2024-01-10
兩公婆放工後搵野醫肚,係北角見到呢間餐廳食川菜好有特色,裝修用上中國風。未入去已經聞到好香😌小食方面:我們叫了以下兩款。涼拌麻辣蓮藕片🔵☑️蓮藕片好香辣,淨係聞都覺得好香!☑️好有嚼勁,好有咬口,口感一流。每啖都係麻辣味,調味得好足夠,愈食愈過癮呀!另外,個人勁力推介:涼拌酸辣土豆絲🔵☑️食落軟腍,而且夠晒入味。質地好有咬口,夠Q彈滑溜!老公的選擇:素食王🟠呢個勁岩keep緊fit既老公☺️ ☑️入面有萵荀,娃娃茶,蓮藕片,金菇,鮮冬菇,白蘿葡。老公點左酸辣湯,味道剛剛好。☑️成個湯底酸酸辣辣咁,蔬菜🥬夠新鮮,再配埋米線好正!我的選擇:吉祥餐🟠(6款餸菜)🔸蟹柳🔸蟹籽蟹粉丸 🔸娃娃菜🔸滑牛肉🔸大腸🔸芋絲🍽餐廳除了辣湯底,還有唔辣俾客人選擇,岩晒唔食辣嘅我呀🤤湯底味道濃郁,唔會太鹹。未食之前,已經聞到陣陣香氣呢☺️食物味道真係好正宗!而且食材既份量好足,其實嗌套餐已經食到好飽,會推介朋友嚟挑戰!
涼拌麻辣蓮藕片🔵
☑️蓮藕片好香辣,淨係聞都覺得好香!
另外,個人勁力推介:涼拌酸辣土豆絲🔵
☑️食落軟腍,而且夠晒入味。質地好有咬口,夠Q彈滑溜! 老公的選擇:素食王🟠
呢個勁岩keep緊fit既老公☺️
☑️成個湯底酸酸辣辣咁,蔬菜🥬夠新鮮,再配埋米線好正! 我的選擇:吉祥餐🟠(6款餸菜)
🔸蟹柳🔸蟹籽蟹粉丸 🔸娃娃菜
🔸滑牛肉🔸大腸🔸芋絲
🍽餐廳除了辣湯底,還有唔辣俾客人選擇,岩晒唔食辣嘅我呀🤤
湯底味道濃郁,唔會太鹹。未食之前,已經聞到陣陣香氣呢☺️