2018-10-24 137 views
呢間餐廳位於比較寧靜嘅蕪湖街街頭, 搭地鐵喺何文田站一出, 沿天橋行 2-3 分鐘就到, 非常方便。店內面積雖然唔係好大, 但勝在座位排得夠疏, 坐得比較舒服, 而牆上嘅佈置令餐廳增添左唔少格調。Menu 係電子形式, 任何主菜只要加 $60 就可以轉成 Dinner Set, 跟沙律、餐湯、餐包、甜品 & 飲品。 煙三文魚沙律沙律菜份量都算多, 面頭有一塊卷做花形嘅煙三文魚, 配上蛋黃醬食, 非常開胃。粟米茸忌廉湯將已打成茸嘅粟米加入忌廉湯一齊煮, 更能突顯到粟米嘅香甜味。黑松露芝士法包法包有微微烘過, 食落去仍然脆身, 面頭係一層厚厚嘅黑松露芝士牛油, 味道香濃。燒法國春雞配紅酒燒汁份量好大, 居然係成隻春雞咁上, 底下仲有好多薯菜 (沙律菜、西蘭花、甘荀、薯仔、蒜粒)。 春雞外皮燒到微微金黃色嘅焦香, 雞肉肉地非常厚身, 而且非常嫩滑多汁, 就咁食已經好香口入味。卡邦尼意粉意粉軟硬適中, 做到 Al Dente, 煙肉鹹香完全滲透在醬汁中, 口感非常 Creamy, 唔錯唔錯。Tiramisu 跟餐嘅是日甜品係 Tiramisu, 用左士多啤梨、火龍果、藍莓、果乾碎作擺盤, 賣相

燒法國春雞配紅酒燒汁

Tiramisu
跟餐嘅是日甜品係 Tiramisu, 用左士多啤梨、火龍果、藍莓、果乾碎作擺盤, 賣相好靚。 Tiramisu 味道唔會好甜, 酒味亦唔濃, 但口感非常香滑, 小朋友食就最啱。

北海道千層芒果蛋糕
賣相同樣吸引, 忌廉好香滑, 不會過甜, 芒果醬汁味道香甜濃郁。是日甜品唔啱食的話, 不妨考慮加少少錢試下呢款千層芒果蛋糕啦 !
2018-10-23
$210 (Dinner)
2018-10-23 118 views
紅磡的餐廳林林總總今天看到一家英式小店就忍不住一試香港連鎖的餐廳太多支持小店也不錯而且價錢也大眾化重點是這家有$1蠔.蠔 $1 每人上限只能點兩隻我們兩個人 就點了4隻輕輕一踫蠔邊 就會輕微收縮人口先甜後回甘 體型中等.只要還了主菜再加$60就可以成為套餐.熊本西冷(霜降) $188 +60不用沾醬就已經夠咸沒有筋 可是有點過熟我們原是點5成熟 上來變成7成了但影響不大 薯角是炸的 有蒜味.鮮什果沙律用的是黑醋 味道酸酸甜甜.粟米茸忌廉湯粟米打碎了加到湯裡口感豐富.黑松露芝士法包上面塗滿黑松露芝士醬很香 麵包外脆內軟而且還是熱的.香煎羊扒配薄荷燒汁 $156 +60旁邊的菜有牛油味羊扒外面煎得脆脆的裡面是粉紅色有羊的騷味這才像是吃羊肉就怕那些沒有羊味的.煙三文魚沙律 三文魚夠冷煙燻味夠重.蘑菇忌廉湯味道比較淡可以按自己的口味加調料.SEASALTED CARAMEL LATTE HOT $38上面的奶泡很滑 但如果可以再厚一點就好了口感順滑 不會太苦不用再加糖也夠甜.HAZALUNT LATTE ICED $40味道甜 咖啡味相對比較濃奶泡很厚.點品有點甜 口感厚實有提子乾在裡面 中間
紅磡的餐廳林林總總

有提子乾在裡面
中間還有海綿蛋糕
上面用火槍燒過
2018-10-18
$300 (Dinner)
2018-10-23 34 views
星期五夜晚,由於爸爸有飯局,所以媽咪就話唔煮飯出去食喇,係openrice 搵到呢間紅磡新開既西餐廳,所以就帶佢尼試吓啦。7點半尼到已經坐左幾枱,好彩都唔洗等位。雖然餐廳唔算好大,但坐得鬆動舒服。因為我同媽咪都唔算好肚餓,所以我地叫左一個salad, 2碗湯, 一個main course , 同2杯飲品。Caesar Salad生菜新鮮,croutons, bacon bits, cheese 都夠多,少少不足係dressing 少左D。黑松露野菌忌廉湯,跟埋蒜蓉法包。湯好creamy, 好有蘑菇味。法包夠脆,點湯一流。熊本霜降和牛揀左7成熟,岩岩好。個人覺得仲好食過飛驒牛,冇咁漏,但都係入口即溶。醬汁唔記得左咩味,我地就落鹽食。連配菜都熱辣辣有味架!食完好後悔冇叫多一份,係必食呀埋單每人2百幾,好抵食。
星期五夜晚,由於爸爸有飯局,
所以媽咪就話唔煮飯出去食喇,
係openrice 搵到呢間紅磡新開既西餐廳,
所以就帶佢尼試吓啦。

7點半尼到已經坐左幾枱,
好彩都唔洗等位。
雖然餐廳唔算好大,
但坐得鬆動舒服。

因為我同媽咪都唔算好肚餓,
Caesar Salad
少少不足係dressing 少左D。

黑松露野菌忌廉湯,跟埋蒜蓉法包。
湯好creamy, 好有蘑菇味。法包夠脆,點湯一流。
熊本霜降和牛
揀左7成熟,岩岩好。
個人覺得仲好食過飛驒牛,
冇咁漏,但都係入口即溶。
醬汁唔記得左咩味,我地就落鹽食。
連配菜都熱辣辣有味架!
食完好後悔冇叫多一份,係必食呀

埋單每人2百幾,好抵食。
2018-10-12
$225 (Dinner)
與朋友到紅磡,辦完事情後發現有餐廳標示“一元一隻生蠔,每人上限為兩隻”。雖然有限量,但兩元食兩隻生蠔,又怎能抗拒呢?餐廳位於漆咸道與蕪湖街交界,門面是以長玻璃摺門來分隔開餐廳與街外,枱面是用金屬成凹凸不平的形式,而盛器都是以金屬形式,營造一種粗獷的風格。雖然如此風格,但餐牌是用板腦的。餐廳共有四十多個座位,地方不會太擠迫,座位用墨綠色的高背梳化來配合,佈置簡約舒適。因為我們到得比較早,所以客人不多,但陸續就多了些。我們點了兩份晚餐,朋友要鮮茄肉丸意粉套餐($138)配鮮果沙律,我就要安格斯肉眼套餐($212)配煙三文魚沙律,我們同樣地要了是日餐湯(洋蔥湯)配黑松露芝士法包、是日甜品(Tiramisu)及熱咖啡,當然不會少了是合共4隻的生蠔($4)。鮮果沙律是在沙律菜上加有火龍果、哈密瓜及珍珠提等,加了些黑醋汁。雜果切得很細粒,清新開胃。煙三文魚沙律就在沙律菜上用煙三文魚片捲成花朵狀,煙三文魚帶點鹹香,肉質甜美,沙律菜配有蛋黃醬,鹹淡相襯。洋蔥湯比預期中好,濃稠適中,不會太鹹,內裡有很多洋蔥片,面頭有些香草。配搭的黑松露芝士法包很軟熟,內裡有些黑松露芝士醬,香味吸引,味道很好。超抵食的一

因為我們到得比較早,所以客人不多,但陸續就多了些。

鮮果沙律

是日餐湯(洋蔥湯)配黑松露芝士法包

超抵食的一元一隻生蠔很新鮮,清甜爽脆,那粒肉仍然緊緊的將蠔肉及蠔殼連繫著,絕不是那種只空運蠔肉來,蠔殼則循環再用那類,一元一隻差不多就等於免費請食。
生蠔

鮮茄肉丸意粉的肉丸大粒爽滑,紋理組織十分幼細,可以切開來食,肉質腍滑不韌。中間有些香葉,上面有些沙律菜,稍嫌茄汁太多,致令意粉整體帶酸。
鮮茄肉丸意粉

安格斯肉眼的份量相當,雖然比我要的五成熟略略熟了點,但仍能鎖住肉汁,保持嫩滑。伴碟有西蘭花、甘筍、炸得香脆的切粒炸薯及少許沙律
菜,還附有特製的黑松露雜菌汁,好香的黑松露味,食落還有雜菌及黑胡椒在其中。
安格斯肉眼套餐

安格斯肉眼

最後,是日甜品tiramisu,略帶點酒味,不太甜,少少濕,還有一些藍莓、草莓、木莓及花瓣作伴碟,賣相吸引。
是日甜品(Tiramisu)

熱咖啡

埋單平均消費每人$195。
$195 (Dinner)
是日餐湯(洋蔥湯)配黑松露芝士法包
鮮茄肉丸意粉
安格斯肉眼套餐
安格斯肉眼
是日甜品(Tiramisu)
2018-10-21 48 views
Set dinner 係可以响 main course 中任選一款,加 $60 就有齊沙律、餐湯、餐飽、甜品及飲品。沒有不加的理由。主菜有呢啲,扒類百零二百蚊,意粉幾十咋......我地揀左羊扒同蜆肉意粉,加錢 upgrade 左兩個 set 。生蠔店員話有新張優惠,$1 一隻生蠔,每人限加兩隻,真係超級抵食,當然加啦。生蠔都幾新鮮架,用左檸檬汁唔落紅色醬都可以,蠔味唔算好重。不過真係好抵呀!好抵讚呀!煙三文魚沙律 & 鮮果沙律套餐沙律 2 選 1 ,我地就兩款都揀左。三文魚扭成一朵花,份量都幾多架。新鮮沙律菜配上蛋黃醬,作為跟餐沙律實在頗為豪氣。鮮果沙律就有多款切粒水果,配上黑醋汁,酸酸的幾開胃。如果真的要魚與熊掌,個人覺得煙三文魚沙律會抵食D。粟米茸忌廉湯 & 忌廉磨菇湯兩款湯都好熱,全程 keep 住出曬煙,超感動。我飲的是粟米茸忌廉湯,真的好多粟米茸,香甜好味。餐飽是黑松露多士,味道有驚喜,一啖接一啖,停唔到口。可惜每人得一片,有少少想問店員有冇得再加.......忌廉磨菇湯香煎羊扒配薄荷燒汁 (散叫 $156,轉set $216)好香 ! 影相時已經流口水了,不過點都要堅持影

主菜有呢啲,扒類百零二百蚊,意粉幾十咋......

生蠔
生蠔都幾新鮮架,用左檸檬汁唔落紅色醬都可以,蠔味唔算好重。
不過真係好抵呀!好抵讚呀!

煙三文魚沙律 & 鮮果沙律
套餐沙律 2 選 1 ,我地就兩款都揀左。

鮮果沙律就有多款切粒水果,配上黑醋汁,酸酸的幾開胃。

如果真的要魚與熊掌,個人覺得煙三文魚沙律會抵食D。

粟米茸忌廉湯 & 忌廉磨菇湯
兩款湯都好熱,全程 keep 住出曬煙,超感動。
我飲的是粟米茸忌廉湯,真的好多粟米茸,香甜好味。
 粟米茸忌廉湯 +黑松露多士

忌廉磨菇湯
忌廉磨菇湯+ 黑松露多士

香煎羊扒配薄荷燒汁 (散叫 $156,轉set $216)
好香 ! 影相時已經流口水了,不過點都要堅持影完靚相先可以開動。三大件羊扒連配菜,擺盤精緻,羊扒外表煎得很香,而內𥚃真的是七成熟,火喉控制很好。
羊扒輕輕一切已經分開了,有咬口唔會韌;有油脂好有羊味,羊控必食。
附上的薄荷燒汁似是自家製的,用了新鮮薄荷葉mix 燒汁而成,並非一般的綠色 jelly 。

香煎羊扒配薄荷燒汁

香蒜辣椒白酒煮蜆意粉(散叫 $90,轉set $150)

好多好多蜆,成十幾隻,全部都很大隻。意粉比較乾身冇乜汁,頗辣亦有勁蒜味,反而食唔到白酒味。鐘意香辣的人好啱。

香蒜辣椒白酒煮蜆意粉

跟餐甜品芝士蛋糕 + 咖啡
小小一件跟餐cake ,卻也好花心機去decorate , 呢份熱誠,值得加許。
蛋糕芝士味不濃,但有不同的 layer,少少甜啫,口感唔錯。用來配即磨咖啡,幾夾架。
跟餐蛋糕及熱咖啡

75% 朱古力心太軟
另一set dessert 我加了 $48 upgrade 成chocolate lava cake , 果然冇令人失望,影多幾張相先!
擺盤精緻,好有藝術感。內𥚃的黑朱古力溶岩好熱好流心,唔會好甜。有別於一般的餐廳,佢用左提子霖酒雪糕,好有酒味,十分驚喜。

粟米茸忌廉湯 +黑松露多士
忌廉磨菇湯+ 黑松露多士
香蒜辣椒白酒煮蜆意粉
跟餐蛋糕及熱咖啡
2018-10-19 42 views
自細係紅磡長大,搬左幾年,呢日放假返黎懷緬下😂有其他朋友食過,話何文田站過去近d。又真係喎,行出天橋就望到呢間野啦。我叫左蕃茄蜆肉意粉,純因爲冇乜胃口,蕃茄應該開胃,意粉應該冇咁飽😂。另一位叫左羊架。首先上左蒜蓉多士同洋蔥湯。另一位見我未食個多士叫我食,我話冇胃口驚食完就飽,跟住就俾佢話:早講嘛,熱食先好食。跟手就食埋我果塊。咁睇黎應該真係幾好食。個湯冇特別。意粉黎到,一咬,辣嘅?!睇返menu,原來係香辣蕃茄。。。。Ok,係我發雞盲。好彩都唔係太辣。蕃茄汁底對我黎講甜左少少,本人偏好酸d。食左啖羊架,唔錯,幾juicy,有個唔知咩汁同薄荷醬。呢日因為有心事(所以冇胃口囉),連相都冇影🙈我地食完坐係度傾計打機,冇被人趕(可能間野仲新,未有咁多客,加上係平日)。👍🏻佢地有tea set,d”dun”都幾好坐,擺枱算闊落,坐得幾舒服,如果下次拍拖冇野做,應該可以係度hea成個晏晝
自細係紅磡長大,搬左幾年,呢日放假返黎懷緬下😂

另一位叫左羊架。
食左啖羊架,唔錯,幾juicy,有個唔知咩汁同薄荷醬。
呢日因為有心事(所以冇胃口囉),連相都冇影🙈
2018-10-18 51 views
細個時住紅碪觀音廟附近,今日特地回憶一下,在尋找有什麼美食時近紅碪蕪湖街的 macaroni desert n bar 彈出來,甘注定要去呢間啦。 早點了到所以不用等很久! 環境乾淨以簡約為主。 就連menu 都用 IPad 價錢親民也有很多選擇,餐廳還提供酒類 - 手工單、紅白酒等等,適合大伙兒暢聚。安格斯肉眼扒 HKD 152 扒厚牛味重,晤沾醬汁更好因為可以嚐原味。 有小許根但易切開 玫瑰鮮奶咖啡 HKD 38 有玫瑰灑在咖啡上很美又有玫瑰香。 很治癒, 很甜! 吃飯後發現跟何文田地鐵站也近,原來都挺方便。

安格斯肉眼扒 HKD 152
扒厚牛味重,晤沾醬汁更好因為可以嚐原味。 有小許根但易切開

玫瑰鮮奶咖啡 HKD 38
有玫瑰灑在咖啡上很美又有玫瑰香。 很治癒, 很甜!

吃飯後發現跟何文田地鐵站也近,原來都挺方便。
2018-10-15 253 views
紅磡-富康小區,內藏無數特色小店。地鐵站天橋過去,經過一間新開的低調小店,寧靜中帶點悠閒氣氛,I like it!簡單而富心思的裝潢,配搭高級單人座位,座位亦有充足的空間感。電子餐牌夠環保♻️粟米蓉忌廉湯口感與其他餐廳有別,質地較杰身,忌廉味道濃郁而且粟米打得好細粒,口感好一致。黑松露法式餐包大大pat黑松露塗在餐包上,見到都滿足。如果餐包稍熱會更好。香辣蒜蓉炒蜆放上枱時,已飄來陣陣的牛油味~~適量的蒜蓉、香草炒香大蜆,好味!蜆肉質彈牙,新鮮貨。熊本西冷重頭戲來了!配菜豐富,有沙律菜、西蘭花、冬菇、焗蒜頭,擺盤精美。熊本牛是日本近年冒起的國產牛,今日一試的確味濃,牛汁濃郁,而纖維較密,相對有口感。卡邦尼意粉極喜歡意粉偏硬身,白汁的黏稠度適中,可以剛好黏在意粉上而不過於乾身。份量適中,可以開心Share~~加配心太軟,好正!實流心之餘,係大量既熱溶朱古力漿湧出來,好有視覺效果,正!

電子餐牌夠環保♻️

鮮水果沙律

粟米蓉忌廉湯

黑松露法式餐包
大大pat黑松露塗在餐包上,見到都滿足。
如果餐包稍熱會更好。

黑松露醬多士

香辣蒜蓉炒蜆
放上枱時,已飄來陣陣的牛油味~~
適量的蒜蓉、香草炒香大蜆,好味!
蜆肉質彈牙,新鮮貨。

香辣蒜茸炒蜆

卡邦尼意粉

加配心太軟,好正!
實流心之餘,係大量既熱溶朱古力漿湧出來,好有視覺效果,正!

心太軟
$250 (Dinner)
香辣蒜茸炒蜆
心太軟
2018-10-12 31 views
地鐵開通為紅磡區帶來越來越多美食,今次又發掘多間充滿誠意、用心經營的高質小店,真羨慕這區的居民。這間西餐廳給我一種世外桃源的感覺,剛好處在街尾,稍稍遠離繁囂,帶來一片難得的幽靜。店內環境甚佳,裝潢設計雅緻富格調,很有心思,格外有情調,座位寬闊,厚厚的軟座令人坐得非常舒適。店員親切有禮,招呼周到,服務良好。欣賞餐廳採用電子餐牌,方便又環保。主菜、小食、甜品、飲品等的選擇頗多,意想不到的是價錢非常親民,在這種環境及服務皆屬上等的餐廳裡吃個意粉飯類竟然不過一百元,完全是良心小店。落單後食物很快送上。套餐包湯、包、沙律、飲品及甜品,好豐富。粟米茸忌廉湯絕不是普通貨色,好足料又香濃,好夠稠身,忌廉味濃郁香滑,又有不少粟米粒。黑松露芝士法包是少有的高質餐包,軟熟的法包上塗了厚厚的一層黑松露芝士醬,兩者味道非常香濃,但又取得平衡完美融合,好美味。煙三文魚沙律挺大碟的,肥美的煙三文魚捲成漂亮的花朵,好看又好味,加上新鮮的生菜,令人胃口大開。是拉差醬雞翼好有驚喜,雞翼外皮酥脆可口,肉質嫩滑入味,有麥當勞脆香雞翼的感覺,但主角非是拉差醬莫屬,醬汁好特別,甜甜的像蜜糖,又帶微辣,好有層次,惹味得很。香煎龍蝦

店員親切有禮,招呼周到,服務良好。
欣賞餐廳採用電子餐牌,方便又環保。

香煎龍蝦拼牛小排配燒烤汁賣相吸引,龍蝦份量十足啖啖肉,煎得好香,蝦肉好有鮮味。牛小排肉質軟腍嫩口,肉味濃郁,沾上燒烤汁更添惹味。

想不到連跟餐的是日甜品都絕不欺場,水果拌碟十分精緻,好講究,像藝術品一樣。芝士蛋糕質感非常滑溜,不會過硬過實,芝士味香濃,連餅底都美味十足。

鮮橙汁好鮮甜,還有粒粒果肉,正。

凍檸水都好味過人,甜度調得恰到好處,不會好稀好淡,又有啖啖檸檬味,解渴一流。

此小店位於何文田港鉄站附近,雖說如此,但位於人流並不多處,門面以落地長玻璃摺門設計,頗為時尚。內部樓底很高,空間感十足。紅磚牆,類似石墨的餐桌,風格獨特。午餐牌是在平板電腦上,每次改餐都很方便呢!價錢由$48至88的肉眼扒,另有加一。有湯、包、主菜和茶,算是相宜了。先上蒜蓉包和忌廉湯,包曾焗熱,令蒜蓉味提升了。忌廉湯一般般,無什麼特別。燻鴨胸香草忌廉汁濶條麵,賣相吸引,份量中等,燻鴨胸肉很軟冧juice,唔係一味死鹹的平價貨。但個香草忌廉汁同個忌廉湯幾乎同味,只是畧鹹和稠些。濶條麵方面,同一條麵,有軟有硬,亦有數條麵貼在一起,揚唔開,無法分開兼硬繃繃。個麵做成咁,真是無話可說。

Type of Meal
Lunch
2018-10-09 22 views
遊閒的晚上黎到何文田呢邊, 有係俾女朋友帶我黎食食食~餐廳門面裝修不錯內裏也很寬敞~menu十分有趣用tablet, 不錯先叫了一個set dinner~先來周打魚湯!!忌廉味超濃! 非常香!好creamy!餐法包有濃郁味道既黑松露醬, 正跟住上三文魚沙律, 味道幾fresh!而主食係半熟刺身帶子意大利飯, 粒帶子超大, 有今生無來世丫。而另一碟上既主菜就係熊本西冷。 十分猛料。嗌左medium.岩岩好。而甜品方面叫左呢個千層蛋糕, 賣相非常漂亮, 一流蛋糕。
遊閒的晚上黎到何文田呢邊, 有係俾女朋友帶我黎食食食~
餐廳門面裝修不錯

內裏也很寬敞~

menu十分有趣用tablet, 不錯

先叫了一個set dinner~
先來周打魚湯!!

忌廉味超濃! 非常香!好creamy!

餐法包有濃郁味道既黑松露醬, 正

跟住上三文魚沙律, 味道幾fresh!

岩岩好。

甜品方面叫左呢個千層蛋糕, 賣相非常漂亮, 一流蛋糕。

2018-10-07 45 views
睇到其他食評 帶屋企人星期日試午餐結果只有失望因為質素實在太普通 甚至差湯- 西餐午餐嚟講實在少 味道並不突出at all 而且湯spoon 細 實在令成件事扣分牛扒- 根本唔夠熱 連俾既汁都唔熱 而且所謂既味根本冇味意粉-冇味 要加salt 先有啲味道咁既質素仲要加一 我諗做唔長平係冇用當日見到其他食客 都係要加salt 可想而知所以唔好信其他評價
睇到其他食評 帶屋企人星期日試午餐

平係冇用

當日見到其他食客 都係要加salt 可想而知

所以唔好信其他評價
2018-10-07
$80 (Lunch)
2018-10-06 198 views
大部分女生都愛吃甜點,Happy Friday想開心下,跟姊妹試新開隱蔽小店。環境空間感性價比不錯,甜品好味,擺盤又精緻。-🐚$1生蠔新開店一蚊隻生蠔每人可叫兩隻,都幾鮮甜,超級抵食,一定要叫。-🐚半熟刺身帶子黑松露意大利飯 $98帶子兩隻頗大隻,表面煎香,裡面半熟,好嫩,都幾鮮甜。意大利飯菇菇很多,較乾身,不是creamy路線,芝士味濃。-🦐香煎龍蝦拼牛小排 $218龍蝦不算好大隻,但肉很結實,牛小排煎得香口很嫩且有肉味,但略嫌醬汁太濃蓋過食材味道。-配成set dinner +$60成套咁多野實在太抵。🥗煙三文魚沙律醬是Honey mustard好討喜。🥣粟米蓉忌廉湯/是日餐湯粟米湯普通貨色但我更不想要紫薯湯。🥖黑松露芝士法包脆口好味,黑松露牛油很香。☕️餐茶正常野。🍰是日甜品今日是德國cheesecake我們不愛,換成其他可折價$20。-對我們來說現在才是主角出場🍫75%朱古力心太軟$68心太軟火喉控制極好,超流心,朱古力味濃,外脆內軟又暖暖。竟配提子冧酒雪糕,雖特別但個人不愛,如可選口味會更好。-🍓鮮果拿破崙 $62好靚好靚玫瑰乾花瓣脆粒糖霜;上面層層疊起的酥皮金黃鬆脆,吉士軟滑
大部分女生都愛吃甜點,
Happy Friday想開心下,
跟姊妹試新開隱蔽小店。
環境空間感性價比不錯,
甜品好味,擺盤又精緻。

🐚$1生蠔
新開店一蚊隻生蠔每人可叫兩隻,
都幾鮮甜,超級抵食,一定要叫。

🐚半熟刺身帶子黑松露意大利飯 $98

帶子兩隻頗大隻,表面煎香,
裡面半熟,好嫩,都幾鮮甜。
意大利飯菇菇很多,較乾身,
不是creamy路線,芝士味濃。
🦐香煎龍蝦拼牛小排 $218

龍蝦不算好大隻,但肉很結實,
牛小排煎得香口很嫩且有肉味,
但略嫌醬汁太濃蓋過食材味道。
配成set dinner +$60
成套咁多野實在太抵。
🥗煙三文魚沙律
醬是Honey mustard好討喜。

🥣粟米蓉忌廉湯/是日餐湯
粟米湯普通貨色但我更不想要紫薯湯。
🥖黑松露芝士法包
脆口好味,黑松露牛油很香。

☕️餐茶正常野。
🍰是日甜品
今日是德國cheesecake我們不愛,
換成其他可折價$20。
對我們來說現在才是主角出場
🍫75%朱古力心太軟$68

心太軟火喉控制極好,超流心,
朱古力味濃,外脆內軟又暖暖。
竟配提子冧酒雪糕,
雖特別但個人不愛,
如可選口味會更好。
🍓鮮果拿破崙 $62

好靚好靚玫瑰乾花瓣脆粒糖霜;
上面層層疊起的酥皮金黃鬆脆,
吉士軟滑配上鮮果好味又健康。

整體來講好適合女生聚餐聊天。
裝飾擺盤好靚,看了心情好好,
吃美食不就是尋開心嗎,加分。
2018-10-05
$250 (Dinner)
2018-10-04 59 views
晚市優惠$1生蠔😆😆經過見到甘抵食,就吸引左我地入去試。每人限加兩隻,$1蚊甘抵會唔會伏,送到上枱就知!冇伏冇伏,隻隻蠔都好肥👍🏼好鮮。Set Dinner 沙律菜新鮮,我食煙三文魚唔腥,配沙律醬。友人要什果沙律,都唔錯用上新鮮生果,配醋汁,好開胃。黑松露芝士法包麵包脆身,帶有輕微黑松露芝士味🤗可惜每人得一塊,好想食多幾塊。忌廉湯,濃郁粟米味~Pizza 🍕 薄皮,加左桃,甜甜酸酸果香,芝士味濃,有大量火腿絲。推薦大家一試👍🏼燒春雞原隻上枱好靚仔,做到肉嫩多汁,帶有香草味,食得出有用心醃製。而配料係煎過既薯仔、紅蘿蔔,唔係求求其其。跟餐甜品加左玫瑰花瓣,吸晴指數提升不小。芝士cake好滑,入面有提子乾增加口感😆細細件岩晒女仔食。
晚市優惠$1生蠔😆😆

經過見到甘抵食,就吸引左我地入去試。

Set Dinner

黑松露芝士法包
忌廉湯,濃郁粟米味~

Pizza 🍕

燒春雞

跟餐甜品
加左玫瑰花瓣,吸晴指數提升不小。
芝士cake好滑,入面有提子乾增加口感😆細細件岩晒女仔食。

2018-10-03 29 views
黎到黃埔行街街,再去冒險樂園玩餐飽👍👍👍係附近尋找美食,朋友帶我地去食新開西餐😱而且睇落價錢又唔係好貴,即管試一試生蠔$1隻每人限叫2隻,正👍👍👍生蠔都幾大隻就仲好肥美🤤🤤🤤店唔係好大,7張左右四人枱!7點幾去到都座滿人仲有最後一張枱俾我地座左👍👍👍唔洗等呢兩幅畫好搞笑好鍾意😍燒法國春雞配紅酒燒汁法國春雞最美味,肉嫩鮮味,連雞胸也滑溜無比,濃濃的紅酒燒汁,非常開胃小朋友都喜歡食🤤🤤🤤黑松露野菌飯小朋友好喜歡這個燴飯,因汁料黏黏的,很易入口,而且黑松露醬很香,很獨特的味道雙重芝士夏威夷千島披薩非常薄薄的披薩底好香脆,粟米火腿材料都滿爆主菜加60蚊可以轉餐👍👍👍煙三文魚沙律-三文魚入口冇渣厚身,擺設似玫瑰花好浪漫🌹沙拉菜都好新鮮粟米忌廉湯-又濃又甜黑松露芝士法包-小朋友好喜歡食🤤正價減20蚊可自己選甜品千層芒果蛋糕夢幻千層蛋糕,甜而不膩!芒果香而爽口!如果多幾片芒果肉,更好吃唷😝

而且睇落價錢又唔係好貴,即管試一試

店唔係好大,7張左右四人枱!7點幾去到都座滿人
仲有最後一張枱俾我地座左👍👍👍唔洗等

呢兩幅畫好搞笑好鍾意😍

燒法國春雞配紅酒燒汁

小朋友都喜歡食🤤🤤🤤

黑松露野菌飯

雙重芝士夏威夷千島披薩

非常薄薄的披薩底好香脆,粟米火腿材料都滿爆

主菜加60蚊可以轉餐👍👍👍

粟米忌廉湯-又濃又甜