2023-01-15 150 views
平靚正之首選-丸龜製麵等候時間:0人均消費:$70低食:⭐⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐溫泉蛋烏冬我最喜歡食嘅就係呢間鋪頭嘅溫泉蛋烏冬,呢度嘅烏冬特別彈牙,其他品牌的店舖,以這個價錢,一定食唔到。洋蔥肥牛好好味,牛肉不會太肥,又不會太瘦,肥瘦適中,非常容易入口,加上洋蔥同醬油湯底,真係錦上添花。炸八爪魚這店鋪大概有10款不同的炸物,今次我選了炸八爪魚,想不到一入口就有香脆嘅感覺,而且呢佢又唔係太鹹,鹹味就非常啱我啦!每次嚟到呢間舖頭,大家一定要記得自己清理檯麵食過嘅餐具。每次我都唔記得,都會被職員叫我回去把餐盤放到廚房門口。😜😜😜😜
平靚正之首選-丸龜製麵

2023-01-15
Type of Meal
Lunch
2022-12-26 77 views
好多拉麵專門店反而少d烏冬專門店今次來屯門碼頭 一於叫外賣試下😆叫左燒豚肉烏冬都好快出餐👍🏻烏冬好食 好彈牙😋湯底同豚似都ok我叫左加大 剛剛好如果正常size 可能會唔夠食佢個蕃茄味烏冬好似好吸引下次試
好多拉麵專門店
佢個蕃茄味烏冬好似好吸引
下次試
2022-12-14
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2022-10-19 115 views
以為日本野會好好食,但實在好一般,人少真係有原因的!野唔係平 重點係冇質素,肥牛多筋咬唔郁又要自己落單 自己拎餐店員零服務,枱已經細,塊隔版又壓迫 坐得好辛苦屯門海翠男職員 態度仲差粗聲粗氣對啲客⋯🤔🤔下次都唔會貼錢買難受⋯
以為日本野會好好食,但實在好一般,
人少真係有原因的!
野唔係平 重點係冇質素,
肥牛多筋咬唔郁
又要自己落單 自己拎餐
店員零服務,
枱已經細,塊隔版又壓迫
坐得好辛苦
屯門海翠男職員 態度仲差
粗聲粗氣對啲客⋯🤔🤔
下次都唔會貼錢買難受⋯
2022-06-06 289 views
原來呢間烏冬店係香港有咁多間分店,一直都未試過,今日實在懶得走嚟走去,終於一試。麻辣烏冬 $44日式炸餃子 $20炸野菜魷魚 $16整體而言,中規中矩,但價錢方面合理。
2022-06-05
$80 (Dinner)
2022-03-26 192 views
來到丸龜製麵當然要食烏冬,作為主打烏冬的店烏冬質感不錯,口感是需急凍冷藏的那種。湯底揀咗三種:🥢和風蜆肉鳥冬 👍🏼👍🏼超多蜆,大概有20多隻。日式和風醬油味,蜆肉味道不算太出。🥢蕃茄牛肉烏冬👍🏼👍🏼👍🏼有新鮮茄肉,湯底茄味香濃而且質地超濃郁,蕃茄控必點🥢豚軟骨高湯鳥冬👍🏼比前兩款普普通通,豬骨湯味有少少似味精湯感覺,少少偏鹹

湯底揀咗三種:
🥢和風蜆肉鳥冬 👍🏼👍🏼
超多蜆,大概有20多隻。日式和風醬油味,蜆肉味道不算太出。

🥢蕃茄牛肉烏冬👍🏼👍🏼👍🏼
有新鮮茄肉,湯底茄味香濃而且質地超濃郁,蕃茄控必點

🥢豚軟骨高湯鳥冬👍🏼
比前兩款普普通通,豬骨湯味有少少似味精湯感覺,少少偏鹹
TakeAway
2021-11-27 241 views
假期,諗住懶得等位咪嚟試下。點知一向見依間舖少客係有原因嘅:店內欠缺完善嘅指示牌、店員態度極唔友善、連飯同餸菜都係凍嘅。絕對係廿分咁失望!除非其他食店無晒,否則不會有下次!
假期,諗住懶得等位咪嚟試下。
點知一向見依間舖少客係有原因嘅:
店內欠缺完善嘅指示牌、
店員態度極唔友善、
連飯同餸菜都係凍嘅。
絕對係廿分咁失望!
除非其他食店無晒,否則不會有下次!
2021-10-05 220 views
忽然好想食冷烏冬諗起丸龜🙈叫左個牛肉冷烏冬 名我唔記得想講係佢地性價比超高 連鎖店泥講佢好平 質素幾好 除左廚房啲姨姨有啲天然呆🤣🤣🤣佢係自助型試 點餐上菜都係對住廚房嘅員工做的 拎好哂就比錢再自己揾位 蔥同天婦羅渣渣係任添😆冷烏冬好彈牙 好夠冰凍😆牛肉份量都多仲有好多洋蔥👍🏻
忽然好想食冷烏冬諗起丸龜🙈

叫左個牛肉冷烏冬 名我唔記得

冷烏冬好彈牙 好夠冰凍😆牛肉份量都多仲有好多洋蔥👍🏻
2021-03-15 434 views
🍜花膠雞湯烏冬花膠滋潤肌膚,囗感軟綿容易入口,雞件嫰滑,烏冬彈牙有嚼口,個湯唔太油膩,飲埋雞湯,暖胃養生。價錢都喺六十幾蚊,加錢可升級轉套餐有埋煎餃子🥟。我哋加錢升級轉套餐,餃子皮香脆,餃子裡嘅肉juicy。飲品喺薏米水,味道清涼,消暑解渴!🐂和風牛肉玉子丼🍚有溫泉蛋、同埋牛肉,薄薄牛肉味道濃郁,唔會太韌,加上溫泉蛋🥚,真喺perfect march!另外,點咗野菜魷魚🦑,成份有什錦菜🥦🥬🥕、魷魚,咬吓啖啖魷魚味道同不同種類嘅蔬菜,健康之選,值得推介比大家!
🍜花膠雞湯烏冬

🐂和風牛肉玉子丼🍚

TakeAway
  • 花膠雞湯烏冬
2021-01-24 305 views
每次想食冬烏都會諗起丸亀,雖然係一間連鎖烏冬店,味道又唔係最出色,但係就係想食呢間。每次食丸亀,我都只會揀冷烏冬,除咗佢哋嘅冬烏偏粗身,個汁又可以自己調較,而且凍烏冬過過冷河,令烏冬嘅質感更加爽口、彈牙。值得一提就係,當日點嘅嗰塊魚柳係新鮮炸起,熱辣辣夠Juicy,唔會有種放耐咗而變硬嘅口感,仲有其他炸品都係即叫即炸,可能咁啱得橋啲嘢食賣哂。另外,店內有放餐具旁邊,放滿天婦羅碎、青蔥等材料讓客人隨意調配,不過注意加完天婦羅碎會令到個湯/ 汁變油膩。

2021-01-16
$60 (Lunch)
2021-01-17 203 views
和風蜆肉烏冬(大)$52和風蜆肉烏冬(中)$46加配腐皮一份(2片)$6用粉紅熊貓外賣自取,買滿$100有6折佢湯底嘅顏色黑黑的,好明顯係醬油味湯底,味道一般般、麻麻哋、冇層次、冇深度,死咸嘅味道。強烈嘅醬油味湯底,食唔到任何蜆肉嘅鮮味。數過中碗蜆肉有20粒,有四粒蜆殼爛晒有蜆殼碎進食時要小心甜甜的日本腐皮,買返嚟,唔會差。丸龜製麵出品,最好嘅都淨係烏冬我將個烏冬放咗入雪櫃,第二日先翻熱來食,烏冬都仲係爽口、彈牙、滑滑的
和風蜆肉烏冬(大)$52
和風蜆肉烏冬(中)$46
加配腐皮一份(2片)$6
用粉紅熊貓外賣自取,買滿$100有6折
強烈嘅醬油味湯底,食唔到任何蜆肉嘅鮮味。
數過中碗蜆肉有20粒,有四粒蜆殼爛晒
有蜆殼碎
進食時要小心

甜甜的日本腐皮,買返嚟,唔會差。
丸龜製麵出品,最好嘅都淨係烏冬

和風蜆肉烏冬,加配腐皮
2021-01-15
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Dinner)
和風蜆肉烏冬,加配腐皮
  • 烏冬麵
2020-09-26 394 views
平時都好少嚟屯門依區啱啱見到一間餐廳又多人食就入去試吓 環境都幾乾淨 我哋揀咗吉列豬扒丼 咖喱辣到適中唔會太辣 同塊豬扒好夾 不過又敗筆處 咖喱汁直接淋咗喺豬扒面上面如果淋喺側邊會好好多或者建議分開上南瓜餅都好好味好香甜另外仲叫咗一個牛肉烏冬 烏冬係讚岐烏冬所以非常彈牙唔會軟林林 牛肉亦都好爽口配合埋味增湯好滿足咁食完呢記得就要清理翻自己食過嘅嘢因為自助形式嚟嘅 保持衛生不過依間餐廳喺唔同地方都有分店 之後都會繼續食
平時都好少嚟屯門依區

啱啱見到一間餐廳又多人食就入去試吓

環境都幾乾淨

南瓜餅都好好味好香甜

不過依間餐廳喺唔同地方都有分店 之後都會繼續食
2020-06-07 374 views
係yahoo 買了coupon 有77 折,但役情關係就過期仲有3⃣️張,當然吾好浪漫最喜歡咖哩牛肉鳥冬,每條鳥冬都掛上咖哩汁,煙韌彈牙,清湯牛肉湯底又是另一風味,天婦羅即炸架!

2020-06-07 182 views
丸龜呢個品牌來自日本 鍾意見住佢即製烏冬 感覺乾淨又衛生 而且仲夠曬地到添 自己揀口味又凍又熱雖然係自助但係店員服務都好好 烏冬夠曬弹牙 咖哩牛肉 清湯牛肉都係我至愛 貪心少少加埋天婦羅 真係冇得彈
丸龜呢個品牌來自日本
鍾意見住佢即製烏冬
感覺乾淨又衛生
而且仲夠曬地到添
自己揀口味又凍又熱
雖然係自助但係店員服務都好好
烏冬夠曬弹牙 咖哩牛肉 清湯牛肉都係我至愛
貪心少少加埋天婦羅 真係冇得彈
$60 (Lunch)
2020-05-21 189 views
晚餐叫咗個咖哩烏冬,咖哩無味多水烏冬一d都吾彈牙好(林),無食一排,食物同服務都差咗好多,應該係要減成本,所以烏冬要加多啲水🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ 真係差差差
2020-05-12
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$44 (Dinner)
2020-04-10 238 views
-🦄丸龜製麵-咖哩牛肉烏冬 Hkd43Rating🌕🌕🌕🌗🌑西蘭花 Hkd9Rating🌕🌕🌕🌕🌑-又到左出POST介紹好野食既時候喇👻今次又係講呢間丸龜😈其實都講咗好幾次不過今次係食咖哩牛肉烏冬🤤🥘然後自己拎左兩碗蔥花返位到撈蔥花再加咖哩再加烏冬撈埋一齊真係好正👍🏻當然唔少得個個我所謂嘅秘製醬汁啦😹😹其實都只係鰹魚醤油再加七味粉同芝麻不過估唔到呢個汁同咖哩一齊食又幾夾架Bo😲烏冬熱辣辣咁而且依舊彈牙🤤🤤係我鍾意食既個個質地同口感😌😌而呢排好鍾意食咖哩 幾本上日日都會食咖哩佢呢個咖哩既濃稠度係岩岩好🤤唔會太過稠又唔會太淡太稀 撈烏冬食真係好幸福呀仲有我每次都會必叫既西蘭花🥦其實唔係話佢特別平但純粹想食返啲菜😹唔知有冇人同我一樣都會拎咁多蔥一齊食架呢Hah周圍啲人見到我咁應該覺得我好奇怪🙈🙈大家想食既話盡量叫外賣啦我見丸龜既外賣單都好多😹佢地會做到燥左😹-
🦄丸龜製麵

大家想食既話盡量叫外賣啦
我見丸龜既外賣單都好多😹佢地會做到燥左😹
2020-04-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$62 (Lunch)