2018-11-06
難得呀妹黎紅磡搵我,佢成日話想食d高級野,係網上search到呢間睇落幾合佢意,就同左佢黎呢到食啦!首先門面睇落都已經好吸引,成個打卡熱點餐廳咁但入到去先比佢寧靜既外表呃左,入面都有幾台人係到聚會緊,不時都傳出歡聲笑語,好似好開心咁,令到成間餐廳個氣氛溫馨左店員比左個平版電腦我地睇菜單,我地得兩個人,驚食唔哂之餘,想另外叫甜品,所以就冇加60蚊要set dinner 我地叫左個軟殻蟹黑松露野菌意粉,比想像中好食,個軟殻蟹出乎意料地大,就算我同呀妹一人一半都食到好多,而且上台果陣個蟹仲係好熱好脆!意粉都好香黑松露味,個底好多野菌,d野菌都好好咬口每次食西餐我都會要返個扒,我地就叫左個熊本西冷 7成熟,一啖咬落去真係好香牛味,肉質鬆軟但亦都有咬口,配埋個汁一流最後我地叫左個朱古力心太軟,其實我地都係比佢吸引左先黎果然冇令我地失望!切開睇,入面勁流心!但外層係堅挺,一d都唔似之前食果d(好似麵包咁淋哂)流心既朱古力味勁香濃,真係好鐘意呢個心太軟佢仲配左提子乾酒香雪糕,同個心太軟好夾
首先門面睇落都已經好吸引,成個打卡熱點餐廳咁