2024-07-04 64 views
媽咪雞蛋仔喺香港好出名,甚至好多遊客都特登嚟食,不過我自己就未食過,以為好貴四五十蚊一底,今日行過發現原來都係廿幾蚊,就試試。啲口味冇乜特別想試,本身想叫原味,又覺得太普通咁,話晒人哋都有出咁多口味,於是就揀咗個朱古力味。即叫即整,要等等。雞蛋仔份量比我想像中大塊,連每粒嘅邊邊都有朱古力,所以比較難就咁撕開,都係直接咬。口感偏硬,唔係超軟熟個種,但好脆,每粒入面都有朱古力,好彩唔算好甜,又幾好食。下次會想試吓伯爵茶呢啲冇咁濃嘅口味。

即叫即整,要等等。

朱古力雞蛋仔

下次會想試吓伯爵茶呢啲冇咁濃嘅口味。
2024-07-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
朱古力雞蛋仔
剛剛接完阿仔放補習,買了原味雞蛋仔加兩球雪糕。接待的員工全程木口面,由於天雨關係,我問有無膠袋,個瘦削男員工(冇記錯應該紮馬尾)答「無」,毫無禮貌,明明牆上掛滿膠袋,如果你要加錢,可以話加1蚊,但態度差話「無」,你都真係「無」禮貌!
2024-06-03
2024-05-06 69 views
5點幾等緊阿囡校車到既時候,就走佐去買媽咪雞蛋仔。放學時間居然冇人排隊。等佐唔洗10分鐘就食得。雞蛋仔好脆,原來諗住同阿囡share,點知校車未到我已經食佐2/3。

2024-05-06
Type of Meal
Tea
2024-04-05 67 views
🤍伯爵茶朱古力雞蛋仔 $36不得不讚 買完一個鐘仲係超脆😋伯爵茶香都好夠重☕️咬落都唔空心 蛋味夠重😍不過略嫌朱古力餡唔夠多好似淨叫朱古力雞蛋仔會多啲咁🤣-回訪嗎:🙋🏻‍♀️味道 🌕🌕🌕🌕🌑抵食 🌕🌕🌕🌑🌑
🤍伯爵茶朱古力雞蛋仔 $36
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
味道 🌕🌕🌕🌕🌑
抵食 🌕🌕🌕🌑🌑
2024-03-16 66 views
雞蛋仔伯爵茶朱古力第一次食咁貴雞蛋仔😜但又估佢唔到咁好食,見到個紙袋就知好講究,買到返屋企先食,雖然凍咗,但外層都是脆的,無變「死實」;入口就食到好濃烈的伯爵茶味道🥰內裡軟棉棉的口感,食到朱古力味,即兩者味道分明,沒有混合後變成得返一隻味,值得一讚👍🏻👍🏻格仔餅抹茶味嘩😳真係厚到可以當飯食,好足料,好有口感,不是薄薄的蛋漿;花生醬和抹茶好夾,好好食😋兩者個人較喜歡雞蛋仔,覺得口感層次較豐富,食多幾粒都唔覺膩😆(食曬冇圖🥹🥹🥹
雞蛋仔伯爵茶朱古力
格仔餅抹茶味

(食曬冇圖🥹🥹🥹
2023-10-19 304 views
今日下晝接完仔仔放學,被一間香氣撲鼻嘅雞蛋仔舖頭吸引,難得見到的兩至三個人等,仔仔咁啱又扭計想食,咁就去試吓呢一間,好多朋友都曾經推薦過嘅雞蛋仔😬😬以前就幫襯開筲箕灣炭火雞蛋仔,但自從冇得之後,都好少再幫襯其他雞蛋仔。所以今日係難得嘅機會,比我重拾對雞蛋仔嘅信心叫咗個原味雞蛋仔試吓,大約等咗10分鐘,新鮮滾熱辣出爐😆我同仔仔都覺得好鬆脆,好香。反而同行朋友就覺得焗耐左、有啲燶燶哋。反而我哋又覺得OK喎,不過始終就冇咗啲炭火燒嘅味道。但係都不妨一試

叫咗個原味雞蛋仔試吓,大約等咗10分鐘,新鮮滾熱辣出爐😆

2023-06-16 347 views
這家雞蛋仔的美味備受稱讚,烙出來的蛋仔那香甜的香味夾帶着濃濃的鐵板味,非常多層次。吃進嘴裡后,外面的脆皮包裹着柔嫩的內芯,口感十分豐富,讓人不自覺的一口接一口。店家不斷推陳出新,推出各種不同口味的雞蛋仔,如草莓味、栗子味、紅豆味等,每一種味道都非常棒,而且價格也非常實惠,給人以驚喜與滿足。此外,店家也提供了多種加料服務,如鮮奶油和雪糕等,提高了雞蛋仔的豐富度。店内服务非常熱情周到,環境整潔舒適,吃飯順暢。无疑,這家雞蛋仔店的品質極高,价格也非常实在,而且服务态度十分周到,這或许便是为什么在市场上能够长期立足并且快速扩展分店数量的原因。总体而言,如果您是雞蛋仔的爱好者,那么这家店绝对是您的必选之一,因為他們的口味十分美味,价位又十分实在,这里一定不会让您感到失望!

之前有食過這家的其他分店,水準一直很好但幾天前到紅磡這家,令我徹徹底底的失望失望的不是對食物,雞蛋仔超好味失望的是對人裡面的小哥讓我透徹了解什麼叫”無禮貌”由下單至拎單全程都在看手機,”完全無看過對方”連經八達通付款時都沒有出過一句聲音,什麼都沒有表示,就只是”玩手機”😑難道是旅客開始多才這樣嗎?可我也不是旅客啊?🤨🤔唉,希望以後態度有好轉吧這樣的服務真的很有問題Btw 媽咪朱古力雞蛋仔真的很好吃🤤🤤
之前有食過這家的其他分店,水準一直很好
但幾天前到紅磡這家,令我徹徹底底的失望

失望的不是對食物,雞蛋仔超好味
失望的是對人

裡面的小哥讓我透徹了解什麼叫”無禮貌”
由下單至拎單全程都在看手機,”完全無看過對方”

難道是旅客開始多才這樣嗎?
可我也不是旅客啊?🤨🤔

唉,希望以後態度有好轉吧
這樣的服務真的很有問題

Btw 媽咪朱古力雞蛋仔真的很好吃🤤🤤
2023-02-18 233 views
我幫襯左2年🤔其他員工都好好人🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️帶眼鏡嗰個男仔一次比一次黑面⋯⋯好似欠左佢咁🙅🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️幾好食都好😢😢😢😢😢見到佢喺度都唔會幫襯了😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟😟

我幫襯左2年🤔
其他員工都好好人🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️
帶眼鏡嗰個男仔
一次比一次黑面⋯⋯
幾好食都好😢😢😢😢😢
見到佢喺度都唔會幫襯了😟😟😟
2023-02-17
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
2023-02-02 192 views
🐇兔年新春限定🧧🧨為左應下節 特登叫咗哩款《大白兔糖雞蛋仔》白兔糖整體份量唔太多 味道未算太特出唔係每粒雞蛋仔都食到白兔糖嘅味道 反而流咗出雞蛋仔與雞蛋仔之間嘅更有口感 加熱至焦焦地嘅效果 食落脆得嚟煙煙韌韌 有啲似焦糖質感* 供應日期:初一至初十五
🐇兔年新春限定🧧🧨

為左應下節 特登叫咗哩款《大白兔糖雞蛋仔》
白兔糖整體份量唔太多 味道未算太特出
唔係每粒雞蛋仔都食到白兔糖嘅味道

* 供應日期:初一至初十五
大白兔糖雞蛋仔
大白兔糖雞蛋仔
2022-11-25 217 views
媽咪雞蛋仔分店開到成行成市基本上大家一定有聽過同埋食過我最鍾意係黃金雞蛋仔黃金雞蛋仔即係加入鹹蛋雖然個原材料唔係啲貴價食材但因為我係鹹控所以呢一款係深得我心嘅口味不過黃金雞蛋仔嘅定價都唔平雖然係咁我都會買來食但無奈地呢間分店嘅質素每況愈下上次食完已經發覺偷工減料咗之後再食多一次,希望上一次係失手嘅時候發現質素都係一如既往咁差鹹蛋份量不足雞蛋仔新鮮出爐嘅時候居然唔脆唔脆已經大為失色
媽咪雞蛋仔分店開到成行成市

不過黃金雞蛋仔嘅定價都唔平
雖然係咁我都會買來食
但無奈地呢間分店嘅質素每況愈下
上次食完已經發覺偷工減料咗
之後再食多一次,希望上一次係失手嘅時候
發現質素都係一如既往咁差
鹹蛋份量不足
雞蛋仔新鮮出爐嘅時候居然唔脆
唔脆已經大為失色
2022-11-01 182 views
-{米芝連推介雞蛋仔🧇}🤤伯爵茶雞蛋仔🤤 ($31)伯爵茶香味好濃郁🥰用左twining茶葉🤩食倒少少茶粒 每一粒都7成滿 偏煙韌同蛋香多啲 可能擺耐左又冇咁脆 不過都好食😆👖褲評: 8.8/10闊別紅磡嘅宿舍生活喇 希望去多啲唔同區試多啲好西😝性價比: 9/10服務: 8/10環境: nil🚩 媽咪雞蛋仔 🚩地址: 紅磡船澳街99號黃埔新邨地下1A15號舖 #fuudjai #fuudjai小食 #fuudjai紅磡 #fuudjai甜品
{米芝連推介雞蛋仔🧇}
🤤伯爵茶雞蛋仔🤤 ($31)

👖褲評: 8.8/10

🚩 媽咪雞蛋仔 🚩
地址: 紅磡船澳街99號黃埔新邨地下1A15號舖

• 伯爵茶雞蛋仔
2022-09-11 231 views
我講咗成個禮拜想食嘅雞蛋仔,終於食到啦😍 諗起雞蛋仔,就會令我諗起細細個嘅時候,爺爺帶我經過小販檔,炭燒雞蛋仔嘅味道。依家香港真係冇乜幾可見到有小販檔賣雞蛋仔,不過唔緊要,媽咪雞蛋仔,我諗大家都唔陌生。經過舖頭就會聞到一陣嘅蛋香,雞蛋仔即叫即整,拎上手仲係熱辣辣㗎😍等咗10分鐘左右,終於有得食🤤原味雞蛋仔 $20黎到鋪頭有時都會想試吓啲新味道,但諗諗吓,我都係叫返原味雞蛋仔,因為總係覺得原味係最好味🙈,雞蛋仔外面好香脆,而裏面亦都好煙韌,整嘅時候用足料,裏面先至唔會好似食空殼咁。搣吓搣下🤏🏻,一底雞蛋仔我好快就食晒了。👐🏻細個食雞蛋仔,我記得好平,$10內就買到。呢份雞蛋仔雖然要$20,但以好食嘅雞蛋仔來講佢係值得嘅。😎🫶🏻

原味雞蛋仔 $20

• 原味雞蛋仔
2022-08-20 142 views
雞蛋仔伯爵茶朱古力$36第一次食咁貴雞蛋仔,但又估佢唔到咁好食😜見到個紙袋就知好講究,買到返屋企先食,雖然凍左,但外層都是脆的,無變死實;入口就食到好濃烈的伯爵茶味道🥰内裡軟棉棉的口感,食到朱古力味,即兩者味道分明,沒有混合後變成得返一隻味,值得一讚👍🏻👍🏻格仔餅抹茶味$33話真係厚到可以當飯食,好足料,好有口感,不是薄薄的蛋漿;花生醬和抹茶好夾,好好食😋兩者個人較喜歡雞蛋仔,覺得口感層次較豐富,食多幾粒都又唔覺膩😆會繼續試其他口味比較下😎

雞蛋仔伯爵茶朱古力$36

格仔餅抹茶味$33
會繼續試其他口味比較下😎
2022-08-19
  • 雞蛋仔伯爵茶朱古力
2022-07-11 157 views
咁多年黎我始終都係咁中意食媽咪雞蛋仔,即叫即整,熱辣辣新鮮出爐個刻,雞蛋仔好香蛋香味,粒粒外脆內軟,正到爆!今次我叫左香蕉朱古力雞蛋仔,甜甜地,一如既往外脆內軟,好好食,就算拎到返屋企淋左都好食😋😋😋
香蕉朱古力雞蛋仔
香蕉朱古力雞蛋仔