2024-02-13 46 views
天氣濕濕冷冷最好就打邊爐,今晚同同事一收工就去圍爐取暖,哈!餐廳環境光猛企理,有多排卡座,亦有唔少四人枱,寬敞闊落,坐得好舒適。中央位置集中咗自助食物區、飲品區、醬料區和雪糕區,好方便。全日120分鐘藥膳火鍋放題,有六款套餐選擇,揀咗Prime Grade 牛肩胛放題套餐($233/成人位),而一人一鍋就係十二款中要咗藥膳田園蕃茄濃湯和藥膳蟲草花桃膠雞湯。藥膳田園蕃茄濃湯蕃味香濃,酸咪咪好醒胃;藥膳蟲草花桃膠雞湯有齊紅棗、杞子蟲草花等食材,滋補養生。飲品極多選擇,有凍有暖,貼心!除咗一般常見的飲品外,仲有多款未見過的台灣飲品添!黑糖薑母茶好夠薑,唔太甜;水蜜桃汁味道香甜。Prime Grade 牛肩胛放題套餐包有Prime Grade 牛肩胛肉和西班牙無激素豬肉片,兩者肉質亮澤紅潤,肉嫩鮮香,特別是牛肩胛肉,嫩肉中夾有油脂,牛味濃,優質!自助區有好多款食物選擇,肉類有台灣沙茶牛肉、雞腿肉和深海魚柳,三款都好嫩滑,最鍾意係牛肉,入味腍嫩,正!還有大量特式台灣食材,如花枝丸、奶油南瓜包、甜不辣、手打牛丸、芋頭貢丸、芝士小籠包、芥末魚籽丸、台灣腸、燕餃、烏冬、米粉等等,各具特色。我就挾了一大
中央位置集中咗自助食物區、飲品區、醬料區和雪糕區,好方便。
藥膳田園蕃茄濃湯
藥膳蟲草花桃膠雞湯
多款未見過的台灣飲品
台灣沙茶牛肉、雞腿肉和深海魚柳
大量特式台灣食材
芝士小籠包
還有大量特式台灣食材,如花枝丸、奶油南瓜包、甜不辣、手打牛丸、芋頭貢丸、芝士小籠包、芥末魚籽丸、台灣腸、燕餃、烏冬、米粉等等,各具特色。我就挾了一大盤,差唔多樣樣試齊,最喜歡係有夾心的丸,好味!
蔬菜瓜果
蔬菜瓜果類都唔少
蔬菜瓜果類都唔少,有油麥菜、羽衣甘藍、皇帝菜、粟米、海帶結、萵荀、豆卜、雜菌等等,都係挾了一大盤,款款都好新鮮,質素佳!
雪糕冰條甜學筒款式好多
雪糕
雪糕冰條甜筒款式好多,有名牌嘅movenpick、Dreyers、da dino、還有香港品牌等,我倆各食咗三杯,大滿足!
2024-01-31
$256 (Dinner)
藥膳田園蕃茄濃湯
藥膳蟲草花桃膠雞湯
多款未見過的台灣飲品
台灣沙茶牛肉、雞腿肉和深海魚柳
2024-02-11 11 views
呢間餐廳採用一人一個鍋嘅形式,讓每個人都可以專心享受自己嘅火鍋。我地揀咗蕃茄湯底同埋紅棗桃膠雞湯底,兩者口感都好豐富。蕃茄湯底酸甜可口,而紅棗桃膠雞湯底滋味濃郁,兩者都帶嚟一種獨特嘅風味。餐廳有好多款唔同肉類嘅套餐,我哋揀咗有牛脊肉同埋黑豚肉嘅套餐。牛脊肉肉質鮮嫩,黑豚肉則更加香濃多汁。而且,餐廳亦提供多種面類如烏冬、粉絲等,令人有更多選擇。另外,丸類、腸仔等各種丸類食材都有大量選擇,讓人目不暇給。菜類方面亦有非常多選擇,包括皇帝菜、生菜、白菜、粟米、海帶、蕃茄、金針菇、大啡菇等等,全部都與火鍋搭配得非常合適,讓人吃得盡興。最令人驚喜嘅係餐廳提供無限供應嘅雪糕同雪條,真係超抵食!無論係口味多元化定係質量上乘,都可以滿足各種甜品愛好者。餐廳環境乾淨整潔,服務態度亦非常好,讓整個用餐過程都十分舒適。餐廳內有很多卡座,可以讓幾個朋友一齊坐,增加了用餐的歡樂氛圍。整個用餐過程都充滿愉快的氛圍,讓我們享受到了美食和友情的雙重滋味。

最令人驚喜嘅係餐廳提供無限供應嘅雪糕同雪條,真係超抵食!

2024-02-09 13 views
以$303 價錢叫左美國Prime Grade 極上霜降牛小排放題套餐,藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯:散發著濃烈的辣味和台灣特有的風味,加上鴨血和凍豆腐的口感,令人愛不釋口。非常麻辣、愈食愈麻辣,喜歡麻辣的人可以嘗試挑戰。藥膳椰子清雞湯:融合了椰子的香甜和雞湯的鮮美,配上藥材的滋補效果,非常香甜 湯入口。Prime Grade極上霜降牛小排 也非常新鮮好食。多款火鍋配料及冷熱飲品,還有movenpick 及 Dreyer's 雪糕,任食任飲120分鐘,非常滿足。

Prime Grade極上霜降牛小排 也非常新鮮好食。

2024-02-08 20 views
火鍋真係好正呀!我哋今次揀咗牛肉套餐,任食嘅係超高質嘅牛脊肉同埋超好食嘅黑豚肉!仲有雞腿肉同魚柳等各種各樣嘅丸類,真係豐富呀!特別係芥末芝士丸,咬落去真係驚喜啊!同埋配埋肥牛一齊食,真係食得非常開心!菜類方面都有好多選擇,啲蔬菜新鮮又多汁!唔止火鍋,仲有雪糕同雪條等冷飲品同熱櫃飲品可以任飲嘅!最重要嘅係雪糕款式非常多,真係吸引!好抵食呀!一個價錢任食一個人一個火鍋,真係超級超值!麻辣蕃茄鍋同埋壽喜燒鍋都超級好食!麻辣蕃茄鍋夠辣夠鮮甜,啲湯底特別好味!配合牛肉超級好食!壽喜燒鍋超美味,配任何食物都好有日式感覺,真係激發味蕾!將軍澳馬祖無限時任食火鍋,係個好去處!唔論係食肉類、蔬菜定係冷飲甜品,都有好多選擇!真係一個食得開心又抵食嘅地方!

2024-02-02 38 views
今日介紹馬祖嘅藥膳湯底米線,餐牌勁多款揀,米線比較爽身,而佢嘅藥膳米線更係十分高質,Lunch set仲唔收加一,還可以追加多款小食。碗麵嚟到原來勁大碗,超抵食,花枝丸同貢丸各有三粒,兩隻丸都唔會好鹹,我覺得貢丸好食啲,藥膳湯底味道清甜,唔會好重藥材味,可以見到有紅棗、杞子、木耳,龍眼肉等!個湯底味道真係好養生,真係啱曬養生之人,食完超大滿足,佢嘅價錢合理份量又多,估不到除了火鍋之外,湯米線都好食!食曬成碗米線之後,仲可以飲埋個藥膳湯底,完全唔覺得口乾,食得出應該無添加味精。追加左三款小食鹵水雞翼(5隻)都算扺食,非常入味好淋,味道幾好,啲雞肉都幾嫩滑。上湯白菜豬肉餃(6粒)幾飽滿幾大隻,餡料豐富,但唔算好出色,普通啲。而藥膳上湯墨魚春卷(6粒)原來好高質,好彈牙,有咬口。店舖內裝修光猛開揚,尚算乾淨,地方濶落簡潔,多數是卡座位,坐得很舒適。服務員態度都唔錯,食物好食,叫完嘢食好快就有得食,對於這個價格來說服務和環境總體還是不錯的,勝在價錢親民。

追加左三款小食

而藥膳上湯墨魚春卷(6粒)原來好高質,好彈牙,有咬口。

2024-01-23
Tea
All You Can Eat❤️ Taiwanese Hot Pot night🥢..天氣凍凍地❄️ 又濕又凍係最辛苦架!又心思思想去打邊爐,今次揀既係養生火鍋♨️ 湯底既滋補又好吃喔:全港首創台灣藥膳養生火鍋放題。全日放題套餐,分別有6個Grading 一個價錢可無限追加所選套餐既牛肉、豬肉,任食 >30款火鍋配料、任食movenpick`dryers`多款雪糕😍,性價比好高呢,趁住天氣凍凍來吃個養生鍋吧!每次必點既【藥膳椰子清雞湯】係我既至愛!非常足料又充滿椰奶香🖤,大量紅棗、杞子,十分香甜又潤又濃郁 大愛!而另一款藥膳花雕清雞湯,同樣足料豐富滿滿酒香又帶甜,感覺暖身。牛肉 & 豬肉質素都不賴呢,唔同價錢任勻選擇,有得揀先係老闆😆!入座店員先送上肉類,之後可按自己喜好而QR Code 再無限追加。牛肉質素肉味濃郁又軟滑;豬肉入口同樣鬆軟有肉香。出面既各款丸類、菜類、麵食、醬料、飲品、雪糕都係隨意自取,感覺新鮮又衞生,而且店家refill 速度十分迅速,每次出去拎野食時都見到份量係滿滿架,加分喔!價錢由 $208 - $523, 肉類分別係以下各款:🔸日本極上A4霜降黑毛和牛🔸美

價錢由 $208 - $523, 肉類分別係以下各款:
🔸美國Prime grade極上牛頸脊
🔸西班牙伊比利亞黑毛豬
🔸Prime Grade牛肩胛肉
🔸西班牙無激素豬肉片

(自取)台灣沙茶牛肉、精選雞腿肉、深海魚柳

食得好飽,最後都忍唔住食左5 杯雪糕啊,大滿足💕。有機會來試試台式養生火鍋,可能你會一試愛上🤗。
×××[馬祖 -Mazu]×××
©將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓L1-021 - L1-023號舖
2024-01-28 30 views
從將軍澳站行5分鐘可到達台灣馬祖餐廳,是養生邊爐放題專門店,本人和朋友就叫左個(牛肩胛肉套餐)每人$233另外要加一服務費。客人可以自選每人一個湯底,我就叫左1個藥膳蟲草花桃膠雞湯,湯底有紅棗,杞杍、蟲草及花桃膠。另1個是藥膳養生清雞湯,湯底有紅棗十分多而且已去左核,這樣就不會燥底,湯底也非常清甜。首輪已奉上2碟Prime grade牛肩胛肉,好有鮮牛味,燙一燙就食得,入口即溶的口感。而西班牙無激素豬肉片豬肉味濃郁,入口鬆軟可口,食到停不到口,食完可以叫服務員再落order。出面自助區還有一些醬油區及各款新鮮食材,是可以自助形式任食,有海鮮菇、芫茜燒賣、魷魚羹、冬蔭公蝦丸、濃芝豆腐燒、南瓜、雞脾肉、燕餃、沙茶牛肉、花枝丸、午餐肉、蟹籽丸、正方形魚腐、木耳、蟲草花、手打牛丸、魚柳、台灣腸、日本蟹棒等等……拿在檯上的碗就可以夾自己喜歡的食材!另外還有2個好大雪櫃,內有各款凍熱飲品,本人最喜歡飲馬蹄竹蓆水,清一下熱氣,打邊爐飲就最岩,所有飲料都係任飲的。最後要留番個胃食雪糕,呢度movenpick 雪糕同Dreyer's D-Collection雪糕都係任食, 真係食多幾杯已值回票價啦!食得

最後要留番個胃食雪糕,呢度movenpick 雪糕同Dreyer's D-Collection雪糕都係任食, 真係食多幾杯已值回票價啦!食得十分開心,捧住個肚滿足咁回家!😋
+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!

2024-01-28 23 views
係open rice 外賣自取,去到鋪頭拎完外賣就番屋企。拎到屋企先發現又俾錯湯底!已經唔係第一次!!湯底呢啲咁基本既野都可以俾錯!強烈建議大家每次叫外賣都係鋪頭check 清楚先拎走!!!
2024-01-28
TakeAway
Dinner
2024-01-24 27 views
嘗試品嘗一頓美味的火鍋盛宴,🤩怎能錯過這家特色的芫荽湯底呢?哇,這裡的湯底分量十足,從上空俯瞰,可以見到清新的綠色。當你用匙羹舀起一片湯底,會發現上面漂浮著許多芫荽,🥬讓人食慾大增。而這裡的牛肩胛牛肉片更是讓人贊不絕口。🥩嫩粉色的牛肉片上布滿了雪花,看起來就讓人垂涎三尺。🐮在鍋中輕輕燙熟,七上八下即可享用。入口即化的牛肉片散髮著濃郁的香氣,😘那滋味真是無與倫比!#buffet #hotpot

#buffet #hotpot
2024-01-24 21 views
而家放題佢嘅牛肉質素都算唔錯,嘢食款式都算多,不過真係張枱實在太細仲要放每人一鍋根本就冇位放嘢食淨係可以一盤盤咁碟高,跟住再攞盆菜嘅話都已經冇晒位啦都食得幾辛苦
他家选择真的好多啊,老板真的很会做生意,除了火锅,还可以点一些面线或者饭的套餐推荐「Prime Grade极上牛颈脊」以及「西班牙伊比利亚黑毛猪」,肉质真的很嫩,可以喊服务员无限续添加。再加一颗可食用日本生鸡蛋,直接蛋液裹满整块肉,一口跐溜就嘴里。/自选配料/:有很多新式菜,有芋头贡丸,流心松露丸,浓芝豆腐烧,蘑菇🍄芝心包,奶油南瓜🎃包,虫草花,龙虾🦞沙拉丸等

/自选配料/:
天氣又開始變凍呢個時候最好就係打邊爐😂之前食過佢地嘅湯麵超鍾意個湯底所以一直都心思思想用呢個湯打邊爐今次係機會啦飛雲入座前先揀湯底由於一人一鍋所以可以揀兩款分別係藥膳椰子膳藥膳麻油雞雪白嘅椰子湯底超香濃椰子味未開始食聞到都勁肚餓麻油雞湯甘甜滋補暖身除咗肉類所有配料都可以自己出去夾丸類嘅種類非常豐富有啲好少見例如魷魚羹 芋頭貢丸 甜不辣等等飲品種類亦同樣豐富有兩大個雪櫃擺滿10多款飲品至於最吸引嘅莫過於兩個雪糕櫃入面除咗有啲香港製造嘅雪糕之外仲有大家都好鍾意嘅Movipick同dryer雪糕另一個櫃就放滿唔同嘅雪條未食到先興奮🤣今次揀嘅係牛頸脊黑毛豬套餐肉嘅質素都唔錯唔會太瘦又唔會好肥而且夠薄放落去淥兩下就食得啦服務都好好會主動加湯無論上肉定收盤速度都好快唔洗驚堆到成檯野無位擺—————————————————————⦾ 極尚牛頸脊及伊比利亞黑毛豬放題 $303
天氣又開始變凍
—————————————————————
⦾ 極尚牛頸脊及伊比利亞黑毛豬放題 $303
2024-01-18
  • 藥膳椰子清雞湯
間唔中都喜歡幫襯任食火鍋,因為包羅萬有,選擇甚多,今晚和友人就揀了在 將軍澳廣場的"馬祖" 馬祖台灣藥膳養生一人一鍋火鍋放題120分鐘$303/人,星期五六日及公眾假期每位+$10任食超過30款火鍋配料, 任飲超過15款飲品, 非常抵吃。湯底的選擇多至12款,每人一個鍋底,我和友人揀了藥膳椰子清雞湯底和藥膳花雕清雞湯, 2款湯底均有紅棗和杞子,椰子雞湯透出陣陣椰香,十分清甜, 花雕清雞湯底花雕味十分濃郁,很惹味。肉類的選擇有美國Prime grade極上牛頸脊, Prime grade牛肩胛肉, 無激素豬肉片, 西班牙伊比利亞黑毛豬,台灣沙茶牛肉,精選雞腿肉和深海魚柳。極上牛頸脊肉質嫩滑,Prime grade牛肩胛肉牛味香濃有口感, 最喜愛吃無激素豬肉片, 豬肉味很鮮甜而且口感嫩滑, 精選雞腿肉也很有驚喜,肉質嫩滑鮮甜, 十分美味。自助區還有不同類型的菜蔬如蕃茄,金菇, 蟲草花,木耳 ,粟米,皇帝菜,唐生菜和油麥菜;丸類如龍蝦沙拉丸,金沙魚蛋,Q彈正方形魚腐, 蘑菇芝心堡和奶油南瓜包也各具特色。飲品方面有韓國和台灣飲品如芒果,蘋果汁 ,烏龍茶,燒仙草爽和各式汽水,選擇頗多。最正當然

馬祖台灣藥膳養生一人一鍋火鍋放題
120分鐘$303/人,星期五六日及公眾假期每位+$10
任食超過30款火鍋配料, 任飲超過15款飲品, 非常抵吃。

芝心堡和奶油南瓜包也各具特色。

最正當然是Movepick, Dreyers雪糕任食,還有各式雪條,很滿足。

2024-01-08
Dinner
一個人原來都可以盡興!🍲今次自己一個來到將軍澳廣場的馬祖,品嚐台式火鍋放題,食品及飲品的款式相當豐富,而且空間十足座位舒適衛生。一人一鍋,自己一個來也OK!👍🏼多人的時候也不需要遷就別人的湯底🥹提供十數款湯底選擇。今次選擇了$303套餐為美國Prime Grade 極上牛頸脊、Prime Grade肩胛肉限及西班牙伊比利亞黑毛豬 2小時火鍋放題套餐。牛頸脊油花均勻肉質嫩滑,西班牙黑毛豬肉味香濃肥美。飲品選擇都相當豐富 有氣、無氣、有糖、無糖的都有提供,最細心的是有一個熱飲櫃,方便了氣管長期敏感不能飲凍飲的人士。蔬菜及主食配料更是豐富非常,而且相當新鮮。甜品方面更是驚喜、除了多款不同雪糕外更有Movenpick任食!絕對值回票價!

一個人原來都可以盡興!

今次選擇了$303套餐

飲品選擇都相當豐富 有氣、無氣、有糖、無糖的都有提供,

蔬菜及主食配料更是豐富非常,而且相當新鮮。
  • 爆漿熔岩芫茜湯
馬祖 (將軍澳)將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓1021-1023號舖食物推介:美國Prime Grade 極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬放題套餐 $303美國Prime Grade 極上牛頸脊:可說是最高級別的牛肉,感覺在肉質、口感和脂肪分佈方面都達到了最高水平。牛肉質地非常嫩滑,肉質緊實又多汁,並且有豐富的脂肪油花,切成薄薄的牛肉片一煮即熟,入口順滑,食店補給的速度亦非常快,抵讚!西班牙伊比利亞黑毛豬:肉質非常優良,豬肉片上能見到豐富的脂肪,豬肉的紋理細膩且多汁,豬肉的脂肪與肉質相互交織,與極上牛頸脊比較下亦不會覺得遜色!爆漿熔岩芫茜湯:馬祖火鍋是一人一鍋的,所以每個客人可揀選自己喜歡的湯底。今次我選的是爆漿熔岩芫茜湯,芫茜湯汁隨著水滾而出現爆漿效果,非常特別,湯鍋的芫茜味十分濃郁,絕對適合喜愛芫茜的客人!
馬祖 (將軍澳)
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓1021-1023號舖