2020-08-22 100 views
今日嚟到megabox, 好耐都冇食喇沙,朋友就介紹呢間 mee... Lemongrass。。。 入面嘅環境都舒適乾淨 ,去到嘅時候差唔多兩點,原來已經兩點有下午茶了 下午茶T1 就係喇沙湯麵, 湯底很香口,微辣,有好香濃嘅椰香奶味裏面有豆卜,虾,蟹柳,尤魚,魚蛋,蜆肉。 海鮮食落都新鮮 ,面就有油麵同埋米線 ,油麵彈牙唔錯。 吸收咗湯嘅精華 ,係幾正奶茶都0K,不過飲完個胃有啲唔舒服。。呢個Tea 連飲品$62 , 唔算係最平,不過味道唔錯!

奶茶都0K,不過飲完個胃有啲唔舒服。。

呢個Tea 連飲品$62 , 唔算係最平,不過味道唔錯!

2020-08-11 113 views
晚市禁堂食仍然繼續,唔想煮當然係叫外賣,附近有呢間以海南鷄專門店稱,但有埋泰菜及馬來西亞菜式選擇,未試過堂食,幫襯佢嘅第一次居然係外賣~ 自取外賣有八折優惠 落單後大約等10-15分鐘就有貨拎,包得幾妥當 今晚叫嘅係呢客炭燒豬扒凍檬,凍檬汁另上 大大件豬扒,差唔多佔左大半個外賣盒 都算厚切,帶有少少骨位,入口幾鬆化,味道偏甜但唔熱 檬粉份旺量夠飽肚,加埋少少香口花生同爽口蘿蔔絲,增加口感,感覺就算係外賣都無馬虎了事!

落單後大約等10-15分鐘就有貨拎,包得幾妥當

今晚叫嘅係呢客炭燒豬扒凍檬,凍檬汁另上

大大件豬扒,差唔多佔左大半個外賣盒

都算厚切,帶有少少骨位,入口幾鬆化,味道偏甜但唔熱

Dinner
呢晚放工去咗Megabox食飯,商場好大,餐廳亦都多,但無幾多間合心水。朋友提議不如食「Mee...lemongrass」,因為經過見到係坐滿人的,比較有信心保證🙈。我一直都想試呢間餐廳,佢喺好多地方都有分店,但內心又有啲掙扎覺得佢個樣唔多好食咁,今日就可以一試廬山真面目😜。食物選擇都幾多,小食、喇沙、粉麵、飯、炒菜等基本嘢都齊,價錢屬中等水平。可能為咗迎合大眾口味,餐廳特設珍珠奶茶同水果茶嘅飲料,而唔係泰式奶茶或沙冰🤣。我哋叫咗一個主菜、一碟炒菜同一個小食拼盤Share食,好彩只係叫咗一個主菜,如果唔係一定食唔哂,因為份量都多👍!Mee...喇沙($84),喇沙造型唔錯😍,鋪面已經見到有好多配料,包括大蝦、蜆肉、蟹柳、魚蛋、雞蛋、魷魚同豆卜,非常繽紛。麵底係傳統摻摻,即係油麵加米粉,兩樣都好掛湯。湯頭唔錯,香辣得嚟唔會太過火、太辣,幾正😋。不過我哋目測隔離枱叫龍蝦喇沙好似更加不得之了,直頭連個碗都大啲!Mee...小食拼盤($158),樣樣小食都想食,咁叫拼盤就最適合不過,份量對二人嚟講其實都幾多。炸蝦餅同炸春卷各有四個半件,🍤蝦餅係我最鍾意嘅泰式小食,只要炸得夠脆,蝦膠夠彈牙就好食
Mee...喇沙
Mee...小食拼盤
Mee...小食拼盤($158),樣樣小食都想食,咁叫拼盤就最適合不過,份量對二人嚟講其實都幾多。炸蝦餅同炸春卷各有四個半件,🍤蝦餅係我最鍾意嘅泰式小食,只要炸得夠脆,蝦膠夠彈牙就好食;春卷就啱啱相反,係我至憎嘅小食,唔作點評。另外,拼盤仲有無骨鳳爪、兩隻🐔香茅雞翼同雞牛串燒各一串。味道都幾好,夠味的!
馬拉盞炒通菜
馬拉盞炒通菜($68),呢個都好食,幾香口,唔會太重口味,不過就冇話好特別或者好驚艷啦😌!
香芒椰汁糯米飯
香芒椰汁糯米飯($48),雖然已經好飽,但甜品係放第二個胃㗎嘛。賣相好吸引啵,個碟成隻拖鞋咁,好搞笑。芒果糯米飯個樣有啲似壽司,芒果係刺身咁😛,自己再淋椰汁🥥。芒果好甜,好好食,不過真係食唔哂大嚿飯。
鮮果四季春茶
凍鮮果四季春茶($34),味道正正常常啦,唔太甜,亦都食到生果粒🍎,但略嫌飲品貴咗啲。
總括嚟講,我哋都估唔到餐廳嘅東南亞菜超乎預期中好食,價錢又合理,值得推介。環境大,坐得舒服,即係可以唔洗等登去九龍城都食到美味東南亞菜🇹🇭!
2020-07-09
$220 (Dinner)
Mee...喇沙
Mee...小食拼盤
2020-07-19 106 views
在九龍灣想吃喇沙,便找到這一間MegaBox的馬來菜,店內座位很多,座位也很舒適,乾淨。.Mee...喇沙 $78有大蝦,蜆肉,蟹柳,魚蛋,豆卜,雞蛋喇沙非常足料而且十分大碗,一來便被那個大蝦吸引了,整碗滿滿的,湯底濃郁,椰汁味很突出,雖然帶點辣但是吃的時候很過癮,面底是整碗滿滿的,湯底濃郁,雖然帶點辣,但是吃的時候很過癮,面底是兩款混合的油面與米粉,口感真的很不錯,魚蛋也非常彈牙,而且加了大蝦和蜆肉令到湯底更加豐富更有海鮮味。.馬來蜜汁炭燒豬扒撈檬粉$72整塊豬扒跟整個碟的面積差不多大,炭燒豬扒香味濃郁,軟綿綿的豬扒,肉質軟淋,很有咀嚼感毫不費力,配上蔥油醬汁在豬扒上面,加上香茅蜜汁味,非常不錯.〒 Mee...lemongrass (九龍灣)九龍灣宏照道38號MegaBox11樓11號舖
Mee...喇沙 $78
有大蝦,蜆肉,蟹柳,魚蛋,豆卜,雞蛋
馬來蜜汁炭燒豬扒撈檬粉$72
〒 Mee...lemongrass (九龍灣)
九龍灣宏照道38號MegaBox11樓11號舖
MegaBox實在太多唔同嘅食肆,我之前行過呢間餐廳門口好幾次,見到佢個招牌有大大碗龍蝦喇沙,一直都好想試,今日終於嚟咗Mee...Lemongrass試吓佢嘅喇沙。餐牌好多菜式都係圖文並茂,非常清晰。首先必食嘅當然係佢嘅原隻龍蝦喇沙,平時喺出面食一碗喇沙動輒都要起碼$60-$70,但呢度只係$88,就有埋原隻龍蝦,真係平過自己煮啦!大碗麵上放上一隻大龍蝦,簡直無得輸!不過要讚賞嘅唔止係隻龍蝦,而係佢嘅喇沙湯底真係好香甜,而且佢嘅麵底係用上油麵同米粉,唔係間間餐廳做嘅喇沙都會咁正宗用上混合麵底,所以我諗唔到有咩理由唔食呢一個龍蝦喇沙。原隻龍蝦肉質超彈牙!🦞🦞🦞蔗蝦係越南菜中其中一道較著名的菜式,所以我就點了蔗蝦,蔗蝦總共有三件,而且仲配搭埋越南另一菜式濱海,蔗蝦嘅蝦肉爽口彈牙,帶點蔗汁嘅清香,非常惹味!泰式蠔餅主要就係用蛋包住蠔仔半煎炸,再加入蔥花、芽菜等一齊食。每次食泰國菜,我一定要食芒果糯米飯,呢度嘅芒果糯米飯隻碟好得意,係一隻拖鞋型嘅器皿,芒果糯米飯有四小件,另外再有芒果粒同埋有一兜椰汁,我覺得呢度嘅芒果糯米飯嘅特別之處就係佢上面會灑上花生碎,所以食起嚟特別香口。餐廳仲有自家製類
餐牌好多菜式都係圖文並茂,非常清晰。
波士頓龍蝦喇沙
原隻龍蝦肉質超彈牙!🦞🦞🦞
馬來蔗蝦
香芒椰汁糯米飯
餐廳仲有自家製類似台式嘅飲料,我就叫咗芝士奶蓋茉莉茶,茶底清香,奶蓋味濃,真係非常之好嘅配搭。
芝士奶蓋茉莉茶
波士頓龍蝦喇沙
馬來蔗蝦
2020-07-17 81 views
再次跟 c6 到親子商場入貨,在地下的水牌看了下,原來早前在將軍澳食過的星馬菜餐廳在這裡開張,於是先去食個飽飽,才開始入貨。行入餐廳,人未開很多,跟將軍澳分店的裝潢同出一徹,然後我們快速的看看餐牌了。地道串燒有牛和雞兩款,每款各兩支,肉筫超香又不焦,而且醃很很香。仲有一舊微烘的麵包,暖暖的帶點脆口。點埋兩款辣辣地的醬汁,增添了香口和胃口。招牌無骨海南雞飯這款菜式除了海南雞和白飯,仲有湯有菜,十分豐富。雞件滑滑的,加埋有脆脆响面的飯一齊食十分有咬口,十分正~馬來蜜汁炭燒厚切豬扒 (配菜飯)豬扒大大件很厚肉,十分 juicy,點埋旁邊的辣汁非常惹味。茉莉綠茶 (熱)茉莉奶蓋綠茶 (凍)我們都點了茉莉綠茶,一熱一凍,味道相當清新。

地道串燒
有牛和雞兩款,每款各兩支,肉筫超香又不焦,而且醃很很香。
仲有一舊微烘的麵包,暖暖的帶點脆口。
點埋兩款辣辣地的醬汁,增添了香口和胃口。

招牌無骨海南雞飯
這款菜式除了海南雞和白飯,仲有湯有菜,十分豐富。
雞件滑滑的,加埋有脆脆响面的飯一齊食十分有咬口,十分正~

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒 (配菜飯)

茉莉綠茶 (熱)
茉莉奶蓋綠茶 (凍)
我們都點了茉莉綠茶,一熱一凍,味道相當清新。

2020-06-24
2020-07-16 254 views
係Megabox成日都要諗食咩,感覺上野食不多,見到依間東南亞菜就入左去食🤣-🤍招牌無骨海南雞飯 $82🤍泰式蠔仔蛋 $92🤍椰汁千層糕 $28🤍海鹽芝士奶蓋四季春 $27🤍海鹽芝士奶蓋茉莉綠茶 $23✨另設加一-🤍招牌無骨海南雞飯⭐️⭐️⭐️⭐️份量較小,不過海南雞好滑、肉嫩,配菜有菜心、油雞飯、湯,大食既可以另叫多碗$18既油雞飯。/🤍泰式蠔仔蛋/🤍椰汁千層糕⭐️⭐️⭐️我之前整個陣,我落成包糖都係淡味小小不過我就覺得岩岩好,因為我唔中意食太甜,而依個就算正常甜度,不過不得不讚拎岀黎個陣係熱辣辣的😍亦有煙韌口感。-環境:7/10服務:7/10好味指數:7/10回頭率:7/10
🤍招牌無骨海南雞飯 $82
🤍招牌無骨海南雞飯
⭐️⭐️⭐️⭐️

🤍泰式蠔仔蛋
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
外型似奄列咁夾埋,好厚蛋,估計起碼有6隻蛋😂蠔仔都有唔小,每啖都食到3粒到,味道都夠味。同埋見到佢都好受歡迎,都有1/3人叫!

🤍椰汁千層糕
⭐️⭐️⭐️

環境:7/10
服務:7/10
好味指數:7/10
回頭率:7/10
2020-07-15
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2020-07-12 81 views
喺MegaBox行開Ikea,順便食埋野,馬來西亞/新加坡野不嬲都幾鍾意,仲要比龍蝦喇沙吸引着😍.⭐️原隻龍蝦喇沙$88一開menu 已經比呢隻龍蝦🦞吸引。龍蝦超大隻,而且多膏,淨係食龍蝦都抵Surprisingly 入面有兩種麵 - 米粉&油麵,個combination幾特別,喇沙湯底非常濃味、正宗,另外個湯羹有Pat辣椒醬,可以按照個人喜好加落個湯底度。.⭐️小食拼盤 $158有無骨鳳爪、串燒、春卷、蝦餅、雞翼。無骨鳳爪,冇泰國餐廳嗰啲咁辣,酸甜適中,好開胃😋春卷炸得鬆脆,入面都幾多餡🦐蝦餅彈牙,仲食到粒粒蝦肉添串燒幾入味,沙嗲醬如果濃少少會好啲.⭐️馬拉盞炒通菜 $64將通菜加上蝦米和配料炒香,配搭馬拉盞味道香辣惹味________________________食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️________________________

⭐️原隻龍蝦喇沙$88

⭐️小食拼盤 $158
春卷炸得鬆脆,入面都幾多餡
🦐蝦餅彈牙,仲食到粒粒蝦肉添
串燒幾入味,沙嗲醬如果濃少少會好啲

⭐️馬拉盞炒通菜 $64
將通菜加上蝦米和配料炒香,配搭馬拉盞味道香辣惹味

________________________
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️
________________________
2020-07-11 58 views
今晚同兩個同事一齊走咗去九龍灣megabox度食嘢咁見到呢一間餐廳好似都開咗冇耐咁,我哋就入咗去試下。 呢度我覺得坐得都幾舒服同埋呢度都有一啲特色嘅飲品叫下 ,咁我就梗係叫咗佢個招牌菜:波士頓龍蝦喇沙: 呢個就係佢個招牌菜龍蝦喇沙,其實都唔使講乜嘢呢,咁優惠嘅價錢食到成隻龍蝦 ,我覺得已經值回票價,同埋我建議隻龍蝦佢一上碟時,大家一定要快啲食 ,因為襯住啲肉仲鮮嫩嘅時候就一定要拿拿聲食,同埋個龍蝦都幾鮮甜。 而且個喇沙嗰個湯底濃味和好好飲, 而且佢唔算太辣有一種香味 ,所以到呢一間店我覺得呢一個龍蝦喇沙係必點。招牌無骨海南雞飯: 呢個海南雞其實我自己覺得佢個雞都幾嫩滑,食到雞肉嘅鮮味, 同埋都去曬骨畀我哋食 ,大家記住食埋啲雞皮我覺得咁樣先至叫做食海南雞, 同埋最重要就係要點下啲醬,我自己個人認為点醬就好味D, 大家不妨試下。MEE 喇沙 有大蝦蜆肉蟹柳魚蛋豆卜雞蛋同魷魚: 其實呢一個喇沙喺我朋友叫嘅,咁我試咗少少,其實同我嘅龍蝦都差唔多,湯底亦都一樣咁好味,如果有啲人唔食得龍蝦嘅話可以試下叫呢一個喇沙。 因為材料嘅都算幾多就好似食車仔麵有好多餸菜咁樣。 呢個喇沙最大嘅賣點我覺得就係多

MEE 喇沙 有大蝦蜆肉蟹柳魚蛋豆卜雞蛋同魷魚: 其實呢一個喇沙喺我朋友叫嘅,咁我試咗少少,其實同我嘅龍蝦都差唔多,湯底亦都一樣咁好味,如果有啲人唔食得龍蝦嘅話可以試下叫呢一個喇沙。 因為材料嘅都算幾多就好似食車仔麵有好多餸菜咁樣。 呢個喇沙最大嘅賣點我覺得就係多餸, 所以食落去就唔會咁悶。

最後我同朋友飲埋杯嘢就走人, 咁其實呢一間食喇沙嘅餐廳,我都幾鍾意尤其是佢個主打菜龍蝦喇沙,我覺得就真係物超所值,所以如果再行開呢一頭我覺得我都會叫同一款喇沙。

2020-07-10 130 views
去MegaBox睇完戲,同層都唔少好嘢食。今日就揀咗價格比較相宜嘅Mee...lemongrass星馬菜餐廳。招牌無骨海南雞飯整份套餐包括招牌無骨海南雞、油菜、豬骨湯同油飯。份量都好足夠。雞好軟滑、配埋蘿蔔絲同青瓜片食,非常之清新。豬骨湯亦好鮮甜。泰式蠔仔蛋鐵板上嘅蠔仔煎蛋,底下有芽菜,所以蠔仔煎蛋唔會喺鐵板上繼續燒到燶哂。蠔仔比例都算多,每一啖都食到蠔仔,而且仲好肥美新鮮。椰汁千層糕甜品叫咗椰汁千層糕,睇隻顏色,應該係有班蘭嘅。千層糕口感煙韌美味,好掂。最後飲埋草莓芝芝冰茶同十勝紅豆泰・奶茶。草莓芝芝冰茶草莓味濃,芝士奶蓋香濃。十勝紅豆泰・奶茶,十勝紅豆好甜好好味,奶茶幼滑香濃。餐廳用咗出而飲品鋪用嘅杯,飲唔哂仲可以拎埋走,夠哂方便。

草莓芝芝冰茶、十勝紅豆泰・奶茶
草莓芝芝冰茶、十勝紅豆泰・奶茶
  • 草莓芝芝冰茶、泰・珍珠奶茶
2020-07-10 54 views
門口闊落,有餐牌,相片提供 ,引起食慾。有售賣自家醬料及泰國食物。馬來蔗蝦 $74配以蔥、蝦皮、熟蒜、米線加酸甜醬三隻蔗蝦是好味,蝦肉彈牙,甜味少許肥膩,但米線出奇討好,配上炸物竟合拍軟殼蟹米卷$72米卷共6件,紅椒、綠椒、黃椒、水仙芒、沙律菜 配以酸甜魚露汁,很清爽(似配檬粉的),牛油果加軟殼蟹,絕佳既配搭。Mee 喇沙 $84大蝦、蟹柳、魚蛋、雞蛋、魷魚、豆卜、蜆、麵、米粉,材料足麵是油麵加加米粉 滿足喜歡吃麵的人但又可以吃到較入味的米粉 喇沙通常有的芽菜這次沒有湯方面椰香味濃不過喜歡吃辣的可能覺得不夠辣如果有得選辣度就好了香芒椰汁糯米飯$48 以拖鞋做形的餐具 以壽司呈現的香芒椰汁糯米飯,真的很吸晴比一般的香芒椰汁糯米飯,多了花生碎很特別芒果現在是時令,加上椰汁的甜及香。
門口闊落,有餐牌,相片提供 ,引起食慾。
有售賣自家醬料及泰國食物。

馬來蔗蝦 $74
配以蔥、蝦皮、熟蒜、米線加酸甜醬
三隻蔗蝦是好味,蝦肉彈牙,甜味
少許肥膩,但米線出奇討好,配上炸物竟合拍

軟殼蟹米卷$72
米卷共6件,紅椒、綠椒、黃椒、水仙芒、沙律菜

Mee 喇沙 $84
大蝦、蟹柳、魚蛋、雞蛋、魷魚、豆卜、蜆、麵、米粉,材料足
麵是油麵加加米粉
不過喜歡吃辣的可能覺得不夠辣
如果有得選辣度就好了

香芒椰汁糯米飯$48
以拖鞋做形的餐具
壽司呈現的香芒椰汁糯米飯,真的很吸晴
比一般的香芒椰汁糯米飯,多了花生碎很特別
芒果現在是時令,加上椰汁的甜及香。

2020-07-09 43 views
估唔到幾好食喎,每次經過都無諗住食今次老公揀,話想食泰國嘢先入左去。而家連泰菜都有得飲台式飲品,叫左芒果芝芝同伯爵茶珍珠奶茶,真係未試過泰國餐廳叫台式飲品。伯爵茶底奶茶就重手左,伯爵茶味蓋過曬奶味食泰國嘢我一定叫香葉肉碎飯,有好多肉碎,食落唔辣,撈飯真係好好味。bb蛋好搞笑海南雞飯有湯同油菜,海南雞無骨幾滑嫩,油飯好香好夠味,湯唔會好味精。鮮蝦米紙卷,好味蝦大隻彈口,入面既包得夠實不會一食就散曬。兩個人食三百蚊,價錢ok!
估唔到幾好食喎,每次經過都無諗住食
今次老公揀,話想食泰國嘢先入左去。

海南雞飯

鮮蝦米紙卷,
好味蝦大隻彈口,入面既包得夠實不會一食就散曬。
兩個人食三百蚊,價錢ok!

夏日炎炎,晚餐想吃點醒胃菜式,這晚來了Mega Box的 Mee Lemongrass,泰國和馬來食品,口感清新,酸甜微辣,配以獨特的香料,是夏日佳選。環境光猛整潔,座位也算濶落舒適,格子圖案紙皮石地板,帶點南洋風味!泰式鳳爪~先來個泰式鳳爪,肉質彈牙,配青瓜、甘荀、芹菜、紅椒、洋葱、車厘茄等。清涼爽口,酸酸甜甜小辣,夏天吃,消暑開胃!馬拉盞炒通菜~通菜新鮮青綠,以馬拉盞炒,惹味又夠鑊氣!無骨海南雞~海南雞超滑,脂肪不多但肉嫩有雞味,帶雞油香。無骨啖啖肉,很美味!馬來蜜汁炭燒厚切豬扒~豬扒外皮香脆,內裡多汁軟嫩。厚切之外,大塊得像同行的大隻姨甥兩塊手掌,十分超值! 外面掃了蜜糖,香香甜甜,好味,要贊!

泰式鳳爪~

清涼爽口,酸酸甜甜小辣,夏天吃,消暑開胃!

馬拉盞炒通菜~
通菜新鮮青綠,以馬拉盞炒,惹味又夠鑊氣!

無骨海南雞~
海南雞超滑,脂肪不多但肉嫩有雞味,帶雞油香。

無骨啖啖肉,很美味!

馬來蜜汁炭燒厚切豬扒~
豬扒外皮香脆,內裡多汁軟嫩。

• 馬拉盞炒通菜
  • 泰式鳳爪
  • 馬來蜜汁炭燒厚切豬扒
  • 無骨海南雞
2020-07-05 47 views
假期前夕同友人去食今次夜晚8點幾餐廳仲full full 地等左一陣好快入去座底兩個人叫左3個菜2杯野飲,因為份量夠已經好夠食。1. 肉骨茶$86一上菜就好大碗,豬肉連骨煮得算淋,冬菇好厚夠大隻,另外有杞子同豆卜,所有材料好入味,味道偏藥材味,吾係新加坡的重胡椒味,值得一試!2. Lobster lasa $88一開menu 已經比呢隻龍蝦🦞吸引著。一上檯,嘩,隻龍蝦超大隻,係一整隻,開半,仲有埋蝦膏,見到都流晒口水,碗野有米粉同油麵幾特別,夠大碗兩個人啱啱好。個湯羹有好大Pat嘅辣椒醬,但其實呢我哋都撈勻晒,都唔係好辣都好惹味。3.香葉蝦仁紫米卷有米粉、香葉、蝦仁六件已經好飽。4.富士蘋果茉莉茶、十勝紅豆伯爵奶茶材料夠多,味道沒有特別出色,.但不過夠解渴。整體食左$300,2個人,都ok 抵食,上菜都快。
假期前夕同友人去食
今次夜晚8點幾餐廳仲full full 地
等左一陣好快入去座底
兩個人叫左3個菜2杯野飲,因為份量夠已經好夠食。
1. 肉骨茶$86
材料好入味,味道偏藥材味,吾係新加坡的重胡椒味,值得一試!
2. Lobster lasa $88
3.香葉蝦仁紫米卷
有米粉、香葉、蝦仁六件已經好飽。
4.富士蘋果茉莉茶、十勝紅豆伯爵奶茶
材料夠多,味道沒有特別出色,.但不過夠解渴。
整體食左$300,2個人,都ok 抵食,上菜都快。
2020-07-02 46 views
餐廳:Mee...lemongrass (九龍灣)地址:九龍灣宏照道38號MegaBox11樓11號舖推介指數:7/10【305 波士頓龍蝦喇沙(原隻)】$88聽到隔離話甘大碗,實食吾哂,即刻望過去系咩野,好似好抵食。非常之香濃既湯頭,龍蝦既鮮味熬哂落個湯到,勁正勁好飲,差吾到飲哂甘濟。不過龍蝦肉老哂,無哂味,精華系哂湯汁到。【604 檳城炒貴刁】$78同平時食既差吾多,炒到醬油味好香,而且加左炸乾蔥,更加香口。
餐廳:Mee...lemongrass (九龍灣)
地址:九龍灣宏照道38號MegaBox11樓11號舖
推介指數:7/10