2023-09-14
今晚早收工, 去滿滿食堂食埋石板燒先返屋企.我地2個人想食牛又想食D海鮮, 所以我地2個都選左大盛石燒既A餐, 即係可以係1, 2 & 3類內各選1款+白飯/紫菜飯/日式咖哩飯+自助沙律吧, 咁多野只係$128. 如果想飲野就+$10 可以有冷/熱餐飲或以半價轉滿滿手作茶.石板燒既炸炸聲真係好吸引! 又可以自己控制生熟程度, 其實我覺得好好玩, HAHA. 當石板唔夠熱時店員會主動問我洗唔洗換過塊. 抵讚.自助沙律吧: 有數款配牛肉既醬汁, 沙律菜,椰菜, 泡菜, 海苔, 青瓜粒, 芽菜, 沙律通粉, 酸薑同車厘茄. (蔬菜類都好新鮮; 泡菜對我黎講辣左DD, 但如果食得辣既人應該會鍾意; 海苔佢較得個幾好, 我TIM左3轉)第一個大盛石燒既A餐: - 厚切美國牛柳 200G (另+$28): 牛柳好厚身, 夠淋. - 刺身級帶子(3粒) : 帶子新鮮, 軟熟同有鮮味. 都唔細隻.- 日本廣島蠔(4隻): 蠔味好濃郁, 比想像中大隻.- 紫菜飯: 紫菜多, 飯夠熱- 西柚愛玉果茶 (+$14): 真係有3片西柚, 好解膩. 愛玉滑嘟嘟第二個大盛石燒既A餐: - 頂級
第一個大盛石燒既A餐:
- 日本廣島蠔(4隻): 蠔味好濃郁, 比想像中大隻.
- 紫菜飯: 紫菜多, 飯夠熱
第二個大盛石燒既A餐:
- 頂級牛肩扒 100G: 牛肩扒比較有咬口, 牛味濃.
- 薄切牛利 (4片): 薄切既切法好好, 好快就熟. 牛利淋冇根
- 日本佐賀鮮由魚 (4隻): 由魚新鮮, 放落石板上面好快出水好快熟.
- 日式咖哩飯: 咖哩汁夠味, 飯夠熱
- 熱薑檸檬蜂蜜 (+$12): 朋友飲既我就唔COMMENT喇.