2025-01-25
最近我去咗麥當勞食嘢,總體感覺就係食物正常發揮,但環境就有啲混亂。麥當勞一向都係快餐界嘅大佬,漢堡、薯條、雞翼等等,基本上都係我哋熟悉嘅味道。今次我試咗佢哋嘅雙層芝士漢堡,味道都幾正,芝士溶化得好好,肉餅亦都多汁,唔算失望。不過,講到環境,真係有啲唔太好。當日客人偏多,座位都好難搵,尤其係午餐高峰時間,連排隊都要等好耐。店內嘅噪音亦都幾大聲,大家講話、孩子玩樂,整體氛圍有啲凌亂。即使食物唔錯,但坐喺咁嘈嘅環境中,實在唔係好享受。再者,服務方面就係普通,雖然服務員都好忙,但有時處理訂單嘅速度真係慢咗啲,可能因為人手不足。每次我等食物都要耐一陣,唔知係唔係因為客人太多。總括而言,麥當勞嘅食物質素仍然保持正常,但如果你想喺一個安靜舒適嘅環境用餐,可能就唔係最佳選擇。如果你只係想快速解決一餐,佢哋嘅食物仍然值得一試!希望下次去嘅時候,環境可以改善少少。