2012-08-31 19 views
每次得閒無無聊聊就會同細妹朋友黎食,其實麥當勞都幾嘈下,不過聽住歌仔,幾嘈都聽吾到la!我食過飲過:1oreo曲奇蛋糕,有3分層,第一層係幾甜既白朱古力,第二層係酸酸地既芝士忌廉同粒粒曲奇,第三層應該係5太甜既朱古力布朗里,淨食頭2層包保我下次吾會叫,但多左第3層,中和頭2層,令我成日叫呢個cake3層不同口感,不同味道,不同既感覺,加埋一齊食,真係好正!2菠蘿芝士雞肉包熱食d芝士可以拉出黎,菠蘿甜甜酸酸醒目,微微辣既冰鮮雞肉起碼有d雞應該要有既味,而且算嫩滑,加上脆脆既包,好味道,我中意!我都有食其他包,吾夠呢個好食!3沙律um...好多料,但吾中意食硬硬地既豆豆,吾中意麥當勞既栗米,吾中意個汁4朱古力,芒果林明頓乾乾乾!放得太耐無嘜味甘5喜馬拉雅茶有少少玉貴粉,溝得幾滑幾特別,欣賞呢杯野6豆腐抹茶吾知想點,自己覺得好難飲,飲左一半頂吾順,之後好down,凍飲會吾會好d?!7mcmc新優惠!朱古力泡沫咖啡,凍飲甜到死,無咩咖啡味,熱飲好dd8曲奇咖啡一般,得淡淡餅味,吾啱我口味,吾會再叫!9朱古力碎冰~吾記得咩名,好香好濃好好飲!一定再叫
我食過飲過:
3層不同口感,不同味道,不同既感覺,加埋一齊食,真係好正!
2菠蘿芝士雞肉包
3沙律
4朱古力,芒果林明頓
乾乾乾!放得太耐無嘜味甘
5喜馬拉雅茶
有少少玉貴粉,溝得幾滑幾特別,欣賞呢杯野
6豆腐抹茶
8曲奇咖啡
一般,得淡淡餅味,吾啱我口味,吾會再叫!
9朱古力碎冰~吾記得咩名,好香好濃好好飲!一定再叫

2012-08-16 110 views
係魚柳包個包裝盒寫著 <芥末魚柳飽>,令我即時想起以前睇《最緊要正字》的主持人說,「麵包」不能寫作「麵飽」,因為,「飽」表示「滿足、吃得夠」,陰上聲,不是陰平聲的「包」。「麵包」的「包」同樣由於義項分工,因而分化出「麵飽」的「飽」字。這個「飽」字是「包」的分化字,與「包」同源,根本不是「吃得很飽」的「飽」,兩個「飽」字,是同形字而已。所以係魚柳包,而不是魚柳飽呀!!以前都推出過芥末味魚柳包,但今次先係第一次食咋,個芥末醬即係麥樂雞嗰隻和風芥末醬,加埋d生菜絲,比起普通版特別d,而且芥末都有d攻鼻,食落開胃d,而且只係 $21 就有齊包,中薯條同熱奶茶,係而家通漲時候真係抵食的~

已。所以係魚柳包,而不是魚柳飽呀!!

2012-08-15
$21 (Lunch)
  • 芥末魚柳包
2012-01-31 17 views
晚上的果欄任務完成了,去完屯門,再回大埔。時間已經是晚上2點多近3點了。我要繼續開車回西貢的,而且一定要提一提神,畢竟,一早7點起床上班至呢一個鐘數,實在是太累了。沒有咖啡,沒有宵夜,我一定會在開車的途中睡著。咁夜,仲有乜野地方開門,那就要多謝一下麥當勞的24小時服務啦。夜場,一樣咁多人,可能是近新年,而且是日是星期五(過了0:00,應該是星期六才對),好多人星期六不用上班,玩到幾夜都得。玩完,happy完,宵夜是不過缺少的東西,而24小時麥當勞就食住呢一點,所以幾夜都有人流。巨肚餓,我首先試了一個新年限定的招財進堡。這招財進堡,其實是以前promote過的黑椒牛堡同黑椒雞堡,而我發現,麥當勞實在是太過懂得做Marketing啦,改一改一個意頭名,把舊貨包裝一下,咁又有一個新既promotion,又可以講俾人地聽,有新包食。其實我本人對黑椒是有少少抗拒的,幸好,此包的黑椒味不是太重,有少少辛辣可以駒寒亦可以提神。 說過是巨肚餓,一隻包是塞不飽我的。於是我再下一城,叫多一隻簡單的芝士漢堡。覺得,食麥當勞最最原始的包,是最香最好食的,簡單的洋蔥碎、一片

說過是巨肚餓,一隻包是塞不飽我的。於是我再下一城,叫多一隻簡單的芝士漢堡。覺得,食麥當勞最最原始的包,是最香最好食的,簡單的洋蔥碎、一片牛肉、一片芝士,再夾酸青瓜。這個original味道,非常之香口,牛肉香,麵包香,芝士香。芝士漢堡就是這樣的好食。

我選擇了普通的咖啡,夠晒提神,而太太就點下她的榛子鮮奶咖啡,榛子、焦糖同雲呢拿一樣,配上咖啡有一種好特別的感覺,甜是一定的了,香味,就是加了Syrup的咖啡既吸引力。而且,晚上咖啡部比較清閒,拉出來的花也特別的細心。

食飽,亦充滿了精神及力量,可以精神地開車回家。可是,回到家,洗過澡後....我們也立即能抱頭大睡,太累了.......
$30 (Last Night Supper)
2011-11-19 9 views
星期六無咩做,又諗起McCafe有新出既咖啡, 就同mama一齊去試喇~因為mama有媽咪會卡, 買杯中咖啡送杯細朱古力, 抵ar~有花花圖案既係薄荷朱古力咖啡, 得少少薄荷味, 仲好甜吓~ 見佢新出就試吓la~都要成$25杯~心心圖案既係朱古力, mama都話甜左d, 不過送既都ok既~

都要成$25杯~

2011-11-12
$12.5 (Tea)
由細到大最憎就係食麥當勞架喇,如果有選擇,係絕對唔會幫襯既 ~ 不過有新出品都會尊登試一試,唔係點知佢地什麼料子喎 ~ 發現美國、歐洲、亞洲其他國家既麥當勞只得幾樣野食,真係只得香港係咁鬼多選擇、咁鬼多唔同菜式架喎 ~ 唔知點解一間世界知名既漢堡快餐店,食物質數又唔係好、又唔健康、又唔環保,都可以年賺過億,分店仲不斷增長 ~雙層魚柳包,Stephan 請架,多謝。依家個包用完張紙包完仲要加多個紙盒,為咩呀?減少多餘既包裝可以環保,又可以賣平啲,點解唔做呀?今次係我第一次試雙魚,其實我原本想試個巨魚,一塊過大大塊架呢,甚少食麥當勞所以唔多清楚。食落個包大件就大件喇,但係好單調,仲有啲 dry 既感覺,始終都係雪藏番熱食物,我只係食到兩條乾魚比兩塊包皮夾住,無水份或肉汁可言。唯一可以講係麵包軟墊,無喇,反而單魚柳包好食過佢,起碼有啲沙律醬濕濕地。

雙層魚柳包
2011-03-10
Waiting Time
20 Minutes (Delivery)
$25 (Last Night Supper)
2010-03-10 11 views
雖然M記既野食不斷加價,但都會出新既優惠既。例如鬆一鬆卡咁,買A既野食,會送B類既產品。而且一張卡只係十蚊,限期內可以無限次使用。新地樂面頭既軟雪糕最吸引,溝可樂就好似飲緊黑牛。味道唔錯既,又可以飲可樂同食雪糕兩種食哂。蘋果批買新地樂送兩件蘋果批,真係好抵。都算夠熱既,蘋果批算幾脆。如果蘋果可以酸小小就更好啦。呢張卡真係好抵,可以任用無限次。食多幾次就回到本。
限次使用。

新地樂
面頭既軟雪糕最吸引,溝可樂就好似飲緊黑牛。味道唔
錯既,又可以飲可樂同食雪糕兩種食哂。

蘋果批
買新地樂送兩件蘋果批,真係好抵。都算夠熱既,
蘋果批算幾脆。如果蘋果可以酸小小就更好啦。

呢張卡真係好抵,可以任用無限次。
食多幾次就回到本。
新地樂、蘋果批
2010-03-02
新地樂、蘋果批
2009-08-06 21 views
有個朋友好想換晒一套麥當勞可口可樂杯,所以我都幫下手食下麥當勞,是日0係大埔做野,反正唔知大埔有咩野食,用nanonavi search下附近邊度有麥當勞,(原來大埔唔係好多麥當勞)是日真係超級勁多人排隊,Order左一個豬柳蛋漢堡餐,要等點知小段小插曲,就係個staff0係幫我pack緊野既時候將杯野飲一野掃低左,d野飲仲濺左0係我件白色衫度...嗚,仲一句sorry都冇又唔畀張tissue我抹下件衫 = __ =食物方面...唔知係唔係因為太多人完全冇quality可言薯條,,,,feel到佢好久都冇換油,d油味好重好慘係個coke light因為我一飲就知出左事係溶左既冰水 + coke light即係原來佢已經放左至少半個鐘先拎畀我如果唔係為左個可樂杯,一定唔會食!!
有個朋友好想換晒一套麥當勞可口可樂杯,
所以我都幫下手食下麥當勞,
是日0係大埔做野,
反正唔知大埔有咩野食,
用nanonavi search下附近邊度有麥當勞,
(原來大埔唔係好多麥當勞)

是日真係超級勁多人排隊,
Order左一個豬柳蛋漢堡餐,要等
點知小段小插曲,
d野飲仲濺左0係我件白色衫度...嗚,

食物方面...
唔知係唔係因為太多人
完全冇quality可言
薯條,,,,feel到佢好久都冇換油,
d油味好重
好慘係個coke light
因為我一飲就知出左事
係溶左既冰水 + coke light
即係原來佢已經放左至少半個鐘先拎畀我

如果唔係為左個可樂杯,
一定唔會食!!
$27 (Lunch)
2008-09-18 19 views
麥當勞不時都有「新款」,不過這個朱古力批真的不行。個酥皮焗得太過火,似炸,裡面的朱古力礑醬又太少,一點都不好吃。這個喊面完全是給這個批的。
麥當勞不時都有「新款」,不過這個朱古力批真的不行。

這個喊面完全是給這個批的。
2008-08-09 9 views
紅叮今次來這間麥當勞,這間給我印象不好~因為曾經有一次去買早餐,就用一張優惪卷,原來發覺過期了,之後那位員工和別一個員工笑我用過期卷,那一次令我怒氣衝霄今次因為只想熱香餅,便熱香餅餐吧,也頗貴18元左右,坐下看看漫畫,一邊食熱香餅,好不好食也說不出,只能說一般,純碎過癮,如果它可以熱一點的話,就最好。。。。看完漫畫也差不多夠時間上班,可能隔數個月才說多一次麥當勞早餐
紅叮今次來這間麥當勞,這間給我印象不好~

今次因為只想熱香餅,便熱香餅餐吧,也頗貴18元左右,
坐下看看漫畫,一邊食熱香餅,
好不好食也說不出,只能說一般,純碎過癮,
如果它可以熱一點的話,就最好。。。。

看完漫畫也差不多夠時間上班,
可能隔數個月才說多一次麥當勞早餐
2008-07-25 33 views
麥當勞新出五款夏日甜品,其中想試下個荔枝特飲。就買左個孖芝漢堡餐返屋企食荔枝特飲其實是雪碧加些生果,飲落係甜甜地,有一陣菠羅甜味,相返荔枝味就冇咩。杯內生果有大量菠羅,椰果,荔枝肉等罐頭雜果,較為特別,食落生果甜甜地又幾好味其餘食品都係同平時一樣,唯是薯條炸得太過耐,不好食。仲有原來單買要$10.5,個人認為太貴了,而買餐只需加$2.5就轉到,所以只會係買餐先會買來飲,睇見廣告仲有上次出過的美綠麥旋風,遲些一定要買來食先
其餘食品都係同平時一樣,唯是薯條炸得太過耐,不好食。
$26 (Lunch)
2008-06-01 22 views
想試好耐咖喇,不過近排都無出街食飯,咁啱今日唔返屋企食,咁就揀去食啦!!!好似叫咗好多嘢,其實只不過係叫咗個餐再加多個飽同埋4件雞槌咋!!細薯條同奶昔係送既!有將軍漢堡同埋玉子將軍漢堡,玉子將軍漢堡只多隻蛋,但又唔係特別好食,不過都幾多汁,食到我成手都係..不過都唔係咁食到沙律既味,因為比啲照燒汁遮晒...
$26 (Dinner)
  • 將軍漢堡
2007-11-23 21 views
終於考完試,放假一天。選擇留在家中,媽買了外賣回來可能做緊Pronote關係,一打開,發覺個飽賣相比以前好牛肉大塊同好厚,醬汁份量岩岩好,生菜番茄都好大塊!食落牛肉味較一般M記飽突出鮮味,肉汁充足,配埋生菜蕃茄,可以稍為中和下同感覺較清新!不過始終覺得MOS BURGER好味,當然以這價錢不能相提並論!把原來薯條要左薯角,薯角以飲品杯盛住,數量有十至十二條,淋淋的薯角幾合心意,薯仔蓉蓉的,好!不過認為較咸,食完較為口渴,食少少就夠!總括來說,整體較上次好,希望唔係做緊Promote時都係有這樣水準。
終於考完試,放假一天。選擇留在家中,媽買了外賣回來

可能做緊Pronote關係,一打開,發覺個飽賣相比以前好
牛肉大塊同好厚,醬汁份量岩岩好,生菜番茄都好大塊!
食落牛肉味較一般M記飽突出鮮味,肉汁充足,
配埋生菜蕃茄,可以稍為中和下同感覺較清新!

把原來薯條要左薯角,薯角以飲品杯盛住,
數量有十至十二條,淋淋的薯角幾合心意,薯仔蓉蓉的,好!
不過認為較咸,食完較為口渴,食少少就夠!

2007-08-24 7 views
本想食煙肉蛋包,不過而家冇餐叫,只得散叫,唔夠飽諗諗下,想食至尊漢堡,散叫一個包,因為食完個包都好飽打開盒,個包用黃色紙包住,所以唔會散曬...塊牛肉大大塊,肉味同普通果DEE差不多!有DEE原塊生菜同二塊番茄,幾新鮮,不過可以多DEE塊芝士細細塊,係曬DEE菜到,有點可惜(係牛肉會好DEE)全個包最滿意就係個醬,好惹味,同DEE配料好夾,果然係秘製!仲有DEE洋蔥好香,唔會比DEE汁搞到冇曬味,食完有陣洋蔥味係口腔不散!正!是次係我第二次食,覺得冇上次咁好食(可能上次新出做推廣GE關係,所以整得好味DEE!),細份左,用料都差左,不過整體OK,特別係個醬!會再食!
本想食煙肉蛋包,不過而家冇餐叫,只得散叫,唔夠飽
諗諗下,想食至尊漢堡,散叫一個包,因為食完個包都好飽

打開盒,個包用黃色紙包住,所以唔會散曬...

塊牛肉大大塊,肉味同普通果DEE差不多!
有DEE原塊生菜同二塊番茄,幾新鮮,不過可以多DEE
塊芝士細細塊,係曬DEE菜到,有點可惜(係牛肉會好DEE)

2007-07-25 7 views
WO....天氣炎炎,最好食番杯雪糕去M記買左杯美綠麥旋風覺得幾好味,美綠粉好多,好夠味!仲有DEE一舊舊GE朱古力,幾有咬口不過個雪糕就少左DEE,中間冇雪糕GE!$9一杯,貴左少少,比多一蚊就買到個意式芭菲,下次試下先!
WO....天氣炎炎,最好食番杯雪糕
去M記買左杯美綠麥旋風

覺得幾好味,美綠粉好多,好夠味!
仲有DEE一舊舊GE朱古力,幾有咬口
不過個雪糕就少左DEE,中間冇雪糕GE!

$9一杯,貴左少少,比多一蚊就買到個意式芭菲,下次試下先!
(Non-member)
2006-12-22 13 views
早幾日去呢間麥記買外賣, 個哥哥仔真係好得, 將啲野食掉入個紙袋入面, 好似掉垃圾入垃圾袋咁, 最終係食物全部散晒. 亂晒, 啲薯條仲要喺袋度逐條撈番入個盒度, 更離普到將我個大薯條變咗個中薯條(當然收咗我大薯條價la)