2021-04-20 77 views
沙嗲豬肉串燒$20沙嗲醬好香,豬肉爽口好味,炭火燒得啱啱好,肉質唔會好乾,非常之有泰式風情嘅食物迷你無骨鳳爪$28個汁酸酸甜甜幾好味,鳳爪份量都多,咬落爽口,口感一流,係非常開胃嘅餐前小吃,讚!泰式燒豬頸肉$53泰國菜必食嘅豬頸肉,因為佢嘅脂肪層好爽口,豬肉好香,最鍾意佢嘅泰式醬汁,簡直係畫龍點睛。冬陰功海鮮湯$88令到泰式之夜圓滿,一定要叫冬陰功湯,呢個湯到多海鮮,有蝦有魚,味道唔算太辣,而且有各種泰式香草嘅香味,非常刺激好飲。黃咖喱牛腩煲牛腩件數都多,咖喱汁好味,唔太辣而且好香咖喱味,令人滿意。迷你芒果糯米飯$34令人非常滿足嘅飯後甜品,芒果夠香,椰汁糯米都好食。。
沙嗲豬肉串燒$20

迷你無骨鳳爪$28

泰式燒豬頸肉$53

冬陰功海鮮湯$88

黃咖喱牛腩煲
牛腩件數都多,咖喱汁好味,唔太辣而且好香咖喱味,令人滿意。

迷你芒果糯米飯$34
令人非常滿足嘅飯後甜品,芒果夠香,椰汁糯米都好食。。
2021-04-16
Type of Meal
Dinner
  • 黃咖喱牛腩煲
  • 泰式燒豬頸肉
2021-04-20 69 views
今日難得放假就陪父母行街,行完之後順道過來中環吃飯,唔使媽咪要回家再煮飯咁辛苦。餐牌裏面好多選擇,睇到我哋眼花撩亂,呢樣又想食嗰樣又想食,最後就由爹哋發辦,叫了以下的幾樣食物,Mekong海南雞 $128店員推介說這是他們的招牌菜,$128我們只叫了半隻,本來還擔心份量會很少,怎知道來了之後,見到半隻份量也很大,媽媽說平時去街買雞都貴,呢度幫你整埋到呢個價都算真係咁,雞肉尚算滑溜,冇乜雞骨,每口都係肉係好食泰式拼盤$88吃過海南雞之後,繼而上的便是這個小食拼盤,裏面有春卷 雞翼 蝦餅 沙嗲雞串,春卷香脆,雞翼香口唔油膩,蝦餅彈牙,口感亦係脆卜卜,最後沙嗲雞串就好熱惹味,加埋花生粒沙嗲醬,本身唔係特別鍾意食串燒嘅爹哋都鍾意。越式鳳梨醬炸軟殼蟹$86除咗拼盤之外呢一個炸軟殼蟹亦都係令到母親父親大人讚口不絕嘅食物之一,軟殼蟹好大隻,酥酥的質感加上酸甜菠蘿汁,好味得黎又不會膩,食完炸軟殼蟹之後,仲可以食鳳梨醬裏面嘅菠蘿,好食到食晒啲軟殼蟹同埋菠蘿之後,我哋都忍唔住留低個醬點其他嘢食。

Mekong海南雞 $128

泰式拼盤$88

越式鳳梨醬炸軟殼蟹$86
2021-04-20 64 views
一個人的優質美味晚餐~~~返工返到一肚氣 收工就想食好西 今晚好夜收工嘅我 就自己一個嚟咗公司隔離嘅呢間餐廳食飯😛~~~由於心情真係好差 所以一叫就叫咗好多嘢食 例如有泰式豬髀鍋 欖菜肉碎四季豆 冬陰功海鮮湯 同椰汁紅豆冰😝~~~冇錯你冇睇錯 呢堆食物都係我自己一個人叫嘅 有時心情唔好就係想發洩一下 叫完之後食物好快就送到 見到嘢食送上嚟嘅一刻 即刻心情秒變開朗~~~首先上嘅係我嘅泰式豬髀鍋 厚厚嘅豬皮 入口非常滑 而且味道調得啱啱好 唔會好鹹 其實真係好想叫支啤酒配下 不過始終一個人 驚飲咗酒之後唔係好清醒 所以最後都冇叫到 但係覺得呢一個豬手鍋同酒真係好夾 決定下次過嚟再同朋友食過~~~得飲酒就飲佢嘅椰汁紅豆冰 好彩呢個椰汁紅豆冰都完全冇失望 紅豆冰唔會好甜 椰汁味超級濃郁 紅豆粒粒飽滿 一個人隊晒成杯真係幾爽~~~而欖菜肉碎四季豆都好高質 四季豆炒得香香脆脆 而且嫩口冇渣 加上最令人欣賞嘅就係佢哋嘅肉碎份量真係落得好多 明明肉係最貴 但係佢哋落得咁多真係好大方同surprise ~~~冬陰功海鮮湯 酸酸辣辣嘅冬陰功正好喚醒一下疲累工作咗成日嘅心 裏面有好多草菇 雞髀菇 同埋爽口大
一個人的優質美味晚餐
~~~
冬陰功海鮮湯 酸酸辣辣嘅冬陰功正好喚醒一下疲累工作咗成日嘅心 裏面有好多草菇 雞髀菇 同埋爽口大蝦 味道幾正宗到位
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
好耐冇去泰國,今日突然之間個泰國癮又出返嚟!即係捉埋老公同寶寶們陪我去屋企附近搵間泰國嘢食食dinner,點知行行下,老公又話佢想食清新啲,想食越南野。諗來諗去之後,最後我哋就行咗嚟嘉咸街嘅呢間泰越港菜,貪佢又有泰國野,又有越南野,實現雙重願望.泰式酸辣無骨鳳爪$48:酸酸辣辣嘅無骨鳳爪$48來講,佢個份量都幾多,我同老公都食得好爽,小朋友就唔太啱食,得個睇字,不過唔緊要,爸爸媽媽食完之後再叫正嘢俾佢哋😛我哋自己enjoy完,就叫咗佢哋兩個鍾意椰汁芒果糯米飯$68,呢個芒果糯米飯就正啦,因為呢個芒果糯米飯有三隻顏色,分別係糯米(白色)紫糯米、同綠色嘅斑斕糯米飯,而且啲芒果仲擺到花形咁,超級靚,小朋友好鍾意,食落香香甜甜,椰汁味好重,係大人細路都啱食嘅食物,亦都解咗唔少我嘅泰國癮。.食完芒果糯米飯之後,佢哋又嘈住話要飲龍眼冰,龍眼冰都算健康嘅飲品,所以我就下佢哋叫咗比佢哋飲,點知叫完之後結果我自己仲鍾意飲,因為呢一個龍眼冰唔係好甜,清新之餘,飲得冇咁內疚,感覺應該唔會太肥,我鍾意。.主食方面我哋就叫咗越式涼拌豬扒撈檬$58,啲豬扒好香脆,上面仲有蘿蔔絲花生碎等等,食落去味道好豐富,而且好
好耐冇去泰國,今日突然之間個泰國癮又出返嚟!

泰式酸辣無骨鳳爪$48:

主食方面我哋就叫咗越式涼拌豬扒撈檬$58,啲豬扒好香脆,上面仲有蘿蔔絲花生碎等等,食落去味道好豐富,而且好清新,酸酸地嘅越式魚露好開胃,老公同小朋友都好鍾意。
中環嘅上班族對呢間位於中環小巷子中嘅泰越餐廳應該都唔會陌生,大大兜嘅份量,便宜嘅價錢,平日喺中午時分總能吸引到一堆辛苦工作咗一個朝早嘅人們過嚟買嘢食。同大部份上班嘅人一樣,B仔平時大多數都係中午時分嚟,不過今日早收工,就約咗同事過嚟試下佢哋嘅晚餐質素如何。入到黎先發現,原來佢哋嘅裝修頗有心思,係80~90年代嘅香港懷舊風,比大家作為打卡背景很不錯。「越式軟殼蟹芒果米紙卷$86 」柔軟有彈性嘅米紙,包裹住炸得香脆熱辣辣嘅軟殼蟹、爽口蘿蔔絲、清新西生菜、香甜芒果同埋自家醃製嘅酸薑,整個配搭顏色豐富,單睇貌相,已令人頗有食慾,而入口則感覺味道豐富,濕潤多汁,整體不錯,唯獨個人本身就唔係特別鍾意酸薑,如果你同我一樣嘅話,可以叫侍應幫忙通知廚房製作過程唔好落酸薑(呢度嘅侍應非常nice)。「泰式黃咖喱牛腩煲 $78」青椒、紅椒、薯仔、洋蔥及牛筋腩,望落非常基本嘅材料,卻係被炮製得非常美味,黃咖喱椰汁味濃,完全唔辣,配白飯定係蒜蓉包都一流,簡簡單單嘅美味,已能令人倍感滿足。「泰式咖喱虎蝦煲 $198」本來想叫佢哋嘅虎蝦粉絲煲,不過同事正進行生酮減肥中,為咗配合佢走澱粉,我哋就叫左呢一個虎蝦煲,望落

「越式軟殼蟹芒果米紙卷$86 」

「泰式黃咖喱牛腩煲 $78」

「泰式咖喱虎蝦煲 $198」
本來想叫佢哋嘅虎蝦粉絲煲,不過同事正進行生酮減肥中,為咗配合佢走澱粉,我哋就叫左呢一個虎蝦煲,望落橙紅嘅顏色好似好辣,但係其實食落去完全冇辣勁,只有辣香,食唔到辣嘅朋友仔都絕對可以handle到,大大隻虎蝦爽口彈牙,鮮味突出,一食就知唔係冰鮮質素,三兩下就比我們吃過清光。

「泰式黑糖珍珠奶茶」
橙橘色嘅泰茶,顏色對路,望落頗正宗,一啖飲落去,獨特嘅泰茶茶香、甜而不膩嘅煉乳味、如絲一般嘅順滑口感,令人工作整天的疲累有種一掃而去嘅感覺,加埋煙韌有咬口嘅黑糖珍珠,我想這就是幸福的味道吧🎈。
2021-04-19 56 views
週五晚喺中環收工,約埋三五知己喺附近想食泰國或越南嘢,所以就搵咗呢間位置都幾方便,餐廳環境都好光猛整潔整齊嘅餐廳試吓。晚餐有二人套餐,都幾抵食,可以喺多種食物選擇中揀啱食嘅嘢,餐牌上都好多泰國越南嘅食品,適合唔同口味嘅人。海南雞飯雞嘅肉質都幾嫩滑,海南雞飯特有嘅醬汁味道都唔錯,個飯都好多雞油食落真係停唔到口。雞嘅份量都OK,兩個人食夠分。Pad Thai我最愛嘅泰式炒金邊粉,去食泰國菜必食嘅,呢度嘅賣相都唔錯,而且估唔到材料都有幾多下,金邊粉炒得爽口,味道又唔會太鹹,而且份量比想像中多呢,食到好飽好滿足。炒通菜健康飲食就一定要食菜啦,泰式炒通菜非常之香,超正。青檸檬梳打你食完泰國嘢飲一杯令人提神醒腦嘅青檸梳打就知定,好香青檸味,我係咁差畫上圓滿嘅句號。

海南雞飯

Pad Thai

炒通菜
健康飲食就一定要食菜啦,泰式炒通菜非常之香,超正。

青檸檬梳打
2021-04-16
Type of Meal
Dinner
2021-04-19 52 views
去開中環附近,聽講有間幾抵食既泰國菜,今晚就係度食晚餐啦。海南雞飯一人餐首先叫左個一人晚餐,海南雞飯配油飯。雞睇落個樣都唔錯,去左骨,食落幾滑。個餐仲有湯,一款小食同飲品同甜品,相當抵😋小食我地叫左個生菜包,夾住d香辣既肉碎食,都幾過癮。冬蔭功海鮮湯食泰國菜點可以唔飲冬蔭功湯呢。88蚊身份量夠哂2個人飲。d料都好豐富,海鮮有蝦呀青口呀魷魚之類。味道好濃郁,帶酸味又都幾辣。泰式拼盤又係泰國菜必備既野食,有蝦餅,雞翼,串燒同春卷。豬同雞肉串燒燒得好靚,蝦餅咬落好彈牙,春卷炸到好香脆。食咁多野埋單都只係一人百幾蚊,相當抵食。。。MeKong泰.越.港中環嘉咸街7號地舖。。
去開中環附近,聽講有間幾抵食既泰國菜,今晚就係度食晚餐啦。

海南雞飯一人餐

小食我地叫左個生菜包,夾住d香辣既肉碎食,都幾過癮。

冬蔭功海鮮湯

泰式拼盤

食咁多野埋單都只係一人百幾蚊,相當抵食。

MeKong泰.越.港
中環嘉咸街7號地舖

• 泰式拼盤
  • 冬陰功海鮮湯
2021-04-15 107 views
真係好耐冇食泰國菜了, 泰菜癮起, 今晚喺中環揀咗間平民泰菜泰、越、港, 一間有齊泰式、越南及港式美食的食店。點解我會話抵到冇朋友?  $148 for two, 喺中環區嚟講, 簡直抵食到冇朋友!!散叫都唔貴, 幾十蚊已經可以食set 了。泰式黃咖哩牛腩煲 ($78)大大煲, 內有好多半肥瘦牛腩及牛筋, 配料有洋蔥、薯仔及青紅椒。 咖哩汁香而不辣, 辣度很輕, 撈飯拈包食也一流。~牛腩肉軟身, 索滿咖哩汁, 好味。~牛筋爽口的, 亦有腍滑的部分。法式蒜蓉包($30)30蚊有五片即制法式蒜蓉包, 又係抵食到冇朋友。麵包搽上蒜蓉醬焗到香脆可口, 咬落真係索索聲, 脆卜卜的, 滿口蒜蓉香。索咖哩汁都正泰式拼盤配泰式甜醬 ($88)全部兩件, 一人一件唔使爭食; 2隻雞翼、2件沙嗲雞肉串燒、2件蝦餅及2條春捲。沙嗲雞肉串燒 ~  沙嗲醬惹味, 香而微辣, 配上燒得嫩滑的雞肉, 香口得嚟又juicy。蝦餅 ~ 蝦餅外層炸得香口 , 內裡唔乾, 很彈牙, 蝦肉本身已經有少少鹹香, 沾少許泰式甜醬更惹味。春捲 ~ 春捲餡以蘿蔔及素菜等素菜為主, 勝在炸得脆口。迷你椰汁芒果糯米飯 ($34)迷你糯米

散叫都唔貴, 幾十蚊已經可以食set 了。

泰式黃咖哩牛腩煲 ($78)

泰式黃咖哩牛腩煲 ($78)

咖哩汁香而不辣, 辣度很輕, 撈飯拈包食也一流。

~牛腩肉軟身, 索滿咖哩汁, 好味。
~牛筋爽口的, 亦有腍滑的部分。

法式蒜蓉包($30)
30蚊有五片即制法式蒜蓉包, 又係抵食到冇朋友。
法式蒜蓉包($30)

索咖哩汁都正

泰式拼盤配泰式甜醬 ($88)
泰式拼盤配泰式甜醬 ($88)

春捲 ~ 春捲餡以蘿蔔及素菜等素菜為主, 勝在炸得脆口。

迷你椰汁芒果糯米飯 ($34)
迷你糯米飯放上香甜多汁的芒果粒, 再淋上濃杰香甜椰汁。
迷你椰汁芒果糯米飯 ($34)

真有誠意, 估唔到糯米飯係三色的, 有紫糯米飯、白糯米飯及以班蘭葉煮成青糯米飯, 粒粒圓潤, 香甜煙韌。

泰式熱奶茶 ($18)
泰式熱奶茶 ($18)

食到飽飽的, 有埋飲品, 每人$124 only, 抵食。
$124 (Dinner)
2021-04-06 64 views
今日黎左中環呢間餐廳食泰國菜❤️❤️地方好乾淨👍🏻👍🏻👍🏻食物亦好多選擇我地兩個人叫左好多野😋😋😋😋價錢又吾貴,叫到成枱都係野先600幾蚊真心扺,而且份量又好多👍🏻👍🏻👍🏻咖哩雞😋好大份勁多雞配埋燒餅食就最夾好好食呀!好香脆,必叫! 正珍多冰,好飲吾會死甜😋❤️馬拉盞通菜炒到好香,海鮮冬陰功湯好足料勁好飲小食拼盤份量好多,有雞翼,春卷, 蝦餅,雞肉串燒同埋豬肉串燒全部都好好食!值得一食🥰🥰🥰❤️
今日黎左中環呢間餐廳食泰國菜❤️❤️
地方好乾淨👍🏻👍🏻👍🏻食物亦好多選擇
我地兩個人叫左好多野😋😋😋😋
價錢又吾貴,叫到成枱都係野先600幾蚊
真心扺,而且份量又好多👍🏻👍🏻👍🏻

咖哩雞😋好大份勁多雞配埋燒餅食就最夾
好好食呀!

好香脆,必叫! 正

珍多冰,好飲吾會死甜😋❤️

馬拉盞通菜炒到好香,海鮮冬陰功湯好足料勁好飲

小食拼盤份量好多,有雞翼,春卷, 蝦餅,
雞肉串燒同埋豬肉串燒

全部都好好食!值得一食🥰🥰🥰❤️
2021-04-06 30 views
今日去咗中環呢間泰國菜館食泰國菜價錢不貴,,,坐位舒服❤️❤️❤️❤️❤️食物大大份我地叫左泰式生菜包,,,泰式小食拼盤,,,冬陰功,,,椰汁珍多冰—————————————————————————-泰式生菜包香香辣辣,..好正宗好足料,包住生菜食真係好好食小食拼盤有雞翼春卷雞肉串燒同埋豬肉串燒兩個人正就岩哂❤️❤️❤️❤️好食!海鮮冬陰功湯,非常足料,有4碗左右份量好多,正呀!!!
今日去咗中環呢間泰國菜館[泰。越。港]食泰國菜價錢不貴,,,坐位舒服❤️❤️❤️❤️❤️食物大大份
—————————————————————————-
泰式生菜包香香辣辣,..好正宗
好足料,包住生菜食真係好好食

小食拼盤有雞翼春卷雞肉串燒同埋豬肉串燒
兩個人正就岩哂❤️❤️❤️❤️
好食!

海鮮冬陰功湯,非常足料,有4碗左右
份量好多,正呀!!!

2021-04-03 30 views
Feeling hungry after running some errands at Central, I decided to have dinner there first before heading home. While walking along Queen Central, I saw this huge banner showing Thai food. I decided to give it a try as it has been awhile since i have Thai food. MeKong泰.越.港 was located at Graham Street, near the mid level escalators at Central. They served 1 person or 2 person set menu, as well as offering snacks, salad, soup, curry, rice or noodles, main course, desserts and drinks etc. Three co

Three colour ice was milky and smooth, sweet as well. Those jelly was soft and smooth, chewy as well.

I ordered their one person dinner set and their fried minced pork with basil and rice was flavourful and tasty. This was one of my favourite dishes in Thailand. Minced pork was fried till chewy, going well with the rice. Egg was soft and smooth too.

Mini Thai spicy and sour boneless chicken feet - Chicken feet was chewy and crunchy, slightly spicy and sour as well, very appetizing in taste.

Rice paper wrap with soft shell crab & mango vietnamese style - Rice paper was soft and smooth, and soft shell crab was fried till crispy and soft, going well with those vegetables wrapped with it.
2021-03-30 100 views
等左幾個月,晚市堂食終於開返啦!! 今次就約左個朋友黎到中環呢一頭搵食!呢間餐廳個入口比較隱閉, 係內街入面~裝修都比較有香港地道特色晚市除左一人餐之外, 無特別既套餐, 以散叫為主首先叫左個泰式拼盤!全部都係新鮮即叫即煮,夠哂熱! 而且佢個蝦餅仲好爽口彈牙、一D腥味都無, 配埋個泰國啤酒真係一流啦!雞肉串燒配上沙爹汁泰式虎蝦炒金邊粉!味道比較岩香港人口味、唔會太濃、而且金邊粉比較干身比個close up隻虎蝦先!! 蝦肉都幾爽口架!然後叫左個好特別既:越式鳳梨醬炸軟殼蟹!呢個菜比較小有。鳳梨醬酸酸甜甜好開胃, 可惜個軟殼蟹就有D腥。最後仲追加左個生菜包! 估唔到佢個份量會咁多, D肉成座山咁! 而且炒得好香同埋辣辣地, 同爽口既生菜係絕配兩個人埋單400蚊就食到咁多野。係中環黎講個消費相對低、但食物種類就好多元化, 值得一試

晚市除左一人餐之外, 無特別既套餐, 以散叫為主

雞肉串燒配上沙爹汁

泰式虎蝦炒金邊粉

比個close up隻虎蝦先!! 蝦肉都幾爽口架!

越式鳳梨醬炸軟殼蟹

生菜包

$200 (Dinner)
泰式虎蝦炒金邊粉
生菜包
2021-03-29 41 views
唔知點解今日星期六嘅晚上寧舍靜,當唔知食咩好嘅時候竟然俾我哋見過呢間泰國菜,門口個餐牌真係幾吸引,就入去試下。見到有個好掋食嘅二人餐($148),包2碗測、湯,兩個餸。價錢合理,二話不説立即嗌。先來兩碗大湯,原來係海南雞飯嘅清湯。清甜得嚟又唔會好鹹,仲有埋冬瓜粒。主菜我哋揀咗海南雞。估唔到呢個例牌都幾大份,雞肉嫩滑得嚟有鮮味,我最鍾意點埋個酸辣醬食,惹味十足。副食(明明係主食)就揀咗黃咖喱牛腩煲呢個有驚喜,黃咖喱好香,唔辣得嚟帶啲甜。而牛腩份量好大,住到腍而入味,一啲韌嘅感覺都無。個煲仲配埋洋蔥同薯仔,同埋咖喱汁一齊撈飯一流。套餐仲可以add-on。所以加咗份焗法式蒜蓉包($10)即叫即烘非常鬆脆,帶有香濃嘅蒜蓉味。點啲咖喱汁好好食。另外仲叫咗個泰式飛天通菜(+$48),呢個有啲辣,不過我好鐘意食。泰式炸蝦餅(+$25)得一舊,仲係又好好食,一啲油膩嘅感覺都無。沙爹雞肉串燒(+$20)燒到外脆內嫩,仲有兩串咁多,一定要嗌!嗌套餐仲可以以正價7折享受飲品。

副食(明明係主食)就揀咗黃咖喱牛腩煲

嗌套餐仲可以以正價7折享受飲品。

本來疫情已經好少出去食飯,但係公司OT夜走都要係附近搵食完先返屋企,如果唔係真係會餓死啊!係公司附近有間唔錯嘅泰國野,成日見d人等外賣多,今次就入去堂食試下!而且oepnrice訂座仲有折扣!咁抵食都可以一試!『泰式珍多冰』- 叫咗少冰果然好飲好濃椰子奶味,都夠大杯抵飲!『泰式燒豬頸肉』-豬頸肉燒得好均勻,而且冇豬果陣騷味,最值得讚嘅係個泰式甜酸醬,又酸又辣好開胃!個醬係精髓啊!『粉絲豆腐肉碎湯』- 同事話清淡d,所以叫咗個粉絲清湯煲,分量都好多,而且有瓜有玉子豆腐,健康推介!『泰式蝦膏炒飯』-呢個炒飯真係不得不推介!上面的炒蛋好食,而且成個飯色香味俱全!真係可以一直食一直食一直食!『迷你椰汁芒果糯米飯』- 飯後甜品,我地3個人share咗呢個芒果糯米飯~仲熱架好新鮮!芒果好甜,真係覺得呢度嘅質素好過九龍城泰國菜好多!!!!『香辣肉碎生菜包』-最後我地再加咗一個生菜包,因為想食酸辣嘢,佢d肉碎真係炒得好有鍋氣!仲可以選擇小辣/唔辣,非常周到!會再黎呢度試其他嘢!又抵食又大碟,中環都有好嘢平嘢架原來!

會再黎呢度試其他嘢!又抵食又大碟,中環都有好嘢平嘢架原來!
$140 (Dinner)
  • 迷你椰汁芒果糯米飯
  • 泰式蝦膏炒飯
2021-03-23 37 views
朋友呢頭返工,話搵到間抵食夾大件既東南亞餐廳,去donki前食左野先位置唔算難搵,就係donki附近,賣零食好平果檔一行入去就係叫左呢個二人餐,但又有其野野想食,叫叫下叫左成枱野位置大概20幾個,坐得都舒服上餐好快,一黎係細既無骨鳳爪$28,份量唔算少,係淡淡既酸辣味,味道合格再黎係送既例湯,本身以為會好一般,點知飲落口係好香椰味,又微辣,湯清甜無味精。另外加野飲,配餐7折,龍眼水推薦,唔係死甜,好潤。見有其他人都叫呢海南雞飯,雞係無骨既,都夠滑,配埋個醬汁,好好送飯。炒肉碎係我去每一間泰式餐廳必叫既菜式,呢間人係我心目中既三甲。好有wok氣,肉碎炒得唔會太乾身,配上洋蔥甜甜地,好味。亦都好欣賞佢上面果d炸九層塔。馬拉盞炒通菜,一樣好有鑊氣,菜夠新鮮。火喉真係好重要。炸蝦餅夠彈牙,一件份量剛好。芒果好甜,而糯米飯係熱辣辣既,食完好滿足。 最後加多個椰汁西米糕,食到入面有馬蹄同粟米,好有咬口。

叫左呢個二人餐,但又有其野野想食,叫叫下叫左成枱野

位置大概20幾個,坐得都舒服

另外加野飲,配餐7折,龍眼水推薦,唔係死甜,好潤。

馬拉盞炒通菜,一樣好有鑊氣,菜夠新鮮。火喉真係好重要。

炸蝦餅夠彈牙,一件份量剛好。

芒果好甜,而糯米飯係熱辣辣既,食完好滿足。

最後加多個椰汁西米糕,食到入面有馬蹄同粟米,好有咬口。