2024-01-11
撞晒正!唔使飛去外國,喺呢度已經可以嘆到正宗印尼菜啦!🥘 當我哋一行人踏入呢間食肆,絕對無懸念,就係啲西人遊客滿座,我哋就點咗幾樣菜嚟試吓佢哋嘅手藝。首先係 Pani Puri,咬落去啪滋啪滋,脆到出聲,簡直淋漓盡致!香脆嘅皮加上入面嘅爽口馬鈴薯同雞心豆,仲有啲清新嘅蕃茄同青瓜,食落真係幾開胃喎👍。跟住係 Spring Rolls,啲春卷質地鬆脆,啲蔬菜餡料又多汁,食得出佢哋嘅誠意。至於 Steam Mono,啲蒸餃子真係打開咗我對尼泊爾菜嘅味覺視野,鮮美多汁,仲帶有少少香料味,驚喜!😍 最後嗌嘅 Mutter Paneer,道地香濃,質感實在,豆腐嘅滑潤同青豆嘅鮮甜,彼此對食得咁融洽,實在畀佢哋啲手勢騙咗,食得太滿足啦!你問我會唔會再嚟?當然啦!之後有閒,仲想再試吓其他菜式,話晒呢度真係有啲「掂到冇朋友」嘅料理!姐係得喎,滿意食呀!👏