2015-05-06 2311 views
九時後,我們三人行來到了松本,覺得還算便宜,還有特別的食物送,所以就打算一試。來到了七樓,感覺人很少,叫了幾聲也沒有人來招待我們進去,明明其中一個人看到我們,但還是沒有理會我們,等了數分鐘才有另一個人來接我們,真的有點覺得自己不受歡迎。/___\坐下了馬上叫刺身和其他食物,但每次每人只可以叫五客,感覺有點少。叫了十五客三魚文,來了看起來那些肥瘦比例十分良好的三文魚真的很吸引,但吃起來就沒有什麼特別,只是一般正常,甜蝦也只是一般的冷冷,不是很甜。另外叫了雞翼串燒,寫了十五串,但只來了兩隻,還要不是一串,是兩隻,吃起來又油又肥,一點也不香脆,家裡自己做的煎雞翼還比較好吃。如果有機會再吃就不會再選這個了。
2015-04-29
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$144 (Last Night Supper)
2015-04-20 2138 views
今次係旺角同FD慶祝生日我地又係兆萬入面搵食經過上次教訓之後今次揀左7樓今次又聽到好似上次D人咁講汁埋張枱比你心入面已經有等半個鐘既準備但佢真係一汁完張枱就比位我地即刻有得坐野食方面一口牛呢個真係可圈可點因為似牛肉片多過似牛肉粒但味道唔錯 夠熱夠大份所以都有再叫刺身壽司都唔錯味道都新鮮 壽司細細粒 可以同時叫好多舊都唔驚滯刺身方面三文魚新鮮冇筋甜蝦夠大隻都值得再叫第一輪上菜速度都快而且跟單方面都足起碼唔會泥少左但第二輪就開始奇怪D單好慢等左好耐都未有得食仲有時會泥錯野最後叫埋甜品泡芙就埋單走人泡芙值得一讚 雪得夠硬唔會好似出面個D軟林林咁整體泥講都滿足既但地方燈光真係值得一提暗暗地食野好有FEEL係其他放題食野 太光好唔舒服 好似趕你走咁
今次係旺角同FD慶祝生日

但地方燈光真係值得一提
暗暗地食野好有FEEL
係其他放題食野 太光好唔舒服 好似趕你走咁
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$169 (Dinner)
2015-02-02 1726 views
呢到既環境好差,首先係燈光好暗,其次係天花板冇油漆,感覺好hea,最重要既係大房唔係房,門都冇一個。到啲野食喇,啲野食上得勁慢,慢都算,仲要係求其汁食物比你。件件都好細粒,好精緻,食唔飽人,尤其係啲蜆,有沙不得止仲要唔煮熟,浪費食物。
2015-01-31 1700 views
十一個人上去食 佢話比多幾個字我地食耐啲 但我地基本上係上去坐 仲要話比間房我地 又根本唔係房黎 只係一張大枱 叫左野等左九個字都只係黎左勁小野 仲要勁似大排檔打冷啲野食 完全感受唔到係食日本野 由其係個一口牛同炒飯 一口牛係牛肉片 同大排檔炒既一樣 炒飯仲要燶哂咁 勁苦 啲員工服務態度都唔好 野食又等勁耐 仲有點左野食唔黎 之後又逼住要埋單 真係唔知食左啲咩落肚 有機會都唔會再食
2015-01-30
Type of Meal
Dinner
2015-01-11 1521 views
和2個朋友出街突然想吃放題但無奈我們都是學生沒甚麼錢 只好來到兆萬獵食(雖然容易中伏😨)之前已經打電話去好幾間放題問過 但都要$198-$208加一😢食好野 係貴既在電梯看見新開日本餐廳---「松本」的廣告就打算上去碰碰運氣上到7樓 問了其中一位侍應價錢($169加一/2小時)看見價錢便宜 就膽粗粗進去了😂店不大 但勝在環境較舒適 我們被安排到近門口的卡位 完全不擠迫經過上次「松屋」的可怕經歷後😂我已做好心理準備 冒着必死的心態😂😂😂餐紙大約有6-7張 選擇算多 有刺身,壽司,手卷,炸物,主食(一口牛,三文魚腩等),火煱,拉面,日本粥,甜品,各種飲品瘋狂地點了一堆食物後。。。首先來的是刺身😊去「松屋」最深印象是它們的三文魚切得十分厚,口感不錯但敗在不夠新鮮今次「松本」的三文魚不算厚 但勝在冰多 爽口 且感覺較新鮮 八爪魚-略煙韌 口感良好 玉子-則較鬆散 一般追加的帶子-有腥味 不新鮮 失望😱我預計的一口牛是粒狀的 捧來的卻是片狀的。。。😬感覺被人欺騙了餐牌應該轉為一片牛😥值得慶幸的是牛肉也挺大塊 配上翠肉瓜也ok啦 醬汁也夠濃味👍叫了一大堆後才有點後悔 因為吃壽司很快飽!😢所以叫了2
和2個朋友出街突然想吃放題
在電梯看見新開日本餐廳---「松本」的廣告

就打算上去碰碰運氣

餐紙大約有6-7張 選擇算多 有刺身壽司,手卷,炸物,主食(一口牛,三文魚腩等),火煱,拉面,日本粥,甜品,各種飲品

瘋狂地點了一堆食物後。。。

首先來的是刺身😊

追加的帶子-有腥味 不新鮮 失望😱

一口牛

餐牌應該轉為一片牛😥

各類壽司

叫了一大堆後才有點後悔 因為吃壽司很快飽!😢所以叫了2round就沒再叫了
整體沒甚麼特別 只是右下角那種(火炙三文魚?)還不錯的😂

被友人迫吃的炸豆腐
炸豆腐

友人叫了一份 來了4粒 吃不完就叫我們幫忙吃 感覺挺脆口 內裏滑 但敗在表面略嫌油膩熱氣 如果有沙律醬配也許能解決吃得太多的油膩感😃

布丁

布丁-細細杯 幾得意 但朋友嫌太小😂要叫幾杯一齊食先過癮 我就冇食啦 朋友就話ok

燒波羅

燒波羅-一份有2片 入口酸酸甜甜幾開胃 適合吃到5成飽時用來消濟一下 like😍

燒秋刀魚

秋刀魚-幾大條 外表燒得靚 又脆 味道還可以 魚肉又不算超乾 不錯👍

牛油炒魷魚鬚

亂點的一道菜 因為我挺喜歡吃魷魚😄賣相一般 但很入味 魷魚炒得煙韌彈牙 抵讚💖👍👍

三文魚頭野菜鍋(辣)

火鍋配料

由於餐紙上有個「辣」字 我與其中一位朋友是小辣之人 為免食到噴火 我們只好問人這個鍋的辣度大概是多少 男侍應說應該可以幫我們叫不辣 我們叫了小辣

吃着吃着 那名男侍應說幫我們問過了 三文魚頭鍋不辣不好吃 我們就說ok 他說辣的話可以幫我們換

火鍋來了 等待它滾的中途 男侍應也再再問了一次辣不辣
感覺他一直有幫我們follow up☺服務態度良好

雖然火鍋對我來說是有點過辣 但為了不浪費食物我們就沒有要求更換😁
味道不錯 雖然沒太多鮮味但勝在辣得過癮🔥蔬菜吸收了湯底的精華 吃下去很美味 likelike👍

日式炒野菜

最後一道菜 意外驚喜😍一捧來已經熱呼呼的 我們已感覺來頭不小 入口香味十足
雖然只是普通的椰菜 紅蘿蔔 但勝在醬汁美味😘👍👍👍

我們在7:20pm入坐 其實可以吃夠2小時至9:20pm 但8:40左右已截單 感覺有點可惜😣但沒關係了 今次也是意外收獲
3個人結帳$558

「松本」算是便宜、質素合格之選了!😁
2015-01-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$186 (Dinner)
三文魚、玉子、八爪魚刺身
各類壽司
布丁
燒波羅
燒秋刀魚
牛油炒魷魚鬚
三文魚頭野菜鍋(辣)
日式炒野菜
2015-01-08 1199 views
琴日同一大班同事去試呢間放題,6點3入座,12位重有11位送兩位優惠,除番開都係140一位,好抵食!放題果然要一大班人同時間早先抵食!上菜速度都好快,不過人越多就越慢,總體泥講係可以接受既!一坐低點左張魚生之後好快上泥,味道都可以接受,幾新鮮!又送左龍蝦鍋同燒生蠔,燒生蠔個沙律醬幾好食,暖暖地又唔會太膩。叫左d炒野,d份量都好大方,炒牛肉個汁又好食d牛肉又林。重有款叫炸香蕉真係值得一試,鐘意食甜野既人應該會鐘意!不過小心小丸子入面係無魷魚,換句話講即係食粉團。甜品都好大方,任食!不過d芒果布甸味道就有,口感麻麻。。。最怕去到食放題淨係得準你揀得一樣甜品咁小氣。個人覺得有8成回頭率(如果能夠keep住呢個水準的話)!絕對值得一試!

• 炸香蕉
2014-12-04 1046 views
朋友想在旺角食放題..但要我決定地方 兆萬一直以放題多為主,所以我唯有在樓下找了幾張宣傳單和優惠卷讓他們選然後其中1位朋友隨手1抽..就是這間就新開的放題上到店門口..我還以為有Waiter/Waitress安排入位,畢竟我們是walk-in客但reception無人???我又不敢進入...等了近30秒剛好有位Waiter看見我..我們6人行...就給了1間"房"< 可我覺得這房只是有個人空間而已送了半隻龍蝦鍋,還有每人1隻焗蠔龍蝦鍋-我朋友們完全沒興趣..只有我食了"鉗",感覺一般,淡淡的湯底有點甜,配娃娃菜還可以焗蠔應該是千島醬,酸酸的很開胃,還有青瓜條,配合得完全不膩刺身-三文魚蠻新鮮甜蝦都食出有鮮甜味,可玉子的味道有點怪??炸物方面-芝士年糕好香,芝士味很蠻濃,但食過一件都沒有食第2件的勇氣,因為1件都已經覺得很"濟"烤香蕉甜甜軟軟的感覺很新奇!連炸南瓜是都軟軟的一口牛...我完全呆呆呆呆呆..一口牛和沙律份量都是比一般的多,我看到都飽了一半一直食開一口牛是一粒粒的,可這卻是一塊塊的,份量太多,難食!太熟了!調味汁很怪!是生粉落太多吧??!沙律青瓜絲份量很多,自己食到一
朋友想在旺角食放題..但要我決定地方

然後其中1位朋友隨手1抽..就是這間就新開的放題

畢竟我們是walk-in客

送了半隻龍蝦鍋,還有每人1隻焗蠔

湯底有點甜,配娃娃菜還可以
焗蠔應該是千島醬,酸酸的很開胃,還有青瓜條,配合得完全不膩
千島醬焗蠔
刺身-三文魚蠻新鮮
甜蝦都食出有鮮甜味,可玉子的味道有點怪??
刺身
炸物方面-芝士年糕好香,芝士味很蠻濃,
但食過一件都沒有食第2件的勇氣,
因為1件都已經覺得很"濟"
烤香蕉甜甜軟軟的感覺很新奇!
連炸南瓜是都軟軟的
炸芝士年糕
一口牛...我完全呆呆呆呆呆..
一口牛和沙律份量都是比一般的多,我看到都飽了一半
一直食開一口牛是一粒粒的,可這卻是一塊塊的,份量太多,
難食!太熟了!調味汁很怪!是生粉落太多吧??!
沙律青瓜絲份量很多,自己食到一半都比朋友笑"你食咁多草幾時先食完??"

炒蜆有一半都是閉著的..其他炒開了的蜆都是帶沙..很多沙!!

燒秋刀魚和鯖魚都有點帶腥...

甜品覺得芒果布甸比較好..但很"水"
雖然甜品不限order,但款式太少,
只有泡芙,芒果布甸和"雪米糰"

雖然焗蠔和炸物都不錯,但其他食物卻遠不及其他價錢相近的店,
我都未試過食放題只是點了1 round (除了飲品點了3罐)
因為order 1 round後對食物都沒信心...食物款都不太吸引
最後還是飲汽水而飽...

2014-12-03
$158 (Dinner)
千島醬焗蠔
2014-10-16 1360 views
兆萬又開了一間新放題,又膽粗粗試下,6點半入座159加一兩人以上會送一個龍蝦鍋, 有半隻龍蝦, 肉質都唔錯而且有膏 燒生蠔都係送既, 個味道唔錯, 如果有得任叫就好小食夠凍, 青瓜絲都夠新鮮跟住就食刺身啦, 都有成11款選擇, 值得推介係馬刀貝同埋貝柱, 新鮮爽口火炙壽司有5款, 試了醬油三文魚和三文魚腩, 油分豐富熟食其實同平時放題差唔多, 有驚喜的反而係中式的炒蜆和炒通菜, 炒得好惹味最後有影相就係火鍋配料, 質素同平時任食既差唔多飲品啤酒汽水都有, 甜品就得布甸, 泡芙同雪米糰總括黎講都係中規中矩, 睇黎想繼續係旺角立足, 就要係味道或者價錢上改善下了.
兆萬又開了一間新放題,又膽粗粗試下,6點半入座159加一

兩人以上會送一個龍蝦鍋, 有半隻龍蝦, 肉質都唔錯而且有膏
燒生蠔都係送既, 個味道唔錯, 如果有得任叫就好
小食夠凍, 青瓜絲都夠新鮮
火炙壽司有5款, 試了醬油三文魚和三文魚腩, 油分豐富

最後有影相就係火鍋配料, 質素同平時任食既差唔多
飲品啤酒汽水都有, 甜品就得布甸, 泡芙同雪米糰

2014-09-26
$160 (Dinner)
  • 馬刀貝
  • 貝柱