2024-10-08 485 views
叫咗個蟹籽煙三文魚意粉 ~~睇相可見到個意粉汁好似水咁稀 ~~煙三文魚原來係碎粒~~而且勁少 ~~成個意粉d煙三文魚同蟹籽都好少好少 好似叫左個淨白湯意粉咁 ~~ 無下次 ~~
蟹籽煙三文魚意粉
$50 (Tea)
2024-04-11 2138 views
荔枝角區的工廠大廈附近不愁美食,要揀平靚正美食,見到個名,諗住有猛男,去到當然唔見有,不過好想食西餐,附近平靚正嘅西餐唔多,這間是不錯的選擇。蒜片香草白酒香辣蜆肉意粉 $58蒜片香草白酒香辣蜆肉意粉是一道美味的義大利面菜式,結合了多種鮮味和調味料。這道菜的特點在於它豐富的口味和層次感。大蒜片帶來濃郁的蒜香,香草增添了清新的草本香氣,而白酒則為菜餚帶來一種微妙的酒精味。辣椒則提供了一點辛辣的風味。蜆肉的鮮甜和意粉的彈牙口感使這道菜更加美味。整體而言,蒜片香草白酒香辣蜆肉意粉是一道令人垂涎欲滴的義大利面菜式,絕對值得一試。6寸 Pizza 非常飽肚,大大件,厚批pizza,加上菠蘿芝士,好好食。

蒜片香草白酒香辣蜆肉意粉 $58

6寸 Pizza
非常飽肚,大大件,厚批pizza,加上菠蘿芝士,好好食。
2024-04-08 1861 views
呢日放假冇嘢做去咗荔枝角行街,順便去food court 食野。呢個food court 都係人地介紹,話入面既野都on, 性價比都高,所以就去試下。 個food court喺地庫一樓, 入面都有幾間餐廳可以選擇,我哋就揀咗個食西餐。餐牌上唔算好多嘢揀,主要都係意粉同埋漢堡包, 揀呢間餐廳係因為個名好得意叫:猛男廚房 ,入面真係有個好型嘅猛男廚師。所以我哋分別嗌咗兩份 一個烏冬餐一個漢堡包餐 ,都係蚊58咋,已經包曬餐湯,前菜,主菜同飲品。蕃茄湯烏冬配慢煮雞胸個烏冬 煙煙靭靭, 我覺得個雞胸好好味,好似只係用少少甜味料去 醃而且個雞胸唔會好鞋。雙層魚柳漢堡配薯條個漢堡熱既又有少少脆卜卜, 入邊配咗好多醬料 所以食落去好juicy。 嗰條薯條又炸得好好食, 本身已經落咗少少調味粉所以唔使加茄汁都好食。以food court嚟講呢度環境已經算好好,都乾淨企理, 58蚊一個餐簡直就係性價比好高。下次有機會試埋其他餐廳

蕃茄湯烏冬配慢煮雞胸

雙層魚柳漢堡配薯條

下次有機會試埋其他餐廳

1K
2024-04-03 1109 views
呢間餐廳位於荔枝角既一個FOOD COURT工廈入面,呢度有好多間餐廳選擇,今次黎瘧呢度見到有間餐廳個名好似好勁咁,叫做猛男廚房,入面個主廚係猛男所以改左呢個餐廳名?我地叫左一份卡邦尼意粉,上面仲有一條好長既蟹柳條,蟹柳條都幾好味同軟熟,卡邦尼就勁CREAMY仲要落埋蟹籽嫁,意粉唔係好硬身易咬既, 另外叫左一個6吋PIZZA熱辣辣既菠蘿火腿涵料,即叫即整都唔錯,拉絲芝士,口感脆餅底,脆卜卜咁,餐廳除左意粉同PIZZA仲有漢堡包餐嫁,包埋飲品。
2024-03-20 876 views
好耐都冇黎荔枝角既香工,難得今日黎開呢邊,即管睇下有咩好野食。 行見呢間叫猛男廚房,個名好特別,就簡左食漢堡。 最後簡左慢煮脆辣雞肉菠蘿漢堡。 冇諗過佢地個漢堡都幾足料,而且目測竟有成包紙包飲品咁高。 仲可以用刀切得開,好真材實料。 而且大大塊菠蘿仲要有煎過,所以食落就唔會漏水,連入面配埋蕃茄同生菜都唔會太濕,真係好細心。 仲有佢既芥茉醬同成個包既味都好夾,襯埋塊辣雞扒,超正。 最正係塊雞扒切開見到一啲肥膏都冇,仲要好嫩滑。 包又夠鬆軟,睇得出每一層都好有心思砌出黎。 佢地既薯條係即炸既,所以一黎到超香同好脆。 本來以為碗粟米湯好求其,但都唔係wor, 有啲驚喜好可口,同埋去普通既梳打餅竟然都好脆,可見佢地既質素真係好好,好用心既小店。 荔枝角好食既漢堡。

2024-03-20
Type of Meal
Dinner
2024-03-14 766 views
荔枝角office多食客多,好嘢食亦多,今日經朋友介紹第一次去香港工業中心地下嘅食街。見呢間舖叫「猛男廚房」咁得意就試下,個職員真係男的。舖仔細細,但都有近20個餐選擇,有意粉,有漢堡,有pizza等等。今次簡簡單單揀左蒜片香草白酒香辣蜆肉扁意粉。第一印象係蜆夠多,唔係得個名,算真材實料,意粉有足夠蒜香味,加上輕微嘅辣味,唔錯。每個餐都有跟湯,沙律同飲品,齊齊整整一個餐。忌廉湯正常味道,配一塊梳打餅,好香港特色。想簡單食個飯,呢度都係個好選擇。

香草白酒香辣蜆肉扁意粉

香草白酒香辣蜆肉扁意粉
2024-03-05 533 views
係荔枝角工業區行街,係香工地庫搵到呢間個名好得意嘅餐廳食下午茶,歇下腳休息。果然係猛男廚房,點餐後即煮,好快就煮好拎得,真係快靚正。♥️慢煮脆辣雞漢堡配薯條套餐脆辣雞好惹味夠辣,配埋芝士,蕃茄同椰菜絲,係好好食!CP值好高。♥️白松露什菌忌廉汁意粉套餐醬汁好creamy,洋菌同什菌好多,夠香又好食。♥️每個餐都有前菜,係青瓜配麻醬。♥️甘筍忌廉湯配餅乾,原來都夾。♥️套餐仲有甜品同埋紙包飲品,真係超級抵。

果然係猛男廚房,點餐後即煮,好快就煮好拎得,真係快靚正。

♥️慢煮脆辣雞漢堡配薯條套餐

♥️白松露什菌忌廉汁意粉套餐
醬汁好creamy,洋菌同什菌好多,夠香又好食。

♥️每個餐都有前菜,係青瓜配麻醬。

♥️甘筍忌廉湯配餅乾,原來都夾。

♥️套餐仲有甜品同埋紙包飲品,真係超級抵。
2024-03-02
$60 (Tea)
2024-02-29 474 views
晚市提供意粉、意式蕃茄濃湯和漢堡套餐及多款猛男小食,價錢由二十多元至六十多元左右,相當經濟實惠。意粉套餐跟餐湯和沙律忌廉湯:個湯好濃稠,加左塊脆脆餅乾,倍添滋味。沙律:青瓜新鮮,入口爽脆,配千島醬汁,清新既前菜。蒜片香草白酒香辣蜆肉扁意粉:擺盤顏色繽紛,鮮艷誘人,拌有乾蒜、香草、蕃茄,蜆肉數目都多,鮮甜夠juicy,扁意粉爽口入味,平均沾滿醬汁,帶白酒芳香,整體味道有豐富層次。漢堡套餐配薯條特長八吋美式芝士蕃茄熱狗:熱狗包總長八吋,烘到軟綿綿,包裡面有德國肉腸、椰菜絲、蕃茄、芝士,配上甜酸番茄醬和惹味芥辣醬,份量十足,重量級美食。薯條炸得香脆又唔會太油膩,作爲小食一流。總結,所有食物即叫即整,味道好,店主細心有禮,值得支持。

意粉套餐跟餐湯和沙律

忌廉湯:個湯好濃稠,加左塊脆脆餅乾,倍添滋味。

沙律:青瓜新鮮,入口爽脆,配千島醬汁,清新既前菜。

漢堡套餐配薯條

薯條炸得香脆又唔會太油膩,作爲小食一流。

總結,所有食物即叫即整,味道好,店主細心有禮,值得支持。
$60 (Dinner)
  • 特長八吋美式芝士蕃茄熱狗
  • 蒜片香草白酒香辣蜆肉扁意粉
2024-02-21 428 views
放工嚟到新開嘅Food Court,Men's Kitchen,有料到,連個名都作得特別吸引,本身以為講笑原來有真猛男烹飪🤣 入正題,小店主打多款西式料理,意粉、漢堡、薄餅,行平民路線,整體份量多,兩個小鳥胃叫一份都得,性價比高!私心推介呢度嘅熱狗,有成八吋長,好正,香腸又大又多汁,外層脆皮唔厚,啖啖肉,麵包軟熟,搭配芝士、番茄、菜同經典醬汁,讚!另外有蒜片香草白酒蜆肉扁意粉,熱辣辣,蜆肉新鮮,意粉軟硬度適中,調味都OK,套餐二人份起送飲品,跟餐仲包餐湯、沙律同甜品,扺食!

2024-01-30 497 views
《荔枝角美食 猛男廚房》.🔹流心吉列黑豚肉芝士漢堡 ($68)有驚喜的漢堡包🤩份量夠大,豚肉長過個漢堡,仲要新鮮炸出嚟🤩你咬落去入面啲芝士係辣嘴,同埋可以拉絲,而且佢個漢堡包加咗芥辣同茄汁🥫就好似食緊熱狗🌭但佢個餡唔係腸仔,而係熱新新嘅芝士拉絲豚肉😋🔹蒜片香草白酒香辣蜆肉扁意粉 ($58)意粉蒜香味好重,同埋佢啲蜆夠多,唔係殼大肉細嗰種😍係真係同個殼成比例😂係一個真正嘅蜆意粉😋每個餐都會有飲品同甜品👍🏻
《荔枝角美食 猛男廚房》
🔹流心吉列黑豚肉芝士漢堡 ($68)

🔹蒜片香草白酒香辣蜆肉扁意粉 ($58)

每個餐都會有飲品同甜品👍🏻
【荔枝角•猛男廚房】ππππππππππππππππππππππππππππππ荔枝角Ccmall地庫食堂漢堡意粉餐廳!蒜片香草白酒香辣蜆肉扁意粉 58$甘筍忌廉湯配餅乾 意粉製作得恰到好處,融合了蒜片、香草及白酒的香氣,使得每一口都讓人愛不釋手。蜆肉也是非常鮮嫩,搭配香辣醬汁更是顯得格外美味。漢堡套餐特長八吋美式芝士蕃茄熱狗 配薯條 58$特長的熱狗讓人一眼就感覺飽滿有料。酥脆的麵包搭配著多汁的熱狗,吃起來回味無窮。而撒在熱狗上的芝士更是讓整體感覺更加濃厚。 再來說到薯條,炸得金黃酥脆,外酥內軟,濃郁的香味伴隨著一點點鹽巴的味道,讓人一口接一口欲罷不能。兩個套餐均配送飲品餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 106✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨猛男廚房荔枝角青山道489-491號香港工業中心C座地庫C1B3A號舖
【荔枝角•猛男廚房】
荔枝角Ccmall地庫食堂漢堡意粉餐廳!

蒜片香草白酒香辣蜆肉扁意粉 58$

性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 106
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

猛男廚房
2024-01-22 382 views
荔枝角有好多好嘢食,其中之一係呢間位於香港工業中心地牢嘅「猛男廚房」,老闆真係個男的。我同朋友叫咗兩個餐,不過其他嘅餐我覺得都可以試吓,都主要食意粉同漢堡。吉列雙層魚柳芝漢堡魚柳煎得好香,醬料適中。個麵包皮好好食。配合新鮮生菜,簡直係健康之選。明太子蟹肉蟹籽忌廉汁扁意粉顧名思義個意粉有蟹肉同蟹籽,但值得留意佢條蟹柳係成隻手臂咁長(誇張咗但都有成隻碟咁大),蟹籽吊味啱啱適中,忌廉汁亦好Creamy。每個餐都有跟湯,沙律同甜品。好有心思。

吉列雙層魚柳芝漢堡

明太子蟹肉蟹籽忌廉汁扁意粉

每個餐都有跟湯,沙律同甜品。好有心思。
走過猛男廚房,有種意想不到嘅發現。呢間餐廳嘅Burger同意面一試難忘!😍安格斯牛肉芝士漢堡一上桌,肉香四溢,啖啖肉汁流出嘅感覺,完全係味覺上嘅享受。墨西哥辣肉豆蓉薯條更加係,夠晒驚喜!薯條嘅鬆脆加上辣豆蓉滋味,口口刺激,食嗰陣邊食邊喺度讚,太惹味喇!而意粉呢,我試嘅蒜蓉忌廉蜆肉意粉,簡直係美食嘅代名詞。軟滑嘅忌廉汁同新鮮蜆肉嘅鮮美緊緊相扣,真係"好食過癮"!😋 咬落去,即刻感覺到意粉嘅彈牙同蜆肉嘅鮮甜,每一啖都滿足到不得了。有人喜歡埋頭苦吃,不過我就更加鍾意俾呢啲小確幸幫我撐腰啦。去猛男廚房,唔止係填飽肚子咁簡單,仲會滿溢出一種幸福嘅感覺。仲有啲嘢,叫現場猛男們煮嘅食物,你就會知,好食其實唔單止係口味,視覺同享受嘅過程都同樣重要。下次你想搵個滿足味蕾又有趣嘅地方?記住啦,係猛男廚房等緊你!🔥

2024-01-19 304 views
最近到長沙灣行街,原來地庫有一個美食廣埸,我決定造訪一下,睇到有一間一家以多國菜聞名的餐廳,於是試吓佢!今天點了白酒清酒煮蜆意粉定食,包含忌廉湯、小食芝麻青瓜和一份重量芝士披薩拼煉奶。這間餐廳提供左多元化菜單,有漢堡,Pizza,意粉,飯,啱晒心多多嘅你!首先,白酒清酒煮蜆意粉定食。意粉煮得剛剛好,滿溢著清新既白酒香氣,口感彈牙,帶有微妙既酒香,淡雅而迷人。配菜方面,忌廉湯濃郁滑順,充滿奶香,絕對是一道溫暖胃既湯品。而芝麻青瓜清爽爽脆,帶有酸酸味道,平衡左整餐風味。接下來是重量芝士披薩。這份披薩外皮酥脆可口,上面鋪滿了豐富濃厚既芝士,每一口都散發出誘人香味。芝士與餅皮既搭配相當完美,口感濃厚,令人難以忘懷,呢個Pizza我一個人都食得晒!而食到一半,我哋決定點煉奶,加咗煉奶嘅Pizza又有唔同口感,細膩柔滑,帶有濃濃既奶香,甜度適中,是一個完美既鹹甜選擇。而家睇返啲相都好想再食!在美食廣埸有期間多元化餐廳,真係呢度嘅居民一大福氣!因為價錢好相宜,而每一道菜式,都展現了餐廳廚師既用心和專業。

2024-01-17 250 views
去香工行街,買衫,買完有d肚餓。行完落左去地庫食飯,有中,韓,意式餐廳,樣樣齊。見到猛男廚房個老闆真係好猛男,就試下佢。🤣🤣🤣前菜有麻醬青瓜,餐湯係白湯,之後就係主菜。明太子蟹肉蟹子忌廉汁扁意粉。明太子醬出到黎橙橙紅紅好靚,忌廉汁幾香好creamy,掛晒上每一條意粉上面,起呢到食到咁既味道算係唔錯。意粉中真係有蟹肉,所以有d海鮮味。上面有一大條蟹柳,好似食親子”蟹“意粉咁,食左人一家。🤣🤣🤣加幾蚊有埋飲品。