2024-12-22 0 views
最近我終於試到香港McDonald's的新推出McGriddle,真係等咗好耐🥳!呢個早餐三文治由兩塊香甜嘅楓糖煎餅夾住一片芝士香腸,味道真係好特別😋。我一口咬落去,外面軟綿綿,裡面又有濃郁嘅肉香,甜味同鹹味嘅完美結合,簡直令人驚喜👏!而且價錢都幾抵,HK$35就可以享受到一份連薯餅同飲品嘅套餐,真係好划算💖!💫McGriddle $35 呢個McGriddle真係香港人心目中嘅新寵,唔單止好食,仲帶有一點懷舊感🥰。無論係早餐定係隨時食,都係一個完美選擇,快啲去試下啦!🎵🎵🎵The McGriddle has taken Hong Kong by storm, blending sweet and savory flavors in a delightful breakfast sandwich. With its unique taste and affordable price, it's a must-try for anyone looking to start their day right!

💫McGriddle $35

🎵🎵🎵
有時早餐諗唔到食咩,拎起手機用McDonald’s app落單📱📱有飽有薯餅又有嘢飲🍟🍔🧋最緊要唔洗去到門市排隊買,慳返好多時間😝😝手機落完單,行過去就即刻可以拎「唔洗等就係型」😎😎
有飽有薯餅又有嘢飲🍟🍔🧋
最緊要唔洗去到門市排隊買,慳返好多時間😝😝
手機落完單,行過去就即刻可以拎
「唔洗等就係型」😎😎
TakeAway
今日上麥當勞app睇下有咩優惠抵食啦,見到$12既勁辣雞塊+細汽水一杯。重點見到「勁辣」兩個字就心心眼,再加上鐘意食雞塊既我,仲吾係為我而設既點知就中哂伏我隻手係兒童手,都已經夠哂細隻,點知舊雞塊仲細過我隻手點搞呀大佬!而且見吾到辣囉,所謂勁辣係咩意思?無言另外呢塊吾係雞塊,似雞片多d,薄到非常⋯⋯一咬落塊只咬到炸粉/炸皮,雞肉吾多覺眼真心嬲左,所以一定要負評,完全圖文不乎,明明圖片睇落都有肉,係塊雞塊黎,點知實物失望都喊以後都吾信麥當勞新產品,伏味濃到爆
點知就中哂伏

我隻手係兒童手,都已經夠哂細隻,點知舊雞塊仲細過我隻手
點搞呀大佬!
而且見吾到辣囉,所謂勁辣係咩意思?無言

以後都吾信麥當勞新產品,伏味濃到爆

勁辣雞塊
TakeAway
話說老麥出咗新批...𝐮𝗺’’’都1516唔知試唔試因為伏味濃.....但友人話都唔錯咗就試吓啦..➰本身老麥嘅蘋果批真係好酸好甜...一向都唔係𝐜𝐮𝐩 𝗼𝐟 𝗺𝐲 𝐭𝐞𝐚...➰吉士味就冇乜,但都做到咬落去一半一半嘅感覺➰唔知係咪個吉士冇乜味,食落去沖淡咗蘋果批又酸又甜嘅口感➰反而接受到咁樣食,對𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗嚟講算係好食咗,但可能對於追求係日本食嘅吉士或者蘋果批嘅你嚟講就會失望啦...

話說老麥出咗新批...𝐮𝗺’’’都1516唔知試唔試
因為伏味濃.....但友人話都唔錯咗就試吓啦..

➰吉士味就冇乜,但都做到咬落去一半一半嘅感覺
➰唔知係咪個吉士冇乜味,食落去沖淡咗蘋果批又酸又甜嘅口感

2021-05-01 173 views
今日試食新餐飯taste ,唔只個包細,連包薯條都細,已經唔係第一次買麥當勞出現呢個問題,太過份,連半包都唔夠就當大薯條賣。個新包幾啖就食晒,同廣告差太多,太失望。
個新包幾啖就食晒,同廣告差太多,太失望。
2021-02-05 198 views
我為食妹一向係麥當勞嘅粉絲🤩,尤其是佢嘅早餐,我就更加係捧場客。之前聽到麥當勞嘅脆薯餅無得供應,改為粟米,真係好失望😞。今日經過麥當勞,見到有熱薯餅供應,好開心😉就入咗去食早餐。我叫咗熱香餅早餐,屋企人就叫咗經典早餐。同平時一樣,份量豐富,脆薯餅金黃酥脆,炒蛋嫩滑,豬柳、熱香餅美味,朱古力同豆漿熱辣辣,味道啱啱好🤩總之就係冇得輸啦,haha😆😆呢排去麥當勞,購買指定早餐可以獲贈個人洗護系列產品。又可以嘆早餐,又送個人洗護用品,今次送搓手液同埋沐浴露,hehe😁😁。又有早餐食,又有贈品攞,係咪好正呢😚抵讚。

2021-01-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Breakfast
2020-08-28 224 views
「麥當勞」上次在「銅鑼灣」分店裡面,推出了試驗性質居多的「蜜糖」香烤口味,比較像食「烤雞」食品的「蜜糖BBQ麥炸雞」,始料不及「麥當勞」很快又推出了新口味「麥炸雞」。今次「麥當勞」在大部分分店都有推出的期間限定新口味「麥炸雞」食品,實際名稱其實也都非常簡單,就直接稱呼叫做「芝士醬麥炸雞」。「麥當勞」限定口味的「芝士醬麥炸雞」實際味道其實非常簡單,就只有分別是炸雞上髀,還有炸雞下髀,剛好兩件炸雞肉,加上薯條和飲品組成套餐而已。至於「芝士醬麥炸雞」的味道也非常簡單,「麥當勞」直接在「麥炸雞」的旁邊,附送一大包甜味的濃厚「芝士醬」,食客享用「芝士醬麥炸雞」的時候,直接擠出「芝士醬」塗抹在「麥炸雞」身上,就可以享用了。由於「麥當勞」當時同期推出的「十八件麥樂雞」超值套餐,包括「十八件麥樂雞」、「韓式泡菜Shake Shake粉」跟飲品「冰桃雜果梳打茶」都還未宣布下架,間接令我選擇飲品和薯條口味的難度大減。我付款購買了一客「芝士醬麥炸雞」超值套餐,另外再掏腰包追加港幣八元,購買了一份「大大啖組合」。「麥當勞」為炸雞而預備了調味「芝士醬」,另一方面,為「十八件麥樂雞」套餐而預備的「韓式泡菜Shak

「麥當勞」為炸雞而預備了調味「芝士醬」,另一方面,為「十八件麥樂雞」套餐而預備的「韓式泡菜Shake Shake粉」、「冰桃雜果梳打茶」仍然健在。所以我很快在「觀塘」「鱷魚恤中心」分店裡面成功選擇食品。

「鱷魚恤中心」分店「麥當勞」廚房製作「芝士醬麥炸雞」超值套餐,加上「大大啖」組合而成的食品所需要的時間,總算都是正常偏快。

結果我很快就能夠購買到一份,整體味道感覺都偏向比較濃厚,甜味的「芝士醬麥炸雞」為主要食品、辣味「韓式泡菜」為炸薯條的口味、甜味蜜桃作為套餐梳打飲品主要味道的超值套餐。

不過我在觀塘「麥當勞」裡面成功付款購票,看見觀塘「麥當勞」店員竟然用外賣紙袋,把我所有的食品飲品都放在裡面,我看見外賣紙袋後,本來跟觀塘「麥當勞」店員反映,自己其實想要堂食。

結果「觀塘」「麥當勞」店員反而告訴我,現在香港「麥當勞」面對「武漢肺炎」疫情,被迫放棄提供堂食專用的膠盤,改為全數使用外賣紙袋,減輕「麥當勞」店員工作遇到的壓力。

我忽然間變得非常懷疑,懷疑現在的「麥當勞」,為什麼還需要提供堂食?反正現在「麥當勞」無論是堂食抑或外賣,都是使用外賣紙袋盛載食品,用膠袋盛載飲品。

結果我惟有雙手提着外賣紙袋,跟所有「麥當勞」食品跟飲品,一個人在觀塘「鱷魚恤中心」分店「麥當勞」裡面找檯櫈用餐,幸好「鱷魚恤中心」思分店「麥當勞」裡面實際食客不算非常多,所以不難尋覓檯櫈。

我在觀塘「麥當勞」成功找到檯櫈用膳之後,馬上第一時間嚐試蜜桃甜味梳打飲品「冰桃雜果梳打茶」,發現觀塘的「冰桃雜果梳打茶」,欠缺了圓形球狀的塑膠透明杯蓋,只能用一般塑膠膠蓋代替。

不過「麥當勞」「冰桃雜果梳打茶」無論是使用半球形杯蓋,抑或只是一般扁平杯蓋,實際上都只是視覺效果作用而已,對飲品的實際蜜桃甜味影響不大。

由於「冰桃雜果梳打茶」飲品底層除了「蜜桃果汁」跟梳打水之外,還加入了「雪碧」汽水,所以飲品實際上的紅茶味道濃度和效果其實不算明顯,只是讓飲品「蜜桃」實際甜味效果變得比較顯著而已。
冰桃雜果梳打茶

至於薯條裡面的「韓式泡菜Shake Shake粉」,可能因為我已經食過很多次,所以已經完全習慣「韓式泡菜Shake Shake粉」裡面的辣味,從另一個角度看,反而覺得「韓式泡菜Shake Shake粉」裡面還夾雜了少許酸味。

至於今次觀塘「麥當勞」裡面的真正主角,是兩件上髀加下髀份量「麥炸雞」,以及「麥當勞」另外為「麥炸雞」附上,獨立包裝的「芝士醬」。
芝士醬麥炸雞

雖然表面上看「觀塘」「麥當勞」製造的「芝士醬麥炸雞」,炸雞實際製成品的表面看來好像沾染了橙紅色的「芝士粉」,但是我實際上全程享用炸雞,都有加入「芝士醬」調味,所以不太感受到炸雞裡面有沒有芝士甜味。

至於「芝士醬麥炸雞」實際製成品的賣相,「芝士醬麥炸雞」雖然是算是即場製作完成和即場享用,但是炸雞裡面的雞肉早已經有收縮的跡象出現,令炸雞表面上的炸漿皮層鼓起來,炸雞的實際新鮮程度只是外強中乾而已。

由於「芝士醬麥炸雞」表面上看來已經沾染了甜味芝士粉,又有一大包擁有濃厚芝士甜味的「芝士醬」調味,所以想食到甜味「芝士醬麥炸雞」其實不困難,只是人人要求不同,未必人人接受到炸雞裡面的芝士甜味濃度而已。

我自問勉強還接受到「麥當勞」的甜味「芝士醬」,還有未沾染「芝士醬」之前的「芝士醬麥炸雞」,因為我一向都屬於偏好濃味的人,所以對「芝士醬麥炸雞」裡面的芝士甜味沒有太大意見。

就連「韓式泡菜Shake Shake粉」裡面夾雜了醋酸味,令炸薯條除了泡菜辣味之外,意外地增加了一陣酸味,我最後也接受得了「韓式泡菜」口味炸薯條,證明我絕對是個偏好濃味的人。

唯一有點覺得美中不足的,反而今次「觀塘」「麥當勞」所有炸雞食品、泡菜口味炸薯條和蜜桃梳打茶飲品三者實際上的味道都偏向濃味,短時間內食得太多,反而令味覺變得有點麻木,不能認真感受蜜桃裡面的甜味。

就連「韓式泡菜Shake Shake粉」裡面原本的酸味和辣味,也隨著我舌頭的味覺因為食得太多濃味食品,所以開始逐漸難以仔細分清楚「韓式泡菜Shake Shake粉」裡面的酸味和辣味。

相反一口氣食完「麥當勞」一大把「韓式泡菜Shake Shake粉」濃厚酸辣味道炸薯條之後,想再仔細感受「冰桃雜果梳打茶」裡面的蜜桃甜味,忽然間又變得困難,需要洗滌舌頭味覺後才能繼續。
韓式泡菜Shake Shake 粉

反而「芝士醬麥炸雞」裡面的甜味「芝士醬」,疑似沾染了芝士的「麥炸雞」,跟「芝士醬」實際上的甜味濃度,是三款「麥當勞」食品和飲品之中味道最濃厚。

所以享用「麥當勞」的「芝士醬麥炸雞」、「韓式泡菜Shake Shake粉」和「冰桃雜果梳打茶」,原來也存在有先後次序,先蜜桃梳打茶飲品,再食泡菜味道薯條,最後食芝士醬麥炸雞本來是最理想選擇。

但是我享用到了最後,發現還是食剩了很多酸辣味道「韓式泡菜Shake Shake粉」薯條,畢竟今次「麥當勞」為「十八件麥樂雞」套餐而推出的限定薯條「Shake Shake粉」都意外有醋的成份在裡面。

相反地我一早已經把兩大件「芝士醬麥炸雞」全部都食完,反而甜味「冰桃雜果梳打茶」飲品已經喝到所餘無幾,哪款食品飲品味道比較容易令人接受,看來都很顯然易見。
2020-08-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
冰桃雜果梳打茶
芝士醬麥炸雞
韓式泡菜Shake Shake 粉
  • 韓式泡菜ShakeShake粉
  • 韓式泡菜ShakeShake粉
這些年M記除左有特別餐都唔會點去食,蝦堡係我年年都會期待之一,佢塊炸蝦柳真係啖啖都食到大大隻蝦肉,配上個甜甜嘅蛋黃醬,值得一食再食😆😆睇到廣告佢返左黎當然要去會一會探下個friend咁話啦!😉😉就係咁叫左個魚柳蝦堡!🐟🦐+麥炸雞🐤但係~但係~你係咪老左呀😭😭還是睇你個名已經同我講左,你叫海‘老’呀點解你縮左水,魚柳同蝦柳一齊雙雙縮小左,係細過塊包🥯,原本蝦柳有好多隻蝦🦐游來游去,但依家得返3-4隻好孤單😞😞,我個心同個胃都好空虛😔好彩叫左件麥炸雞🍗頂一頂,係呢兩年M記屬於高質素產品,炸到金黃色,非常脆口又夠多汁💦,真心希望佢keep到🙏🏻

魚柳蝦堡

2020-06-06
$59 (Dinner)
2020-05-09 65 views
呢排公司多野做,所以我多左買麥記外賣早餐拎返公司食,食完拿拿聲開工。今日特別多人排隊,所以店長(佢件制服唔同,相信係高一級嘅店長)出黎幫手開另一部機幫手落order,我同平日一樣,唔該一個9號餐普通咖啡拎走。店長問 :咖啡要即磨定香濃,我答: 普通咖啡店長問: 係咪即係香濃咖啡我答:總之係普通咖啡,唔要即磨店長有d唔耐煩,再三問我 : 咁係咪即係要香濃咖啡我真係O晒咀,我每日都係叫 9號餐普通咖啡,普通職員都聽得明,我唔明點解店長會聽唔明囉,r爆頭。講真差唔多成三十蚊個餐,食物質素都冇話特別出色啦,尤其係外賣咖啡,好多時返到公司只係5分鐘倒,杯咖啡根本就唔熱😑好心佢哋d高層做個榜樣,比啲好嘅服務態度啦唔該😑

店長問 :咖啡要即磨定香濃,
我答: 普通咖啡
店長問: 係咪即係香濃咖啡
我答:總之係普通咖啡,唔要即磨
店長有d唔耐煩,再三問我 : 咁係咪即係要香濃咖啡
2020-03-06 92 views
去APM睇戲,未夠鐘,APM連住隔離商場,就去麥當勞hea下,飲杯咖啡食個甜品就最好,不過呢間麥當勞D人比較閒什,入面D人坐係到睇報紙又唔食嘢,又霸住D位,而且呢間麥當勞既衞生比起其他分店較差⋯⋯😅😅枱面又污糟,而家疫情咁緊張都唔跟好D,不過我而家去到邊食嘢都自己用濕紙巾同消毒火酒抹下張枱先食嘢😅咖啡—-即麿咖啡味道都ok蘋果批——我通常等時間去麥當勞一定會飲咖啡,其次亦會食蘋果批,蘋果足料,味道是我喜歡的,我試過買過回家雪凍食仲好味😋⋯⋯紅豆批做得不錯,濃郁的紅豆就像吃著紅豆沙一樣。希望衞生可以改善一下😜
咖啡—-即麿咖啡味道都ok

希望衞生可以改善一下😜
2019-02-05 296 views
原來觀塘近着「裕民坊」一帶的商場,例如「創紀之城」裡面,原來已經越來越少大型連鎖快餐店「麥當勞」,原本位於「裕民坊」的老牌「麥當勞」分店,因為遇上市區重建而「光榮結業」。至於觀塘區裡面的最大型購物商場,「創紀之城五期」商場「a.p.m」,竟然一間「麥當勞」分店都沒有,只有一間分店依附於,連接「a.p.m」出口的「鱷魚恤中心」一樓位置,而且面積也不算大。還有一個有可能令人感到遺憾的事情,就是這間位於「鱷魚恤中心」一樓,「a.p.m」裡面的人勉強可以乘機幫襯的「麥當勞」分店,終於都要結業關門。這事對於長期流連「創紀之城」和「a.p.m」的人來說,或許是個令人失望的壞消息,至少以後需要走多幾步,走到「創紀之城」一期附近的位置,才能再有機會幫襯觀塘「麥當勞」了。適逢我在「鱷魚恤中心」分店「麥當勞」當時還未關門結業之前,購買了「麥當勞」下午時間限定的下午茶茶餐優惠食品,「脆香雞翼」兩隻跟「海鹽鮮檸梳打」飲品一大杯,價錢只需要港幣十五元而已。我除了購買「麥當勞」「脆香雞翼」下午茶茶餐之外,還另外加港幣五元購買了一包「細薯條」,再加港幣二元五角購買了一包「Shake Shake」粉。我一口氣把所有購

我一口氣把所有購買的兩隻「脆香雞翼」,跟一包「細薯條」一同放入製作「Shake Shake薯條」的專用紙袋裡面,然後加入「Shake Shake粉」之後,就開始搖晃製作「Shake Shake薯條」了。

我搖晃了紙袋接近一分鐘時間之後,打開紙袋後終於都看到「麥當勞」的「鋒味港式燒味口味」薯條,跟沾上了燒味「Shake Shake粉」的脆香雞翼了。

雖然今次我的港式燒味「Shake Shake薯條」,份量只得「細薯條」的份量,但是因為還有兩隻「脆香雞翼」幫忙,所以勉強還能吃到所有的「港式燒味Shake Shake」粉的所有甜味。

而且沾上「港式燒味Shake Shake粉」的「脆香雞翼」,雞翼味道還不算太鹹,反而有了「港式燒味Shake Shake粉」裡面的燒味甜味,對於一般味道偏鹹的「麥當勞」炸薯條來說其實是好事。

海鹽鮮檸梳打

至於「海鹽鮮檸梳打」飲品的味道,亦都屬於甜味多過鹹味,飲品裡面的海鹽鹹味不是沒有,只是鹹味相對來說比較隱蔽,被檸檬的酸味稍為掩蓋了。

反而「海鹽鮮檸梳打」飲品最後整體的味道,海鹽的鹹味始終都比不上梳打「青檸」味汽水裡面的甜味,而且「麥當勞」「青檸」味汽水沒有實際提神作用,什麼時候享用也不成問題。

以薯條「Shake Shake粉」去享用「麥當勞」「脆香雞翼」跟薯條,其實不失為一種另類的創意食法。但是我已經記不起,這食評是否我第一次寫,與「Shake Shake雞翼」有關的食評。

另一方面,沾上了「港式燒味Shake Shake粉」後的「脆香雞翼」,「脆香雞翼」的味道立刻變得很甜,有如炸雞版本的燒味蜜糖雞翼食品。

原來「麥當勞」裡面專門為了薯條而設的調味「Shake Shake」粉,它的味道效果原來可以不單只用在炸薯條上,用它為「麥樂雞」、「脆香雞翼」甚至「脆薯皇」都可以,不過食客可能需要時間配合和等候。

因為「麥當勞」也不是什麼時候,都會推出限定口味的薯條「Shake Shake粉」,能夠吃到「港式燒味Shake Shake粉」甜味調製的「脆香雞翼」,只是我一時好運而已。

不過,可惜「鱷魚恤中心」分店又近着「a.p.m」的「麥當勞」終於結業關門大吉,我真的不能走太遠的路,走向其他遙遠的觀塘分店去,以後想在觀塘市中心食「麥當勞」越來越不容易了。
2018-11-08
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$23.5 (Tea)
海鹽鮮檸梳打
2018-12-18 121 views
原本以為麥當勞啫, 一定無乜特別, 無野好寫, 也沒甚麼可以推介, 但係原來有新出品, 仲要好好味。原本諗住 lunch time 唔知食乜, 經過麥當勞, 見無人排隊, 即管簡單地買個套餐啦。付款時抬頭一望, 見到呢款 cheesy blueberry pie, 無論係芝士定係藍莓, 兩者都係我的至愛, 即管買一個試下, 跟餐只係 $8!打開一看, 是平常吃的 apple pie 的外表, 但咬落很脆!再一口咬下去, 藍苺醬有 D 甜, 芝士很多很足料。藍莓醬混合香軟芝士, 成件事好夾好正。原本藍莓的甜被中和了, 甜度即時降低, 而變得剛剛好! I like it!新口味唔知幾時完, 但我一定會再買, 個人覺得比香芋批及紅豆批更好味哩! 😍

再一口咬下去, 藍苺醬有 D 甜, 芝士很多很足料。

2018-11-26 79 views
啱啱勁趕想求其買啲野食呢排一路想試新嘅鋒味洋蔥吉列豬扒飽係機會喇!見倒麥當勞就衝咗入去之前鋒味安格斯我都有食但比較之下我鐘意呢個多好多🤪🤪🤪🤘🏻因為 一嚟啦麥當勞通常都係出牛肉雞肉嘅漢堡包但係豬肉真係好少二嚟真係好食!出奇地塊豬扒食落好軟熟一啲都唔銀!唔鞋!而且都幾厚實絕對唔係薄yiyi嗰款洋蔥好多個味都幾出😍鐘意洋蔥嘅朋友唔好錯過呢個飽喔第一啖食落去會覺得 嘩 都幾咸喎但慢慢食落又會覺得好順口因為個醬實在太惹味喇跟埋啲芝士一齊食越食越想食冇得輸呀😩😩我個人覺得好好食絕對會encore個味道比起一般麥當勞嘅漢堡包好食好多安格斯果個老實講呢個味比較單一 而加硬係覺得肉醬同包唔夾但豬扒呢個就多啲層次😍😍 佢不知不覺已經列入我麥當勞頭三位嘅漢堡飽喇!!!!!!!💜✨✨✨好啦 無野係完美嘅~如果一定一定一定要講有咩可以改善嘅如果塊扒可以好咬口啲就好喇因為實在太軟熟喇哇哈哈哈哈
啱啱勁趕想求其買啲野食
呢排一路想試新嘅鋒味洋蔥吉列豬扒飽
係機會喇!見倒麥當勞就衝咗入去

之前鋒味安格斯我都有食
但比較之下我鐘意呢個多好多🤪🤪🤪🤘🏻
因為 一嚟啦麥當勞通常都係出牛肉雞肉嘅漢堡包
但係豬肉真係好少
二嚟真係好食!
出奇地塊豬扒食落好軟熟一啲都唔銀!唔鞋!
而且都幾厚實絕對唔係薄yiyi嗰款
我個人覺得好好食絕對會encore
個味道比起一般麥當勞嘅漢堡包好食好多
安格斯果個老實講呢個味比較單一 而加硬係覺得肉醬同包唔夾
但豬扒呢個就多啲層次😍😍
好啦 無野係完美嘅~
如果一定一定一定要講有咩可以改善嘅
如果塊扒可以好咬口啲就好喇
因為實在太軟熟喇
哇哈哈哈哈
2018-11-23 31 views
最近麥當勞推出新野🎉鋒味洋蔥吉列豬扒飽餐,作為粉絲既我當然要試下。個餐要加大,先可以有蟹味粉薯條,shake下shake下,加左蟹味薯條特別野味。新既洋蔥吉列豬扒飽都唔錯,汁夠多,吉列豬扒又炸得香口,食埋大杯既菠蘿冰,十分飽肚!
$47.5
2018-10-01 65 views
今日收工經過哩間麥當勞。又感覺好累。於是就入去食個餐休息吓。雖然座位逼一d,同三個唔識嘅人同枱....但係都唔緊要啦.....是關入面冷氣開放,辛苦咗半日。最重要可以cool down番個人叫咗個脆香雞翼餐。脆香雞翼熱辣辣、皮不算是十分脆!但是充滿豐富香料的滋味而且肉的調味是做得頗出色!雖說雪藏貨!口感仍然是嫩滑美味雞䭔位難得的是如此厚身的。也炸得夠熟而又保留相當的肉汁。跟餐炸薯條,當然也不錯。能做到熱辣脆口!只是簡單的配上附送的茄汁就很好吃了!短短十多分鐘,我就食晒成個餐嘞!味道是ok的這個餐可說是每天辛勞過後的relax food...
今日收工經過哩間麥當勞。
又感覺好累。
於是就入去食個餐休息吓。
雖然座位逼一d,
同三個唔識嘅人同枱....
但係都唔緊要啦.....
是關入面冷氣開放,辛苦咗半日。
最重要可以cool down番個人
叫咗個脆香雞翼餐。

脆香雞翼熱辣辣、皮不算是十分脆!
但是充滿豐富香料的滋味
而且肉的調味是做得頗出色!
雖說雪藏貨!口感仍然是嫩滑美味
雞䭔位難得的是如此厚身的。
也炸得夠熟而又保留相當的肉汁。
跟餐炸薯條,當然也不錯。

能做到熱辣脆口!
只是簡單的配上
附送的茄汁就很好吃了!
短短十多分鐘,我就食晒成個餐嘞!
味道是ok的
這個餐可說是每天
辛勞過後的relax food...