2023-12-29 24 views
米線好推介一定係呢間位於北角嘅冒喜✨堂食同外賣都有提供!今次叫左吉祥套餐同毛血王✨如果好鍾意食辣朋友就推介毛血旺,如果想食豐富啲又有得自己揀就可以叫吉祥。呢兩個套餐都係我成日食嘅!吉祥可以自己揀6個餸、湯、主食。我就揀左蟹柳,蟹籽蟹粉丸,娃娃菜,滑牛肉,大腸,芋絲😍勁豐富!湯底就要白胡椒湯,胡椒飲完成個人都暖笠笠,土豆粉好有口感!勁好食!毛血王就更邪惡,滿滿的辣味好香,入面有黑毛肚、鴨血、午餐肉、萵筍同娃娃菜,呢啲餸我都好鐘意食😍辣湯底嘅毛血王,真係一個辣得嚟又唔失風味嘅火鍋選擇🌶️。湯底嘅辣度夠kick,香而不燥,喺嗰種辣中帶有鮮香,令人食完出汗又回味無窮🔥。而且湯底入面嘅材料,無論係黑毛肚都係鴨血,都好有嚼勁,又吸滿咗湯底嘅精華,越嚼越出味😋。特別係黑毛肚,爽口又彈牙,真正係貨真價實嘅熱辣享受。午餐肉嘅油潤和萵筍嘅清脆,一冷一熱,一軟一硬,係沙鍋裡面形成咗鮮明嘅對比🤤,每一樣食材都有自己嘅特色,滿足唔同口味。加埋啲娃娃菜嘅嫩綠,不但為湯底增加咗一絲清香,仲令整體色彩更加豐富🥬。洗完羶滾滾嘅辣湯,將食材個個煮到啱啱好,夾起嚟一啖,真係令人停唔到口🥳。毛血王既可以暖胃,又能滿足愛辣嘅人嘅
米線好推介一定係呢間位於北角嘅冒喜✨堂食同外賣都有提供!

毛血王就更邪惡,滿滿的辣味好香,入面有黑毛肚、鴨血、午餐肉、萵筍同娃娃菜,呢啲餸我都好鐘意食😍辣湯底嘅毛血王,真係一個辣得嚟又唔失風味嘅火鍋選擇🌶️。湯底嘅辣度夠kick,香而不燥,喺嗰種辣中帶有鮮香,令人食完出汗又回味無窮🔥。而且湯底入面嘅材料,無論係黑毛肚都係鴨血,都好有嚼勁,又吸滿咗湯底嘅精華,越嚼越出味😋。特別係黑毛肚,爽口又彈牙,真正係貨真價實嘅熱辣享受。午餐肉嘅油潤和萵筍嘅清脆,一冷一熱,一軟一硬,係沙鍋裡面形成咗鮮明嘅對比🤤,每一樣食材都有自己嘅特色,滿足唔同口味。加埋啲娃娃菜嘅嫩綠,不但為湯底增加咗一絲清香,仲令整體色彩更加豐富🥬。洗完羶滾滾嘅辣湯,將食材個個煮到啱啱好,夾起嚟一啖,真係令人停唔到口🥳。毛血王既可以暖胃,又能滿足愛辣嘅人嘅夢想,係一種寒冷天氣或者想開開胃時嘅理想選擇💯。唔講唔知,食完嚟個暖笠笠,全身都覺得舒坦,辣得嚟又唔會覺得太過,真係獨一無二嘅體驗🎉。
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)