1K
𐂂 在門口推出43元咖哩🍛飯優惠,怎知坐下後才發現沒此餐,原來只限外賣。⸜♡⸝ 位於地牢,茶記的裝潢,油煙味不重,但乾淨度一般,所以午餐時間也未滿座。值得注意是只收現金,不收電子貨幣,這會是較不方便一點。。゚・𖥸──────-ˋˏ 𝓜𝓮𝓷𝓾 ˎˊ-──────𖥸 。゚・✎ ̼牛肩扒(200g̼)+菜蜜 HKD88扒身大塊而有厚度,朋友燒到九成熟,入口都不會過韌或柴身,肉味也夠濃,不用一百元就吃到如此有質素的牛扒,性價比高,( ੭ ˙ᗜ˙ )੭鐵板餐值得一試。✎ ̼照燒雞肉雜錦丼+阿華田 HKD50雞肉煎得十分香口,配有海帶和蛋絲,整體份量剛好夠飽肚,味道正常不差。✎ ̼豬軟骨拉麵+熱檸水 HKD58份量勁多,豬軟骨大到如手掌般,入口算軟身,醃得入味,麵量也多,完全吃不了~✎ ̼咖喱滑蛋包飯+五花腩+熱檸茶 HKD68白飯舖上滑蛋,再淋上日式甜咖喱,配了巨型的五花腩, ⸜(*ˊᗜˋ*)⸝厚身又超大塊,煎得十分香口而不油,簡直是食肉獸的至愛。✎ ̼芝士鮮菌滑蛋包飯+五花腩+凍檸茶 HKD68這個餐只是換了醬汁和加了香菇,也不錯ฅ՞•ﻌ•՞ฅ
⸜♡⸝ 位於地牢,茶記的裝潢,
油煙味不重,但乾淨度一般,
所以午餐時間也未滿座。
值得注意是只收現金,不收電子貨幣,
這會是較不方便一點。

✎ ̼牛肩扒(200g̼)+菜蜜 HKD88
扒身大塊而有厚度,朋友燒到九成熟,
入口都不會過韌或柴身,肉味也夠濃,
不用一百元就吃到如此有質素的牛扒,
性價比高,( ੭ ˙ᗜ˙ )੭鐵板餐值得一試。
✎ ̼照燒雞肉雜錦丼+阿華田 HKD50
雞肉煎得十分香口,配有海帶和蛋絲,
整體份量剛好夠飽肚,味道正常不差。
✎ ̼豬軟骨拉麵+熱檸水 HKD58
份量勁多,豬軟骨大到如手掌般,
入口算軟身,醃得入味,
麵量也多,完全吃不了~
✎ ̼咖喱滑蛋包飯+五花腩+熱檸茶 HKD68
白飯舖上滑蛋,再淋上日式甜咖喱,
配了巨型的五花腩, ⸜(*ˊᗜˋ*)⸝厚身又超大塊,
煎得十分香口而不油,簡直是食肉獸的至愛。
✎ ̼芝士鮮菌滑蛋包飯+五花腩+凍檸茶 HKD68
這個餐只是換了醬汁和加了香菇,也不錯ฅ՞•ﻌ•՞ฅ
2024-07-31
Type of Meal
Lunch
  • 牛肩扒
  • 豬軟骨拉麵
5 day(s) ago 0 views
今天因為遲了起床,所以乾脆在餐廳吃早餐。不太想吃沙嗲牛麵,轉而點了煎豬扒早餐。煎豬扒表面好香,肉質好腍,不會硬綁綁。最驚喜的是,豬扒竟有肉汁,十分美味。奶茶的茶味頗重,不會奶味過濃。煙肉帶一絲脂香,不會只是乾肉一條,味道較普遍茶餐廳的煙肉來得豐富。

今天因為遲了起床,所以乾脆在餐廳吃早餐。
奶茶的茶味頗重,不會奶味過濃。
2024-09-17
2024-09-16 31 views
星期五晚夜左收工,就係中環附近揾下邊間收得夜既醫醫肚,就比我揾到呢間滿滿食堂~我地入去餐廳果陣時大約8:30左右,唔洗等位可以直入,入到去見人流都唔算多,都係得四五枱客,所以我地可以揀坐邊都得~坐底無耐我地就叫野食,我地當晚唔算話好肚餓,所以兩個人淨係叫左個棒棒雞豚骨湯拉麵,鐵板燒套餐包括有燒生蠔4隻,燒帶子3粒,燒牛扒(100g)同跟餐有個細細既咖哩飯,最後加多個黑蒜油湯煮青口~佢個鐵板燒套餐係包埋沙律前菜任食,所以我地係主菜黎之前就食下佢d前菜打下底先~佢d前菜包括有泡菜,醃芽菜同青瓜,泡菜同醃芽菜個人覺得都唔錯幾入味,但青瓜就略嫌遜色左d, 味道偏淡,比較一般。食完前菜無耐佢個鐵板燒套餐跟埋個咖哩飯就黎嘞。見佢d生蠔同帶子都幾靚仔,所以我地一開波就燒左生蠔同帶子試試佢先,但因為生蠔同帶子會出水嘅關係,佢個鐵板好快就已經唔夠熱,啲蠔同帶子燒到半熟就已經要換過另一塊新嘅鐵板,都換咗塊新既鐵板之後佢嘅熱力都只係夠燒埋剩低半熟嘅生蠔同帶子,到我哋食牛扒嗰陣時又要換過塊新嘅鐵板,呢個位相當麻煩,加上將啲嘢食咁樣轉來轉去,完全燒唔到我哋想要嘅效果,味道口感當然欠奉,所以下次再嚟都未必再試佢個

坐底無耐我地就叫野食,我地當晚唔算話好肚餓,所以兩個人淨係叫左個棒棒雞豚骨湯拉麵,鐵板燒套餐包括有燒生蠔4隻,燒帶子3粒,燒牛扒(100g)同跟餐有個細細既咖哩飯,最後加多個黑蒜油湯煮青口~佢個鐵板燒套餐係包埋沙律前菜任食,所以我地係主菜黎之前就食下佢d前菜打下底先~佢d前菜包括有泡菜,醃芽菜同青瓜,泡菜同醃芽菜個人覺得都唔錯幾入味,但青瓜就略嫌遜色左d, 味道偏淡,比較一般。食完前菜無耐佢個鐵板燒套餐跟埋個咖哩飯就黎嘞。見佢d生蠔同帶子都幾靚仔,所以我地一開波就燒左生蠔同帶子試試佢先,但因為生蠔同帶子會出水嘅關係,佢個鐵板好快就已經唔夠熱,啲蠔同帶子燒到半熟就已經要換過另一塊新嘅鐵板,都換咗塊新既鐵板之後佢嘅熱力都只係夠燒埋剩低半熟嘅生蠔同帶子,到我哋食牛扒嗰陣時又要換過塊新嘅鐵板,呢個位相當麻煩,加上將啲嘢食咁樣轉來轉去,完全燒唔到我哋想要嘅效果,味道口感當然欠奉,所以下次再嚟都未必再試佢個鐵板燒套餐👎🏼👎🏼

除左佢個鐵板燒之外,佢個咖哩飯同拉麵味道都唔錯既,咖哩飯既咖哩係甜咖喱,啱晒我哋口味,拉麵嘅辣度都好適中,整體感覺唔錯,唯一要提既係餐廳冷氣開太大,d野食好快就凍晒🙈🙈 最後就係佢個黑蒜油湯煮青口,呢個有驚喜,首先$38黎講份量算幾多,唔會話得幾隻好快就食完果d,另外就係佢個湯底好重黑蒜油味,我地一致都認為好好食,本身想追加叫多個,點知佢9:30已經last order,咁就唯有下次再食啦😌

總括黎講佢食物水平屬一般之上,加上佢價錢真係好平好抵食,兩個人埋單都係$250有找,晚餐黎講性價比極高,值得一試👍🏻
黑蒜油湯煮青口
棒棒雞辛辣豚骨湯拉麵
2024-09-13
黑蒜油湯煮青口
放工後,想先吃個早飯,然之後才回家,想食燒肉,所以選擇了這𥚃。 因為平日午餐時段比較人多,常要排隊,但在傍晚時七點左右,店舖裏只有幾台客人。在中環區,有這樣性價比超高的燒肉店,讓人感到驚喜不已。這是我第一次光顧,店內環境整潔,不過不失。相比其他高檔餐廳,這裡的價格相對親民,特別是在中環這樣的地段,實屬難得。餐點方面,肉質雖然不算頂級,但絕對可以接受,正所謂「一分錢一分貨」。我點了兩款不同的牛肉,都保持了不錯的水準,搭配店內的調味醬,味道更是加分。不過,服務方面稍顯一般,服務員的反應不算迅速,可能是因為客人較多。但總體而言,這次用餐體驗仍然令人滿意,特別是能在中環以這樣的價格享受到燒肉,實在是值得推薦的一間餐廳。

2024-08-06
2024-09-10 265 views
經過中環見到有條樓梯播歌播到好大聲,就望吓佢係咩舖頭,原來係日式餐廳,見有少少肚餓就落去試吓🫶🏻下午茶餐供應至5:30🕠最平$32就有交易🤭,另設加一服務費🔝今次我叫左一個野菜雞扒飯,雞扒燒得幾香,都幾多汁💦不過塊雞就真係有啲肥😂野菜就有啲凍冰冰😢不過都過得去嘅🙂‍↔️見佢餐牌都有啲石燒系列,價錢都幾經濟😛有機會可以再去試吓👍🏻豬牛羊雞魚都有得食,總有一款啱你心水🙂‍↕️

2024-08-14 539 views
中環舖租貴出晒名~竟然仲有性價比咁高嘅下午茶餐~叫咗3個下午茶餐包熱飲吉列豬扒湯拉麵~大大碗拉麵有:粟米粒、海帶、蔥花、炸蒜~拉麵可以揀淋D或者爽D~吉列豬扒大大塊另上~仲諗住下午茶茶餐得半塊~即叫即炸~香口偏油~配沙律醬好味叉燒拉麵有3大塊叉燒~賣相唔太吸引~但味道可以黑松茸薯條粗薯條配黑松露沙律醬~黑松露沙律醬好重菇味~同薯條好夾熱朱古力、熱菜蜜、熱咖啡冇特別加一服務費~下午茶時間唔多人~坐得比較舒適~可以傾吓偈

叉燒拉麵有3大塊叉燒~賣相唔太吸引~但味道可以

熱朱古力、熱菜蜜、熱咖啡冇特別

加一服務費~下午茶時間唔多人~坐得比較舒適~可以傾吓偈
2024-08-05
2024-08-08 419 views
今晚三代人過嚟幫襯,員工們竟然超臭串,態度極度惡劣 ! 還單單打打 ! 好在未叫餐就走得!你公司是怎樣做管理和行政 !你哋係咪淨做富豪生意?中產來吃晚飯就踢走 !窮人又是否掃把掃走 !😤😤😡😡
星期天與姊妹們相約 hea遊中環,先去中環懷舊蓮香樓飲早茶,之後去PMQ元創方丶永利街(歲月神偷,外景拍攝場地)打卡,再去香港新聞博物館丶大館(曲詞印記-黃霑丶顧嘉輝展),最後經中環半山扶手電梯落中環星期天的中環,與平日𤋮來攘往的感覺,截然不同,即使身處皇后大道中的商業核心地帶,也帶點寧靜,沿着大街走,被一張下午茶餐牌所吸引,這間「滿滿食堂」,交通十分便利,中環站D2出口,步行約4分鐘直達,沿樓梯落地庫餐廳四周環境很寬落,有不少四人卡位,坐位舒適凡惠顧下午茶餐,可免費配上熱飲一杯,如要凍飲,只須加$ 3,特飲半價,更可以優惠價,每人$ 8,便可配沙律吧(沙律菜丶韓式泡菜丶粟米丶青瓜丶車厘茹)下午茶款式,有16款之多,任君選擇,價錢由$36-60(須加一服務費),供應期由星期一至日,下午2:30-5:30當日我點了「煎豚肉餃子配雜菜春卷丶豚肉拉麵」配熱菜蜜,妹妹則點了「吉列豬扒豚肉拉麵」配熱朱古力上餐速度很快,豚肉餃子、雜菜春卷味道也算中規中矩,拉麵則很有驚喜,麵質很彈牙丶爽口,口感相當不錯吉列豬扒,份量十足,有兩大塊,其中一塊可分為二,熱辣辣粉漿很脆口,豚肉肉質厚薄適中,味道也不錯侍應
星期天與姊妹們相約 hea遊中環,先去

餐廳四周環境很寬落,有不少四人卡位,坐位舒適

煎豚肉餃子配雜菜春卷丶豚肉拉麵

侍應生的態度有禮,當他見到我們桌上的食物已食完,很勤快地幫我們,收拾碗筷

提提大家全店,只收現金,不收取任何電子貨幣,因此,要帶備足夠現金結帳

2024-07-21
$43 (Tea)
煎豚肉餃子配雜菜春卷丶豚肉拉麵
牛扒質素算係唔錯,比預期都高,冇港式西餐廳嗰啲鬆肉粉味道。食物份量都有頗高嘅CP值!不過最失望嘅就係服務態度同埋環境衛生,侍應哥哥同同事閑談都講晒粗口,啲餐牌就飛落你張枱,餐廳地下都好油好跣,攞沙律/前菜嘅地方都鬧鬧搞搞。以為港式西餐廳服務都係一般般,點知呢間更加差,如果有紀念日想慶祝,呢間環境衛生就未必啱心水,隨時搞到冇晒Mood 可能我自己睇唔到餐廳入邊有寫,或者餐牌有寫,原來個人最低消費要$80 同埋留意埋單只收現金

同埋留意埋單只收現金
2024-03-16
$120 (Lunch)
  • 滿滿石燒牛扒
2024-03-12 1309 views
上星期五有個job係中環,開工前去左滿滿食早餐,佢本身係日本餐廳,但做埋早市,人流唔多,但D野算唔錯,蛋夠滑,份量多,仿鲍絲通粉配忌廉汤,味道一流整體唔錯嘅,但最敗北係餐廳係只收cash,好彩個日自己仲有$100,否則都唔知點埋单

• 早餐
2024-03-04 1026 views
肥仔無啦啦話放假帶我岀去郊遊🫨好彩都係入長洲飲飲食食🍜🍳🍔🧃🧋🥃⚓️返到岀中環六點幾搵下附近有咩平民啲既餐廳🙈🖤石燒套餐B $108揀左100g頂級牛肩扒配熊本一口牛啲牛都唔差,呢個價錢,性價比極高👍🏻仲要係中環呢個寸金尺土既地方🫢🖤壽喜燒牛肉+五花腩 $78牛肉似係一般肥牛不過鐵板上夠哂誠意😌五花腩再用鐵板迫返啲油岀黎就岩岩好最重要係有仼食前菜同湯🫕所以呢個價錢真係好抵🤣🤣
肥仔無啦啦話放假帶我岀去郊遊🫨
好彩都係入長洲飲飲食食🍜🍳🍔🧃🧋🥃
⚓️返到岀中環六點幾
搵下附近有咩平民啲既餐廳🙈

🖤石燒套餐B $108
揀左100g頂級牛肩扒配熊本一口牛
啲牛都唔差,呢個價錢,性價比極高👍🏻
仲要係中環呢個寸金尺土既地方🫢

🖤壽喜燒牛肉+五花腩 $78
牛肉似係一般肥牛
不過鐵板上夠哂誠意😌
五花腩再用鐵板迫返啲油岀黎就岩岩好

最重要係有仼食前菜同湯🫕
所以呢個價錢真係好抵🤣🤣
店員落單時態度差劣都算。食食下居然見到兩隻好大隻嘅曱甴係度慢慢行,當下即刻尖叫。揮手叫個店員過嚟處理,佢一聲不發掃走咗佢,道歉都冇聲,我地即刻埋單走人。埋單個陣前面個個係鬼佬,埋單係用payme。但輪到我地個陣佢話淨係收現金。問佢係咪可以payme, 佢話’ 最好唔好啦’ 哇Double standard? 正常比個鬼佬客見到收payme,都會就翻個客啦。成張單仲要$312,值?以後都唔會再去。唔怪得晚市都冇乜人,伏到傻
成張單仲要$312,值?
以後都唔會再去。唔怪得晚市都冇乜人,伏到傻

2024-02-27 737 views
中環平價石板燒位於中環市中心,剛就是Zara 那條街,於地庫店的滿滿食堂,價錢實惠,絕對係比平民更平民之選。餐廳環境衛生都唔錯,當去到便可以按不同份量柯打牛,豬,雞或者羊架做石板燒主菜,並可以追加配料,例如鵝肝,廣島蠔,帶子,帆立貝等等。如果只叫100g 牛扒,都只係$58,而牛肉及脂肪分怖平均,絕對性價比超高。我通常會柯打石燒雞扒,肉質好嫩滑,加上套餐,有飯(可以改做紫菜飯),另外餐前小食及湯水以自助形式,無限添加;餐廳亦有膠圍裙供應,以避免燒肉時肉汁,油汁彈到全身,服務一流。
中環平價石板燒
  • 滿滿石燒牛扒
2024-02-19 430 views
想快食坐得舒服,滿滿食堂可以考慮。今日想食完就去lunch shopping, 一坐定就order 定食丼飯。58蚊豬軟骨溫泉蛋丼飯, 送埋熱飲(hot lemon tea).1215坐定,1250走得。只收現金
想快食坐得舒服,滿滿食堂可以考慮。

1215坐定,1250走得。

只收現金
平時見到有人推介啲嘢都會bookmark 定,睇下幾時經過可以試吓。今日經過中環,開返自己個save list 出嚟望吓,見到呢間平平哋又可以一個人食,就決定過嚟試下佢提供嘅選擇都唔錯,而且啲餐有菜有肉其實可以幾健康,而佢的確係唔貴,咁所以就揀咗個鐵板餐,有魚有牛脷都係70 幾蚊食之前夾咗少少沙律,除非沙律菜同蕃茄,其他都係醃菜,唔緊要,食少少都ok 嘅返到位見到個鐵板已經到咗,有少少興奮因為個樣睇落唔錯,舊魚一啲都唔鞋,又滑又軟,牛脷薄啲不過都幾靚仔,份量仲好夠。一放入口就gg 啦!嘩!咸到!!啲鹽/ 豉油呢啲咸味料係咪唔洗錢?!再加埋啱啱食咗啲醃菜,我條脷直頭有啲痛,無誇張!我平時係食得比較淡口味,但係唔係所有咸嘢我都唔食,出面有好多地方都有咸嘢,我都可以食到嘅,但呢度真係要非常非常鍾意食咸/ 唔怕咸嘅人先會可以食到😥而我個人就絕對唔會推薦人嚟,自己亦唔會再嚟!
而我個人就絕對唔會推薦人嚟,自己亦唔會再嚟!