務態度都very nice 👍🏻 ,仲會主動推介菜式,整個用餐過程都好愉快👏🏻到左夜晚仲有live band,令到整個用餐氣氛更有格調,歌手唱既歌都好溫和,唔會影響同朋友傾談。▫️秘製煙三文魚他他配牛油果醬拼粟米片將煙三文魚切粒粒,自家混合特別調配既醬,食落好fresh,配埋牛油果醬,整個前菜令人好開胃😋▪️ 燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬扁意粉配BB菠菜一上碟果刻已經聞到勁香既烤蝦味😌,意粉唔會干身。bb菠菜第一次見😂,加埋一齊食得出既健康。▫️澳洲封門牛柳 250g上碟方式好特別,係切好一粒粒,再用薯蓉墊底🤩,牛柳味超濃厚,醬汁好特別,係自調既仲帶有酒味。配菜好清新易入口👍🏻▪️朱古力心太軟配雪糕不得不讚,呢個心太軟做得太好了😻,外面鬆脆再配濃郁朱古力,實在太好味又唔會甜到漏👏🏻👏🏻
呢間餐廳酒吧非常值得我再幫襯☺️

▫️秘製煙三文魚他他配牛油果醬拼粟米片

▪️ 燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬扁意粉配BB菠菜

▫️澳洲封門牛柳 250g

▪️朱古力心太軟配雪糕
搵到呢間隱世新開打卡西餐廳,開業幾個月,環境採用玻璃反光效果,加上藍灰色設計,呢種色調盡顯高貴又不失神秘感最正係咩:每晚7:30 都會有live band 🤩佢d 餐具好靚ga, 碟用上藍綠色調先黎小餐包,麵包幾煙韌,小麥味幾香法式焗田螺 配香草蒜香牛油 $138被牛油香味包裹住的田螺,田螺食落鮮甜,殼裡面有汁,底層鋪有薄層薯蓉,質地焗到幾香脆,牛油香離遠都聞到香煎溏心帶子及黑蟹籽伴車打芝士意大利瓜飯 $188貌相吸引,微微煎香左嘅帶子,溏心帶子能夠做到內層稔稔地效果,配有黑蟹籽,鮮味提昇面層有炸到脆一脆嘅南瓜條,意大利飯好creamy,飯質軟硬度適中,飯中間食到有南瓜粒粒澳洲封門牛柳 $248牛柳煎到恰到好處,有牛肉味,肉汁鎖係肉既內層,點埋燒汁味道更好牛柳底層有creamy嘅薯蓉,好飽肚沙律沙拉,好健康
最正係咩:每晚7:30 都會有live band 🤩

佢d 餐具好靚ga, 碟用上藍綠色調
先黎小餐包,麵包幾煙韌,小麥味幾香

法式焗田螺 配香草蒜香牛油 $138

香煎溏心帶子及黑蟹籽伴車打芝士意大利瓜飯 $188

澳洲封門牛柳 $248
牛柳底層有creamy嘅薯蓉,好飽肚
沙律沙拉,好健康
2024-05-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
  • 澳洲封門牛柳
2024-06-19 411 views
以前約親朋友食飯飲酒,通常都係約尖沙咀或者港島區。而家俾新界嘅朋友仔約返入屯門!話想飲下酒終於唔使山長水遠出去咁喎 😳🔸燒老虎大蝦扒意式蕃茄醬扁意粉蝦好大隻好有鮮味,口感彈牙 🤩 意粉有好濃郁嘅蕃茄味,味道十分唔錯!🔸芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞雞肉唔會過乾,重點係個醬好好味 👍🏻👍🏻 雞皮烤到焦香,加埋芥末蜜糖醬超正阿 😍😍😍🔸Juice因為第二日要返工,所以最終都係冇飲酒 🤓 揀咗 Apple Juice 🍎 同 Pineapple Juice 🍍餐廳裝修同埋氣氛都好好,每晚 7 點半仲會有 Live Band!好適合把酒言歡 🥂 仲有 Bartender 即場調酒,可以揀吧台位坐近距離欣賞 🍸🍹

🔸燒老虎大蝦扒意式蕃茄醬扁意粉

🔸芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞

🔸Juice

第一次黎依間餐廳 ,係因為咁岩行過附近,見好多人係門口,所以好奇心底下又未食晚飯就入去試試😎🥰去到原來要訂位的,不過好彩職員都好友善比我地walk in入去原來餐廳有live band表演 ,所以星期六晚都好熱鬧,超好氣氛😍🤤試左佢既封門柳(5成熟) 同虎蝦意粉🥰😚 封門柳好腍,好嫩滑😚而虎蝦意粉 意粉完全唔會有淋身感覺 ,係彈牙既意粉🍝,虎蝦亦都有膏好彈牙🥰依間餐廳係值得推介既餐廳🥰一定再會再黎,要聽佢個live band😎😎🤩

封門柳&虎蝦意粉
封門柳&虎蝦意粉
2024-06-12 909 views
大西北既朋友仔食飯飲酒終於又多一個地方!!呢間係屯門既西式酒吧餐廳「Lumos Restaurant & Bar」好hit呀、餐廳裝修非常igable!!! Bar枱至廚房用開放式 可以一邊同Bartender講你想飲咩口味 再配合埋餐廳既燈光💛星期二既夜既都full house!!💫黑松露薯條除咗正餐之外餐廳仲提供幾款小食啱晒飲嘢嘅朋友🥰💫澳洲封門牛柳 (250g)$248牛柳食落口結實帶有少少既牛肉味💫Crab Meat, Pumpkin and Coriander with Sichuan Style Spicy Risotto $158 有驚喜🌶️少少辣既意大利飯再加上南瓜清甜再加炸魚苗脆片及大量蟹肉,口感好豐富💫Why Not Tuen Mun $78用左桂花同烏龍釀製過既Gin做base 再配上柚子味非常清新,酒精味唔係太濃!好岩女仔飲!!💫Crazy Mojito $148係呢間cocktail 酒精度數偏高既落比普通既Mojito酸少少平日既夜晚呢到都會有 Live Music 表演 同可以Shisha💛💛💛餐廳內有廁所😹岩曬傾計既朋友黎chill一晚🍹🥃

星期二既夜既都full house!!

💫黑松露薯條
除咗正餐之外餐廳仲提供幾款小食啱晒飲嘢嘅朋友🥰

💫澳洲封門牛柳 (250g)$248
牛柳食落口結實帶有少少既牛肉味

有驚喜🌶️
少少辣既意大利飯再加上南瓜清甜
再加炸魚苗脆片及大量蟹肉,口感好豐富

💫Why Not Tuen Mun $78
好岩女仔飲!!

💫Crazy Mojito $148
係呢間cocktail 酒精度數偏高既
落比普通既Mojito酸少少

2024-06-04
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2024-06-10 557 views
屯門紅橋一向都係美食集中地,最近去咗井財街新開無耐嘅 LUMOS Restaurant and Bar。呢間餐廳好有品味,裝修用咗墨綠色、金色同黑色為主,室外有梳化,室內有水晶吊燈同拱形酒櫃,真係幾靚!我同老公去嗰晚仲有歌手唱 Live 🎶,柔和嘅燈光氛圍成個感覺好似去咗中環咁 🎡 呢度嘅 Bar 枱同廚房都係開放式設計,可以睇到 Bartender 調酒同廚師煮嘢食!食物整體質素唔錯,出入開大西北嘅朋友,如果想搵地方 Chill 下,呢度可能係唔錯嘅選擇 👍🏻🍞 餐前麵包 微溫嘅餐包每枱都有一碟,搽上些少牛油已經幾好味!澳洲 “穀餵” 黑安格斯肉眼扒 (250g) $320 牛扒質素都幾高,外面烤出坑紋,食落肉味濃郁 Juicy,配埋薯仔沙律同薯蓉 #好食 🐄 芥茉蜜糖烤焗法國黃油春雞 $188 呢個春雞雖然較細隻,但雞皮微脆,肉質嫩滑多汁,配埋芥茉蜜糖烤焗,香甜味道好啱大眾口味 🐥🥃🍹 Why Not Tuen Mun $98、Tuen Mun Cow Mule $78 作為屯門嘅街坊,好難唔叫呢兩杯 Cocktail 試下,尤其 Why Not Tuen Mun 呢一杯,味道同口

餐前麵包
🍞 餐前麵包
微溫嘅餐包每枱都有一碟,搽上些少牛油已經幾好味!
澳洲 “穀餵” 黑安格斯肉眼扒 (250g)
澳洲 “穀餵” 黑安格斯肉眼扒 (250g) $320
芥茉蜜糖烤焗法國黃油春雞
芥茉蜜糖烤焗法國黃油春雞 $188
Why Not Tuen Mun、Tuen Mun Cow Mule
作為屯門嘅街坊,好難唔叫呢兩杯 Cocktail 試下,尤其 Why Not Tuen Mun 呢一杯,味道同口感真係必嗌嚟試!
Other Info. : LUMOS Restaurant and Bar 喺屯門嚟講算係少有嘅高質西餐廳同酒吧,唔使出港島都可以享受到有品味嘅美食同氣氛,大家有機會可以去試下啦 🕺🏻💃🏻
$375 (Dinner)
澳洲 “穀餵” 黑安格斯肉眼扒 (250g)
芥茉蜜糖烤焗法國黃油春雞
啱啱睇返之前嘅post,我完全明白大家嘅意思。今次係我第一次嬲到要上OpenRice度打食評。今日晚上我同男朋友慶祝周年紀念,去到貴餐廳食飯。入到去有一位着牛仔褲嘅侍應,唔知係經理定係咩啦,幫我哋落單。隔咗冇耐,嚟咗一台seems貴婦既客人,亦都見到侍應同嗰台客應該可能係識??!因為全程用餐佢大概行咗過去10幾次,服務10分周到,好似成間餐廳剩係得嗰台客咁😓😓我哋喺度呆坐咗成半個鐘佢都冇留意到。見到隔籬枱似嚟過我哋嘅都已經上咗菜,我男朋友仲話可能因為人哋係冷盤係前菜,所以先咁快啫,叫我等吓,但係過咗半個鐘,我真係覺得唔對路。。。咁講返我哋啦,我哋落咗單之後好快就上咗薯條同埋田螺,但係我哋等咗成半個鐘都見唔到主菜。咁我哋就追問另一位侍應啦,聽到佢同廚房嘅對話先知原來係冇落到單??!見到你可以咁用心去serve一台客,但係係咪都應該要關顧下其他台嘅食客呢? ? ? ? !我唔係好理解點解一間西餐廳嘅服務可以做到咁差,價錢又唔係平,講真,我真係好嬲,本來開開心心慶祝兩周年,我同男朋友都食到冇晒興致。服務真係好重要,如果貴公司見到嘅話麻煩認真審視吓自己啲員工,或者提供返適當嘅員工培訓。咁講返啲
啱啱睇返之前嘅post,我完全明白大家嘅意思。

今次係我第一次嬲到要上OpenRice度打食評。

咁講返啲嘢食啦,其實唔差嘅,但係一樣水準,而且有服務嘅餐廳大有人在,因此我相信唔會再有下次。

2024-05-30
Celebration
Anniversary
大西北既朋友仔食飯飲酒又多一個地方了!!📢 最近呢間位於屯門既西式酒吧餐廳「Lumos Restaurant & Bar」好hit啊🔥 餐廳走高格調 裝修非常華麗高貴😎 Bar枱至廚房採用一致開放式 可以一邊享受美食 一邊觀賞Bartender調酒 同Chef烹調美食!!😍日式帶子刺身片及焗澳洲蘆筍 配黑松露荷蘭汁 $142帶子肉質細嫩 淡淡鮮甜既味道 🦪 蘆筍多汁爽口 口感脆嫩 配上微酸滋味既黑松露荷蘭汁 別有一番風味😆法式龍蝦湯 配香脆蟹肉醬雲吞 $58龍蝦湯非常濃郁🦞 雲吞選用左蟹肉同芝士做餡料 口感清新帶鮮味🥟芥茉蜜糖烤焗法國黃油春雞 $188店員向我地介紹呢款主菜系佢地既熱賣之一🔥 春雞雖然體型較小體重較輕 但肉質嫩滑多汁🐣 配上芥茉蜜糖經過烤焗 更惹味❕最中意佢起埋骨 岩哂我吾中意拆骨既懶人🤪澳洲封門牛柳 250g $248牛柳食落口結實而有嚼勁😬 同時又具有豐富既肉汁同深厚既牛肉味🥩Why Not Tuen Mun $78用上桂花同烏龍釀製過既Gin做基酒 配上香桃同柚子 味道非常fresh😆 好岩女仔飲!!Crazy Mojito $148見到Crazy呢個字即刻嗌左😂

日式帶子刺身片及焗澳洲蘆筍 配黑松露荷蘭汁 $142

法式龍蝦湯 配香脆蟹肉醬雲吞 $58

芥茉蜜糖烤焗法國黃油春雞 $188

澳洲封門牛柳 250g $248

Why Not Tuen Mun $78

Crazy Mojito $148
見到Crazy呢個字即刻嗌左😂 用上酒精度數偏高既Absinthe做基酒 Soda轉用Champagne代替 飲落比普通既Mojito更酸 令酒精一下子更衝擊了🤪

2024-05-22
$517 (Dinner)
  • CrazyMojito
  • WhyNotTuenMun
  • 澳洲封門牛柳(250g)
  • 芥茉蜜糖烤焗法國黃油春雞
  • 法式龍蝦湯配香脆蟹肉醬雲吞
  • 日式帶子刺身片及焗澳洲蘆筍配黑松露荷蘭汁
2024-06-02 489 views
性價比吾高,收得呢個價錢,預計有返咁上下。但好多基本野都吾太好,e.g1.普通一杯橙汁都整到又淡又怪,講緊50蚊一杯,實在對吾住呢個價錢。2. 高級餐廳 薯條同面包熱係好基本。 宜家食落去係吾熱的3. 佢地煮野食既手勢是冇問題的。但其實食材好重要。但宜家沙律菜d菜是吾太好。百幾蚊但好似超市沙律盒d水準咁。另外,雞都是冇雞味。總結黎講,試一次就夠。同埋呢個價錢,絕對有其他更好既選擇。
2. 高級餐廳 薯條同面包熱係好基本。 宜家食落去係吾熱的

總結黎講,試一次就夠。同埋呢個價錢,絕對有其他更好既選擇。
2024-05-30 418 views
屯門開咗間又靚,又有live Band嘅Bar and restaurant,作為大西北嘅肥仔當然要去試吓。🍹Why Not Tuen Mun & Tuen Tin Yuen (TTY)Why Not Tuen Mun 係dry gin 底嘅cocktail,加入咗柚子同埋梨汁,甜味十分出,非常適合口好啱女仔飲。Tuen Tin Yuen (TTY)係熱情果抹茶梳打,酸酸甜甜非常之消暑開胃。🥗秘製煙三文魚他他配牛油果醬拼粟米片🥗牛油果豐腴,煙三文香滑,再配上香脆嘅nachos,味道豐富,層次分明!🥩澳洲封門牛柳🥩邊位帶點微焦,肉質呈鮮嫩粉紅色,牛味濃,外脆內嫩。配菜都好出色,薯蓉綿身軟滑,再配上爽口嘅薯仔沙律、蕃茄同煎香蘆筍,口感十分豐富,亦中和了食大量肉肉嘅油膩感。🐓芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞🐓春雞個皮非常出色,十分之脆!無論外皮定雞肉都真係好香蜜糖味,雞肉又好juicy !推薦!🍦焗玉桂蘋果脆金賣🍦一眼就望到佢哋用咗超多蘋果,粒粒都係大大粒嘅𠻹,好鬼足料。餅皮係香脆嘅,食落有淡淡肉桂香!為於一餐作一個圓滿嘅結尾!作為一間酒吧兼餐廳,有live Band,食letter Cocktai

🥗秘製煙三文魚他他配牛油果醬拼粟米片🥗

🥩澳洲封門牛柳🥩

邊位帶點微焦,肉質呈鮮嫩粉紅色,牛味濃,外脆內嫩。

🐓芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞🐓

🍦焗玉桂蘋果脆金賣🍦

作為一間酒吧兼餐廳,有live Band,食letter Cocktail又好飲,推薦大家去飲番杯傾屯門開咗間又靚,又有live Band嘅Bar and restaurant,作為大西北嘅肥仔當然要去試吓。

🥗秘製煙三文魚他他配牛油果醬拼粟米片🥗

🥩澳洲封門牛柳🥩
邊位帶點微焦,肉質呈鮮嫩粉紅色,牛味濃,外脆內嫩。
配菜都好出色,薯蓉綿身軟滑,再配上爽口嘅薯仔沙律、蕃茄同煎香蘆筍,口感十分豐富,亦中和了食大量肉肉啊油膩感。

🐓芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞🐓

🍦焗玉桂蘋果脆金賣🍦

作為一間酒吧兼餐廳,有live Band,signature Cocktail又好飲,推薦大家去飲番杯傾吓偈。吓偈。

2024-05-25 305 views
屯門難得有高質食物加華麗裝修,Lumos 餐廳走高格調,晚上有live 唱歌,好有feel 🎶 而且價錢好合宜,值得嚟歎吓食吓聽吓歌 餐廳還有酒吧枱,專業Bartender 調校不同cocktail 🍹Cold Cut Platter🐖前菜先食意式火腿拼盤,好正火腿配蜜瓜 Lobster Soup龍蝦湯係特濃餚製,好香龍蝦味,又creamy👍 King Prawn 大蝦意大利麵好大隻蝦,味道相當惹味,意大利麵又好煙靭😋

而且價錢好合宜,值得嚟歎吓食吓聽吓歌

Cold Cut Platter🐖
前菜先食意式火腿拼盤,好正火腿配蜜瓜

Lobster Soup
龍蝦湯係特濃餚製,好香龍蝦味,又creamy👍

King Prawn
大蝦意大利麵
好大隻蝦,味道相當惹味,意大利麵又好煙靭😋

2024-05-24 248 views
最近屯門發現咗一間新開的西餐廳Lumos restaurant and bar,lunch time嘅時候去食就叫咗兩set套餐。每份套餐前菜可以選擇蘑菇忌廉湯或沙律,還包一杯飲品,必推蘑菇忌廉湯,忌廉汁配有濃厚的黑松露味,這個湯非常惹味。香煎盲魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉set,魚柳外皮煎得酥脆,內部肉質柔嫩,入口即溶的感覺,帶有魚肉的鮮甜,再配上香口的意粉,口感彈牙,淡淡的橄欖油、蒜片和辣椒的香味,而且不會太辣。坑烤紐西蘭一級肉眼set 七成熟牛扒煎得啱啱好,肉汁豐富,每一口都能感受到牛肉的鮮美和淡淡的草本香氣。配上經典的紅酒醬,這些醬汁的味道濃郁,能夠進一步提升牛排的風味。配菜有薯條和薯泥完美的搭配。

坑烤紐西蘭一級肉眼set
2024-05-23 334 views
屯門一間罕有好grand好靚既西餐廳,性價比超高!!絕對係屯門價錢,中環既質素。一經過餐廳已經比佢吸引住,落地玻璃既幕門;充滿情調既長bar枱;浪漫既燈飾;再加埋係現場充滿氣氛既live brand;同朋友諗都無諗就衝左入去餐廳!!除咗餐廳外觀怖置質素好高之外,食物質素都非常之高,什至係有驚喜!今次我地叫左2個菜式:澳洲’穀餵’黑安格斯肉眼扒餐廳應該係採用一d品質高既肉眼扒,食落口肉味濃郁juicy,而且肉質嫩口,值得一試。同時牛扒配上薯蓉,黎個薯蓉creamy 又滑口,但又5會過分流口。蟹肉 南瓜及芫茜 配麻辣意大飯又係一個絕對充滿驚喜既特色菜!!本身小編朋友對南瓜同芫茜都馬馬地既,但黎個意大利飯成功將南瓜同芫茜既青味蓋過曬,反而配合左蟹肉同麻辣做法成功將鮮味帶出。同佢麻辣味特別同凸出得黎又5會過份辣,成功將鮮味同惹味成功平衡到一齊!!係應該要回頭再試既一道菜。

澳洲’穀餵’黑安格斯肉眼扒

蟹肉 南瓜及芫茜 配麻辣意大飯
$300 (Dinner)
野食無話真係勁好食 正常味道 呢間bar & restaurant係open kitchen 啲廚房佬發脾氣講粗口完全聽得勁清楚 影響晒個氣氛2個光頭廚師粗聲粗氣 完全影響食慾 搞唔掂等位嗰時完全被忽視 好似見唔到我咁 有個著白恤灰褲白鞋既疑似老闆(?)經理(?)店長(?) 淨係識喺到Chok樣扮晒野 西晒面 見到都驚左唔敢入去不過有樣要讚就係酒真係好飲 值得黎一試👍🏻 黎一次就夠 下次黎都係飲野算
野食無話真係勁好食 正常味道
啲廚房佬發脾氣講粗口完全聽得勁清楚 影響晒個氣氛
2個光頭廚師粗聲粗氣 完全影響食慾 搞唔掂

不過有樣要讚就係酒真係好飲 值得黎一試
👍🏻 黎一次就夠 下次黎都係飲野算

💖 LUMOS Restaurant and Bar (屯門)✨屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日同朋友妟就黎食呢間位於虹橋新開冇幾耐嘅西餐🥳,每一次行過呢一間舖頭都覺得好靚好想入去打吓卡食吓嘢😋。午市套餐已包含餐包、餐湯/沙律💁🏻‍♀️,餐包仲有兩款口味🤭-香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉🍝 $138呢一個意粉雖然冇醬汁但係唔會話好乾身👍🏻,除咗食到好香嘅橄欖油味之外仲有微辣香🌶️,都幾惹味架‼️另外,要大讚佢個煎魚柳,外皮香脆,肉質嫩滑🫶🏻,面頭仲鋪滿炸蒜粒😚,脆卜卜。-坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200克)配蔬菜及法式薯條🍟 $158依家大左肚之後好少食牛扒🥩,因為平時都係嗌開三成熟,依家就怕有菌🥹所以都真係好耐冇食過牛扒啦,今日就頂唔順叫咗塊七成熟試下🤩。點知又好ok喎,好濃牛肉香🤤,唔柴。伴碟嘅幼薯條亦好香脆☺️如果另外想要飲品就要再加配😘,今次叫左凍檸茶🍹

✨屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖

-香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉🍝 $138

如果另外想要飲品就要再加配😘,今次叫左凍檸茶🍹

2024-05-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$153 (Lunch)