麻辣鴨血凍豆腐湯底。這道湯底獨特而風味十足。鴨血和豆腐的結合在湯底中形成了豐富的口感和層次感。湯底中的麻辣調味料讓整個湯的味道更加鮮香辣味十足。每一口湯底都帶來了一種麻辣的刺激感,令人愛不釋手。這道菜絕對是辣愛者的最佳選擇,讓人一試難忘。極上牛頸脊,牛頸脊的肉質鮮嫩多汁,入口即化。每一片牛肉都經過精心處理,厚度均勻,保持了肉質的鮮美。牛肉保持了細嫩的口感,配以特製的醬料,更加提升了牛肉的風味。展示了牛肉的頂級品質和美味,是肉食愛好者必點的佳餚。西班牙伊比利亞黑乇豬,這是一道極具珍貴價值的肉品。伊比利亞黑乇豬是西班牙特有的優質豬肉品種,肉質細嫩,脂肪分布均勻。每一口豬肉都帶來濃郁的豬油香氣和鮮美的口感。火鍋保持了豬肉的原汁原味,並搭配了精心調配的醬料,將豬肉的風味提升到了極致。除了這兩種肉食,還有不同的食品可供選擇。

除了這兩種肉食,還有不同的食品可供選擇。
2023-11-23 113 views
佢哋係將軍澳廣場,主打各款台式湯底,各款都好滋補養生,今次我同朋友揀左麻油雞同藥膳雞湯,佢哋麻油湯底同我係台灣食嘅差唔多,會甜少少。我哋303嘅套餐就包左兩款牛同豬任食,仲有各款嘅台灣丸類,新鮮蔬菜,飲品同雪糕。牛頸脊嘅肉味就濃啲,而牛肩胛就會嫩啲,牛油味香啲。我最鍾意嘅反而係佢哋嘅丸類,因為大部分都係台灣嘅,所以可以食到好多平時出面打邊爐嘅丸類,例如: 魷魚羹、墨魚羹、甜不辣等等,好特別好好食。飲品都有好多台灣嘅牌子。
2023-11-22 141 views
舖面入口喺將軍澳廣場比較入少少嘅位置,行開商場好易會錯過咗,大概7點入去嘅時候人唔太多,入座前先揀選好湯底,佢湯底種類好多,主打藥膳主調再配搭唔同嘅湯料例如花膠雞、番茄湯、、麻辣等等。我都心大心細揀咗一陣,佢個沙茶湯底同麻油雞係出面小見,最後我揀咗鴨血麻辣同沙茶湯底入面環境好大好乾淨,坐位之間有充夠空間,出入拎嘢食都唔會唔方便。出去拎嘢食嘅地方有3個大凍櫃,一個主打蔬菜類,另外兩個係丸,菇同肉類,飲品有好多種,汽水茶類打住邊爐想下火嘅罐裝夏枯草支裝竹蔗茅根都有。放題套餐我揀咗$303嗰款,牛頸脊脂肪比較少而且佢有咬口肉味濃,配濃湯火鍋一流。肉類份量每盆都大概有10-14片,唔會係薄到透嗰種。講番個湯底先,鴨血麻辣湯底入面有藥膳料同凍豆腐鴨血,全部都好入味,湯汁味好飽滿有少少花椒嘅麻辣同藥膳嘅濃香味。整體無論湯底,肉類同各款丸都好出色,湯底種類選擇唔單調,肉品嘅質素都好好保留到,大推

2023-11-21
$303 (Dinner)
2023-11-18 193 views
呢間台式餐廳可以揀火鍋定係普通套餐。全日套餐睇落好多選擇,但睇真啲所有米線餐其實萬變不離其中,主菜都係雞、牛、餃子同花枝丸等等。只不過係配唔同湯底或唔同口味嘅主菜,令到好似有好多選擇。例如藥膳湯就已經有藥膳養生湯雞、藥膳麻油雞、蟲草花藥膳湯雞等等… 可以睇得出唔同配料都俾呢間餐廳玩到出神入化。試左三款米線,好大碗一定夠飽,味道方面還可以,湯底略嫌有啲油膩。雖然佢以台灣地方命名,不過問返台灣人,佢啲餐點台灣都冇嘅🤣,但至少食落唔難食,而且份量都非常足,所以要飽肚係ok的,但唔好期望真係台灣口味。

秋風起,緊去打邊爐😍呢間餐廳已經試過幾次了,隔一排又心郁郁想去再食😂除咗火锅之外,最近見佢新出左全日套餐,堂食見到人食都好大碗,下次有機會可以試吓。今次都係嗌咗level 2既火鍋放題Store😋😋今次叫咗藥膳椰子雞,同埋蕃茄濃湯,兩隻湯底都有水準,好入味。雖然係火鍋放題,但係任食嘅牛肉同埋豚肉,都係有質素嘅肉,新鮮👍🏼另外呢間餐廳我最鍾意就係好特別嘅丸類,好多都係出面食唔到的,特別喜愛芫荽燒賣😍😍最後最喜愛吃王子麵😍😍😍配埋濃濃嘅湯底簡直就係完美嘅收尾😍😍😍

今次都係嗌咗level 2既火鍋放題Store😋😋

2023-11-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 藥膳椰子清雞湯
2023-11-11 138 views
又到屋企附近的火鍋店開餐,光顧了很多年環境冷氣足夠,枱面清潔乾淨,不過略嫌同隔籬枱坐得比較近食物款式很多,丸類食品有質素,有別於出邊一般火鍋店的丸,食得出是有用心篩選過採購的,還有我最愛火鍋必備的王子麵,最喜愛就是用蕃茄湯底,配王子麵食,味道超級好飲品甜品款式都很多
又到屋企附近的火鍋店開餐,光顧了很多年

冷氣足夠,枱面清潔乾淨,不過略嫌同隔籬枱坐得比較近

食物

飲品甜品款式都很多
就係標題咁。。。個芋泥貢丸幾好味!!雪糕有movenpick, coco berry 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢, dreyers, la dino, drumstick, 選擇都幾多!但個湯底食到最尾真係好誇張鹹!!!!朋友都認同。放題黎講,牛肉質素都ok!其他自己夾的就麻麻地。例如:沙茶牛肉、深海魚柳,就不了luuuuuu嘢飲選擇都多!但好似係冇白飯的。白飯控可能要留意~~~~~另外有個後生店員超體貼!!!

嘢飲選擇都多!但好似係冇白飯的。白飯控可能要留意~~~~~

另外有個後生店員超體貼!!!
2023-10-11 255 views
以為今日唔舒服會冇咩胃口,同朋友一人叫咗一碗藥膳湯米線都幾乎成碗食晒,個湯底好濃味,又好重料,總之飲完個人好舒服啦,仲有熱嘅罐裝黑糖薑母茶點,我真係第一次見😍
星期日下午在將軍澳附近找找餐廳食每一家餐廳門口都排了好多人呢,就走到馬祖這一家,門口算多人等位但叫票好快,所以立即選擇了這家食星期日還是做平時的米線午茶,價格相當的優惠3大1小食了3個套餐+4款小食才$300大元藥膳蕃茄湯農場雞米線 $61 👍👍👍👍👍意想不到配上了一隻大雞脾,份量相當滿足,湯底蕃茄濃郁,米線偏硬,雞肉嫩滑台灣麻辣農湯雞米線(中辣) $58 👍👍👍👍👍在我心中台灣野偏甜不辣,所以點了中辣一上湯立即試湯底,真的很麻很辣,米線也很入味了湯底加上紅棗己子木耳,材料相當足,辣度在口中後勁追上,感覺太正鍋燒牛肉香蔥海苔燒汁飯 $58 👍👍👍原本想點牛肉手工麵剛好賣灑才轉這個飯給小朋友食,份量也相當大起碼有3-4碗飯在底下,但牛肉肉質比較韌鹵水雞翼(5隻) $32雞翼都屬於大隻,很入味,雞翼已經煮到很淋身 上湯白菜豬肉餃(5粒) $28不是一般上湯,飲落有少少似肉骨茶味但都很清晰的味道餃子皮比較厚身,不太建議點這個 藥膳上湯墨魚春卷 $28湯有少少似川芎白芷非常濃郁,春卷一般般一條開3粒的份量有6粒,可以為左個湯點些款麻辣鴨血拼凍豆腐 $253件鴨血3件豆腐,意想不到會入味,也
星期日下午在將軍澳附近找找餐廳食
星期日還是做平時的米線午茶,價格相當的優惠
3大1小食了3個套餐+4款小食才$300大元
藥膳蕃茄湯農場雞米線 $61 👍👍👍👍👍
台灣麻辣農湯雞米線(中辣) $58 👍👍👍👍👍
在我心中台灣野偏甜不辣,所以點了中辣
一上湯立即試湯底,真的很麻很辣,米線也很入味了

鍋燒牛肉香蔥海苔燒汁飯 $58 👍👍👍

鹵水雞翼(5隻) $32
雞翼都屬於大隻,很入味,雞翼已經煮到很淋身

上湯白菜豬肉餃(5粒) $28
不是一般上湯,飲落有少少似肉骨茶味但都很清晰的味道
餃子皮比較厚身,不太建議點這個
藥膳上湯墨魚春卷 $28

服務👍👍👍👍👍
抵食👍👍👍👍👍
推薦👍👍👍👍👍

2023-08-25 301 views
我今次叫嘅係藥膳湯雞肉米線,而我個人覺得佢嘅藥膳味超濃,米線都好入味,同時亦都好滑😍😍,而佢嘅雞肉都毫不吝嗇超級多👍🏻👍🏻,環境方面丟唔錯,服務都唔錯👍🏻推薦❗️❗️
✨今天黎到馬祖食放題,任飲任食,限時120分鍾,我們食左西班牙無激素豬肉片放題套餐,我們分別選擇了日本壽喜燒Sukiyaki 湯💕,藥膳田園蕃茄濃湯👍 超過10款藥膳湯底味選擇,好濃味😍😍💕💕✨這裡放題可以任食套餐的肉類,我們今天都食左好多輪豬肉,佢地豬肉係幾薄,幾OK👍👍✨佢地自助區仲有好多野食揀,有芋泥貢丸,黃金蝦仁棗,芝士小籠包,磨菇芝心堡,午餐肉,奶油南瓜包,台中福茂貢丸,花技丸,蟹籽丸,海鮮菇,冬蔭丸蝦丸,芫茜燒賣,濃芝豆腐燒,魷魚,南瓜,手打牛丸,魚柳,甜不辣,日本蟹捧,台灣腸,Q彈正方形魚腐,芝士腸,雞脾肉,燕餃,沙茶牛肉,金沙魚蛋,龍蝦沙拉丸,木耳,蟲草花💕✨飲品和甜品也要任食和任飲🍦雪糕有朱古力味,雲呢拿味,香芋味等😍😍🥤飲品有很多,有汽水和無糖飲品

🥤飲品有很多,有汽水和無糖飲品
2023-08-02 231 views
一直想試吓嘅火鍋,見佢牛肉任食火鍋成日都想試吓,但係首先入到去佢冇講解點樣落單等咗一陣先搵到個店員問服務覺得有點欠缺,跟住就自助落單啦,睇返張相二人枱就係得咁大,真係一張四人枱分開咗兩張枱,但係係打邊爐仲要有個鍋喺枱面根本就放唔到嘢。。。。。。真係好奇怪咁嘅格局食個米線都覺得迫真係唔知點打邊爐食得好辛苦雖然佢個牛肉係好食,但係唔會再去囉,因為真係食得太辛苦,冇必要要食到咁
2023-07-23 208 views
將軍澳廣場的台灣馬祖藥膳養生鍋開咗一段時間,今日終於有機會試試。一個人叫了個蟲草花藥膳農場雞米線(HK$59)+上湯浸時蔬(HK$19),價錢實惠。服務基本上採取自助式,地方幾濶落,整潔。食物方面勁大碗,啲雞幾嫩滑唔嚡,不過食唔到農場雞味,喜歡佢加咗好多芫茜。養膳湯底主要是有好多好多紅棗同杞子,可能仲有其他藥材,不過我食唔出。先食完晒個浸菜,然後食晒啲蟲草花紅棗同雞,之後已經好飽,但啲米線都好好味,不知不覺又食埋。眼濶肚窄,結果行出餐廳時,飽到上心口。天啊!下次千萬要記得呢個教訓,值得再嚟。
2023-07-23
$78 (Tea)
  • 藥膳農場雞米線
2023-06-26 380 views
主要係多likes, 同埋俾佢哋嘅咁多嘅湯底吸引去試,而且仲可以一人一鍋。我嘅芫荽湯底還好,我朋友嘅花雕湯底係冇味,同隔離位嘅陌生人傾咗吓計,佢都話佢嘅椰子湯底同女朋友嘅花雕湯底一樣味,就係「冇味」。火鍋料非常麻麻,啲牛頸脊好普通嘅品質,收$298得咁嘅肉質可以算係好失望。出去攞嘅丸類款式還好,不過都係冇乜特別。可以讚嘅位係蔬菜好新鮮,羽衣甘藍好嫩。同埋,雪糕多款式加好味!飲品有暖櫃已經係最大驚喜!去打邊爐,但係讚嘅都唔係主菜,大家要考慮吓!咁多人like, 好想知究竟 like 啲乜嘢?
去打邊爐,但係讚嘅都唔係主菜,大家要考慮吓!
咁多人like, 好想知究竟 like 啲乜嘢?
2023-05-28 252 views
今日一個人去到馬祖試佢既藥膳雞米線,佢本身有唔少分店,所以相信佢呢個都算係招牌菜式,去到叫左5号同無糖茉莉花茶。米線到左,即試試佢既湯,味道的確有藥材味,惟,佢太過油,同埋湯唔夠濃。另外雞有4件,3件雞胸加1件雞鎚,其他就係紅棗,小小木耳,杞子,龍眼肉等。整體味道只可講一般。花茶不過不失。如果同「農米x」比較,「農米x」性價比同味道高一點。純粹本人意見。

花茶不過不失。

2023-05-28
$58 (Lunch)