💜💜💜💜<GAMBAS AL AJLLO> $180鍾意食蒜蓉蒸蝦嘅朋友,就唔好錯過呢款特色西班牙菜🤞🤞🤞佢係用勁多蒜蓉,混合辣椒油,爆香啲配料,再加入大蝦,連埋鐵鍋上枱,非常有西班牙特色辛辣味。 💜💜💜<CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO (3PCS)> $105 Lberico ham嘅三件大大嚿炸物, 點可以錯過呢?!外表香脆,炸粉皮薄而內軟,又食到啲蒜蓉味, 幾好味!奶酪味勁重。 💜💜💜<PULPO> $180佢哋最擅長慢煮蒜蓉八爪魚,配埋 bb薯仔, 蒜蓉橄欖油,岩鹽,紅紅的紅椒辣粉。 遠遠飄過的辣椒粉,聞到都有少少流淚。 💜💜 💜<ROSADO> $65,係用Rum酒, 配鮮苺連Liqueur,混合生果肉丁而成。 💜💜💜 <BLANCO> $65呢個係用Gin酒,清香嘅桃味糖水,加入新鮮水果而成。
💜💜💜💜<GAMBAS AL AJLLO> $180

💜💜💜<PULPO> $180

💜💜 💜<ROSADO> $65,
係用Rum酒, 配鮮苺連Liqueur,混合生果肉丁而成。
💜💜💜 <BLANCO> $65
呢個係用Gin酒,清香嘅桃味糖水,加入新鮮水果而成。
2023-02-20 291 views
🍅PAN CON TOMATE (🥦) $60橄欖油蕃茄脆包: 超好食!!!因為用左鮮蕃茄一啲都唔酸,將法包焗成薄脆餅,脆口到不得了😍一口氣食左3個🥰我男朋友就慘慘豬啦,因為佢只可以食一個🤭🦐GAMBAS AL AJLLO $180蒜蓉辣椒油煮蝦:呢一個都係超好食嘅推介!因為我平時本身已經鍾意食辣嘢🌶️,呢一個辣得過癮又惹味啱晒我!蒜蓉辣椒油真係會比較香口少少,整出嚟嘅蝦肉🦐唔會好梅反而仲係好新鮮好彈牙!🥔TORTILLA DE PATATAS (🥦) $90洋蔥薯仔有機蛋餅:呢一個賣相真係好特別,冇睇清楚真係唔會知道佢係🥚蛋餅!有少少似大阪燒嘅感覺,但係佢係素食嚟嘅。入邊有薯仔同埋洋蔥調味唔會太鹹幾好食😙
🍅PAN CON TOMATE (🥦) $60
🦐GAMBAS AL AJLLO $180
🥔TORTILLA DE PATATAS (🥦) $90
(づ ●─● )づ<GAMBAS AL AJLLO> $180 佢係用勁多蒜蓉,混合辣椒油,爆香啲配料,再加入大蝦,連埋鐵鍋上枱,非常有西班牙特色辛辣味。 鍾意食蒜蓉蒸蝦嘅朋友,就唔好錯過呢款特色西班牙菜🤞🤞🤞 (づ ●─● )づ<PAN CON TOMATE (V)> $60選用風乾蕃茄乾,混合新鮮番茄醬,和初榨橄欖油,在烘到脆卜卜嘅麵包,好滋味呀 🤞🤞 (づ ●─● )づ<ROSADO> $65混合咗rum酒,新鮮雜莓味嘅糖漿,配埋切到一粒粒嘅季節性生果,篤下篤下食,都幾好過癮🤞🤞 (づ ●─● )づ <BLANCO> $65呢個又係一個特色嘅生果酒,佢用氈酒,加埋啤梨 Liqueur, 再配埋幾款時令嘅生果,感覺既清新又有醉意,用支長飲管,啜下!啜下飲酒!都幾特別 🤞🤞

(づ ●─● )づ<ROSADO> $65
(づ ●─● )づ <BLANCO> $65

2023-02-17 247 views
大館附近真係好多好野食,呢間就係食西班牙菜既,由正宗西班牙大廚主理。🐙PULPO$180因為係慢煮八爪魚,所以啲八爪魚唔會過老,每塊都好爽嫩,有煙燻辣椒粉調味,味道更好,八爪魚底仲有一塊塊既迷你薯仔,薯仔好香,好好味。🐷SURTIDO DE IBÉRICOS$260呢個拼盤有salami同Parma Ham,salami有幾款,有辣有唔辣,油脂十足,Parma Ham唔會太硬,好深色,係年份耐啲既Parma Ham,兩個人食就岩岩好。
🐙PULPO$180
🐷SURTIDO DE IBÉRICOS$260
2023-02-16 249 views
中環有一間幾出名嘅西班牙菜,女朋友話想試好耐,於是專登今日帶佢嚟呢一度試下!!! 💃<TORTILLA DE PATATAS (V)> $90薯仔顆粒,連預先炒好洋蔥, 簡直好食到不得了。一個非常厚嘅蛋餅,選用有機外國雞蛋,雞蛋味濃郁, 一層一層煎泡而成。正! 💃<GAMBAS AL AJLLO> $180蝦非常之新鮮彈牙,蒜蓉好香好香,真係食過返尋味, 因為那那地嘅紅椒,為呢度餸更添惹味。佢哋最擅長慢煮蒜蓉蝦,配埋蒜蓉橄欖油,岩鹽,紅紅的紅椒辣粉。 遠遠飄過的辣椒粉,聞到都有少少流淚。 💃 <CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO (3PCS)> $105, 西班牙黑毛豬火腿, 奶酪味勁重,加埋特色醬汁,好特別好嘢未。

💃<GAMBAS AL AJLLO> $180

2023-02-15 242 views
〽️PAN CON TOMATE (材料有新鮮、蕃茄、初榨橄欖油、法國長麵包)美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️〽️GAMBAS AL AJLLO(大蝦、蒜蓉、辣椒油)美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️〽️TINTO(Cognac, Berry Liqueur and seasonal fruit)美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️: :゚。 . 🧡🙌・゚: :゚。 .☆・゚: :゚。 . 🙌🧡・゚: :゚。 .☆呢一間餐廳我已經食過幾次,試咗唔同嘅菜式,最後都係覺得呢幾樣嘢最好味。如果大家有興趣過開嚟呢邊都可以試吓我介紹嘅呢幾道菜。①新鮮蕃茄蓉脆長法包🥖,呢一個長法包非常之未,因為用咗新鮮蕃茄,唔會好酸甚至好甜!加咗初榨橄欖油好似味道較香。係一個好唔錯嘅小食,因為真係好香口。②有啲人可能會話唔係咁抵食,但係我自己又覺得質素幾好。因為隻蝦都幾大隻,而且香辣惹味。③飲品方面係佢哋自家製特調都OK。
〽️PAN CON TOMATE
(材料有新鮮、蕃茄、初榨橄欖油、法國長麵包)
〽️GAMBAS AL AJLLO
(大蝦、蒜蓉、辣椒油)
〽️TINTO
美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

③飲品方面係佢哋自家製特調都OK。
2023-02-15 231 views
🥵原來晏晝都咁多人,大家記得要book‼️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️PULPO🐙上面係八爪魚,下面係薯仔,估唔到呢個配搭幾好食。初頭以為好普通點知食落口都幾香有少少辣味,唔知係咪佢哋獨有嘅香料粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO🍘呢一個炸波波,其實就係西班牙嘅傳統特色小食,入邊係Iberico ham同埋芝士,咬落去有少少拉絲!⭐️⭐️⭐️⭐️COCHINILLO🐷呢一個慢煮乳豬腳其實真係好正㗎,不過少咗一粒星星嘅原因係因為我覺得上面嗰兩樣太好食了,呢個就較為普通少少。呢度嘅乳豬腳經過16小時慢煮,所以一啲都唔會鞋口,旁邊仲加咗甜薯,增加飽腹感!另外最欣賞嘅就係佢個啤梨醬😝甜甜地幾好味
🥵原來晏晝都咁多人,大家記得要book‼️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
PULPO🐙
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO🍘
⭐️⭐️⭐️⭐️
COCHINILLO🐷
今日放工,同成班朋友,去到中環士丹頓街,見到有一間特色嘅西班牙菜,環境舒適,於是就入咗去,嘆下!!! 呢排個市上上落落,非常納悶 於是大家都嗌咗啲走,吹多兩句!!! ( • ̀ω•́ )✧<CHURROS CON CHOCOLATE (V)>$80,  用傳統西班牙炸冬甩嘅方法而成, 佢埋一大兜朱古力醬。 童年嘅N字頭零食--朱古力隨手杯嘅--回憶返曬嚟!!! ( • ̀ω•́ )✧<PULPO> $180佢哋最擅長慢煮蒜蓉八爪魚,配埋 bb薯仔, 蒜蓉橄欖油,鹽巴, 特式紅椒辣粉。 八爪魚非常之新鮮彈牙,蒜蓉好香好香, 真係食過返尋味, 因為那那地嘅紅椒,為呢度餸更添嘢未。 ( • ̀ω•́ )✧啤酒 ~ 成班麻甩佬,梗係嗌打啤酒,摸下杯底,吹下水啦,佢呢度招呼好好,又醒目!!!
( • ̀ω•́ )✧<PULPO> $180
2023-02-13 167 views
行完大館,見到附近有呢間Majo就過黎試下,估唔到咁有驚喜。PAELLA DE MARISCO $170呢個係西班牙海鮮飯,入面有蝦、蜆、青口呢啲海鮮,都好豐富,成個飯好咸香,啲海鮮又夠晒新鮮,好爽甜,仲要價錢唔貴,係一個好高質既西班牙海鮮飯。SURTIDO DE IBÉRICOS $260呢個姐係火腿拼盤,有salami同Parma Ham,salami細細塊,有啲油脂,食落好香,Parma Ham就大大塊,肉質好好,又薄又香,豬肉既天然油香滲晒出黎,真係好好味。CHURROS CON CHOCOLATE (V) $80呢個係炸好佐既麵團,超香脆,再點埋朱古力醬黎食,一個好好味既甜品呀!

PAELLA DE MARISCO $170

SURTIDO DE IBÉRICOS $260

CHURROS CON CHOCOLATE (V) $80

我覺得呢一間餐廳真係好值得推介俾大家🙏🏻💖⭐️.<GAMBAS AL AJLLO> 💰180辣椒蝦👍🏻啱晒我呢啲鍾意食辣嘅人,而且蝦肉好彈牙,非常鮮甜。⭐️.<PULPO> 💰180天呀!呢個實在太好食啦。啱晒我呢個八爪魚迷,整體嘅份量,我覺得都幾足夠,可能因為加咗薯仔嘅關係,所以都有少少飽腹感。都幾唔錯。⭐️.<TINTO> 💰65有Cognac、莓味糖水、同埋一啲時令嘅生果,所以味道會因應生果而有變化。⭐️.<CHURROS CON CHOCOLATE (V)>💰80呢個都係比較傳統一啲嘅西班牙甜品嚟㗎,好多西班牙菜嘅餐廳都會有呢個甜品。先用麵團製作成條,然後再經過脆炸,食用時再沾上朱古力醬,非常邪惡嘅甜品就出現。
我覺得呢一間餐廳真係好值得推介俾大家🙏🏻💖
⭐️.<GAMBAS AL AJLLO> 💰180

⭐️.<PULPO> 💰180
⭐️.<TINTO> 💰65

🧤🧤🧤<TORTILLA DE PATATAS (V)> $90🧤🧤🧤薯仔顆粒,連預先炒好洋蔥, 簡直好食到不得了。一個非常厚嘅蛋餅,選用有機外國雞蛋,雞蛋味濃郁。正! 好似日本人嘅蛋餅, 形狀似個4人蛋糕。 好得意。 🧤🧤🧤 <GAMBAS AL AJLLO> $180 🧤🧤🧤係用蒜蓉和辣椒油,爆香啲大蝦而成。鍾意食蒜蓉蒸蝦嘅朋友,就唔好錯過呢款特色西班牙菜🤞🤞🤞連埋鐵鍋上枱,非常有西班牙特色辛辣味。 🧤🧤🧤 <PAN CON TOMATE (V)> $60🧤🧤🧤烘到脆卜卜嘅麵包,好滋味呀 🤞🤞混合新鮮番茄醬,和初榨橄欖油,特意再用風乾蕃茄乾,混合而成。 🧤🧤🧤 <BLANCO> $65🧤🧤🧤用支長飲管,啜下!啜下飲酒!都幾特別 🤞🤞呢個又係一個特色嘅生果酒,佢用氈酒,加埋桃味嘅 Liqueur, 再配埋幾款時令嘅生果,感覺既清新又有醉意。
🧤🧤🧤 <BLANCO> $65🧤🧤🧤
2023-02-09 118 views
今日lunch朋友帶佐我黎公司附近既呢間Majo食飯,原來食西班牙菜,我至愛呀!因為我地兩個都唔係太肚餓,輕食就好,先叫佐CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO (3PCS) $105😳呢個係傳統西班牙食物,圓古碌一舊炸香既球體,入面係Iberico ham同芝士,Iberico ham好香好滑,炸起既芝士變佐流心芝士,好香濃,充滿咸香,好好食!之後再叫都係傳統西班牙菜CHURROS CON CHOCOLATE (V)$80🤭呢個係先炸好麵團,一條條香脆既麵團點朱古力醬黎食,超正!然後我再試佐杯ROSADO$65🤗呢杯係cocktail黎,有rum酒,莓味糖水,生果,成杯都好甜好好飲,超易入口,好正。
2023-02-09 90 views
有一個為食嘅同事,發現咗公司附近有一間西班牙菜餐廳,佢話試過好味,於是拉著我今日再過嚟試食其他道菜。。。 咁於是我抱住膽粗粗,就陪佢啦,果然冇失望!!! ※※※<CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO (3PCS)> $105內有西班牙特色Iberico ham,奶酪味勁重,加埋特色醬汁,好特別,好嘢未。外表香脆,炸粉皮薄而內軟,有啲似日本嘅可樂餅,又食到啲蒜蓉味, 幾好味!!! ※※※<ROSADO> $65Rum, Berry Liqueur and seasonal fruit加咗rum酒,新鮮雜莓味嘅糖漿,配埋切到一粒粒嘅時令水果,篤下篤下食,都幾好過癮@@ ※※※ <QUIERO CHOCOLATE (V)> $80係一個特色嘅西班牙甜品,自家製作,出面買唔到,喺度先食到。佢用朱古力蛋糕,加牛奶朱古力雪糕混合而成。口感非常之特別,我都係第一次食,感覺唔錯!!!
2023-02-08 79 views
原來中環有一間咁高質既西班牙菜,朋友極力介紹下今日放工就黎試下。我地先叫$260既SURTIDO DE IBÉRICOS,係火腿拼盤,入面有salami同Parma Ham,兩款都好高質,呢個價錢絕對抵🤑salami好香好濃味,好煙韌,Parma Ham又係好大塊,兩樣都係肥而不膩,肉質好好,聞到真係好香,好好食👅之後我地叫佐$360既COCHINILLO,係傳統既西班牙菜,慢煮乳豬腳🤭叫得慢煮,乳豬腳係經過16小時慢慢煮熟,伴碟就係有甜薯,好軟熟好滑,加埋啤梨醬,好甜好好食💋我地試埋飲品,我叫佐$65既TINTO,係cocktail黎🤫入面有Cognac,莓味糖水同埋時令水果,唔會太濃酒味,岩晒唔太識飲酒既女仔🫦另外試埋$65既BLANCO,呢個係Gin酒,桃味糖水同時令水果,同樣甜甜地,但又保持到有酒味,好好飲,食晚餐飲一杯就岩岩好👄

2023-02-07 72 views
୧😆و首先要感謝呢度嘅職員為我哋介紹餐牌,因為第一次食西班牙餐廳,所以唔係好知道西班牙嘅菜式。如果大家有興趣都可以試吓問吓職員交流一下❇️⚜️西班牙海鮮炒飯超級大鍋嘅飯,海鮮嘅份量都好多,有蝦、蜆肉、同埋青口。而且好鮮甜!尤其是係個青口,咬落去仲有海水🌊,我覺得好正㗎 !成個飯真係飽腹感勁重,啱晒我呢啲飯桶!我男朋友同我都爭住食‼️⚜️傳統火腿芝士波哈哈,當然唔係叫呢個名啦,我只係求其幫佢改。聽職員講呢個係佢哋最傳統嘅菜式,炸起咗嘅波波入邊有Iberico ham同埋大量嘅芝士😌好邪惡!⚜️薯仔蛋餅呢個雖然賣相普通啲,但係個感覺有少少似大阪燒。入邊有加到薯仔同埋其他醬汁,感覺上冇咁dry
⚜️西班牙海鮮炒飯
⚜️傳統火腿芝士波