2024-10-22 68 views
晚市寫著套餐,但是下單之後沒有米飯。問了才知道,套餐要另加25才有米飯和飲品,套餐只有菜。如果只有菜沒有飯,那你叫什麼套餐。點了飲品要按單點價格算。發現問題後叫店員過來幫忙更正,說了半天,店員說知道了,幫我後台修改。吃到一半發現少了一個白飯,又再問一次店員。她說只有一個套餐,其他的算單點。一下子把我惹怒了。問她剛剛不是說改了嗎?她說改不了,改不了為什麼不早點和我說。要自己掃code落單都好意思收加一?落單系統一塌糊塗,這種服務態度還是別幹了,以後不會再去,體驗太差。
2024-10-19
$150 (Dinner)
2024-09-25 116 views
要自己用app 落單,入門口自己揾位冇人理,order 左一個晚巾套餐(要加一服務費),不過原來只有餸,冇飯,要飯加湯要多俾$25。其他餐廳一般都係寫小菜,不過哩間野由app 到實體menu,都只係寫住套餐。order 左幾分鐘後,staff行埋嚟問我加唔加飯?我以為咁好service ?我話食唔晒咁多,點知staff指住menu話加飯要錢,我話下我order 左套餐,staff 話你order果個只係得餸,我開app 睇入單記錄,明明寫住套餐,咁我同佢講,出面正常會係寫小菜,加錢轉套餐,你咁寫分明誤導我,佢弱弱咁話你可以轉其他野,我諗下間野咁伏,都係食唔過,之後話唔駛啦,就離開左去食大家樂,起碼人地套餐係有飯。

2024-09-25
Type of Meal
Dinner
2024-04-08 310 views
黎到黃埔, 上次食左隔離壽司店, 見到有呢間餐廳又有套餐試所以今次決定試下呢間啦.呢間今次食係無咩客人咁, 比上次見到仲少, 坐得係幾舒服, 環境都算唔錯.叫左2人套餐, 燒椒醋黑皮蛋, 蔥油雞, 炒雞球, 家鄉酥肉.燒椒醋黑皮蛋 (OK), 不過味道同平時出去食既米線店係有點唔同, 口感就一樣既.蔥油雞(OK), 有部分去左骨, 食得方便, 下面雖然係拍青瓜, 不過味道算唔錯,雞都算滑.炒雞球(OK) 雞算滑家鄉酥肉(OK) 份量算OK而且都無咩骨, 唔點落D粉度就沒有麻味, 視乎個人口味~白飯量(OK) 夠熱~飲品叫左凍檸樂沒有揀特別飲品, 沒咩評價~>>>整體黎講<<<呢間食物水準算唔錯, 268既二人套餐未計加一都可以接受~
炒雞球(OK) 雞算滑
白飯量(OK) 夠熱~
飲品叫左凍檸樂沒有揀特別飲品, 沒咩評價~
>>>整體黎講<<<
呢間食物水準算唔錯, 268既二人套餐未計加一都可以接受~
$150 (Dinner)
2023-10-11 466 views
因為我唔食得辣,佢都有辣同唔辣揀,呢樣嘢非常好😌,價錢係黃埔餐廳價位上黎講唔算太貴。食物質素方面,我叫左個大蝦拌麵。個味唔錯,三隻大蝦都彈牙爽口,跟餐甜品係黑糖冰粉。

2023-07-18 418 views
之前同friend來食過lunch,見到朋友點的安格斯牛小排麵相當吸引,所以今次再次到訪,要點呢個美國安格斯牛小排麵套餐。美國安格斯牛小排麵牛肉有3-4片,分量都算多,而牛肉肉色偏深,不算好粉紅,食落仲有少少韌、咬唔開添,有啲失望。牛小排下面就係拌咗醬汁的麵條,質地正常,味道都OK的。套餐除咗主菜亦跟配飲品一杯。燒厚切美國牛舌芯另外跟餐加配的小食。牛味濃郁,但上面啲辣粉有點太多,食落有少少辣得滯。

美國安格斯牛小排麵

燒厚切美國牛舌芯

燒厚切美國牛舌芯
2023-07-14
Type of Meal
Lunch
2023-07-14 270 views
完全唔同平時食酸菜魚啲湯底兩回事佢係冇用花椒 亦都唔酸根本就係清雞湯嘅感覺 已經唔係講好唔好食嘅境界 因為唔係嗰樣嘢 佢嘅魚片就好似 雞湯底放啲魚片落去打邊爐咁 如果食開酸菜魚 你會脫離咗你嘅諗法 只能當係 普通米線店去食佢加咗少少酸菜 我直情覺得去南記食酸辣湯底都仲好食過佢 我朋友之前都同我講過麻麻地但係因為行開嗰一邊我又唔想食飯 我諗住唔好食極都仲係酸菜魚啫 但我唔覺得我食緊酸菜魚湯 中伏添 好似食咗雞湯米線, 大約70蚊一個餐有杯嘢飲 環境都算舒適乾淨

2023-04-30 508 views
叫咗二人份量「酸菜魚鍋」,跟住嚟咗麻辣魚鍋!我問佢,呢個係唔係麻辣魚?佢話係!跟住我show比佢睇QR code落單record,其實我哋叫咗係酸菜魚😅,然後伙記同我講,唔好意思我講錯咗,呢個其實係酸菜魚同埋只係加咗啲辣椒喺入面!跟住我再問佢,點解酸菜魚有青瓜同埋有一啲米線係入邊嘅?佢話其實呢個係酸菜魚米線鍋,跟住我同佢講,其實我指係叫咗酸菜魚喎,沒有米線!跟住佢回應,唔好意思我有嬲咗!講錯咗,我哋呢度嘅酸菜魚係特別啲啲!呢個真係酸菜魚過㗎!

2023-03-31 485 views
今日見到黃埔有間新開的餐廳,店鋪有d特色,但冷氣超級凍,夏天就舒服,但若果怕凍嘅人其實邊個位都係咁上下,所以最好做好心理準備。食物方面我點左:紅燒牛肉牛孖筋 加配 燒雞軟骨牛肉麵湯底點了麻辣湯(大辣),麵方面點了手工麵條。湯底其實就算大辣都不是很辣,不會只有辣味,反而吃出辣味背後的香料味,很出色。麵條吸收了湯的味道,很入味。牛腩及牛根的份量其實算多,每樣都有兩大件,而且牛肉外還有鴨血及魚腐,味道也是不錯的就。以這個價錢有呢個質素我覺得算是很不錯。雞軟骨係加配所以好少,幾粒bb size未能食出精髓。冷凍泡茶龍井一般普通的綠茶其實我都再有點其他食物,但佢地嘅製作真係耐得驚人,2,3張枱客人都龜速出餐,趕時間真係考慮下,尤其lunch time或多人時候,除非你想搵地方hea,如果唔係真係沒人等到。賣單時聽到個個都話好趕,係度花了太多時間其實得碗麵,其他要取消。呢方面雖要認真改善。但d亞姐你問佢全部態度又差,食物就算好食都唔掂。

食物方面我點左:
紅燒牛肉牛孖筋 加配 燒雞軟骨

雞軟骨係加配所以好少,幾粒bb size未能食出精髓。

冷凍泡茶龍井
一般普通的綠茶

2023-03-04 631 views
|燒🔥茄子🍆|愛吃燒烤的朋友一定不能不錯過這家❤️這家有驚訝到的是環境很好,很乾淨,而且上東西也很快🏃🏻‍♀️🔥紅燒牛肉牛根 ➡️可選辣度🌶️超大的份量,而且還有2塊鴨血味道很入味,再來配一顆流心蛋😆喜歡,配菜更不用說了有生菜,+芽菜光看就贏了另外加的燒茄子🍆,這個真的超級好吃,建議可以燒久一點點,還有就是如果是長茄子🍆就更佳❤️對於超級喜歡茄子的我,真的愛不釋手🤣🤣下次一定會再吃🤤喝上一杯奶茶就真的完美驚喜在後頭💥結帳還有折🥰🥰天啊,這個真的超級推薦👍🏻👍🏻👍🏻
|燒🔥茄子🍆|
愛吃燒烤的朋友一定不能不錯過這家❤️

🔥紅燒牛肉牛根 ➡️可選辣度🌶️
光看就贏了

對於超級喜歡茄子的我,真的愛不釋手🤣🤣
下次一定會再吃🤤
喝上一杯奶茶就真的完美

驚喜在後頭💥結帳還有折🥰🥰
天啊,這個真的超級推薦👍🏻👍🏻👍🏻
好味吖!#酸菜鐵鍋米線-#酸菜魚 $70嘩,呢個酸菜魚食到好滿足,個酸好爽,唔會太酸,剛剛好。而且佢唔係油膩,好容易入口。另外份量方面,佢都多魚肉嘅。都算係對得住價錢嘅,但配菜就無乜,如果唔care配菜都可以試下。重點係佢個算係好味嘅👍🏽👍🏽#美國安格斯牛小排 -山城拌麵 $88牛肉很韌,味道還好,最驚喜係拌麵好好味,辣辣地,又唔會好辣(個人覺得),而且味道唔係好濃好濃果種。另外,佢有額外配一碗仔湯,我估應該係用嚟溝落D麵到,不過就有d鹹,所以我無點飲。BTW如果我下次再去都會再食👻#紅糖糍粑 $42好鐘意食糍粑,其實就係普通糍粑,但呢到糍粑入面有核桃,幾好味啊。😬👍🏽下次再去,我會再叫呢個。😬👻👻三樣嘢加埋220蚊埋單,因為有加一。🥹#麻小二👈🏻推薦吖!
好味吖!

#酸菜鐵鍋米線-#酸菜魚 $70
另外份量方面,佢都多魚肉嘅。

#美國安格斯牛小排 -山城拌麵 $88
BTW如果我下次再去都會再食👻

#紅糖糍粑 $42
下次再去,我會再叫呢個。😬👻👻

三樣嘢加埋220蚊埋單,因為有加一。🥹

#麻小二👈🏻推薦吖!
2023-03-02
$220 (Dinner)
  • 紅糖糍粑
好味吖~#酸菜鐵鍋米線-#酸菜魚 $70嘩,呢個酸菜魚食到好滿足,個酸好爽,唔會太酸,剛剛好。而且佢唔係油膩,好容易入口。另外份量方面,佢都多魚肉嘅。都算係對得住價錢嘅,但配菜就無乜,如果唔care配菜都可以試下。重點係佢個算係好味嘅👍🏽👍🏽#美國安格斯牛小排 -山城拌麵 $88牛肉很韌,味道還好,最驚喜係拌麵好好味,辣辣地,又唔會好辣(個人覺得),而且味道唔係好濃好濃果種。另外,佢有額外配一碗仔湯,我估應該係用嚟溝落D麵到,不過就有d鹹,所以我無點飲。BTW如果我下次再去都會再食👻#紅糖糍粑 $42好鐘意食糍粑,其實就係普通糍粑,但呢到糍粑入面有核桃,幾好味啊。😬👍🏽下次再去,我會再叫呢個。😬👻👻三樣嘢加埋220蚊埋單,因為有加一。🥹#麻小二👈🏻推薦吖!
好味吖~

#酸菜鐵鍋米線-#酸菜魚 $70
另外份量方面,佢都多魚肉嘅。

#美國安格斯牛小排 -山城拌麵 $88
BTW如果我下次再去都會再食👻

#紅糖糍粑 $42
下次再去,我會再叫呢個。😬👻👻

三樣嘢加埋220蚊埋單,因為有加一。🥹

#麻小二👈🏻推薦吖!
2023-03-02
$220 (Dinner)