牛大人絕對係一間值得一去再去繼續去嘅火鍋店!最近推出了《黑與白的盛宴》主題,主打養生豆腐湯底,梗係即刻嚟食啦!黑色是指黑金蒜皇土雞鍋,以黑蒜、紅棗與鮮嫩雞肉熬製,湯頭甘甜;白色是指雪白禦鮮豆腐鍋,用三文魚與百福豆腐慢燉,呈現奶白色澤,鮮甜不膩。至於任食120分鐘的火鍋放題,其頂級肉品依然好多,油花均勻入口即化的日本A4黑毛和牛當然無得輸;雪花紋路漂亮且肉汁豐沛的安格斯牛小排,以及澳洲和牛M5牛肩卷都令人停不了口;極濃牛味同時又極少油花的手切封門柳都好好食;仲有伊比利亞黑毛豬梅肉好軟嫩完全不鞋口,超好食。最推薦是入座每人限量送的澳洲和牛牛丸,好彈牙,咬落瞬間爆出滾燙肉汁,牛肉香氣充滿口腔。隨餐的海鮮拼盤種類都算豐富,有肥美的扇貝、生蠔、鮑魚及魷魚仔,重要有熟食鮑魚任食,而且可點古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚,每隻鮑魚都肥美結實,入口彈牙,個人最喜愛係為黑白盛宴而製的藤香鮑魚豆腐,既食到藤椒香的鮑魚,亦與豆腐的味道好夾。仲有幾款黑白特色限定美食都不要錯過啊!推薦食蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿,淥熟以後仍保持到彈牙的口感;喜歡台式小食的記得要點鹽酥髒髒雞、逢甲Q爽雞腳筋來吃。仲有記得點麻吉
喜歡台式小食的記得要點鹽酥髒髒雞、逢甲Q爽雞腳筋來吃。仲有記得點麻吉燒,有花生及芝麻味,煮熟以後就是咸湯丸,味道咸中帶甜好過癮的。
甜品方面,較特別的當然是仙花雙圓,以仙草凍+豆腐花+黑糖珍珠混合而成;
自助區還有Movenpick/Häagen-Dazs雪糕任食、飲品任取,記得試埋杯$68混合了Pilsner+Stout的「半杯晨光.半杯暮色」黑白啤酒啊
2025-05-22
今晚突然想食豐盛嘅打邊爐放題,二話不說揀咗港人至愛嘅牛大人!呢間火鍋店喺香港屹立多年,食物質素一向有保證,今次專程試佢新推出嘅「黑白養生主題」湯底,仲有高質和牛同特色小食,真係大滿足! 🍲 期間限定養生湯底雪白御鮮豆腐鍋湯底用三文魚、白豆腐、薑片、蟲草花同芫荽熬製,乳白色嘅魚湯超濃郁,每一啖都充滿骨膠原嘅魚鮮味,滾耐咗仲愈煮愈甜,好滋補! 黑金蒜皇土雞鍋黑蒜湯底甘香醇厚,配搭嫩滑土雞件,甜中帶微微蒜香,養生得嚟又唔會太膩,健康之選! 🥩 必食肉類:日本黑毛和牛A4+和牛薄切,油花分布均勻似大理石紋,輕輕一涮3秒就食得,入口即溶,牛油香爆棚!同紅燒牛骨湯底係絕配,蘸少少柚子醋更清爽~ 🍢 黑白主題特色小食 雪映山葵豆腐黑豆腐結實有咬口,面頭鋪滿蟹籽同山葵醬,食落有刺身風味,好特別! 鹽酥髒髒雞墨魚汁炸雞外皮黑金酥脆,灑滿紫菜粉同蒜香椒鹽,邪惡到舔手指! 鹽酥美乃雞經典鹽酥雞淋上沙律蛋黃醬,外脆內嫩,小朋友最愛~ 魚香皮蛋豆腐皮蛋+滑豆腐+木魚片,鹹香開胃,送酒一流! 仙花雙圓甜品控必試!豆腐花配珍珠、仙草凍、小丸子同紅豆,煙韌又唔會太甜,完美作結~ 晚市$45

🍲 期間限定養生湯底

黑金蒜皇土雞鍋

🥩 必食肉類:日本黑毛和牛A4+

🍢 黑白主題特色小食
[黑] 雪映山葵豆腐

[黑] 鹽酥髒髒雞

[白] 鹽酥美乃雞
經典鹽酥雞淋上沙律蛋黃醬,外脆內嫩,小朋友最愛~

[白] 魚香皮蛋豆腐
皮蛋+滑豆腐+木魚片,鹹香開胃,送酒一流!

[黑白] 仙花雙圓

晚市$458/位任食120分鐘,包海鮮拼盤(鮑魚、生蠔、蟶子)甜品仲有任食Mövenpick雪糕,記得留肚~

今次試完黑白養生系列真係驚喜滿分,湯底夠特別,和牛保持高水準,仲有咁多特色小食,難怪長期爆滿!
2025-04-27
  • 伊比利亞黑毛豬梅肉
  • 日本黑毛和牛A4+
  • 海鮮拼盤
最近牛大人推出黑白養生系列:出了黑白湯鍋,黑金蒜皇土雞鍋 及雪白御鮮豆腐鍋。我哋叫左「雪白御鮮豆腐」鍋,會另上一碟三文魚粒豆腐,比你自己放入湯中。送海鮮拼盤有兩粒元貝、兩粒新鮮鮑魚、兩隻生蠔、兩條蟶子。樣樣海鮮都非常新鮮好食。日本黑毛和牛A4日本黑毛和牛A4級是頂級和牛代表之一,產自嚴格血統管理的黑毛和種牛。其霜降紋理(BMS 5-7級)細膩均勻,肉質柔嫩多汁,脂肪融點低,入口即化。A4級介於A3與最高A5之間,兼具濃郁脂香與適度肉感。A4黑毛和牛,油花靚到似大理石紋路,下鍋3秒變粉紅色,就要撈起。和牛入口即化開,滿口都係甜滋滋的牛油香,但完全唔會膩口。咬下仲有微微的肉感,超正!配上牛大人紅燒牛骨鍋湯底,完全係絕配。點下柚子醋更清爽。雖然無A5咁高級,但可以任食A4,絕對係性格比高。伊比利亞黑毛豬梅肉粉嫩油花似藝術品,輕涮5秒變白就可食。入口彈嫩到爆。越煮越濃,完全不用點醬就超甜,根本係火鍋界的隱藏版MVP!和牛吃膩,就轉豬吧。鮮甜海蝦非常新鮮,超有蝦味。唔似大陸食嗰啲藍綠色基圍蝦冇蝦味。水蓮非常新鮮爽脆淥30秒就食得。最近餐廳以「黑白盛宴」作題材鹽酥髒髒雞 (上)髒到犯規!雞裹墨魚汁
最近牛大人推出黑白養生系列:
出了黑白湯鍋,黑金蒜皇土雞鍋 及

送海鮮拼盤

日本黑毛和牛A4

伊比利亞黑毛豬梅肉

鮮甜海蝦
非常新鮮,超有蝦味。唔似大陸食嗰啲藍綠色基圍蝦冇蝦味。

水蓮
非常新鮮爽脆淥30秒就食得。

最近餐廳以「黑白盛宴」作題材

鹽酥髒髒雞 (上)
髒到犯規!雞裹墨魚汁炸到黑金酥脆,咬開爆出蒜香椒鹽,手指沾滿屑屑也要舔乾淨,邪惡度破表!

藤香鮑魚豆腐 (下)
好大粒鮑魚,食到有超濃藤香。滑滑的豆腐配上藤椒白味不錯。

蟹籽墨汁魚丸
非常濃墨汁,蟹籽非常新鮮。

黑雪映山葵豆腐
在豆腐上蒲滿蟹籽,食落有山葵味,好似食緊刺食咁。

天婦羅鮑魚
好大粒鮑魚,鮑魚超級大隻,食落口感好爽,但非常新鮮。

黑白啤酒 (右)
混合少爺啤酒的Pilsner與Stout,飲落唔苦,有麥味,女仔都啱飲。

芝麻豆漿黑旋風 (左)
非常濃芝麻味的豆漿,再加珍珠。好飲到爆登。
2025-04-10
$500 (Dinner)
2025-04-14 90 views
這間人氣火鍋店位於旺角荷李活商業中心,主打四款級別的火鍋放題,最近推出期間限定「黑與白的盛宴」系列,有全新的火鍋湯底小食及飲品等。店內環境寬敞舒適,裝潢以簡潔的日系木為主,建議預早訂座,適合多人聚會。120分鐘日本A4黑毛和牛吃到飽 - $458雪白御鮮豆腐鍋期間限定新湯底,老火魚湯清澈不油膩,加入一粒粒三文魚有著豐富的魚脂甘香,還有滑及硬豆腐,愈滾愈鮮味。台灣鳳梨雞鍋固定的招牌湯底之一,鮮味的雞湯有土雞腿肉件,再加入酸甜的菠蘿及清爽的苦瓜,微酸甘甜帶有絲絲清新。澳洲M9和牛牛丸每位限兩粒的頂級牛丸,富有彈性且肉香濃郁。海鮮拼盤厚肉爽身的鮮鮑魚有著明顯的鮮甜;生蠔輕盈鮮甜,帶有微微海水鹹香;帆立貝雪白肉厚;蟶子鮮甜無沙。日本黑毛和牛A4+霜降般的油花分佈豐富且平均,濃郁肉香帶點獨特的香甜,幾近入口帶化,還有其他產地的頂級牛肉,如澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯牛小排及美國SRF極黑牛肩胛等。小食方面,炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚燒得恰到好處,外脆內軟帶點微焦,醬汁清爽;金黃酥脆的鹽酥髒髒雞軟嫩多汁,滿佈紫菜粉;香烤墨汁腸咬開有豐富肉汁;芝士麻吉燒咬開煙韌的年糕有流心芝士;水蓮爽脆富水份。海鮮

120分鐘日本A4黑毛和牛吃到飽 - $458

台灣鳳梨雞鍋

澳洲M9和牛牛丸
每位限兩粒的頂級牛丸,富有彈性且肉香濃郁。

日本黑毛和牛A4+

海鮮方面,新鮮海蝦極易去殼又爽滑彈牙,沙白同樣鮮甜無沙;章魚珍珠漿、蟹籽墨汁漿及蟹籽蝦滑鮮嫩美味富彈性。

半杯晨光.半杯暮色400ml - $68
採用本地品牌少爺啤酒的黑白啤酒,巧妙混合Pilsner及Stout,黑白層次分明,口感順滑而不失層次的黑啤入口淡淡醇香朱古力,順滑易飲。

芝麻豆漿黑旋風
完成指定任務即可免費享用一杯。採用百福豆漿的豆香細膩,又有濃郁的黑芝麻富堅果香氣,還有煙韌彈牙的黑珍珠。

鴨屎香檸檬茶
結合了鴨屎香茶的獨特花香和檸檬的清新。

自助區方面,有數十款火鍋配料及滷肉飯,還有飲品及醬料區。

甜品方面,有多款口味的MÖVENPICK、KIT KAT、雀巢及自家製雪糕杯等。
2025-04-13
Dinner
旺角多野食係人都知🤤而正爆嘅「牛大人」邊爐就一定冇人唔知到底有幾高質🥩太掛住日本和牛,叫咗牛大人黑毛和牛🐮套餐,依家仲有少爺手工啤飲🍺李氏一家開心任飲任食兩小時😆🥩 日本黑毛和牛A4+ & 澳洲M9和牛丸一坐低即刻order主角黑毛和牛🥩雪花紋好靚,滾一滾熟就即刻放入口🤤入口即溶感覺,真係「太好味啦」🎉 仲有一個一定要講嘅就係套餐送嘅和牛丸,油脂封口,一咬爆汁,超Juice🤤🐮 安格斯特選牛板腱 & 美國PRIME極級肩里肌打邊爐係牛全部都係牛啊🐮必叫安格斯特選牛板腱🐮美國PRIME極級肩里肌,牛板腱雖然脂肪較少,好有咬口,而牛肉味濃郁;美國PRIME極級肩里肌紮實中帶點柔嫩口感,入口富嚼勁🥩🐮極滿足呀!🦪 海鮮拼盤套餐仲會送一碟海鮮拼盤有新鮮嘅帶子生蠔蠔同埋鮑魚🦪最正今次做緊嘅推廣係可以任食鮮鮑魚,仲有好多款口味🤤:炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚及古法醉鮑魚,每款鮑魚都煮得入味,口感軟稔😋仲有大量海蝦,夠晒新鮮又煙靭🦐🐷 伊比利亞黑毛豬梅肉除咗高質嘅牛肉,仲有唔同嘅肉類可以俾我哋揀,而我最愛都係呢一個黑毛豬🐷豐富油花和濃厚肉味,難怪被譽為西班牙國寶級黑毛豬🤤🍹 飲品 & 甜品系列套餐可任

🥩 日本黑毛和牛A4+ & 澳洲M9和牛丸

🐮 安格斯特選牛板腱 & 美國PRIME極級肩里肌

🦪 海鮮拼盤

🐷 伊比利亞黑毛豬梅肉
🍹 飲品 & 甜品系列
套餐可任揀台式手搖嘢飲🥤女人有第二個胃係裝甜品㗎啦,盡情品嚐 MOVENPICK & KitKat雪糕🍧而且最近新出咗黑白系列,所以我哋叫咗呢個黑白甜品仙花雙圓🥣同芝麻豆漿黑旋風🍹豆腐花加上珍珠、仙草凍、小丸子同紅豆花生等配料,煙煙韌韌味道同口感100分!當然仲有好多唔同嘅甜品可以俾我哋揀啦🤤

最後不得不提嘅係我哋揀咗新出嘅黑白湯鍋系列嘅雪白御鮮豆腐鍋🍲有大量三文魚做湯底,豐富嘅油分同鮮味,濃郁又滋補😌!而且自助區仲有各式蔬菜、丸類、台式小食等⋯小Sun媽推薦大家必食芋頭丸🎉😘

估唔到牛大人嘅邊爐竟然滿足晒我哋嘅願望,仲要任飲任食,所有嘢都好高質🎉大滿足!
  • 日本黑毛和牛A4+
🩷好耐都冇同大家分享過,我成日都去食既牛大人啦!最近佢哋又有新搞作,就係新推出網絡大熱嘅「黑白養生主題」湯底啦🙌🏻🥘黑白湯鍋🖤「黑」黑金蒜皇土雞鍋 - 黑蒜湯底香氣四溢,配上土雞雞件,養生首選。🤍「白」雪白御鮮豆腐鍋-豆腐湯底香濃,配上三文魚,護心養顏。🧆特色小食等緊啲嘢食淥熟嘅時候,當然就要叫下啲小食啦!🖤「黑」黑‧雪映山葵豆腐,蟹籽墨汁漿,鹽酥髒髒雞,特別喜愛蟹籽墨汁漿,蟹籽份量超足,啖啖鮮甜!🤍「白」白 ‧ 藤香鮑魚豆腐,鹽酥美乃『雞』,魚香皮蛋豆腐,我自己就最鍾意白 ‧ 藤香鮑魚豆腐,鮑魚彈牙,豆腐超滑,超級好食。🐮日本A4+和牛及 澳洲M9和牛牛丸基本上每次去都係必點嘅菜式,佢哋嘅牛肉都出名嚴選高質,牛花佈滿雪花紋,3秒涮過,好香牛味,入口即溶。🌊今次食埋佢哋嘅M9和牛牛丸,估唔到咁出色,超級爆汁,真係色香味俱全。🦪海鮮拼盤 超級豐富嘅拼盤,有鮑魚,生蠔,蟶子,扇貝,真係勁新鮮,誠意十足。🥤飲品今次我like左佢哋社交平台,獲得一杯芝麻豆漿黑旋風!芝麻味好突出,配埋珍珠,真係唔好錯過!🍺另外,我仲加錢叫咗一杯半杯晨光.半杯暮色,混合少爺啤酒的Pilsner與Stout,好香麥

🥘黑白湯鍋

🧆特色小食
等緊啲嘢食淥熟嘅時候,當然就要叫下啲小食啦!

🐮日本A4+和牛及 澳洲M9和牛牛丸

🦪海鮮拼盤

🥤飲品

🍺另外,我仲加錢叫咗一杯半杯晨光.半杯暮色,
混合少爺啤酒的Pilsner與Stout,好香麥味,都幾好飲!

🍨甜品
仙花雙圓-豆腐花上面配上珍珠,仙草,小丸子,紅豆等等,真係好地道既台式甜品

當然我有留肚食佢哋嘅Movenpick,呢個價錢仲可以任食,真係好優惠。
2025-05-23
牛大人台灣火鍋吃到飽近期推廣黑白養生系列,以黑、白兩種顏色推出各種特色食物、飲品及火鍋湯底等;而兩款火鍋湯底黑金蒜黃土雞鍋、雪白御鮮豆腐鍋,材料相當特別又養生,今次試咗後者,湯底鮮甜充滿豆香;另外推介牛夫人秘方麻辣鍋,麻麻辣辣,椒香味十足🔥 重頭戲海鮮拼盤,包括有鮑魚、扇貝、蟶子、生蠔等,全部相當新鮮又大隻~ 特別留意放題可以點不同調味烹調而成既熟食鮑魚,全部彈牙爽口!而自助區火鍋配料、飲品種類選擇多達30款以上~ 整體而言,屬於相當唔錯嘅台式火鍋放題,質素比以往更有水準🥢
2025-05-22 0 views
最近去咗牛大人台灣火鍋吃到飽食佢嘅日本黑毛和牛A4吃到飽套餐😍真係大滿足!今次特別試咗佢哋嘅黑白養生系列入面嘅雪白御鮮豆腐鍋 ,湯底特別鮮甜,配搭海鮮或和牛好岩❗和牛部分絕對係今餐亮點, 🥩日本黑毛A4和牛油花分布完美,輕輕涮幾秒,肉質細嫩,入口即化,牛味濃郁🥰仲要係任食,真係食足一大輪都唔夠喉!除咗和牛,仲有海鮮拼盤、鮑魚、伊比利亞黑毛豬梅肉,各式食材任選,配埋自助區嘅蔬菜、菌菇、魚丸等,真係勁多嘢食😍今期牛大人仲推出咗黑白食物,各有特色:🔹「黑」系: 黑‧雪映山葵豆腐: 豆腐軟嫩夾雜微辛山葵,醒神又有層次! 蟹籽墨汁漿: 滿滿海洋風味,濃郁得嚟唔會太膩鹽酥髒髒雞: 外皮炸得金黃酥脆,一咬爆汁🔸「白」系: 白‧藤香鮑魚豆腐: 豆腐吸收咗鮑魚嘅鮮味鹽酥美乃『雞』:鹽酥雞配美乃滋,簡單但超邪惡!魚香皮蛋豆腐: 將濃厚魚香融合皮蛋風味,意外地搭!飲品方面,黑白特飲"芝麻豆漿黑旋風",芝麻香濃配豆漿順滑,打卡之選😍仲有 黑白啤酒"半杯晨光.半杯暮色"將Pilsner同Stout融合,一次過試到清爽同醇厚啤酒風味,特別又有心思🥰最後甜品絕不能錯過仙花雙圓,味道香甜,再加埋Movenpick雪糕

今期牛大人仲推出咗黑白食物,各有特色:
🔹「黑」系:
黑‧雪映山葵豆腐: 豆腐軟嫩夾雜微辛山葵,醒神又有層次!
蟹籽墨汁漿: 滿滿海洋風味,濃郁得嚟唔會太膩
鹽酥髒髒雞: 外皮炸得金黃酥脆,一咬爆汁
🔸「白」系:
白‧藤香鮑魚豆腐: 豆腐吸收咗鮑魚嘅鮮味
鹽酥美乃『雞』:鹽酥雞配美乃滋,簡單但超邪惡!
魚香皮蛋豆腐: 將濃厚魚香融合皮蛋風味,意外地搭!

最後甜品絕不能錯過仙花雙圓,味道香甜,再加埋Movenpick雪糕任食,為呢餐飯畫上完美句號🤩
🐷~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~🐽【 新推出黑與白盛宴😋任食靚和牛&鮑魚邊爐 】#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🥘鴛鴦鍋|+$50牛夫人秘方麻辣鍋雪白御鮮豆腐鍋 《新推出🤩》新推出既湯底非常足料且清甜|魚白湯·百福滑豆腐·百福硬豆腐·三文魚·薑片·杞子·蟲草花·芫茜|越滾越有魚既鮮甜~🥘日本黑毛和牛A4+吃到飽|$448 / ppl每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤任食既黑毛和牛質素相當唔錯,油花分布都算平均,每一碟既質素都相差得唔遠😌唔會得第一碟靚第二碟就甩皮甩骨除左和牛之外,有幾款口味既鮑魚都係任食😋 |鮮甜鮑魚· 古法醉鮑魚·炭燒鹽蔥鮑魚· 柚子燒汁鮑魚|其中炭燒鹽蔥鮑魚· 柚子燒汁鮑魚係用酥炸製作,外脆內軟另外兩款期間限定小食亦幾有新意~黑•雪映山葵豆腐白•藤香鮑魚豆腐《微辣》 🤩呢款正中小意口味,微微香辣,鮑魚口感彈牙🍻 芝麻豆漿黑旋風中意飲廢水既朋友仔岩曬你~香濃芝麻配軟綿綿既珍珠🤤飲完一杯想e

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#🍻🍖 質素:

🥘鴛鴦鍋|+$50
牛夫人秘方麻辣鍋
雪白御鮮豆腐鍋 《新推出🤩》

🥘日本黑毛和牛A4+吃到飽|$448 / ppl
每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤

另外兩款期間限定小食亦幾有新意~
黑•雪映山葵豆腐

🍻 芝麻豆漿黑旋風
中意飲廢水既朋友仔岩曬你~香濃芝麻配軟綿綿既珍珠🤤飲完一杯想encore多杯

🍻 黑白啤酒 半杯晨光•半杯暮色 400ml

仙花雙圓
2025-05-10
仙花雙圓
2025-05-21 0 views
一路都聽朋友係咁話牛大人打邊爐好高質,上個禮拜六終於都同朋友食我嘅第一次牛大人,真係只可以用一個字嚟形容:正!雖然我哋好早就已經去到,但入面已經幾多人下。我哋兩個人都叫咗日本黑毛和牛A4+吃到飽餐,限時120分鐘,好似好多時間,但其實食極都唔夠下次我一定要再試埋佢哋嘅甜品!我哋叫咗個鴛鴦鍋,揀咗雪白御鮮豆腐鍋同埋阿嬤養生濃湯鍋。兩個湯底本身已經有好多配料喺入邊,例如娃娃菜、豆腐、蟲草花、韭菜之類,兩個湯底都有少少奶白色,飲落都幾鮮甜。個餐有埋海鮮拼盤同埋澳州和牛牛丸,個海鮮拼盤有生蠔、鮑魚、帶子同蟶子,超豐富。出面有好多菜、調味料同配料任揀,而最估唔到嘅係雪櫃任飲嘅飲品係勁多,行勁耐都睇唔完個雪櫃!我地試左日本黑毛和牛A4+,油花好靚,食落去口感幾滑。佢哋連鮑魚都有好多款,我哋試咗白・藤香鮑魚豆腐、鮮甜鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚。我地最鍾意嘅係白・藤香鮑魚豆腐,覺得佢夠香辣好惹味。另外佢哋嘅蝦同沙白都好新鮮又彈牙,沙白仲要一啲沙都冇,海鮮質素真係幾唔錯。除咗雪櫃任攞嘅飲品之外,我哋都另外叫咗芝麻豆漿黑旋風同埋鴨屎香檸檬茶。兩款飲品都唔會過甜,如果唔係食得太飽我分分鐘叫多幾杯

下次我一定要再試埋佢哋嘅甜品

今日去咗旺角食牛大人嘅新出「黑白系列」火鍋放題,真係要同大家分享下🥘!今次揀咗120分鐘A4日本黑毛和牛放題🐮,啲牛真係油花靚到不得了,入口即溶,好香牛味,絕對高質!套餐仲送咗澳洲M9和牛牛丸兩粒,咬落去爆汁又彈牙,超級滿足😋!海鮮拼盤都好正,有大隻生蠔、蟶子、元貝同任食鮑魚🦪,全部都新鮮又鮮甜,冇雪味,打邊爐一流!湯底方面,我揀咗今期新出嘅黑金蒜皇土雞鍋同麻辣湯做鴛鴦鍋🌶️,黑金蒜香濃又有層次,麻辣就夠晒惹味,真係飲湯都開心。特色小食都唔可以錯過!鹽酥髒髒雞加咗海苔,香口又鹹香;黑雪映山葵豆腐,滑滑地仲有少少辣,口感好特別;蟹籽墨汁漿打邊爐超彈牙;白藤香鮑魚豆腐嘅秘製汁真係好惹味🤤。飲品方面,芝麻豆漿黑旋風勁香芝麻味,加埋珍珠煙韌口感好過癮🧋。黑白啤酒就更特別,一半Pilsner一半Stout,飲落有層次感,仲有微微辣意,幾有驚喜🍺!牛大人黑白系列真係誠意十足,無論牛、海鮮、湯底定小食飲品都好有新意,值得一試!
牛大人相信唔少人都食過,不過今次佢岩岩新推出全新系列「黑與白的盛宴」,咁襯weekend得閒又黎食下。今次揀左最高級的日本A4黑毛和牛火鍋放題,湯底就當然揀左新推出的黑與白鴛鴦湯底,分別係「黑金蒜皇土雞鍋」同埋「雪白御鮮豆腐鍋」。黑鍋充滿蒜香味,湯底夠濃,而白鍋就比較清新,由於加左芫茜,所以似芫茜魚湯,而魚肉就用左三文魚,都算夠鮮味。原來隨餐附送澳洲M9和牛牛丸每人2粒 及 海鮮拼盤,都算唔錯。和牛牛丸油份夠香,食落都幾彈牙。而海鮮拼盤就有大隻的生蠔、鮑魚、扇貝同埋魷魚,都夠新鮮!之後當然要試限定的黑白美食,今次就試左藤香鮑魚豆腐同埋鹽酥髒髒雞,前者加上藤椒調味,麻麻辣辣咁幾特別。鹽酥髒髒雞就加左海苔粉,味道層次豐富左,細細粒一啖一口唔錯。而主菜當然係日本黑毛A4+和牛,一上枱已經俾個油花吸引左,食落去真係入口即溶,充滿油香,值得不斷Encore。而伊比利亞黑牛豬梅肉都值得推介,望落去個油花都好靚,唔講仲以為食緊牛肉,肉味相對較和牛重。另外都有其他唔同的自助食材同飲品,另外亦可以散叫芝麻豆漿黑旋風(需要加$25)同埋其他台式飲品例如冬瓜茶、酸梅湯等(免費),最後當然要食幾杯Movenp

另外都有其他唔同的自助食材同飲品,另外亦可以散叫芝麻豆漿黑旋風(需要加$25)同埋其他台式飲品例如冬瓜茶、酸梅湯等(免費),最後當然要食幾杯Movenpick先叫完滿結束啦,最後埋單兩個人大約千一蚊左右!

牛大人台灣火鍋吃到飽地址:彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖鍾意食牛,又鍾意打邊爐嘅一定要試吓牛大人台灣火鍋!!😍🥢 有得任食超高質靚牛肉!係任食!!有日本A4黑毛和牛放題😍😋仲有澳洲和牛,美國高質靚牛👍👍簡單係鍾意食牛肉人士嘅天堂!淨係有得任食靚牛肉已經值回票價!當然餐廳仲有好多美食,有海鮮拼盤,有任食鮑魚,又有豚肉,雞肉等等!當然唔少得新鮮蔬菜😋款式又多!蔬菜係自助嘅,鍾意食幾多隨時去攞就得😍😋我就叫咗個黑白鴛鴦鍋😍!夠晒養生!黑金蒜皇土雞鍋,雪白御鮮豆腐鍋,一次過食到兩種唔同湯底,超正!黑金蒜皇土雞湯底好濃郁,土雞肉質緊實彈嫩,膠質豐潤不膩,暖胃滋補感十足!而雪白御鮮豆腐湯乳白,蘊藏鯽魚與干貝的鮮甜,手工豆腐細如凝脂,入口即化,真係超正!😊兩款鍋物一濃一淡,展現粵式煲湯的極致火候精髓👍👍日本A4黑毛和牛嘅霜降紋理如藝術品般細膩,肉片輕涮三秒即化,脂香豐腴卻不膩口,基本上唔使蘸醬,就咁食已經好好食!好美味😋強烈推薦呀!
牛大人台灣火鍋吃到飽
地址:彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖

兩款鍋物一濃一淡,展現粵式煲湯的極致火候精髓👍👍

2025-05-18 0 views
真係好耐冇食過牛大人,今日心血來潮,日本黑毛和牛120分鐘+M9和牛牛丸+海鮮拼盤座咗後先選湯底,然後立即出去揀飲品,夾火鍋配料飲品櫃有冷泡茶,汽水,紙包同罐裝飲品,仲可以QR Code叫台式飲品,芝麻豆漿黑旋風珍珠,朋友額外點$68黑白啤酒,半杯農光.半杯暮色,係本地少爺啤出面火鍋配料有十幾款丸類,蔬菜,麵食,滷肉飯,仲有基本醬油區,其他食材QR Code落單湯底點左雪白御鮮豆腐鍋+黑金蒜皇土雞鍋送澳州和牛牛丸,咬一啖已經知唔同,和牛丸味道勁出眾日本黑毛和牛A4+叫左3碟,每一塊大過手掌,牛脂比例平均,入口柔軟牛肉鮮味突出海鮮拼盤,有鮑魚,生蠔,元貝,蟶子4款,全部都乾淨大份,生蠔完全冇縮水除左牛,鴨血同台灣水蓮都係必點,水蓮唔係周圍有得食小食有黑白盛宴主題,鹽酥美乃雞同鹽酥髒髒雞,食得出係即叫即炸,醉鮑魚夠香同夠入味,台式小吃都有6-7款甜品任食,係甜品櫃自取,有Kitkat雪條,MOVENPICK杯裝雪糕,仲有台式甜品可以食,CP值好高,120分鐘時間夠食

座咗後先選湯底,然後立即出去揀飲品,夾火鍋配料

湯底點左雪白御鮮豆腐鍋+黑金蒜皇土雞鍋

送澳州和牛牛丸,咬一啖已經知唔同,和牛丸味道勁出眾

除左牛,鴨血同台灣水蓮都係必點,水蓮唔係周圍有得食

2025-05-16 0 views
成個集團無救都係因為你哋態度勁差,點可以咁對你哋嘅米飯班主消費者? 唔係要你好到劉德華咁但係都唔好唔俾人去個廁所啊唔係冇幫襯你㗎嘛等緊都唔俾人去。你地高層真係正視下啦。