ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次就食咗Me time cafeLunch set 會跟埋湯同飲品,個湯係紫薯湯,幾特別,但係飲落甜甜哋,有啲似甜品🤣相撲手西冷牛扒配燒汁跟薯菜($68)牛扒好大塊,牛味唔算好重,但係夠哂大塊😆另外跟既燒汁啲味都okay! 而且都幾淋,唔會好韌🥳珍寶吉列大雞扒跟薯菜($58)黎到既時候真係嚇親,勁大塊🤤真係食唔哂🤪炸到好脆,但係就唔算好乾身😌肉都幾嫩!
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次就食咗Me time cafe

相撲手西冷牛扒配燒汁跟薯菜($68)

珍寶吉列大雞扒跟薯菜($58)
2021-05-12 517 views
話說最近都幾鍾意食呢間野,去到一個地步係連叫外賣都要食。呢間metimecafe整既野食都好精緻吓,咁最近就食左呢個焗葡國雞飯,一開始仲諗住會係一般既啲汁淋晒上面之後一次過拎去焗既焗飯,點知佢係分開左做兩part,一份焗葡國雞,一份飯。先講佢個飯,佢個飯同係堂食都係一樣樣,白飯上面有啲飯素,十分開胃,而且仲有加上芝麻汁沙律菜,令成件事變到好fresh好開胃。 而佢個葡國雞亦都好出色,個葡汁十分香,啲雞又唔老。
而佢個葡國雞亦都好出色,個葡汁十分香,啲雞又唔老。
焗葡國雞飯
2021-04-27
$60 (Lunch)
焗葡國雞飯
2021-05-04 522 views
前往Megabox 途中經過依間外觀不顯眼的cafe,見多人排隊先至發現。門外餐單吸引所以就試下,價錢相當經濟,食物質素有驚喜,CP值相當高。 餐湯忌廉湯味道正正常常。北海道黑咖哩吉列豬扒配珍珠飯 $60原塊吉列豬扒大大塊炸到脆卜卜,豬扒外脆肉嫩,日式黑咖喱汁甜美,飯粒粒分明口感煙韌,仲有沙律菜伴碟誠意可嘉。 宇治抹茶紅荳奶蓋 +$10抹茶配紅荳味道無得輸,奶味較濃,淡淡抹茶香,紅荳大粒甜美,飲落幾滿足。 花生醬厚切西多士 $30多士厚身,大大塊牛油放在西多上邪惡至極,好彩有沙律菜減輕罪惡感。西多炸得無燶邊,入面唔乾身,中間夾住厚厚粗粒花生醬,落埋糖漿食更美味。

餐湯
忌廉湯味道正正常常。

北海道黑咖哩吉列豬扒配珍珠飯 $60

北海道黑咖哩吉列豬扒配珍珠飯

宇治抹茶紅荳奶蓋 +$10
宇治抹茶紅荳奶蓋
花生醬厚切西多士 $30
2021-05-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
北海道黑咖哩吉列豬扒配珍珠飯
宇治抹茶紅荳奶蓋
2021-04-30 356 views
隱藏於工廈中的Cafe,門口細細容易錯過,開咗冇幾耐已經大排長龍,要早啲去先唔使等位。🍞花生醬厚切西多士 $30西多士超厚身,一見到已經流晒口水,花生味好香。🍳全日早餐 $56最平的全日早餐,窩夫比較薄身有點硬,沙律、薯餅、香草腸、牛奶炒蛋、茄汁豆,都頗有水準,放lunch都可以Chill一下。下午茶口痕想食韓式炸雞,雞肉都幾嫩滑。

🍞花生醬厚切西多士 $30
西多士超厚身,一見到已經流晒口水,花生味好香。

🍳全日早餐 $56

下午茶口痕想食韓式炸雞,雞肉都幾嫩滑。
2021-04-21 556 views
今日Lunch同班同事去左Me Time Cafe食飯,佢門面好簡單,用霓虹燈帶做招牌,入到去以為細細間,點解入到去轉彎空間都幾大,而且裝修都幾靚,有格調午餐牌都幾多選擇,不過我唔記得影個餐牌,佢好似一段時間會轉一轉啲餐,我見到有個幾特別的餐,叫生酮餐單,可以選擇配牛扒/雞扒/豬扒,仲有配炒蛋同沙律,佢會送碗特式的餐湯,我今次唔記得影,係紫薯忌廉湯個餐送黎時用木盤上,賣相吸引!我叫左牛扒,不過我覺得熟得濟,但味道幾多佢用張食物紙墊底、不過係切的過程中可能令到啲紙碎左,我覺得可以改善一下,不過整體來講係唔錯的下次再試下其他
下次再試下其他
2021-04-17 264 views
九龍灣都無咩特別野可以食,最近見到呢間餐廳新開左一排,試左一下lunch: 香煎雞排配薯菜,又唔錯喎,女仔食岩岩好唔會過少過飽,仲可以轉飯,CP值唔錯!呢間可以成為我哋既「飯堂」啦
!呢間可以成為我哋既「飯堂」啦
2021-04-17 188 views
I originally booked another restaurant but that restaurant with 90mins limitation, so I decided to change to this cafe as recommended by friends. I ordered BBQ rib, grilled fillets, salad.All the dishes are well presented and tast so good, which I think can meet hotel standard.I don't expect this cafe at the industrial area is so outstanding, and the restaurant environment is comfy too, plus the price is reasonable, my friends and I did have a enjoyable dinner last night, so I highly recommend t
I don't expect this cafe at the industrial area is so outstanding, and the restaurant environment is comfy too, plus the price is reasonable, my friends and I did have a enjoyable dinner last night, so I highly recommend this cafe if you wanna have a chill place with yummy food
2021-04-16
$150 (Dinner)
  • Salad
  • BBQ pork rib
2021-04-16 266 views
今日約咗兩個舊同事食飯,嗰度環境好舒適,餐廳服務員的態度又好,老闆又Nice,我哋叫咗個田園煙三文魚沙律,味道好清新,再嗌左個BBQ燒豬仔骨,好香又大份,同埋一碟石斑柳,個老闆見我哋咁耐都未食,掛住傾計,重主動幫我地焗返熱,好窩心,再叫左個扁意粉,平時我唔食白汁,估唔到呢個咁好食,值得推薦,呢間舖頭lunch time超多人終於今晚有機會試!正!
羅宋湯
清新田園雜菜柚子汁沙律配煙三文魚
煙燻BBQ豬仔骨
香煎石斑柳配香蒜牛油汁
烤雞肉配香檳忌廉芥末籽汁扁意粉
2021-04-12 381 views
之前經過見到餐廳門口俾佢ge霓虹燈牌吸引左 決定要搵日試試佢今日同朋友就黎左試下佢ge lunch入到去個環境ok 裝修都唔錯 不過就唔係好多位佢個lunch set都好多款式 有雞 有豬 有牛 又有西式同日式煮法 好多選擇 野飲方面 仲可以加錢要台式飲品 叫左個雞扒配意粉 估唔到個份量係咁大 仲要跟埋個沙律菜 尼個份量男仔食都好夠飽雞扒煎得好香 點埋個蒜蓉汁食味道唔錯 同埋意粉係用茄汁炒 仲要係用扁意粉👍🏿👍🏿野飲就加錢叫左杯冬瓜茶 正正常常同行朋友叫左豬扒飯同牛扒 佢地都話幾好食尼間餐廳性價比幾高 價錢ok而且份量大 九龍灣lunch唔錯ge選擇 不過返工時間好多人 如果要食就要早少少去先有位

今日同朋友就黎左試下佢ge lunch
入到去個環境ok 裝修都唔錯 不過就唔係好多位

野飲方面 仲可以加錢要台式飲品

野飲就加錢叫左杯冬瓜茶 正正常常

同行朋友叫左豬扒飯同牛扒 佢地都話幾好食

2021-04-09 239 views
很欣賞餐廳的用心😊擺盤 食材選用和配搭都很有心思味道不是第一 但性價比很高 ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎美國豬斧頭扒配蒜蓉汁 $108美國安格斯牛肉漢堡配薯條 $48名古屋胡椒炸雞 $36 餐飲(跟餐價)古早味冬瓜茶+$6宇治抹茶紅豆奶蓋 +$10 ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎餐湯是紫薯湯🥣不常見 上面加了cream和蒜蓉麵包 雖然味道不是很對胃口 因為以後是甜的 但是咸的 有種落差 ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎斧頭扒🐷 煎得非常好 很Juicy 😋上面加了蒜粉 很香但有點咸配菜都很新鮮 🥒🍅西葫蘆 蕃茄大大顆薯泥 沒有壓到全泥狀 🥔還有少許顆粒感 ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎漢堡🍔 麵包 擦滿牛油 烤得恰當好處🍖漢堡排肉 用攪拌機攪碎加了點洋蔥🧅但攪得太爛 失去口感🥲而且都是偏咸 漢堡除了有蕃茄🍅好像也加了紅莓醬突然一口超甜的😶這配搭有點怪 不太平衡 但這個餐才$48還配了精緻的沙律🥗& 加了paprika的薯條 😂雖然漢堡肉是個敗筆下次來試個蝦堡🍤希望更好吃 ▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎▪︎名古屋胡椒炸雞🍗 🤣調味有點像台灣鹽酥雞雞肉帶點肥肉 裹著薄薄炸衣 超級邪惡
很欣賞餐廳的用心😊

豬斧頭扒配蒜蓉汁
名古屋胡椒炸雞
豬斧頭扒配蒜蓉汁
2021-03-24 302 views
今天和同事吃lunch,經過見到公司附近開左間新餐廳,於是就同佢去試下新野午餐配餐湯及飲品,是日餐湯是南瓜湯,但南瓜湯飲落陣味不像是南瓜湯🤐我同事叫左日式鰻魚炒飯,味道尚可我叫了珍寶大雞扒意粉,意粉得好少,而且似係天使麵多過似意粉🤭不過雞扒真係幾大塊,咬落幾juicy,但配燒汁唔太夾,如果換其他醬感覺好食d我同事加三元點了凍O茶呢間餐廳有好多台式飲品可以選擇,我加了十元轉飲這杯黑糖珍珠奶茶,飲品質素比我預期的更好飲總括而言,呢間餐廳是新開,環境尚算企理,但走廊過窄,侍應拿食物進出好牙煙,好怕會倒瀉食物;飲品味道唔錯,但食物及湯還有進步的空間,希望下次再來的時候會有改善

我同事加三元點了凍O茶

2021-03-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
👍🏻珍寶吉列大雞扒配珍珠飯 $58雞扒好大塊😍肉質嫩滑有肉汁炸得脆卜卜,熱辣辣,好香口😋不過可能塊雞扒太厚肉,中間醃得唔算好入味飯上面加左d飯素,幾有心思整體份量真係好大,好抵食🤪味道:8/10性價比:8/10👍🏻蒲燒饅魚丼飯 $66饅魚份量算多,好肥美,有橡皮既質感😋饅魚汁既調味適中,唔會太咸太甜飯有跟溫泉蛋同沙津,味道都ok👍🏻味道:8/10性價比:8/10👎🏻芝士奶蓋 跟餐 $8芝士奶蓋好稀🤥唔濃唔Creamy個杯郁兩郁都化開哂 可以唔洗加錢試😂味道:5/10性價比:7/10📍Me Time Cafe 九龍灣宏開道13號景發工業中心地下1號舖

👍🏻珍寶吉列大雞扒配珍珠飯 $58
雞扒好大塊😍肉質嫩滑有肉汁
炸得脆卜卜,熱辣辣,好香口😋
不過可能塊雞扒太厚肉,中間醃得唔算好入味
飯上面加左d飯素,幾有心思
整體份量真係好大,好抵食🤪
味道:8/10
性價比:8/10

👍🏻蒲燒饅魚丼飯 $66
饅魚份量算多,好肥美,有橡皮既質感😋
饅魚汁既調味適中,唔會太咸太甜
飯有跟溫泉蛋同沙津,味道都ok👍🏻
味道:8/10

📍Me Time Cafe
九龍灣宏開道13號景發工業中心地下1號舖
2021-03-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
  • 珍寶吉列大雞扒配珍珠飯
2021-03-18 211 views
之前見到有新餐廳,於是同同事lunch去試下。見到menu 有A至W餐,選擇很多👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我地叫左最穩陣既西冷牛扒&焗豬扒飯,2款都好食,肉質唔「鞋」又唔乾,味道不錯,下次會再試。

西冷牛扒
焗豬扒飯
$65 (Lunch)
西冷牛扒
焗豬扒飯
2021-03-17 164 views
啱啱嚟到九龍灣返工當然要周圍搵吓嘢食今日見到有間Me Time Cafe 即刻諗起作為媽媽真係好需要me time 🥱🥱🥱餐廳附近都有好多門面差唔多門面既茶記 呢一間門面同入面既裝修 比起其他茶記都算好今日食精選套餐A 相撲手西冷扒八安士配薯菜$68估唔到仲有埋餐湯同餐飲 是日餐湯係南瓜湯 飲品係熱咖啡牛扒食落唔錯 其實都幾大件 唔會好鞋 小小肥薯條非常好食 😋 脆卜卜B餐 唔記得咗乜野豬扒配薯菜$59豬扒比起想像中好食 唔會有好多鬆肉粉又唔會好鞋 仲有少少香😚估唔到有小小水準薯條都係一樣好好食 豬扒仲配左個茄汁 仲要係煮過既 呢個汁好正PS 咖啡好好飲 一定要試
啱啱嚟到九龍灣返工當然要周圍搵吓嘢食

今日食精選套餐A 相撲手西冷扒八安士配薯菜$68