坊間放題火鍋有海量選擇,但小弟情有獨鍾台式火鍋,因為除左豬牛肉之外,好鍾意台灣製造林林總總既丸類產品,自然首選「牛大人」,佢主打台灣地道特色湯底及風味食材,務求令人食飽又可以食好👍🏻我們點最高級別既「澳洲極上和平套餐」,所以會送每人兩粒M9澳洲和牛牛丸(本身要收費),牛丸夠彈牙,略帶牛筋,一咬爆發濃濃既肉汁,好回味☺️今次主攻牛肉,澳洲和牛M5牛肩卷和美國SRF黑牛後腿肉係重點推介(敲黑板)兩者都係油花分布豐富細緻,牛味超濃!牛肩卷肉質軟嫩;牛小排就較有質感,食落口齒留香,的確優秀高質。而手切封門柳和安格斯牛小排,都係小弟心水,油花較少但牛味濃郁,同樣鮮嫩多汁海鮮方面我地不停點海蝦,因為蝦夠新鮮,蝦肉夠爽彈鮮美,相信睇相就知!又講下蘸醬,肉類都有獨有既醬去提味,幾得意,例如牛肉有洋蔥牛肉醬,豬肉有豬肉醬,還有台式沙茶、蒜泥、辣椒等外面的自助配料基本都無地雷,蔬菜新鮮,特別係有水蓮;全台灣直送的丸類「超級棒」,一提芋頭貢丸,彈牙之餘有綿密嘅芋頭,口感豊富又好香芋頭味,係有層次內涵既貢丸。而個人勁愛牛大人既響鈴,閒閒地都食十條,仲有任食既炸油條,輕輕浸一下,索下湯汁,又係停唔到口麵既種類都係

麵既種類都係火鍋店少見,例如有王子麵、寬粉、雞絲麵(超推!好似細個食既福字麵)

仲有幾款台灣小吃,吃了鹽酥雞、台式香腸、甘梅番薯,大推甘梅蕃薯,香脆甜蜜又軟糯

另外最特別既係牛大人獨有既泡茶,依度既選擇實在太得我心喇,像白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶同菊花普洱等,食飽左飲一啖可以清涼解膩,爽!而麥仔茶、仙草蜜、蘋果西打都是台灣的經典中既經典

最後每人可選一款甜品:雪糕或仙草凍,仙草凍既材料豐富,有仙草、蒟蒻、珍珠、紅豆同花生,仲有鮮奶,口感冰冰涼涼,甜度適中,為當晚畫下一個完美的句號😁

依道上菜速度都超快,而且無漏單,更不時主動加湯,所以整體黎講係相當滿意
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
2023-12-25 42 views
最近天氣凍左 最啱梗係約朋友打邊爐當晚全場滿座 可想而知幾受歡迎⭐️澳洲極上和牛吃到飽有三款套餐供應 今次揀左最貴嗰款最貴套餐會奉送每人兩粒和牛牛丸 另有多款湯底 配料 小食同飲品供選擇晚市任飲任食120分鐘 時間充足🍲湯底台中蒜頭雞鍋 湯底好足料 有半隻雞同大量蒜頭 味道濃厚🥩肉品有好多款選擇 肉質素唔錯當中以安格斯牛小排 和牛M5牛肩卷最為推介花雕酒雞件 肉質鮮嫩💫其他配料新鮮沙白 大大隻 鮮甜冇沙私房鴨血 爽滑帶少少煙韌爽脆炸魚皮 浸一下湯食 脆卜卜水蓮口感爽脆🧋飲品除咗出面自取罐裝飲品同冷泡茶仲可以點烏梅汁 冬瓜茶等特飲🍨甜品每人可以揀一款雪糕或仙草甜品總結:食物唔錯 時間足夠 環境正常 服務可以 價錢合理 性價比唔錯 而家天氣凍左最啱去
最近天氣凍左 最啱梗係約朋友打邊爐

總結:食物唔錯 時間足夠
環境正常 服務可以 價錢合理
性價比唔錯 而家天氣凍左最啱去
2023-12-19 82 views
約埋朋友一齊打邊爐,呢度可以食到多款和牛級別既牛肉,可以話係性價比較高🥤香梨雛菊新品甜甜地,記得叫番杯🥢牛夫人秘方麻辣鍋再次揀咗麻辣鍋。最鍾意湯底加入牛骨同藥材去熬煮,基本上唔使沾醬都好夠味🥢牛肉部位推介:- 安格斯特選牛板健牛肉脂肪相對較少,食落去更有咬感- 安格斯牛小排牛肉味極濃,油脂均勻,入口嫩滑- 一口牛肉粒口感較鬆化,細細粒岩岩好!- 澳洲極上和牛牛丸兩粒似食緊汕頭牛咁濃味,咬落啲汁流出嚟- 另外其實配菜都有好多款選擇,淨係餃子都有六款選擇,丸類都有十幾款任食!- 瓜仔雞水餃瓜仔雞水餃係台灣獨有,要試試- 黑松露鬼馬老油條新品油條,入面包住爽滑的魚漿,同松露味😋- 甜品可以揀一款Häagen-Dazs雪糕🍦

🥤香梨雛菊
新品甜甜地,記得叫番杯

🥢牛夫人秘方麻辣鍋

🥢牛肉部位推介:
- 安格斯特選牛板健
牛肉脂肪相對較少,食落去更有咬感

- 安格斯牛小排
牛肉味極濃,油脂均勻,入口嫩滑

- 一口牛肉粒
口感較鬆化,細細粒岩岩好!

- 澳洲極上和牛牛丸兩粒
似食緊汕頭牛咁濃味,咬落啲汁流出嚟

- 瓜仔雞水餃
瓜仔雞水餃係台灣獨有,要試試

- 黑松露鬼馬老油條
新品油條,入面包住爽滑的魚漿,同松露味😋

- 甜品可以揀一款Häagen-Dazs雪糕🍦

2023-12-11
Type of Meal
Dinner
2023-12-18 72 views
dinner火鍋放題可以任點任吃,真的不要太爽!😘套餐就包了鍋底和醬料費,價格cp值高,好抵食💰而且食材很新鮮,種類豐富。澳洲和牛肥美嫩滑🐮安格斯牛小排牛肉味濃,花雕雞件帶有誘人酒香🐤喜歡牛五花的我連食了好幾碟。軟彈脆爽,🥩嚼起來滿口牛油香,巨好吃!牛肉都好鮮嫩,牛筋丸咬開Q彈多汁🥢飲料區還有好幾種汽水可以選擇,店裡自制的🍋檸檬茶就更好喝了✨✨一口新鮮熱辣的肉肉,一口冷飲食得好歡🥤
dinner火鍋放題可以任點任吃,真的不要太爽!😘
套餐就包了鍋底和醬料費,價格cp值高,好抵食💰

而且食材很新鮮,種類豐富。
澳洲和牛肥美嫩滑🐮
安格斯牛小排牛肉味濃,
花雕雞件帶有誘人酒香🐤

喜歡牛五花的我連食了好幾碟。
軟彈脆爽,🥩嚼起來滿口牛油香,巨好吃!

牛肉都好鮮嫩,
牛筋丸咬開Q彈多汁🥢

飲料區還有好幾種汽水可以選擇,
店裡自制的🍋檸檬茶就更好喝了✨✨

一口新鮮熱辣的肉肉,一口冷飲食得好歡🥤
店舖幾新,乾淨整潔,座位不少,有一排卡位共有三款套餐可選,當天點了澳洲和牛放題,基本上全Menu可點,湯底都有10款,選了有台灣特色的 台式鳳梨雞湯☺️自助吧有超多款蔬菜同丸類,都好新鮮,飲品區同樣眼花撩亂~一定有你心水🙌🏻👉🏻 台式鳳梨雞湯雞湯裡有兩大隻雞脾,還有魚仔乾,湯頭鮮甜,雖然有不少苦瓜,但湯完全不帶苦,吃到後面喝上一碗,暖胃又濃郁~大推🥰👉🏻澳洲M5和牛 - 油花最美😍也是幾款肉中最嫩,輕輕鬆鬆吃幾盒,個人最愛~推! 👉🏻 SRF美國黑牛後腿肉 - 牛味最濃,肉質不及和牛細嫩但也很不錯~可以多點🙌🏻 👉🏻紐西蘭羊卷肉 - 羊味有但不羶,也是嫩嫩的,推給愛吃羊的朋友👉🏻澳洲M9和牛牛丸 - 超!好味!牛味濃但不油!可惜再點要另外收錢👉🏻麻辣鴨血 - 很嫩已燴入味~必點👉🏻吃了幾款魚漿都很𣎴錯,個人最愛花枝漿,有不少花枝本人👍🏻👍🏻👉🏻水蓮 - 口感爽脆又不吸油,蔬菜類首選🙌🏻🙌🏻👉🏻鴨屎香檸檬茶 - 讚好專頁免費送~茶香又不甜,大推!基本上牛大的食物都不太有伏~足足有兩小時可以慢慢試🥰🎈總歸一句: 食物服務都蠻不錯🥰價錢也合理~推!
店舖幾新,乾淨整潔,座位不少,有一排卡位

👉🏻 台式鳳梨雞湯

👉🏻麻辣鴨血 - 很嫩已燴入味~必點
👉🏻水蓮 - 口感爽脆又不吸油,蔬菜類首選🙌🏻🙌🏻
👉🏻鴨屎香檸檬茶 - 讚好專頁免費送~茶香又不甜,大推!

基本上牛大的食物都不太有伏~足足有兩小時可以慢慢試🥰

🎈總歸一句:
食物服務都蠻不錯🥰價錢也合理~推!

$350 (Dinner)
2023-12-08 97 views
就如大部分食評寫的,牛大人的食物質素不錯,蔬菜算乾淨新鮮,尚算坐得舒服(冷氣大除外),性價比高...但始料不及食到最後,職員告知夠鐘了,我話想食埋剩下的一點;過咗陣,再有個女職員走來我旁邊嚴肅地話「你哋已經過咗10分鐘」,當時我還有幾隻沙白,我問是否即時不能再進食,女職員語氣更重地重複剛剛的話「你哋已經過咗10分鐘!」當時離餐廳關門時間還有一小時,旁邊很多空桌子,出面也沒有客排隊。這樣被趕走的體驗是第一次,食到受氣

2023-12-08 117 views
平時都愛打邊爐,加上又凍凍地,就同🐷去牛大人食,叫左個澳洲極上和牛吃到飽,2個人800元都唔洗,仲要叫左杯酒飲,鐘意牛大人多台灣手調飲品👍🏻剝皮辣椒雞鍋湯底:辛辣香味滿溢,帶有麻辣的刺激感,尖椒响湯底够辣,雞件又大又滑👍🏻太多食物未能一一盡錄。花雕酒雞件:酒香四溢,鮮嫩多汁的雞肉,入口即化,酒香醇厚。紐西蘭羊卷肉:嫩滑的羊肉卷,帶有微微的脂肪香氣,口感豐富。SRF美國黑牛後腿肉:肉質細嫩,帶有濃郁的牛肉香氣,口感豐富,鮮美多汁。澳洲和牛M5牛肩卷:極致的油花分佈,口感極為軟嫩,肉質鮮美,富有濃郁的和牛風味。安格斯一口牛肉粒:肉質鮮嫩多汁,每口都是咬勁十足的美味,濃郁的牛肉香氣瀰漫開來。韭菜水餃:皮薄餡多,爽口彈牙,韭菜的香氣與肉的鮮味完美結合。士林鹽酥雞:外皮酥脆香嫩,鹽酥的味道濃郁誘人,口感鮮美。鴨屎香檸檬茶:檸檬的酸爽與茶的清香相互融合,口感清新,帶來水果的甜美。香梨雛菊:香梨的甜蜜芬芳和雛菊的清香相應呼應,口感爽口,甜甜的美酒❤️

花雕酒雞件:酒香四溢,鮮嫩多汁的雞肉,入口即化,酒香醇厚。

紐西蘭羊卷肉:嫩滑的羊肉卷,帶有微微的脂肪香氣,口感豐富。

士林鹽酥雞:外皮酥脆香嫩,鹽酥的味道濃郁誘人,口感鮮美。

2023-12-05 105 views
第一次食牛大人係朋友帶我來尖沙咀這間分店的🤗🤗 雖然今次黎食,無以前咁樣,就算訂左位都唔係即刻可入座~ 今次黎,好姐妹話鍾意麻辣湯底呀~ 不過我就覺得淡左D~ 我地選左最貴既和牛放題,一坐底乜都唔理~幾乎全部點牛同海鮮~🤗🤗跟著佢地鍾意食菜~ 我就例牌去拎蟹柳🤗 飲品我一次過拎左3支,因為我想儘量飲室溫飲品,可樂喜歡飲凍,但太多氣,放題就唔好飲啦~🤪頂住食唔落呀~如果鍾意食牛既,黎牛大人就要叫288個餐啦(下午時段) ~ 如果無記錯~星期六,日加10蚊~埋單前可選雪糕或甜品呀~ 整體黎講~ 我覺得都有70分的~比最起初開的時候佐左10分啦~ 同埋呢~ 牛佢最開頭叫係靚D既,但後面再叫就無咁靚,但我都理解既,靚既部位係有限😆😆 牛大人係我心目中仍然合格的👍😇
專情帶外地朋友來嘗嘗香港火窩已訂座週六中午來吃來到才被知客告知原來中午吃60分鐘放題是不可以用訂座功能好吧我只好直接取消(看裡面只坐滿了4份1,其實根本不用訂座)然後就比知客兇了說我會把你紀錄成no show, 如果系統紀錄太多會把你加到黑名單,不接受你再訂座我就知道了沒關係,然後不知道為什麼被黑臉對待了,我說了要點什麼餐,然後就直接被她無視,她就招手招呼剛到店的另一個客戶,然後我跟朋友就直勾勾的在中間看著她笑笑口的招呼那個食90分鍾的人進店後,才黑臉的回頭幫我點60分鐘的餐原來吃60分鐘的待遇就那麼差嗎?食店的選擇這麽多還用這個服務態度對客,哈哈,我想以後也不會有機會用到那個訂座系統了
專情帶外地朋友來嘗嘗香港火窩
已訂座週六中午來吃
來到才被知客告知原來中午吃60分鐘放題是不可以用訂座功能
原來吃60分鐘的待遇就那麼差嗎?
2023-11-22 111 views
平日1900門口都係超多人叫左極上和牛吃到飽套餐($198),湯底簡左台中蒜頭雞鍋湯底有兩件呢個size既雞,仲有娃娃菜,配搭陣陣蒜香,已經令人好有食慾熟食叫左台灣腸、炸雞同甜不辣食物好快到,牛肉由第一碟到最後水準都keep到,好鮮嫩,雪花紋又靚,果然高質另外必試澳洲M9和牛牛丸,好juicy,食到濃郁既牛香,口感又夠彈牙,好食!海鮮都幾唔錯,沙白好多人點,夠鮮甜又無沙,食到2030已經無晒,大蝦都唔錯,教爽口彈牙飲品區都好多選擇,推介牛大人自家製既花茶,我試左白桃烏龍,清甜茶味香濃,好岩打邊爐。仲有新出既啤酒,清甜易入口
平日1900門口都係超多人

叫左極上和牛吃到飽套餐($198),湯底簡左台中蒜頭雞鍋

熟食叫左台灣腸、炸雞同甜不辣

仲有新出既啤酒,清甜易入口
Intro: 牛大人喺近年喺香港開長,佢地主打台式火鍋,喺假日就揀左90分鐘嘅午市任食火鍋,出面仲有自助bar嘅選擇,不過就覺得一鍋堂比牛大人更好~___________________🍽 90分鐘午餐吃到飽-特級安格斯吃到飽💰 188加一 ⭐️7/10✍🏻 呢個套餐係中價位,比最平嘅套餐多咗安格斯牛版腱、滷大腸、滷牛肚、豬五花(+30)✍🏻 豬五花比豬梅肉片滑好多,豬梅肉較實,肥肉較少,豬五花肉較彈牙,冇咩唔好嘅蘇味;✍🏻 湯底就揀左養生濃湯鍋,實係唔會太油膩,湯式偏淡較健康;✍🏻 呢到手機落單中嘅熟食種類多,特別嘅有夜市香腸、脆薯、皮蛋豆腐同鹽酥雞;✍🏻 呢到嘅自助區主要都係丸類,菜類同麵區,唔算太特別;✍🏻 甜品吧只得兩條雪條同牛大人出品嘅香芋雪糕,香芋味濃,但只得呢個較吸引。___________________🏠 牛大人📍 尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓全層 ⭐️ 7/10___________________
Intro:
🍽 90分鐘午餐吃到飽-特級安格斯吃到飽
💰 188加一 ⭐️7/10
✍🏻 呢到嘅自助區主要都係丸類,菜類同麵區,唔算太特別;
🏠 牛大人
📍 尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓全層
⭐️ 7/10
2023-11-20 77 views
我同朋友去咗牛大人火鍋,揀咗極上和牛吃到飽$338/位。牛肉種類好多,有SRF肉、M5和牛、安格斯、手切封門柳等,仲有豬肉、雞肉、海鮮等。款款都好好味㗎!牛肉真係無風頂😋 海鮮當中,蝦好大隻爽口,仲有蜆都好鮮甜。出面有火鍋醬料,又有多款野飲任飲,真係唔洗擔心口渴。仲有多款火鍋配料,你想食啲乜就自己加,自由自在。湯底就揀咗牛骨鍋,濃郁牛味,好開胃。油炸鬼、炸魚皮都係我至愛。而且最後仲有雪糕食,好豐富。Follow佢哋嘅社交平台或者Like佢哋嘅社交平台就鴨屎香檸檬茶一杯,酸酸地又有茶味,好好飲㗎!牛大人火鍋真係一個食到飽嘅好選擇。唔止有各種好味嘅牛肉,仲有多款湯底同配料,滿足你嘅味蕾。

海鮮當中,蝦好大隻爽口,仲有蜆都好鮮甜。

出面有火鍋醬料,又有多款野飲任飲,真係唔洗擔心口渴。
仲有多款火鍋配料,你想食啲乜就自己加,自由自在。

湯底就揀咗牛骨鍋,濃郁牛味,好開胃。
油炸鬼、炸魚皮都係我至愛。而且最後仲有雪糕食,好豐富。

2023-11-14 76 views
今晚同friend去慶祝生日, 咁就同佢去咗TST呢一間牛大人,因為朋友好鍾意打邊爐 ,一場肉食盛宴!澳洲極上和牛套餐放題一次滿足像我這類肉食愛好者的渴望。首先我地要咗鶯鴦鍋,這道火鍋以兩種不同的湯底呈現,一邊是台中蒜頭雞鍋,另一邊是阿嬤養生濃湯鍋。蒜頭雞鍋的湯底濃郁香濕,帶有濃厚的蒜香味,阿嬤養生濃湯鍋則清爽鮮甜,給人一種健康的感覺。這種鶯鴦鍋的組合使得火鍋更加豐富多樣,滿足了不同口味的需求。接著,品嚐了澳洲極上和牛套餐。這個套餐包括了澳洲M9和牛牛丸、和牛M5牛肩卷等多種美味的和牛料理。澳洲M9和牛牛丸口感鮮嫩多汁,帶有濃郁的牛肉風味。和牛M5牛肩卷則是肉質細嫩,入口即化。這些高品質的和牛肉品質出色,給人一種非常奢華的享受。在飲品方面,我試了他們的香梨雛菊手工啤酒。這款啤酒入口冰涼,帶有香梨雛菊和小麥的味道。這種獨特的組合使得啤酒更加清新和有趣,與火鍋搭配得很好。另外,我還品嚐了幾道海鮮漿料,包括蟹籽墨汁漿、澎湖花枝漿和黑松露海鮮漿。這些漿料口感濃郁,帶有海鮮的鮮味和特殊的風味。它們能夠增添火鍋的層次感,使整體味道更加豐富。除了和牛和海鮮,還提供了多種其他的肉類選擇,如花雕酒雞件、

除了和牛和海鮮,還提供了多種其他的肉類選擇,如花雕酒雞件、西班牙豬梅肉片、紐西蘭羊卷肉、美國PRIME極級肩里肌等。這些肉類都經過精心選擇和處理,口感鮮嫩多汁,給火鍋增添了不同的風味。

最後,我還試了台灣鱸魚片,魚帶有鮮美的鱸魚味道,肉質鮮嫩細膩。它是火鍋中的一道特色菜,為整體火鍋體驗增添了豐富的選擇。

Overall, 這家牛大人提供了多種美味的菜品選擇,從和牛套餐,再到各種肉類和海鮮選擇,以及特色的飲品,都展示出他們對於品質和創意的追求。無論你喜歡和牛、海鮮還是其他肉類,這家牛大人餐廳都值得一試。

2023-11-13 80 views
快來品嘗牛大人放題吧!🥳他們家的鍋底選擇豐富多樣,我們選擇了養生的濃湯,搭配藥膳湯底,好吃到連鍋都要舔乾淨!極上和牛,擁有漂亮的雪花紋,油脂稍高,涮煮之後的色澤更是迷人,🐮清甜的湯底簡直將和牛的美妙口感發揮得淋灕盡致,肉質軟嫩,越吃越香甜。上腹牛五花、安格斯牛板腱都是店裡的招牌,肉質細膩,🥩入口肉香濃郁,記得點幾份呀!不同部位的牛肉,能夠帶來不同的口味體驗。此外,他們還提供多種熟食選擇,🍖並有自助區提供甜品選擇,物有所值,輕鬆回本。

不同部位的牛肉,能夠帶來不同的口味體驗。

同好友飯聚,又去咗牛大人打邊爐啦😆高質火鍋真係百吃不厭🤤今次湯底揀咗牛夫人秘方麻辣鍋,唔係太食得辣嘅我揀咗小辣,辣度同麻度都啱啱好👏🏻肉類有好多選擇,包括美國SRF黑牛後腿肉、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、安格斯小排、牛胸爽等等... 我就最鐘意美國SRF黑牛,脂肪比起其他牛肉更均勻,呈現漂亮油花,牛肉味特別濃郁,有口感得嚟唔會靭,鮮甜多汁‼️另外推介澳洲和牛M5牛肩卷,脂肪相對多少少,食落肉質更加軟腍,脂肪香氣十足,無筋口且軟嫩適中✨仲有其他火鍋配料同配菜值得一試㗎!例如即食嘅鹽酥雞同埋台式香腸,仲有火鍋配料如花枝滑、花生麻吉燒、油炸鬼,仲有佢嘅皇帝菜都特別新鮮❇️小食入面嘅甘梅粉番薯係我特別鍾意嘅~熱辣辣嘅番薯灑上甜甜金梅粉,即刻有去咗台灣夜市嘅感覺🤩食到最後,餐廳仲會提供每人一杯Mövenpick雪糕或者台式仙草芋圓凍,凍冰冰透心涼,超級滿足既一晚🎉牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
同好友飯聚,又去咗牛大人打邊爐啦😆高質火鍋真係百吃不厭🤤

牛大人台灣火鍋吃到飽 (加拿芬廣場) (尖沙咀)
📍尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
2023-11-02