我哋今次就揀咗美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬放題套餐($303@1)咁首先就講咗我哋嘅湯底先啦我嗌咗藥膳椰子清雞湯🥥🥥我自己真心幾鍾意呢個湯底因為佢嘅椰子味真係好濃郁❤️❤️所以其實係唔需要點任何醬料都已經好入味之後我朋友揀咗要台灣藥膳麻油雞湯呢個湯底同椰子雞湯一樣都係咁濃郁😋😋食落去麻油味都算幾重(而且味道都幾香)咁跟住就講吓佢哋嘅肉類啦嗰個極上牛頸脊真心幾高質素🥳🥳食落去都算幾入口即化牛肉味亦都好濃郁❤️❤️之後佢哋嘅黑毛豬亦都幾唔錯食落去好爽口之餘又唔會覺得好乾咁之後就講吓出面可以拎嘅打邊爐配料啦我自己就幾鍾意食佢哋嘅芝士小籠包同埋芋泥貢丸☺️☺️前者一咬落去真係好重芝士味後者食落去就有幾Creamy(我自己好鍾意食芋泥‼️‼️)最後就講埋佢哋嘅甜品啦呢間舖頭最正嘅地方就係可以任食Movenpick所以我都忍唔住食咗好多個😂😂

咁首先就講咗我哋嘅湯底先啦
我嗌咗藥膳椰子清雞湯🥥🥥
我自己真心幾鍾意呢個湯底
因為佢嘅椰子味真係好濃郁❤️❤️
所以其實係唔需要點任何醬料都已經好入味

之後我朋友揀咗要台灣藥膳麻油雞湯
呢個湯底同椰子雞湯一樣都係咁濃郁😋😋
食落去麻油味都算幾重
(而且味道都幾香)

咁跟住就講吓佢哋嘅肉類啦

咁之後就講吓出面可以拎嘅打邊爐配料啦
我自己就幾鍾意食佢哋嘅芝士小籠包同埋芋泥貢丸☺️☺️
前者一咬落去真係好重芝士味
後者食落去就有幾Creamy
(我自己好鍾意食芋泥‼️‼️)

最後就講埋佢哋嘅甜品
呢間舖頭最正嘅地方就係可以任食Movenpick
所以我都忍唔住食咗好多個😂😂

• 西班牙伊比利亞黑毛豬
2023-12-22 58 views
氣溫突然下降最啱就打邊爐,馬祖我多數中午嚟食佢哋啲養生藥膳湯底米線,但今日就嚟打邊爐😋任飲任食120分鐘👍一人一個爐,鍾意咩湯底自己點👍藥膳椰子清雞湯,先試一口湯,椰子味道非常清甜👍藥膳醉雞湯,感覺好補身,好足料😄極上牛頸脊及伊比利亞黑毛豬,肉質新鮮嫩滑,顏色和肉紋路非常漂亮🤩無激素豬肉片和黑毛豬,肥瘦分布均勻,肉質細嫩多汁,入口即化😋其他火鍋配料有菜、菇、丸、腸仔、麵、飲品、雪糕和雪條可以在自助區自取👌
任飲任食120分鐘👍
一人一個爐,鍾意咩湯底自己點👍
藥膳椰子清雞湯,先試一口湯,椰子味道非常清甜👍
藥膳醉雞湯,感覺好補身,好足料😄
2023-12-21
2023-12-22 727 views
最近天氣轉凍,即刻諗起火鍋,今晚同男友去食鍋放題。有6款放題套餐,價錢$208-523,湯底以藥膳養生為主,有12款湯底選擇,非常吸引。我地揀左美國Prime Grade 極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬放題套餐 $303,有30款火鍋配料及15款飲品,還有movenpick 及 Dreyer's 雪糕,全部都係任食任飲120分鐘。爆漿熔岩芫茜湯,賣相很震撼,當湯底滾起,真係好似爆漿熔岩,滿滿的芫茜香,火鍋料都沾滿芫茜味,芫茜迷必食,就算再加湯也很重芫茜味,超級正。日本壽喜燒Sukiyaki湯,甜甜的醬油味,好夾牛肉,又帶有日式風味,加錢配生蛋汁沾牛肉食,更加正。美國Prime Grade 極上牛頸脊,是牛頸與肩胛之間的部份,油花適中,牛味濃郁,肉質鮮嫩爽滑。西班牙伊比利亞黑毛豬,脂肪多夠肥美,肉味濃郁到滿瀉,嫩彈口感,味清不燥,好味又唔膩。自助取來的沙茶牛肉,好似手切牛肉的質感,醃得入味,牛肉嫩腍,厚身肉感重。台灣腸,雖然切片,但腸衣仍有脆皮口感,肉質扎實的台灣腸,味道香濃惹味。各款丸類大多都有餡,很有特色。芝士小籠包,造型可愛,滿口芝士爆餡。芥末魚籽丸,芥末微微辣,少刺激味道好。蘑
最近天氣轉凍,即刻諗起火鍋,今晚同男友去食鍋放題

各款丸類大多都有餡,很有特色。
芝士小籠包,造型可愛,滿口芝士爆餡。
芥末魚籽丸,芥末微微辣,少刺激味道好。
蘑菇芝心堡,餡料係細滑芝士及蘑菇粒,有陣陣蘑菇香。
龍蝦沙拉丸,帶滋味的沙拉醬味,咸咸香香。
奶油南瓜包,南瓜餡杰身濃味,但食完唔膩。
魷魚羹,好爽口彈牙,魷魚肉帶有鮮味。
燕餃好似魚皮餃的彈牙質感,餡料係豬肉,味道同口感都很好。
蔬菜區有12款選擇,擺放整齊乾淨,個人推介羽衣甘藍同皇帝菜,比較少見又好味,唐生菜同娃娃菜最吸湯汁,都好味。
飲品有2個大雪櫃咁多選擇,汽水、茶、果汁、涼茶、乳酸飲品......還有暖櫃內的飲品,冬天岩哂,很貼心。
雪糕有movenpick 及 Dreyer's ,還有數款其他牌子的口味,總有幾款岩你,我就喜歡芒果味,清新解膩,雪條都好涼快。
2023-12-21
  • 美國Prime Grade 極上牛頸脊
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
地方好大好多卡坐,坐得好舒服我地叫左’美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬放題套餐’ $303/@火鍋配料,例如各式蔬菜🥬米粉,烏冬🍜各款肉丸,台灣沙茶牛肉,精選雞腿肉,同深海魚柳都係可以係自助區自取,蔬菜款式有好多選擇,可以慢慢揀👍🏻同侍應會不停refill唔怕冇得食😂🧃飲品區有好多款罐裝或包裝飲品,梗有一款啱我嘅😂唔鍾意飲凍飲,餐廳好貼心,有兩個暖櫃放咗幾款飲品🍯自助醬料區有好多款醬汁任君選擇😋😋🥥藥膳椰子清雞湯湯底有好濃郁嘅椰子味,入邊加有杞子,紅棗,龍眼肉十分滋補🥰🍀爆漿熔岩芫荽湯湯底有超香嘅芫荽味,入邊加有紅棗,杞子同大量芫荽,完全啱晒鍾意芫荽嘅我🤪🥩美國Prime Grade極上牛頸脊肉味濃郁,脂肪均勻,食起嚟有口感🥓西班牙伊比利亞黑毛豬肉味濃郁,肥瘦均勻🥩Prime Grade牛肩胛肉肉質厚實軟嫩,油花均勻🥓西班牙無激素豬肉片脂肪分布均勻,肉質嫩滑,無激素豬肉係健康不二之選最後梗係要有一個甜品雪糕嚟做ending,真係食得好飽,好滿足🥰🥰

地方好大好多卡坐,坐得好舒服

🍯自助醬料區有好多款醬汁任君選擇😋😋

🥥藥膳椰子清雞湯
湯底有好濃郁嘅椰子味,入邊加有杞子,紅棗,龍眼肉十分滋補🥰

🍀爆漿熔岩芫荽湯

🥩美國Prime Grade極上牛頸脊
肉味濃郁,脂肪均勻,食起嚟有口感

🥓西班牙伊比利亞黑毛豬
肉味濃郁,肥瘦均勻

🥩Prime Grade牛肩胛肉
肉質厚實軟嫩,油花均勻

🥓西班牙無激素豬肉片
脂肪分布均勻,肉質嫩滑,無激素豬肉係健康不二之選

2023-12-15 153 views
天氣凍凍地,又係火鍋季節,今日朋友帶左我去食台式藥膳養生火鍋。台式藥膳火鍋湯底有12款,另外有6款套餐。我哋就叫左$303美國Prime Grade極上牛頸及西班牙伊比利亞黑毛豬放題,叫做中價套餐。店員話肉類可以叫佢哋落單,其他火鍋配料如菜、菇、丸、麵、腸仔同汽水可以在外面自取,另外仲有兩個雪櫃放雪榚,見到都開心。藥膳椰子清雞湯:椰子味香濃,裡面有紅棗杞子等,滋補又養生。藥膳蕃茄麻辣湯:朋友話淡淡蕃茄味,辣辣地,幾惹味。肉類:牛肉有美國Prime Grade極上牛頸脊同肩胛肉眼,豬肉就有西班牙伊比利牙黑毛豬同無激素豬肉片。兩款肉味濃,薄切得黎有口感,幾好食。其他火鍋配料:自取火鍋配料分類整齊,擺放乾淨企理。朋友話呢度丸類特別好食,佢話最鐘意芋頭丸,咬落去有芋頭蓉。另外菜都菇都洗得乾淨,菜又綠又爽口。飲品:種類都幾多,冬天有熱飲櫃,涼涼地飲熱飲最好。甜品:兩大雪櫃裝滿甜筒雪榚雪條,佢有我至愛嘅movenpick,另外仲一款香港自家品牌dadolce嘅gelato呀。我都係第一次見炸,價錢同movenpick睇齊。意大利乳酪口感細膩同軟熟,呢度兩款我都食左,好滿足,真係值回票價。
藥膳椰子清雞湯:椰子味香濃,裡面有紅棗杞子等,滋補又養生。
藥膳蕃茄麻辣湯:朋友話淡淡蕃茄味,辣辣地,幾惹味。

飲品:種類都幾多,冬天有熱飲櫃,涼涼地飲熱飲最好。

2023-12-14
Dinner
🚇將軍澳廣場呢間🤤馬祖嘅台灣藥膳☺️養生湯火鍋🍲放題真係💰價錢實惠,食品款式多又👍高質,地方大🛋️坐位舒適而且環境又衛生🥰,絕對值得 encore!呢度係一人一鍋🍲,乾淨俐落,可以自己揀😍自己鍾意嘅湯底,呢度嘅藥膳☺️養生湯底🥣選擇有成十幾款咁多,而且味道😋濃郁,梗一款啱你心水!我哋揀咗💰$303美國🇺🇸Prime Grade 極上🐂牛頸脊及🇪🇸西班牙伊比利亞黑毛豬🐖2小時火鍋🍲放題套餐。主打嘅🐂牛頸脊油花均勻😍肉質鮮嫩,黑毛豬肥美肉味又香濃🤤。呢度嘅蔬菜🥬款式出奇地多款,全部都好新鮮🤩,而且仲有外邊放題比較少見嘅羽衣甘藍🌿添!飲品以🥤罐裝為主,款式唔算激多,但都算足夠🥰。另外仲有多款🧃暖飲,十分貼心❤️。佢哋嘅🍲火鍋配料款式繁多🤩,而且有幾款🤤配料例如台灣腸、🌱芫荽燒賣、沙茶🐂牛肉同埋金沙🐟魚蛋等等😍都係外邊放題比較少見嘅!甜品方面呢度有好多款🍨雪糕同埋雪條😍,最正嘅係有 🤩 Mövenpick 🥰嘅王牌 🌱 vanilla dream 😋!

2023-12-13 701 views
放完假返工,D工作要追返進度,超攰!  放工後要大吃一番補償返,見天氣又轉涼返少少,一於食火鍋放題。呢間台式火鍋店任飲任食120分鐘就黎個中價位嘅美國極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬放題套餐 ($303/位)多款台灣藥膳養生火鍋湯底,一人一鍋,辣定唔辣,自由選擇。友人唔辣得,要咗藥材椰子清鷄湯,味道偏甜,有D椰子香味。我就要咗藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯 (另加$10),可選大中小辣,麻香味幾出,小辣辣度都算易入口,加埋有鴨血同凍豆腐,索埋D麻辣湯,黃金組合。店員自動送上極上牛頸脊2盒,食完要加可直接同店員加單火鍋至愛係牛頸脊,雖然係薄片,但任食又無咩所謂,一次過可以烚2-3片。入口肉味濃,帶少少脂肪唔會嚡口,正。仲有牛肩胛肉眼脂肪比例多咗,入口鬆化無負擔,一啖食幾片都無問題。西班牙伊比利亞黑毛豬入口鬆化無豬騷味牛豬肉類就落單,其餘各式丸類就可以出去自己拎拎咗牛丸魚蛋貢丸同鷄件等牛丸札實中帶點彈牙,牛丸味濃郁,推介。鷄件入口帶酒香味,肉質仍保持嫩滑,不禁要再拎多少少多款菜類,羽衣甘藍都有,入口無苦澀味同唔硬身,用椰子清鷄黎烚仲甜D。澱粉質選擇除咗有即食麵及烏冬外,個人推介米粉,加落麻辣湯底

呢間台式火鍋店任飲任食120分鐘

多款台灣藥膳養生火鍋湯底,一人一鍋,辣定唔辣,自由選擇。

友人唔辣得,要咗藥材椰子清鷄湯,味道偏甜,有D椰子香味。

店員自動送上極上牛頸脊2盒,食完要加可直接同店員加單

仲有牛肩胛肉眼

脂肪比例多咗,入口鬆化無負擔,一啖食幾片都無問題。

西班牙伊比利亞黑毛豬入口鬆化無豬騷味

牛豬肉類就落單,其餘各式丸類就可以出去自己拎

拎咗牛丸魚蛋貢丸同鷄件等

牛丸札實中帶點彈牙,牛丸味濃郁,推介。

鷄件入口帶酒香味,肉質仍保持嫩滑,不禁要再拎多少少

澱粉質選擇除咗有即食麵及烏冬外,個人推介米粉,加落麻辣湯底係超正。

放題就係要留少少位比甜品,呢度有兩大個雪柜放滿雪糕雪條,連movenpick雪糕都有。

見到特別D嘅豆腐雪芭同柚子乳酪,當然食埋先埋單啦。

2023-12-12 135 views
天氣涼涼地又係時候打邊爐啦! 特登黎馬祖就係為左食到芋泥貢丸,加埋整體牛同豬既肉質真係返唔到轉頭!我地今次都係join左$303既prime grade極上牛頸脊既set,呢個餐跟既牛肉同豬肉已經好高質,就咁睇可能唔係好覺但當灼左10秒左右撈上黎就見到牛肉紋理清晰而且厚薄度岩岩好,肉質好嫩滑牛肉味突出。豬肉亦都一樣係好嫩同埋冇筋,食落好爽口又冇雪味,真心以呢個價錢可以食到咁既肉質係好抵食!另外呢到既特色就係有好多唔同種類既丸,大部份有餡既丸例如芋泥貢丸、金沙魚蛋、蟹子丸、龍蝦沙律丸都好出色,另外仲有手打牛丸真係啖啖肉汁牛肉味好濃郁。菜方面都好新鮮又多款式,我地夾左好多平時火鍋少見既羽衣甘藍,食落爽口冇渣好爽口,全部菜都冇黃,睇得出真係即日貨!飲品同埋甜品都係少有地多款,特別飲品方面有好多平時好少見既款式,冬瓜茶飲落唔會太甜,好岩打邊爐既時候飲冇咁熱氣。甜品除左movenpick外仲有各式雪糕同甜筒,我地揀左呢個豆腐雪葩,食落豆腐味好濃又唔會太甜,清新又可以解下打邊爐既油膩感!基本上叫多幾碟肉同埋甜品一定可以回到本,侍應都好好禮貌又勤力收空碟,整體用餐感覺真係幾好,不過張台如果再大張少少

基本上叫多幾碟肉同埋甜品一定可以回到本,侍應都好好禮貌又勤力收空碟,整體用餐感覺真係幾好,不過張台如果再大張少少會食得更舒服!
2023-12-12 89 views
TKO廣場 120分鐘台式一人一鍋 $308/人, Movenpick雪糕任食!芫茜🌿火鍋,無得輸,為左呢個湯底黎!肉類有美圖Prime Grade極上牛頸脊、西班牙黑毛豬,全部任食,其他配料可以自取!牛肉新鮮,脂肪分布平均。蔬菜丸類配料有二十幾三十款,某些丸類都好特別,仲有黑蟲草可以拎,養生的人必選!飲品有熱飲凍飲,款式都有十幾款,無糖的熱綠茶岩晒健康的我。重點係甜品,好多特別味道的雪糕雪條,Movenpick 雪糕任食,食返兩三杯都差唔多回本。

芫茜🌿火鍋,無得輸,為左呢個湯底黎!

飲品有熱飲凍飲,款式都有十幾款,無糖的熱綠茶岩晒健康的我。

2023-12-08 90 views
今晚嚟將軍澳買嘢🛍️好耐冇食『馬祖』今晚一於去打邊爐😋老公揀咗藥膳麻辣蕃茄湯底🍅充滿香濃蕃茄味😋酸酸甜甜又開胃😍加埋麻辣就更刺激😆我就揀咗藥膳蟲草花桃膠雞湯😍好充料👍🏻我同老公先飲湯再打邊爐😆啲湯好滋潤,好好味😍我哋叫咗美國Prime Grade極上牛頸脊套餐,啲牛頸脊好新鮮和好靚,牛味好濃,非常好食😋另外,仲有西班牙伊比利亞黑毛豬🐷油脂分布好靚,都好好食👍🏻呢度除咗啲牛靚之外,啲丸類都好多選擇,我最鍾意食係爆汁牛丸和貢丸😍每款都好高質素👍🏻蔬菜類都有好多款式和好新鮮,同埋洗得好乾淨👍🏻今次我最鍾意食係皇帝菜😋雪糕有2個冰櫃,仲有Mõvenpick雪糕任食🍦飲品有凍又有熱,非常細心👍🏻『馬祖』打邊爐食物高質之餘😋職員服務好好👍🏻環境都好舒服🥰非常推介🥳

今晚嚟將軍澳買嘢🛍️好耐冇食『馬祖』今晚一於去打邊爐😋

我就揀咗藥膳蟲草花桃膠雞湯😍好充料👍🏻

我同老公先飲湯再打邊爐😆啲湯好滋潤,好好味😍

另外,仲有西班牙伊比利亞黑毛豬🐷油脂分布好靚,都好好食👍🏻

每款都好高質素👍🏻

雪糕有2個冰櫃,仲有Mõvenpick雪糕任食🍦

飲品有凍又有熱,非常細心👍🏻

2023-12-06
  • 藥膳蟲草花桃膠雞湯
2023-12-08 86 views
今晚再次到訪位於將軍澳的<馬祖>歎台式火鍋放題。喜歡餐廳乾淨整潔又寬敞的環境,而且套餐價錢合理,120 分鐘放題任飲任食勝夠哂自在滿足! -湯底選擇有十二款之多,例如藥膳椰子雞湯、田園番茄濃湯、藥膳台灣麻辣湯、蟲草花桃膠雞湯、台灣沙茶湯、爆漿熔岩芫茜湯等等。 每款都有特式! 真的選擇困難😌🔸日本壽喜燒Sukiyaki😋壽喜燒獨特的甘甜味道,無論配搭肉類抑或蔬菜,吃起來總令食物味道提升,特別鮮甜-🔸 藥膳椰子清雞湯充滿椰子的清香-套餐有六款選擇! 我們選了中價的[美國PrimeGrode極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬] 放題套餐-🔸 極上牛頸脊及牛肩胛肉靚牛色澤漂亮! 肉質與脂肪分佈佳。牛味濃郁,可以任食,確實令人滿足😌-🔸 西班牙伊比利亞黑毛豬肉質同樣高質!無添加生長激素,食得安心! 豬肉有較香濃的肉味及甜味-自助吧的飲品、甜品及食物(蔬菜、麵類、丸類)整齊地排放而且款式多,refill 快最愛的蔬菜類選擇多,有雞脾菇、蕃茄、金菇、娃娃菜、羽衣甘藍等等,爽脆新鮮。自助甜品有不同品牌雪糕雪條,大滿足🤤
🔸日本壽喜燒Sukiyaki😋

🔸 藥膳椰子清雞湯
充滿椰子的清香

🔸 極上牛頸脊及牛肩胛肉

🔸 西班牙伊比利亞黑毛豬

自助甜品有不同品牌雪糕雪條,大滿足🤤

2023-12-08 102 views
餐廳主打多款台式養生湯底,選擇非常之多,夠哂滋補養生,我地叫左爆漿熔岩芫茜湯❤ 同 藥膳蟲草花桃膠雞湯❤。湯底味道夠哂香濃,食起黎又唔會覺好有罪惡感! 用黎打邊爐一流! 特別係芫茜湯,真係好正!! 最愛佢地既西班牙無激素豬肉片❤薄得黎好快熟,又唔會有騷味,仲好有口感,推介! 肉類之外,佢地仲有多款唔同既台灣丸❤,而且好多台灣丸係香港比較小見,小機會食到,所以都大推! 另外仲有其他既新鮮蔬菜。不得不提既係佢地任食任飲既飲品❤同雪糕❤,係勁多選擇!!! 真係岩哂一大班人,唔同口味既聚會!
2023-12-05 84 views
打邊爐都可以好養生🐶- 美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利牙黑毛豬放題套餐 $303肉類包左:美國Prime grade 極上牛頸脊西班牙伊比利亞黑毛豬Prime Grade牛肩胛肉西班牙無激素豬肉片台灣沙茶牛肉(自取)精選雞腿肉(自取)深海魚柳(自取)👍肉質幾嫩口 丸類:牛丸 松露丸 台灣腸 蟹棒 甜不辣 魚腐 芋頭貢丸 芥末魚籽丸 芝士小籠包 芝士腸 燕餃金沙魚蛋 花枝丸 龍蝦沙拉丸 蟹籽丸 磨菇芝心堡 奶油南瓜包 貢丸 豆卜 👍種類多 味道多新奇又好食特色類:燒賣 午餐肉 魷魚 蟲草花 👍蟲草花同藥膳湯好夾菜:油麥菜 娃娃菜 海鮮菇 南瓜 木耳 蕃茄 金菇 冬菇 粟米 海帶結 蒿筍👍菜嘅種類多 又會係咁refill麵:粉絲 烏冬 王子麵👍烏冬彈牙 掛汁甜品:movenpick dryers 雪糕 雀巢甜筒 本地製造雪糕雪條👍款式種類多 飲品:汽水 茶 涼茶 台式及韓式飲品 維他奶👍有熱飲 冬天啱哂……………………………🌝藥膳健康打邊爐之選 連熱飲麵都有 環境衛生都唔錯 仲要一人一鍋🌚多人較嘈……………………………📍 馬祖 將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓L1-021
打邊爐都可以好養生🐶

肉類包左:
美國Prime grade 極上牛頸脊
西班牙伊比利亞黑毛豬
Prime Grade牛肩胛肉
西班牙無激素豬肉片
台灣沙茶牛肉(自取)
精選雞腿肉(自取)
深海魚柳(自取)

👍肉質幾嫩口

👍烏冬彈牙 掛汁

👍款式種類多

飲品:汽水 茶 涼茶 台式及韓式飲品 維他奶

👍有熱飲 冬天啱哂

……………………………
🌚多人較嘈
……………………………

📍 馬祖
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓L1-021 - L1-023號舖
2023-12-04 36 views
食火鍋我有幾樣條件,食物同環境都要衛生,肉類同食物要較健康。今次真係好滿足到我呀!首先入場要選好台式滋補湯底同埋放題套餐既款式,由$208-523不等,我地叫左$303 主打美國prime grade極上牛頸脊、西班牙黑毛豬、牛肩胛,其他配菜就自行拎。我地叫左藥膳椰子雞湯、藥膳蟲草花桃膠雞湯,一人一鍋,兩個湯都好清甜唔會好油膩,亦都好足料! D野食淥完係會幾入味,兩個湯都係咁正,我自己更偏好椰子雞味! D肉係要叫店員添加,叫左就好快上,盒盒都整齊,油花靚同埋薄薄一片,可以令你試晒唔同款既肉,真係食到飽。牛既濃又嫩,豬既甜而彈牙。丸類菜類好多款,當中我極推響鈴,炸得好金黃感覺新鮮,另一款就推羽衣甘藍,都係平時少食但呢度又會提供到既食材!!好正!!飲品有各大大少少既牌子同埋D茶飲,但最令我著迷既係雪糕! 有movenpick,dreyer’s (好特別係茶味同芒果味),仲有一D港式牌子豆豆樂呀甜筒呀,我都忍唔住食左4杯。120分鐘既放題可以慢慢食,餐廳都好大好多位,食到我地好滿足咁走,係會回頭既火鍋放題!

2023-11-30 68 views
天氣開始轉凉心癢癢想打邊爐,朋友家附近將軍澳廣場(馬祖)放題湯底選擇多樣化,每人一鍋,乾淨衛生❣️極上牛頸脊~肉質鮮嫩多汁,充滿濃郁的牛肉香氣❣️西班牙伊利比亞黑毛豬~肥瘦分佈均勻,肉質細嫩多汁,入口即化❣️飲品區~數十款以上飲品,花多眼亂,但總有一款啱你❣️肉丸類區~愛吃肉丸類者一次過能滿足哂,台灣各式各樣丸子,各具特色,手打牛丸,流心芝士丸都有幾款,款式多元化,爽口彈牙,全放凍廂柜確保食物新鮮衛生❣️蔬菜~新鮮蔬菜,青翠嫩綠❣️雪榚~香港人熟悉的品牌,放滿了兩個冰箱,誰能抗拒🤣🤣

湯底選擇多樣化,每人一鍋,乾淨衛生
❣️極上牛頸脊~肉質鮮嫩多汁,充滿濃郁的牛肉香氣

❣️飲品區~數十款以上飲品,花多眼亂,但總有一款啱你

❣️蔬菜~新鮮蔬菜,青翠嫩綠

❣️雪榚~香港人熟悉的品牌,放滿了兩個冰箱,誰能抗拒🤣🤣