2024-05-04 104 views
牛肉嘅種類繁多,高達7種牛可以選擇一嚟就叫到成檯都係牛,可以逐樣試!另外仲有豬、羊、同唔同台灣小食可供選擇~最推薦安格斯一口牛肉粒,質素非常高,牛味濃厚!呢個餐另外送每位2粒澳洲和牛牛丸,味道好驚喜,同一般嘅牛丸完全唔同,牛肉味超級香濃,彈牙多汁,係出邊嘅牛丸食唔到嘅味道~呢個餐仲送每人一個布丁,食落質感似燉蛋多啲,個汁調教得幾好👍🏻最後每客送一杯雪糕或仙草黑白配,雪糕包括movenpick嘅朱古力/士多啤梨味、Häagen-Dazs嘅曲奇味!
牛肉嘅種類繁多,高達7種牛可以選擇
一嚟就叫到成檯都係牛,可以逐樣試!
另外仲有豬、羊、同唔同台灣小食可供選擇~

最推薦安格斯一口牛肉粒,
質素非常高,牛味濃厚!

呢個餐另外送每位2粒澳洲和牛牛丸,
味道好驚喜,同一般嘅牛丸完全唔同,
牛肉味超級香濃,
彈牙多汁,係出邊嘅牛丸食唔到嘅味道~

呢個餐仲送每人一個布丁,
食落質感似燉蛋多啲,
個汁調教得幾好👍🏻

最後每客送一杯雪糕或仙草黑白配,
雪糕包括movenpick嘅朱古力/士多啤梨味、
Häagen-Dazs嘅曲奇味!
🎀牛大人台灣火鍋吃到飽牛魔王又出動了其實將軍澳分店已開了一陣子可惜今晚才有機會吃到分店幾旺場座位亦舒服這次點了極上和牛吃到飽套餐($328)任吃兩小時每樣食物都質素在線值得再回頭還未點食物餐廳已呈上附送的澳洲和牛牛丸牛丸吃得出和平常街市買到的不一樣牛味較濃真材實料湯底選了「台灣鳳梨雞鍋」望落去都幾多配料有雞、苦瓜和蜆肉味道偏清淡但看不到鳳梨的蹤影和沒有鳳梨味和牛套餐可以品嚐到各種牛的不同部位包括有安格斯牛板腱、手切封門柳、澳洲和牛M5牛肩卷、SRF美國黑牛後腿肉等每款都各有特色而且大大片其中最愛的是美國prime極級肩里肌和一口牛柳粒前者大塊且帶有些油花後者淥一淥熟透後超重牛肉味又很嫩口這兩款不停返叫都吃了有10碟其他火鍋配料質量也不錯點了海蝦、魚片、美人花膠、花枝漿…….印象最深刻的是海鮮滑幾有口感做得幾出色另外亦有一些台式熱食可以點選包括有鹽酥雞、炸魚皮、老大腸、鴨血等不過這次吃得太飽下次可以再試試自選區方面蔬菜和丸類亦有好多選擇很適合我這個丸類愛好者誠意推介爆漿芝士丸超級邪惡飲品櫃任拎另外更可點特飲例如烏梅汁、金橘水等甜品可選Movepick雪糕或台式仙草凍這餐真的是吃到飽,超級
🎀牛大人台灣火鍋吃到飽

牛魔王又出動了
其實將軍澳分店已開了一陣子
可惜今晚才有機會吃到
分店幾旺場座位亦舒服
這次點了極上和牛吃到飽套餐($328)
任吃兩小時
每樣食物都質素在線
值得再回頭

還未點食物
餐廳已呈上附送的澳洲和牛牛丸
牛丸吃得出和平常街市買到的不一樣
牛味較濃真材實料

湯底選了「台灣鳳梨雞鍋」
望落去都幾多配料

前者大塊且帶有些油花
後者淥一淥熟透後超重牛肉味又很嫩口
這兩款不停返叫都吃了有10碟

其他火鍋配料質量也不錯
點了海蝦、魚片、美人花膠、花枝漿…….
印象最深刻的是海鮮滑幾有口感做得幾出色
另外亦有一些台式熱食可以點選
包括有鹽酥雞、炸魚皮、老大腸、鴨血等
不過這次吃得太飽下次可以再試試

自選區方面蔬菜和丸類亦有好多選擇
很適合我這個丸類愛好者
誠意推介爆漿芝士丸超級邪惡
飲品櫃任拎
另外更可點特飲
例如烏梅汁、金橘水等
甜品可選Movepick雪糕或台式仙草凍
這餐真的是吃到飽,超級滿足

餐廳另收加一服務費
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*

2024-04-18 136 views
每次來到這間都覺得這裡的用餐環境光猛明亮,給人一種開朗愉悅的感覺。而且座位寬敞舒適!每次出去拿取食物/飲品時員工迅速而高效地收拾桌上的碗碗碟碟,加分!一人兩粒的濃味的牛丸,肉質鮮嫩多汁,口感十分誘人。安格斯牛小排肉片更是美味無比,肉質鮮嫩,極具牛味,完美搭配打邊爐的湯底。(濃味牛骨湯)另外,這裡還提供手打墨魚漿以及多種台式小食,如台灣腸仔、炸一口豆腐和炸鹽酥雞等等。手打墨魚漿帶有濃郁的海鮮味。而台式小食則展現了台灣獨特的風味,香脆可口,即叫即煮,加分!

• 鴨屎香檸檬茶
2024-04-16 153 views
唔經唔覺,原來連牛大人已經唔使排隊…周末中午12:30嚟到,唔使排隊之餘,食嘅人都唔係咁多,可見呢個曾經風靡一時嘅台式火鍋,已經out咗?其實我認為佢嘅質素冇大幅下跌(放題一般都好少大跌watt)。當然而家咁少人,就係入座嘅好機會了。無論係湯底,指定肉,外面任拎嘅配料,都仲係水準之中,嘢飲更加係多到誇張。當然,overall真係冇牛站咁好食同咁多嘢食,但牛大人都唔算差,牛肉滑同瑤柱滑係最特別同好食。至於而家送嘅鴨屎香檸檬茶就普普通通。有時,可以舒舒服服咁食,都好緊要。
唔經唔覺,原來連牛大人已經唔使排隊…

有時,可以舒舒服服咁食,都好緊要。
2024-03-14
$150 (Lunch)
2024-04-12 134 views
餐廳劃分不同區域,座位舒適闊落有自助醬料區、飲品區、台灣直送嘅邊爐疏菜+丸類都超過廿幾款,夠晒多選擇,咁先食得夠盡興🥳火鍋套餐:120分鐘極上和牛吃到飽 $328 火鍋湯底:10選1款湯底/另加$50可選鴛鴦湯底附送:澳洲和牛牛丸,每位2粒湯底揀咗台灣濃香番茄鍋🍅,酸甜醒胃😋最高級別套餐可選多款唔同嘅牛,款款都各有特色,真係食到勁飽😂 「澳洲和牛M5牛肩卷」入口即溶,嫩滑無比~「SRF美國黑牛後腿肉」煙韌有咬口,牛味突出~「 美國Prime極級肩里肌」,肉質軟嫩,口感爽脆手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、安格斯特選牛板腱,樣樣都試勻晒,回味無窮😋海鮮有encore咗好多次嘅新鮮沙白,冇沙又鮮甜🤤同埋台灣鯛魚片都好新鮮,魚肉嫩滑冇骨台式小食係必點項目:滑嫩鴨血,鹽酥雞,真豬小香腸等等飲品方面:每次都揀佢哋嘅自家製花茶仲有冬瓜茶甜品:食埋Movenpick/仙草凍就真係大滿足🥰
餐廳劃分不同區域,座位舒適闊落

火鍋套餐:120分鐘極上和牛吃到飽 $328
火鍋湯底:10選1款湯底/另加$50可選鴛鴦湯底

附送:澳洲和牛牛丸,每位2粒

湯底揀咗台灣濃香番茄鍋🍅,酸甜醒胃😋

「澳洲和牛M5牛肩卷」入口即溶,嫩滑無比~
「SRF美國黑牛後腿肉」煙韌有咬口,牛味突出~
「 美國Prime極級肩里肌」,肉質軟嫩,口感爽脆

台式小食係必點項目:滑嫩鴨血,鹽酥雞,真豬小香腸等等

飲品方面:每次都揀佢哋嘅自家製花茶仲有冬瓜茶

甜品:食埋Movenpick/仙草凍就真係大滿足🥰
2024-03-27 142 views
將軍澳都開咗分店嘅任食火鍋店🔥🍲有三個價錢,$248/$288/$328 120分鐘任食🤤·✨極上和牛食到飽套餐 $328一位湯底揀咗紅燒牛骨鍋,相當濃味牛肉無限encore澳洲和牛M5牛肩卷,肉質濃郁口感嫩滑😍仲試咗一碟美國SRF黑牛,肉質冇M5咁靚但唔算差另外個套餐贈送咗每位兩粒澳洲M9和牛牛丸,重牛味,高質👍🏻海鮮必叫花膠、沙白、蝦、鯛魚、鯇魚,仲有黑松露海鮮漿、蟹籽墨汁漿其他火鍋配料例如鴨血、豬大腸、豆腐等自助區都有不少丸類、菜類、醬油調味料同飲品供選擇,個人推介芋頭貢丸👍🏻最後甜品可選仙草凍/雪糕作結~·
將軍澳都開咗分店嘅任食火鍋店🔥🍲
有三個價錢,$248/$288/$328 120分鐘任食🤤

✨極上和牛食到飽套餐 $328一位
湯底揀咗紅燒牛骨鍋,相當濃味

另外個套餐贈送咗每位兩粒澳洲M9和牛牛丸,重牛味,高質👍🏻
其他火鍋配料例如鴨血、豬大腸、豆腐等
最後甜品可選仙草凍/雪糕作結~
2024-03-23 116 views
將軍澳ᴘᴏᴘᴄᴏʀɴ開咗牛大人台灣火鍋啦,耐唔耐就想嚟食,呢日平日夜晚都好full,好彩book咗位~入座後,先揀火鍋湯底,之後就可以ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ落單ᴏʀᴅᴇʀ食物,自助區亦有提供多款火鍋配料、醬料及飲品,超多選擇呀,每次都食到超滿足ぃ極上和牛吃到飽 120分鐘剝皮辣椒雞鍋,以雞湯作湯頭,加入剝皮辣椒及雞件,甘甜微辣,味道層次豐富,好醒胃,清得嚟又惹味😋澳洲和牛牛丸,呢個套餐會每人送2粒和牛牛丸,口感爽彈,牛味香濃又juicy呢個餐主打澳洲M5和牛,一定必食啦,肉質好軟嫩,油脂豐富而且有牛味😋另外,安格斯牛小排都好好食,相對更有口感!啱曬我呢個牛肉愛好者😍炸魚皮、蛋餃、麻吉燒、澎湖花枝漿、鬼馬老油條、鵝腸、牛肚、牛筋、海蝦都好好味😋牛肚同埋牛筋要煮耐少少,煮到淋真係好好味!多款台灣小食,鐘意梅甘脆酥薯及士林鹽酥雞,好似去咗台灣夜市咁~自助區火鍋配料,種類選擇多,而且擺放得好整齊!特別推薦芋頭貢丸,質感爽彈加上粒粒芋頭,口感一流,好鐘意呀多款自家製台式茶飲及罐裝汽水~ 洛神花茶,微酸微甜,解膩開胃!另仲,仲可以Qr code order一啲特飲,烏梅汁酸甜開胃~最後,食埋甜品,好滿足呀

ぃ極上和牛吃到飽 120分鐘

最後,食埋甜品,好滿足呀🥰甜品有Movenpick朱古力雪糕及仙草凍~
2024-03-22 67 views
減肥中既人士(如我)想食多肉多菜少carbs, 當然係打邊爐最方便。係牛大人點左個阿嬤養生濃湯鍋,貪佢清清地多菜。自助飲品區仲有洛神花茶,好養生!極上和牛吃到飽套餐,會免費送每人2粒幾好味既澳州和牛牛丸,唔使加錢就可以點既食物款式亦係最多。呢三款肉類都係最好既選擇:SRF美國黑牛後腿肉、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒;同時我都試左其他餐包既紐西蘭羊卷肉同西班牙豬梅肉片。不過,本小姐認為海鮮類更勝一籌,鮮甜海蝦同沙白都新鮮鮮甜,鯇魚腩肉質爽脆,美人花膠真係有膠質,食完有粘粘嘴。其他海鮮有真台灣鯛魚片、爽脆炸魚皮、黑松露海鮮漿。自助區有魷魚、牛柏葉、多款丸同蔬菜;最推介既係芝心丸同好粉既芋頭~食完火鍋仲有Mövenpick 雪糕,有我中意既士多啤梨味🤫

牛柏葉、多款丸同蔬菜;最推介既係芝心丸同好粉既芋頭~

Dinner
2024-03-20 90 views
之前食過銅鑼灣牛大人念念不忘,見到popcorn新開咗牛大人,當然要去試吓牛大人係一人一鍋嘅因為我地都唔算太肚餓所以揀咗60分鐘定量午餐嘅E餐➡️上腹牛五花+西班牙豬梅肉片朋友揀咗台灣濃香蕃茄鍋我就揀咗台灣鳳梨雞鍋蔬菜類,丸類,粉麵類,甜品,飲品都係自助嘅👍🏻其實淨係食肉我同朋友已經飽飽地,所以自助嘅食物我地試咗d丸&菜,同埋甜品,我地食咗幾條雪條😂食物方面真係偏中上嘅,湯底又夠味👍🏻自助區選擇好多👍🏻最大問題係服務方面👎🏻一入座店員已經同我地講Like fb可以送鴨屎香檸檬茶,咁我同朋友都like咗比咗店員睇佢話ok…我地食到一半見佢仲未比鴨屎香檸檬茶我地就同返店員反映,佢話幫我地跟吓…到臨尾10分鐘另一店員過嚟叫我地埋單,我地又再同店員反映,結果到最後5分鐘佢先拎1杯嚟🙄又要再同店員講先拎埋第2杯嚟,結果我地已經夠鐘要交枱要拎住杯檸檬茶走👎🏻其實杯鴨屎香檸檬茶係幾好飲好清新嘅#hkfoodie#openrice#masterbeef

牛大人係一人一鍋嘅
朋友揀咗台灣濃香蕃茄鍋
我就揀咗台灣鳳梨雞鍋
60分鐘定量午餐

蔬菜類,丸類,粉麵類,甜品,飲品都係自助嘅👍🏻

食物方面真係偏中上嘅,湯底又夠味👍🏻自助區選擇好多👍🏻

最大問題係服務方面👎🏻

其實杯鴨屎香檸檬茶係幾好飲好清新嘅

#hkfoodie#openrice#masterbeef
2023-11-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Lunch
60分鐘定量午餐
鴨屎香檸檬茶
#牛大人台灣火鍋吃到飽 (Popcorn) (將軍澳).終於由要book位要排隊先食到嘅牛大人,食到佢開分店開到,walk in都食到。Popcorn呢間都好新淨啊,估計開左唔會耐。.牛大人食左好N次🤣我不停介紹身邊嘅朋友一齊食☝️第一次係將軍澳店,一切配置肉類同質素都同其他分店冇分別的👏🏻👏🏻👏🏻。.極上和牛吃到飽套餐$328@1位,研究過,真係唔好爭幾十蚊,呢個餐肉類最好食,亦最多嘢食。食過其他餐都真係平少少但就食唔到m5和牛。和牛同安格斯牛小排真係無得唔食。.仲有佢人頭張定每人兩粒嘅澳洲和牛牛丸,爆汁彈牙肉味香啊!雖然佢出邊自助拎嘅丸都好高質,但呢個丸係肉丸介嘅Hermes 🤩得$328個餐先有包架🤤。.和牛同安格,牛肩卷同封門柳牛肉味最濃郁,🐄安格斯牛小排油花均勻,食落滑身油脂香味重。.湯底揀咗好有特色嘅鳳梨雞,冇咁熱氣。裏面有半隻雞、鳳梨🍍苦瓜、蜆肉同好多菜。唔鍾意苦瓜可以走,但湯底就算有苦瓜都飲唔出苦瓜苦味,我一路以為苦瓜佢唔苦,咬咗一啖,真苦🤣。.如果鍾意滷肉的話,可以試下佢嘅滷肉,係用牛肉整成,第一次食覺得好有新鮮感。比起平時食嘅豬肉,肉末細碎,無咁油膩,好重肉味。好特別
#牛大人台灣火鍋吃到飽 (Popcorn) (將軍澳)

如果鍾意滷肉的話,可以試下佢嘅滷肉,係用牛肉整成,第一次食覺得好有新鮮感。比起平時食嘅豬肉,肉末細碎,無咁油膩,好重肉味。好特別。

仲要話一講佢有麻吉燒食,包裝好似雪米糍,其實佢係一粒用嚟打邊爐嘅湯圓,但外皮又唔會係湯圓咁淋,係一粒好煙韌嘅湯圓。

無論係自助區定落單嘅區域,基本上都唔會中伏,大家放心叫吧。

前排食完牛大人副線【爆爆鍋】之後 就心郁郁想食【牛大人】原來依家牛大人已經有好多分店 港九新界都有見到佢地喺將軍澳開左新分店 於是就去睇下咁耐無食 水準仲keep唔keep到🤪將軍澳店嘅裝修都幾靚 環境寬敞舒適👌🏻🍲極上和牛吃到飽 ($328)湯底方面今次揀左阿嬤養生濃湯鍋以大量蔬菜加入大骨原湯烹製而成仲有杞子、紅棗、桃膠等材料 鮮甜養生☺️呢個套餐其中一個賣點就係每人會有兩粒澳洲M9和牛牛丸🤤牛丸扎實彈牙 肉味超濃 咬落去仲有好多肉汁正!! 如果有得任叫就好🥹牛肉方面我地點左好幾種 質素都好唔錯😋其中我地最中意澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF黑牛、安格斯牛小排🤭M5牛肩卷同安格斯牛小排嘅油花分佈均勻 肉質軟嫰帶有脂香SRF黑牛則肉味較濃 更有嚼勁牛大人嘅漿類都係必點嘅😁今次我地點左黑松露海鮮漿、蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、章魚珍珠漿呢4款都好彈牙好足料 推薦🫶🏻除左可以用QR code落單之外仲有自助區提供蔬菜、丸類、麵類等牛大人嘅丸類一啲都唔馬虎 好多款都好有誠意🫰🏻大推芋頭貢丸同麻辣丸子!❤️芋頭貢丸好足料 綿綿嘅芋頭粒同貢丸嘅豬肉香真係好夾好正🤭麻辣丸子麻香十足 微微辣 好惹味😆牛大人嘅
前排食完牛大人副線【爆爆鍋】之後 就心郁郁想食【牛大人】
原來依家牛大人已經有好多分店 港九新界都有

將軍澳店嘅裝修都幾靚 環境寬敞舒適👌🏻

🍲極上和牛吃到飽 ($328)
湯底方面今次揀左阿嬤養生濃湯鍋
以大量蔬菜加入大骨原湯烹製而成
仲有杞子、紅棗、桃膠等材料
鮮甜養生☺️
美國SRF黑牛
牛大人嘅漿類都係必點嘅😁
呢4款都好彈牙好足料 推薦🫶🏻
除左可以用QR code落單之外
仲有自助區提供蔬菜、丸類、麵類等
牛大人嘅丸類一啲都唔馬虎 好多款都好有誠意🫰🏻
大推芋頭貢丸同麻辣丸子!❤️
芋頭貢丸好足料 綿綿嘅芋頭粒同貢丸嘅豬肉香真係好夾好正🤭
麻辣丸子麻香十足 微微辣 好惹味😆

牛大人嘅飲品櫃除左有多款罐裝飲品之外
仲有自己出品嘅冷泡茶 都好推薦🙌🏻
桂花烏龍
另外見到做緊promotion
只要like同follow牛大人嘅社交平台就會送一杯鴨屎香檸檬茶
甜度適中 又解膩👌🏻
澳洲M9和牛牛丸
美國SRF黑牛
桂花烏龍
2024-03-14 79 views
牛大人登陸將軍澳Popcorn了.ᐟ.ᐟ.ᐟ 我們平日特價時段7:30前離座,澳洲極上和牛任食套餐只需$288,120分鐘吃到飽,性價比十足~🔸湯底有十款湯底選擇,加$50 可轉鴛鴦湯底。之前試過這裡的袐方麻辣鍋也覺得不錯,是夜想吃清一點,就點了素湯底四目養生素食鍋,覺得也不錯,如果有吃素的朋友也可以一起來吃 🌱🔹肉類澳洲極上和牛套餐就可以所有肉肉都試勻,點了上腹牛五花、安格斯牛板腱、SRF美國黑牛後腿肉、手切封門柳和無限encore的澳洲和牛M5牛肩卷🐮 肉質不錯而且牛味香濃!還有西班牙豬梅肉片、花雕醉雞、紐西蘭羊卷肉等。套餐還送了每人兩粒M9和牛牛丸,juicy彈牙,很好吃 🔸海鮮點了新鮮沙白、鮮甜海蝦,台灣鯛魚片和鱸魚片。沙白肥美飽滿,鮮味十足,而鯛魚片也很有驚喜🐟🔹自助區超多種類的火鍋配料和蔬菜選擇,個人推薦萵筍、水魷和皇帝菜🥬 另外還有麻辣牛肉湯泡飯和第二市場真滷牛肉飯,絕對滿足🌶️🔸飲品讚好社交平台專頁送鴨屎香檸檬茶,茶味濃郁🍋 雪櫃也有各款汽水和冷泡茶選擇🔹甜品有movenpick/ haagen gaz雪糕和仙草黑白配選擇~ 和以往的仙草不同,這次和維他奶crossove
🔸湯底
🔹肉類
🔸海鮮
🔹自助區
超多種類的火鍋配料和蔬菜選擇,個人推薦萵筍、水魷和皇帝菜🥬
另外還有麻辣牛肉湯泡飯和第二市場真滷牛肉飯,絕對滿足🌶️
🔸飲品
🔹甜品
有movenpick/ haagen gaz雪糕和仙草黑白配選擇~ 和以往的仙草不同,這次和維他奶crossover,加了山水豆腐花,令口感更豐富,必點✨
2024-03-12 107 views
牛大人係一間台式火鍋放題店,平時晚上去一定大排長龍。今次就試吓中午lunch time 試下佢既定量lunch set啦。每個lunch set都有150g肉,對我黎講牛肉少左啲同薄左啲,不過除肉量之外,出埋自助式係任飲任食,所以一定可以滿載而歸架。丸菜飲品都好多選擇。連火鍋醬汁都多都暈係度呀。我好鐘意佢既腐乳醬,點菜係一流架。食飽之後一定要食甜品,雪糕一款雪條兩款。今次雪糕係黃金果雪糕超好味呀。下次又要過黎飲飽食醉先至得。
牛大人係一間台式火鍋放題店,平時晚上去一定大排長龍。
丸菜飲品都好多選擇。連火鍋醬汁都多都暈係度呀。
我好鐘意佢既腐乳醬,點菜係一流架。
下次又要過黎飲飽食醉先至得。
2024-03-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
避開繁忙時段,來吃牛大人非常方便,不用排隊,坐得也較舒服。我選擇了阿嬤養生湯鍋作為底料,湯底中添加了紅棗、白菜、蔥、蘑菇、杞子、姜和蒜,這些材料給湯底較養生滋補。在這裡,我點了極上和牛吃到飽的套餐,並享受到了免費的澳州和牛牛丸。這些牛肉品質極佳,肉質鮮嫩多汁,口感十分棒。他們的飲品選擇也相當豐富,有桂花烏龍、白桃烏龍、汽水、仙草、紅茶和烏龍茶等多種口味。除了牛肉之外,他們的火鍋還提供了雞肉丸、花枝丸、魚腐、海鮮丸、冬菇、黑木耳和蘿蔔等各種配料。這些配料新鮮美味,豐富了火鍋的口感。在肉類方面,我品嚐了SRF美國黑牛後腿肉、澳洲和牛M5牛肩卷和安格斯牛小排等多種選項。這些肉質優良,口感鮮嫩,帶有濃郁的牛肉風味。此外,他們還提供了新鮮沙白、鮮甜海蝦、真豬小香腸、魚香皮蛋豆腐、脆肉鯇魚片和牛媽秘製滷大腸等特色菜品。這些菜品口味豐富,品質上乘,為整個用餐體驗增添了驚喜。最後,他們的甜品選擇包括仙草黑白配,即豆腐花和仙草。這些甜品清新可口,為用餐劃下完美的句點。

避開繁忙時段,來吃牛大人非常方便,不用排隊,坐得也較舒服。

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (Popcorn) (將軍澳)將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖天氣寒冷最適宜打邊爐,牛大人一向件一價比高,120分鐘可以食到飽。餐廳提供新鮮的牛肉和豐富的自助吧。台底又有多種選擇,有健康養生又有麻辣重口味。牛大人火鍋放題的牛肉選擇非常豐富,其中包括了牛五花、牛板腱、牛小柳和封門柳,當中還包含了澳洲極上和牛。這些牛肉品質都非常出色,肉質鮮嫩多汁。輕輕灼灼就可以食得,好方便。牛肉散發著濃郁的肉香,牛板腱纖維緊密,口感有嚼勁,肉汁鮮美。牛小柳則肉質細嫩,適合快速涮煮。除了牛肉,牛大人火鍋放題還提供了豐富的海鮮選擇,其中包括了蝦滑和墨魚滑。蝦滑的質地彈牙,墨魚滑則有著濃郁的海鮮風味,口感豐富。海蝦大隻,肉質彈牙。除了有一貫白桃烏龍等飲品任拎外,加少少錢就可以飲到香水鴨屎綠檸檬茶。
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (Popcorn) (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖

牛小柳則肉質細嫩,適合快速涮煮。