2023-01-11 270 views
差唔多到CNY,又有唔同嘅批新出,今次係red bean custard pie 佢個 package 係line friends ! So cute !!!坐喺窗邊望住朗豪坊食,風景都唔錯

坐喺窗邊望住朗豪坊食,風景都唔錯
2023-01-04 76 views
1月2日,新一年約左朋友去旺角行街,行過麥當勞見到有新出嘅朱古力新地,做緊特價$7,見咁抵就買左杯黎試下朱古力味非常濃郁,而且仲有好多花生🥜不過美中不足係無晒雲呢拿味,冇得兩溝,下次再試啦

朱古力味非常濃郁,而且仲有好多花生🥜
不過美中不足係無晒雲呢拿味,冇得兩溝,下次再試啦
2022-07-04 129 views
前排出左孜然味嘅,好似幾特別就試一試!今次嗌左個孜然炸雞套餐加個新出嘅菠蘿批!❀孜然炸雞套餐一開蓋孜然味好香!咬一啖好juicy,肉好嫩!孜然味好香😋但係好鹹😂比原味炸雞同蜜糖烤雞鹹😂不過口感無得講,唔錯👌食完真心覺得麥當勞炸雞比KFC出色!KFC炸雞比較大,但係會柴,麥當勞呢方面控制得幾好,食過幾次都係好多汁👍🏻❀菠蘿批蘋果批就食得多,見佢出左個菠蘿批就試一試😂菠蘿味好突出,鍾意菠蘿嘅朋友仔應該會鍾意!
前排出左孜然味嘅,好似幾特別就試一試!
今次嗌左個孜然炸雞套餐加個新出嘅菠蘿批!

❀孜然炸雞套餐

❀菠蘿批
2022-01-23 91 views
🌸🎀麥記Melody行運孖寶二人餐$90🌸💞原來個二人只係一個招財牛堡,一個黃金脆薯牛堡,要另加錢先可以一人一個黃金脆薯牛堡。冇理由兩人食唔同包甘大細超丫白桃特飲又要另加錢,加錢要兩包shake shake 薯條但又比錯shake shake 粉,冇得試多款味而且5分鐘路程後,薯條已淋晒,極失望,淋既薯條點都唔好味啦抵讚既係包裝靚,外賣盒大大個好靚,特飲melody 膠杯都好靚黃金脆薯牛堡黑椒味勁,薯餅脆,算高質
🌸🎀麥記Melody行運孖寶二人餐$90🌸💞

而且5分鐘路程後,薯條已淋晒,極失望,淋既薯條點都唔好味啦

黃金脆薯牛堡黑椒味勁,薯餅脆,算高質
2021-06-09 117 views
.麥炸雞一直都係我最愛嘅炸雞🍗而家有新推出嘅煙燻味又點可以錯過喎😋.今次叫咗一桶 總共有六件炸雞🥳有煙熏味、原味、蜜糖BBQ味,三種味都齊哂🤤.未食就已經俾佢陣煙燻味吸引到啦😍第一啖微微嘅煙燻香味滲出嚟🐔💫塊雞皮好Crispy啊🐥隨之而來就係辣既香味 我覺得好spicy啊🌶🔥🥵個人唔係好食得辣 就覺得有啲辣啦💥食落隻雞脾就好Juicy又滑啊😌 至愛❤️🥰.煙燻味炸雞🍗味道咁有層次!仲唔快啲一齊嚟試下?嘻嘻😜 不過小心一試上癮啊!🙊
炸雞一直都係我最愛嘅炸雞🍗
而家有新推出嘅煙燻味又點可以錯過喎😋
今次叫咗一桶 總共有六件炸雞🥳
有煙熏味、原味、蜜糖BBQ味,三種味都齊哂🤤
未食就已經俾佢陣煙燻味吸引到啦😍
第一啖微微嘅煙燻香味滲出嚟🐔💫
塊雞皮好Crispy啊🐥
隨之而來就係辣既香味 我覺得好spicy啊🌶🔥🥵
個人唔係好食得辣 就覺得有啲辣啦💥
食落隻雞脾就好Juicy又滑啊😌 至愛❤️🥰
煙燻味炸雞🍗味道咁有層次!
仲唔快啲一齊嚟試下?
嘻嘻😜 不過小心一試上癮啊!🙊
Type of Meal
Dinner
2019-10-16 304 views
呢排好多人排呢個西尾抹茶軟雪糕,仲可以加朱古力/抹茶脆皮。要左個抹茶軟雪糕加朱古力脆皮。個皮coat得幾好幾靚。是日秋天晚上微涼,雪糕仍然溶得好快。食落綠茶味都幾濃,亦唔太甜,但唔知點解,味道只屬一般,不會再試,男友既評價係: 勁肚餓個陣先會考慮再食。未試過,可以一試既。
呢排好多人排呢個西尾抹茶軟雪糕,仲可以加朱古力/抹茶脆皮。
要左個抹茶軟雪糕加朱古力脆皮。個皮coat得幾好幾靚。
未試過,可以一試既。
2019-08-01 108 views
又到左食榴蓮嘅季節啦❣️而家隨時隨地都可以食到D24榴蓮~榴蓮控點可以錯過呢-麥當勞甜品站而家限時推出左芒果 x D24 榴槤麥旋風及D24 榴槤麥旋風💕D24 榴槤麥旋風在香滑的雪糕中加入了濃厚的榴蓮蓉😋 而芒果 x D24 榴槤麥旋風用了清新的芒果雪糕配上榴蓮蓉🥭 鍾意榴蓮同芒果嘅朋友快d試下啦~提提大家仲可以加$15 追加榴槤蓉添架
提提大家仲可以加$15 追加榴槤蓉添架
2019-07-29 42 views
麥當勞甜品站最近出左呂宋芒系列,同事趁 lunch hour 立即去試咗,係鳳仙嘅味道啊!就連 芒果味窩夫筒個筒都係滿滿嘅芒味,大滿足 雖然個香蕉味假假地,但價錢抵食同食到鳳仙嘅味道,加返好多分
雖然個香蕉味假假地,但價錢抵食同食到鳳仙嘅味道,加返好多分
2019-07-18 36 views
✌榴槤麥旋風終於回歸啦!依家喺麥當勞甜品站限量發售來自馬來西亞 D24榴槤麥旋風 & 呂宋芒果麥旋風😋🤤🤤 為食又貪心既我梗係一於買哂2杯嚟試yeahyeah!-我自己就鍾意 D24榴槤 多啲啦💕 榴槤味濃郁,仲食到絲絲榴槤果肉,正呀!另外,呂宋芒果味道香甜,溝埋榴槤一齊估唔到都幾夾,令味蕾仲有雙重口感添!不足之處係雪糕比較快溶,要相機食先既你就要快快手啦~🤣🤣😅-你地食完都留言話我知鍾意邊款多啲啦😉😚😌
✌榴槤麥旋風終於回歸啦!
你地食完都留言話我知鍾意邊款多啲啦😉😚😌
D24榴槤麥旋風

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$25 (Tea)
D24榴槤麥旋風
2019-07-16 92 views
麥當勞重新推出榴槤雪糕,上次一推出就好快賣晒今次當然要趁早試吓⚠️。.📍D24 榴槤麥旋風($25)📍芒果x D24 榴槤麥旋風($25)一次過試晒兩隻口味,好老實講$25都唔🤭平,不過味道唔錯喎❤️!雪糕口感好滑,食到中間有絲絲榴槤蓉,榴槤有回甘,草根鍾意食原味榴槤多啲,感覺榴槤味較突出🏅。而芒果榴槤就比芒果搶左風頭🥭,有比較之下榴槤味較弱,所以榴槤控係揀原味啦😆!唔夠㗋仲可以加$15 追加一球榴槤蓉,大家都留言話俾草根知鍾意食邊隻味啦😋!‼️係限時推出嫁,所以一定要趁早試吓啊‼️
📍D24 榴槤麥旋風($25)
📍芒果x D24 榴槤麥旋風($25)
‼️係限時推出嫁,所以一定要趁早試吓啊‼️
芒果榴槤麥旋風
芒果榴槤麥旋風
2019-04-04 66 views
因為需要經常返早更的關係, 在等到 東鐵的頭班車前, 我總會去麥當勞 殺 時間 順便吃過早餐。在通脹的年代, 吃個早餐都變得 昂貴 和奢侈 餐牌上的菜式動輒也過30元 ,上班的時間 總不想花太多錢在生存方面, 於是我在餐牌裡點了最便宜的開心樂園餐。這個餐供給了我生存必需要的糖分蛋白質澱粉質, 至於味道方面因為人不多的關係, 這個時間的出品也不錯, 也因為我是麥當勞的粉絲, 加入了麥樂會的會員所以更多送一杯豆漿, 在上班前吃一個豐富早餐也可提起精神吧!

開心仔樂園餐

2019-04-04
$22 (Breakfast)
Dining Offer
Coupon
開心仔樂園餐
2019-04-02 39 views
近期多咗去外地旅行,見得多外地世界就愈覺得係香港嘅飲食真係不知所謂,經過老麥想話食個雪糕啫,咁都偷工減料!所以一年都唔會幫襯多過十次,借個廁所用就算!點偷工減料法?有相有真相!ps:我無改過圖!
ps:我無改過圖!

這次我是發自真心為鋒味肉醬安格斯漢堡包抱不平,很多人包括我朋友都認為這系列的包性價比不高,味道一般,有些時候肉醬太少,有些時候安格斯牛煎得太熟;很幸運地,我在吃這個包時没有遇到這個問題。肉醬、煎蛋,跟安格斯牛肉配合得十分出色,猶其是安格斯牛,肉質嫩滑,每一口都有肉汁留在口腔中,煎煮得剛剛好,真心有驚喜;當然我不排除是我遇到一個好職員,處理這個包時没有像其他人般求其了事。很多人都認為Mcdonld的餐都比較貴、不化算,性價比不高宏宏,我不探討這件事,因為這是價值觀的問題,正如我不認為付30多40元買一杯珍珠奶茶是一件多值得的事;不過只需付多10元,就可以買個安格斯牛肉漢堡,我絕對是第一個去排隊。*價值觀問題,不喜勿看。

鋒味肉醬安格斯漢堡包

*價值觀問題,不喜勿看。
2018-10-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
鋒味肉醬安格斯漢堡包
2018-08-18 58 views
粟米批唔係成日有,今期呢段時間啱啱出咗,梗係要食啦!去咗moko天橋中間落黎呢間~ 落到樓下有特快站🤣 所以就喺下面叫咗麥旋風~ 等緊之際朋友帶過嚟拜托我幫佢買外賣,就上咗去買餐俾佢,順便買個粟米批比自己因為今晚嗰個時段冇乜人,所以好快就拎到外賣,仲可以一路行一路食粟米批 我不嬲都鍾意蘋果批,但係覺得粟米批比蘋果批更加好味!平時出一啲限時既特別款既批,我都覺得蘋果批最好食!但係粟米批就唔同啦,性價比好高,雖然佢就貴一蚊,但係好值得一試拎完外賣慢慢落去再等多15分鐘先至有麥旋風,等到燥燥地,我忍唔住走過去問佢得未,佢先整俾我 有啲驚訝!可能以為我走咗,但係我確實俾咗錢麥旋風轉左包裝,比較環保!但係我就覺得用紙盒裝雪糕好奇怪!可能有啲醬黐住左係紙盒度唔會用匙羹整到出嚟,但係為咗環保,都冇辦法

有啲驚訝!可能以為我走咗,但係我確實俾咗錢

TakeAway
  • 粟米批
2018-01-27 105 views
一直中意食紅豆批,但唔係經常有!呢期有就當然要食!!!夠熱夠脆唔太甜,正------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------
一直中意食紅豆批,但唔係經常有!

呢期有就當然要食!!!

夠熱夠脆唔太甜,正

食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
$8 (Last Night Supper)