2024-02-11 29 views
一家人吃團年飯,又要滿足大人同小朋友,就決定食親子餐廳,好多親子餐廳既食物都唔好食,上次帶👦🏻去炑八親子餐廳玩,而平時🐷又食炑八,甘就一次過滿足兩位既願望,過個開心農曆年❤️前菜,芝士粟米,泡菜蛋任吃🍖王者牛肋骨:牛肉的味道鮮嫩多汁,帶有濃郁的肉香味,香烤味道令人不停吃,幸好店員幫我地燒,而且可口連👦🏻都係甘吃。🥩韓式烤牛肉:鐵板燒令菇類和年糕更帶上層次感,這個牛肉够淋,也適合👦🏻的口味。🥓雪花厚切五花肉:肉質鮮嫩多汁,口感豐富,帶有濃郁的豬肉香味。加上配上生菜使口感不肥膩。🥓辣炒泡菜豬肉:辣炒泡菜豬肉是一道辣味菜肴,豬肉與泡菜一起炒製,味道辣味濃郁,帶有泡菜的酸辣口味。🥬醬油白切肉生菜包:醬油白切肉搭配生菜包裹,味道清淡鮮美,口感爽脆。👦🏻也愛吃,不過見到烤肉就要食烤肉了。🍝新年公主賀歲蛋包意粉:🤣👦🏻要食意粉,所以就叫了新年公主賀歲蛋包意粉,以蛋包意粉,茄味濃厚,但我吃過味道是十分自然,不是味精,好岩小朋友吃,家上蛋十分嫩滑。🧇Lotus焦糖脆脆窩夫:窩夫鬆軟香甜,搭配焦糖醬和脆脆的配料,味道甜美,口感酥脆。🍦熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚:窩夫搭配柑橘果肉和雪榚,味道酸甜清爽,口感豐富。

前菜,芝士粟米,泡菜蛋任吃

🍦熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚:窩夫搭配柑橘果肉和雪榚,味道酸甜清爽,口感豐富。減低消滯的感覺。

☕️暖意洋洋朱古力:味道濃郁香甜,帶有朱古力的濃郁味道,岩晒失聲🐷
🍹大橘大利柑橘奶昔特飲:味道清新酸甜,帶有柑橘的香氣,口感滑順。

重點:餐廳十分細心,小朋友玩既地方有個大玻璃,走仲會比個coins 比小朋友,氹他地走都有份扭蛋禮物❤️
2024-02-09 31 views
一家人當提早食團年飯👨‍👩‍👧‍👧揀咗去炑八,因為呀囡太鐘意啦~連兒童餐都充滿新年氣氛🧨🌸 花團錦簇造型飯團🍙🐉 龍年行運小跑車內有炸雞翼、魚糕、粟米飯🌽👸🏻 韓國公主賀歲蛋包意粉🍝蛋包茄汁意粉,悦悦一個人清叫咗長牛舌,拎個好意頭「大吉大👅」又長又厚,牛味濃郁,肉質彈牙王者牛肋骨🐂肉質鮮嫩,油脂入口即化雪花厚切五花肉,店員幫我哋燒到外脆,一咬落去仲係好juicy 💦飲品☕️暖意洋洋朱古力1杯(熱) 佢地嘅特飲,真係次次都好多驚喜😍大橘大利柑橘奶昔1杯 🍫Kitkat 朱古力忌廉沙冰1杯甜品都超正!仲有龍年裝飾食飽飽就係小朋友系遊戲區狂歡嘅時間!

連兒童餐都充滿新年氣氛🧨
🌸 花團錦簇造型飯團🍙
🐉 龍年行運小跑車內有炸雞翼、魚糕、粟米飯🌽

👸🏻 韓國公主賀歲蛋包意粉🍝蛋包茄汁意粉,悦悦一個人清

王者牛肋骨🐂肉質鮮嫩,油脂入口即化

飲品☕️暖意洋洋朱古力1杯(熱)

甜品都超正!仲有龍年裝飾

食飽飽就係小朋友系遊戲區狂歡嘅時間!
2024-02-08 47 views
新年梗係要食番餐好架啦! 帶住小朋友就梗要去有得玩有很食既地方先至盡興~ 於是我地就去 #炑八韓烤親子餐廳  #MEOKBANG_KIDZONE 吃吃喝喝一番啦~~傳統韓屋報置,紙窗木門瓦頂,近日再加上新年報置,氣氛滿分呀!我地點咗王者牛肋骨絕對王者之選,勁大大大大呀! 肉質鮮嫩,有店員既協助下,絕對外脆內軟。雪花厚切五花肉五花肉,一般都俾人覺得係肥膩的感覺。但當以雪花厚切,加以烤制,就會變成油酥香脆,包埋生菜和其他前菜食就更加惹味啦~韓式烤牛肉唔辣之選, 小朋友都啱食。鐵板上,可以係等烤肉既時間墊下個肚先。辣炒泡菜豬肉呢個係信義妹愛吃的,泡菜微酸微辣,開胃惹味。鐵板上,熱氣香氣同時撲鼻。醬油白切肉生菜包肥瘦適中,當中更有軟骨,幾重口感,附上包菜解膩。信義妹更喜歡夾上青椒,帶著辣味一齊食。白切肉本身鹹味足夠,即使唔加醬都好味。新年公主賀歲蛋包意粉蛋包意粉係小立既最愛,整碟都落入佢個肚。信義妹跟小卷只有一啖 ~ 哈哈~證明呢個係小朋友不二之選吧!最後,一定要有甜品和飲品為一餐劃通完美的句號啦! Lotus焦糖脆脆窩夫喜愛焦糖的不能錯過啦!濃濃焦糖香,配上外脆內軟窩夫,暖暖在心啊~熱情洋溢

我地點咗

王者牛肋骨

韓式烤牛肉

辣炒泡菜豬肉

醬油白切肉生菜包

新年公主賀歲蛋包意粉

最後,一定要有甜品和飲品為一餐劃通完美的句號啦!

Lotus焦糖脆脆窩夫

熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚
若喜歡鮮果清新,就可以揀呢個啦~ 相對  Lotus焦糖脆脆窩夫, 無咁甜,帶有柑橘的清新香甜,再配上雪糕又別有一番滋味。

暖意洋洋朱古力(熱)
朱古力有棉花糖和龍年曲奇,賣相都夠開心啦!

大橘大利柑橘奶昔特飲

香甜的柑橘解膩又開胃~
食得開心,玩得更加開心~ 大型波波池外,仲有一系列模擬店舖和益智玩具。喜歡影番輯靚相既,仲可以著韓服打卡~
大家計劃好幾時來一齊去呀?
2024-02-07
Dinner
  • 王者牛肋骨
  • 雪花厚切五花肉
  • 新年公主賀歲蛋包意粉
  • 熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚
2024-02-08 24 views
餐廳除了吃燒肉外,有韓服體驗、室內兒童場,內裡還有波波池、兒童廚房等等玩,吃飽後結賬更有金幣抽扭蛋,兒童天堂呀😂王者牛肋骨~很大條的骨連肉,牛肉鬆軟有骨香,超正~韓式烤牛肉~除了大量烤牛肉外,內裡還有韓式年糕,牛肉的味道滲入年糕內,特別香~雪花厚切五花肉~肉香而鬆軟,整條五花肉都切得像雪花般,令燒起來更易熟透,燒後更有外脆內嫩的感覺,好吃~辣炒泡菜豬肉~不太辣的,小朋友也能吃到,豬肉裡也有加入韓式年糕,甜甜辣辣的很開胃~醬油白切肉生菜包~有多片厚切的五花腩肉,油脂跟肉一層一層的,輕燒一會,當油脂燒出時,夾上生菜及放配料吃,很香,完全不油膩~新年公主賀歲蛋包意粉~茄汁蓉滑蛋意粉來的,味道酸酸甜甜,而茄汁味更是小朋友至愛:公主造型更是不得了,小朋友愛不釋手,超美~Lotus焦糖脆脆窩夫~餅碎及焦糖,再加上忌簾,跟平日吃到的窩夫完全不一樣,味道甜甜非常夾~熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪榚~很香柑橘味道,窩夫外層脆卜卜,內裡鬆軟,很好吃~熱暖意洋洋朱古力~香滑的朱古力,上層放滿了棉花糖,幸福的感覺~大橘大利柑橘奶昔特飲~柑橘很香濃,加上奶昔及沙冰,吃燒肉時喝特別爽,味道酸酸很解膩~

王者牛肋骨~很大條的骨連肉,牛肉鬆軟有骨香,超正~

位於觀塘嘅呢間😍炑八韓烤親子餐廳,真係深受大小朋友歡迎😆一入門口已經見到波波池遊戲房😍有滑梯、廚房玩具、軟積木同大型公仔🧸小朋友見到真係超開心丫行入少少喺遊戲房旁邊仲有得借👘韓服比小朋友着住打卡添📸食物方面當然唔少得有小朋友最鍾意嘅兒童餐啦🤭先嚟✨龍年行運小跑車入面有紫菜粟米粒飯、野骨雞翼、魚糕串、水果、西蘭花🥦✨花團錦簇造型飯團花花造型嘅飯團🍙好味得嚟又colourful 🥰加埋雞鎚、薯條🍟 左手一件飯團🍙右手一隻雞鎚🍗睇見都覺得開心😆😆✨韓國公主賀歲蛋包意粉🍝蛋包飯食得多,今次試吓呢個蛋包意粉都幾有新鮮感🥰最鍾意佢個醬汁調味剛剛好又唔會太酸👍🏻燒肉特別推介呢款✨王者牛肋骨👍🏻👍🏻一支長長嘅牛肋骨,開頭真係無從入手🤣好彩店員會協助幫手燒,肉質軟淋入味👍🏻👍🏻✨長牛舌燒起嚟肉質爽口油香十足👍🏻👍🏻✨雪花厚切五花肉五花肉燒到微微焦脆,食超嚟唔會好油膩之餘,脆脆地夠香口最後點少得甜品同飲品🥰✨熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕窩夫即叫即製🥰熱辣辣脆卜卜配搭金橘酸酸甜甜,清新又解膩👍🏻飲品方面就嗌咗杯熱嘅✨暖意洋洋朱古力比小朋友飲🥰面上仲有棉花糖添✨大橘大利柑橘奶昔酸酸甜甜夠清爽✨Kitkat 朱古力
位於觀塘嘅呢間😍炑八韓烤親子餐廳,
真係深受大小朋友歡迎😆

一入門口已經見到波波池遊戲房😍
有滑梯、廚房玩具、軟積木同大型公仔🧸小朋友見到真係超開心丫

行入少少喺遊戲房旁邊仲有得借
👘韓服比小朋友着住打卡添📸

食物方面當然唔少得有小朋友最鍾意嘅兒童餐啦🤭
先嚟✨龍年行運小跑車
入面有紫菜粟米粒飯、野骨雞翼、魚糕串、水果、西蘭花🥦

✨花團錦簇造型飯團
左手一件飯團🍙右手一隻雞鎚🍗
睇見都覺得開心😆😆

✨韓國公主賀歲蛋包意粉🍝

燒肉特別推介呢款
✨王者牛肋骨👍🏻👍🏻
一支長長嘅牛肋骨,開頭真係無從入手🤣好彩店員會協助幫手燒,
肉質軟淋入味👍🏻👍🏻

✨長牛舌
燒起嚟肉質爽口油香十足👍🏻👍🏻

✨雪花厚切五花肉
五花肉燒到微微焦脆,食超嚟唔會好油膩之餘,脆脆地夠香口

最後點少得甜品同飲品🥰
✨熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕
窩夫即叫即製🥰熱辣辣脆卜卜
配搭金橘酸酸甜甜,清新又解膩👍🏻

飲品方面就嗌咗杯熱嘅
✨暖意洋洋朱古力
比小朋友飲🥰面上仲有棉花糖添

✨大橘大利柑橘奶昔
酸酸甜甜夠清爽

✨Kitkat 朱古力忌廉沙冰
朱古力味夠晒濃郁,加埋頂上邊嘅cream 靚得來仲可以中和甜度🥰

埋單嘅時候🥰每位小朋友仲有一個金幣可以喺門口扭蛋換禮物添
  • 兒童餐
  • 王者牛肋骨
  • 花團錦簇造型飯團
凍冰冰嘅日子總是喜歡食燒肉,但平時帶住小朋友韓燒不能慢慢燒,而且又有個火在枱上,真怕小朋友會掂到!.不過呢度推介俾各位爸媽😍,因為我哋可以一邊韓燒時,小朋友去playroom玩,佢哋有得玩,我哋可以輕鬆食韓燒!.長期假期好full booking嘅炑八~終於食到!今日大人小朋友都好開心😁.小朋友入到嚟當然可以換套韓服在唔同corner打卡影相📸 好正😎.我地點咗食物後,小朋友就一支箭去咗playroom玩,playroom有大玻璃窗,我哋可以坐响位遠眺佢哋玩👍😚正!Playroom都好多嘢玩,波波池、滑梯、積木、廚房煮飯仔、車仔⋯⋯大細B都啱玩!.食物方面質素好好啊👍 我哋叫了長牛舌、王者牛肋骨、雪花厚切五花肉店員都好好會協助我哋燒,所以燒得非常出色😋 燒肉非常juicy、外脆肉嫩,特別推介用生菜包住食,減低肥膩感之餘又有多重口感!呢3款肉都係非常推介叫📣📣📣.另外有個龍年special menu😚好多款可愛特別做型食品,海馬仔和細佬見到超開心🥳,味道都非常好啊!.🌼花團錦簇造型飯團超可愛造型飯團🍙,包住多款材料,色彩繽紛!飯團外仲有雞槌和薯條,樣樣都係小朋友至愛,所以兩個玩完play

長期假期好full booking嘅炑八~終於食到!
今日大人小朋友都好開心😁
小朋友入到嚟當然可以換套韓服
在唔同corner打卡影相📸 好正😎
我地點咗食物後,小朋友就一支箭
去咗playroom玩,playroom有大玻璃窗,
我哋可以坐响位遠眺佢哋玩👍😚正!
Playroom都好多嘢玩,波波池、滑梯、
積木、廚房煮飯仔、車仔⋯⋯大細B都啱玩!

食物方面質素好好啊👍 我哋叫了
長牛舌、王者牛肋骨、雪花厚切五花肉
呢3款肉都係非常推介叫📣📣📣

另外有個龍年special menu😚
🌼花團錦簇造型飯團
超可愛造型飯團🍙,包住多款材料,色彩繽紛!飯團外仲有雞槌和薯條,樣樣都係小朋友至愛,所以兩個玩完playroom返嚟第一時間已高速清碟!

🏎️龍年行運小跑車
呢架跑車裝住粟米粒、雞翼、魚蛋串、水果和西蘭花,款款都係小朋友喜歡食!味道不錯👍

🌸韓國公主賀歲蛋包意粉
長裙以蛋皮整成,好靚又好味😋
裙下包住開胃茄汁肉碎意粉🍝

飲品都非常可愛🥰
🍫暖意洋洋朱古力1杯(熱)
🍊大橘大利柑橘奶昔1杯
🍫Kitkat 朱古力忌廉沙冰1杯

食完主食,唔少得叫甜品😋😋
推介🧡熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕🧡
熱烘烘嘅窩夫🧇配上凍凍嘅雪糕🍦
一冷一熱口感非常滋味!

小朋友最後都唔願意走😂 因為好玩又好食,餐廳都好知道,所以最後送佢地一個扭蛋機會,滿載而歸!
2024-01-28
Dinner
2024-02-01 50 views
啊仔每次話要食烤肉我都首選炑八有時去荃灣嗰間,有時就去觀塘呢間今次就過咗嚟觀塘呢間地理環境都算易搵APM商場一出行過幾條街就係今次炑八出咗好多新年套餐不過套餐入邊唔係全部都自己鍾意食嘅嘢所以都係散嗌🧡新年公主賀歲蛋包意粉 $158🧡花團錦箊造型飯團 $162🧡龍年行運小跑車 $158🧡長牛舌 $198🧡王者牛肋骨 $298🧡雪花五花肉(厚切1件)$238🧡熱情洋淰的柑橘窩夫件蛋糕 $98🧡暖意洋洋朱古力(熱) $42🧡大橘大利柑欄奶乃昔特飲$48🧡KITKAT朱古力忌廉沙冰$52每次嚟觀塘呢間炑八都有賓至如歸嘅感覺因為依間分店嘅職員服務態度好nice俾十個good你地☺️
啊仔每次話要食烤肉
我都首選炑八
有時去荃灣嗰間,有時就去觀塘呢間
今次就過咗嚟觀塘呢間

因為依間分店嘅職員服務態度好nice
俾十個good你地☺️
Dining Offer
Tasting Event
👨‍👩‍👦話說呢間親子餐廳我地已經多次再訪啦!因為小朋友真係好鍾意玩入面個波波池呀🥳,而且食物質素又好好!兒童餐嘅款式成日都有新款,唔會悶親小朋友😍今次係新年龍年款式,真係好應節呀🧧🧧又有得食又有得玩,小朋友每次嚟都超開心🤣今次我地仲叫多咗野食,小朋友竟然都食得晒!好驚喜呀!🐂王者牛肋骨上枱超誇張,好大條😍店員會幫手燒埋,條牛肋骨已經醃好咗,燒完可以即刻食,甜甜地,好惹味!🐮長牛舌超長嘅牛舌,肉味好濃,唔會韌。🐷雪花厚切五花肉超厚嘅五花肉😍店員會幫手燒埋,配埋生菜同埋泡菜食,好有韓式風味!🌸花團錦簇造型飯團花團造型好得意,小朋友見到已經即刻拎起一舊嚟食 ,配埋燒雞槌同埋薯條,so yummy 😋🥚韓國公主賀歲蛋包意粉蛋包公主裙造型好靚呀😍配埋意粉,口感好特別!🚘龍年行運小跑車小朋友一定鍾意嘅小跑車,入面有單骨炸雞翼,仲有水果,紫菜飯,夠晒飽肚呀!🍊熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕呢個窩夫超正呀上面有柑橘醬,甜甜酸酸,配埋雪糕好夾呀!🍫我地野飲點咗暖意洋洋熱朱古力,🍊大橘大利柑橘奶昔同埋🍫Kitkat 朱古力忌廉沙冰。三款都好好飲,啱晒冬天飲呀!唔知下次嚟又會有咩新款式嘅主題兒童餐呢?好期待呀🥰

🐂王者牛肋骨

🐮長牛舌
超長嘅牛舌,肉味好濃,唔會韌。

🐷雪花厚切五花肉

🌸花團錦簇造型飯團

🥚韓國公主賀歲蛋包意粉
蛋包公主裙造型好靚呀😍配埋意粉,口感好特別!

🚘龍年行運小跑車

🍊熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕
呢個窩夫超正呀上面有柑橘醬,甜甜酸酸,配埋雪糕好夾呀!

唔知下次嚟又會有咩新款式嘅主題兒童餐呢?好期待呀🥰

餐廳推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍊長牛舌原條長牛舌成寸長 仲要係特厚切 燒至七成熟 食落好很口感 牛味十足🍊王者牛肋骨特大原條牛肋骨 無論分量 ,size 都大得驚人 放上鐵板去燒 牛肋骨充滿焦香 牛肉肉質鮮嫩多汁香口 🍊雪花厚切五花肉五花肉係厚切 但脂肪比例高 燒烤過後 非常焦香 可以夾生菜食減少油膩感 或點韓色辣醬去食 非常惹味🍊花團錦簇造型飯團$162呢個飯團便堂 賣相一流 每一樣食品都係為 小朋友而設 飯團𥚃面有 雞蛋 雜菜 火腿 腸仔 ,每樣配料都係小朋友至愛 另外 仲有滷水雞鎚 同即炸薯條 真係可以令小朋友坐定定食🍊韓國公主賀歲蛋包意粉 $158入邊有蟹柳絲,薯仔紅蘿蔔,粟米,蛋包意粉,肉碎茄汁 不只賣相好靚 味道都好好食🍊龍年行運小跑車𥚃面有粟米粒 單骨雞翼 魚糕串 紫菜碎 水果 同西蘭花, 每樣都係小朋友啱食嘅小食 ,而 小食都係用架小跑車裝住,同小朋友打卡一齊🍊暖意洋洋朱古力1杯(熱) 半溶狀態下既棉花糖 加上特濃朱古力 好好味🍊大橘大利柑橘奶昔1杯 柑橘奶昔 好特別 而且估到兩樣野係出奇地夾 🍊Kitkat 朱古力忌廉沙冰1杯好正呀 係由Kitkat朱古力製造呢度有波波池 滑梯比小朋友玩
🍊長牛舌

🍊王者牛肋骨

🍊雪花厚切五花肉

🍊花團錦簇造型飯團$162

🍊韓國公主賀歲蛋包意粉 $158

🍊龍年行運小跑車

🍊暖意洋洋朱古力1杯(熱)
半溶狀態下既棉花糖 加上特濃朱古力 好好味

🍊大橘大利柑橘奶昔1杯
柑橘奶昔 好特別 而且估到兩樣野係出奇地夾

🍊Kitkat 朱古力忌廉沙冰1杯
好正呀 係由Kitkat朱古力製造

呢度有波波池 滑梯比小朋友玩 小朋友只係需要叫一份兒童套餐大人只係最低消費$150一位咁就可以玩波波池 又有得食,又啱小朋友玩 真係好啱 星期六日食飯去玩

📍炑八韓烤親子餐廳 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號2樓
👧🏻😋👅🍽✨主題親子餐廳 - 農曆新年篇🧧-炑八韓烤親子餐廳 🇭🇰 觀塘鴻圖道90號2樓 🇭🇰-🇰🇷 有關節日既餐點同佈置, 呢度永遠都超快 update! 成間餐廳都佈滿紅噹噹嘅佈置, 特登幫個女著左件紅衫影相😎🇰🇷 當然唔少得新年期間限定套餐, 全部都同🐲有關嫁😍 其他單點食物都插左2024/New Year旗仔超有氣氛🇰🇷 埋單會送代幣俾小朋友扭蛋, 又有波波池, 又有sir滑梯, 仲有小禮物, 簡直係小朋友天堂-🧒🏻 🍱 兒童餐💯花團錦簇造型飯團: 配有雞鎚仔同薯條, 飯團同9款餡料束成花形好有意頭💯新年公主賀歲蛋包意粉: 漩渦炒蛋包住茄汁意粉賣相好靚好開胃💯龍年行運小跑車: 有炸雞翼, 魚糕粟米飯, 仲有飯後果-🥩 🐖 燒肉✨王者牛肋骨: 夠肥燒到燶燶地口感似叉燒好正🤤✨雪花厚切五花肉: 鐘意油脂感一定超鐘意, 但如果怕膩都可以燒耐啲逼油出黎更香脆✨長牛舌: 𠝹左一行行更入味, 質地彈牙平衡返另外兩款肉既油膩-🧇🍹甜品/飲品💯熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕: 個窩夫好香脆, 仲有新鮮柑同橙肉, 再配雲呢拿雪糕同鮮忌廉, 呢個配搭冇得輸🤤💯大橘大利柑橘奶昔特飲: 奶昔好滑入味有橙肉好
👧🏻😋👅🍽✨
主題親子餐廳 - 農曆新年篇🧧
炑八韓烤親子餐廳
🇭🇰 觀塘鴻圖道90號2樓 🇭🇰

🧒🏻 🍱
兒童餐
💯龍年行運小跑車: 有炸雞翼, 魚糕粟米飯, 仲有飯後果
花團錦簇造型飯團
龍年行運小跑車

🥩 🐖
燒肉
✨王者牛肋骨: 夠肥燒到燶燶地口感似叉燒好正🤤

🧇🍹
甜品/飲品
💯大橘大利柑橘奶昔特飲: 奶昔好滑入味有橙肉好香甜
💯Kitkat朱古力忌廉沙冰: 沙冰好smooth忌廉超邪惡仲有kitkat威化
💯暖意洋洋朱古力: 熱朱加一大堆溶咗嘅棉花糖超甜好有童年回憶😂
熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕

花團錦簇造型飯團
龍年行運小跑車
熱情洋溢的柑橘窩夫伴雪糕
2024-01-30 24 views
有時湊住小朋友出去食飯,仲想輕輕鬆鬆食韓燒都唔夠盡興,同學仔媽咪帶左我哋去呢度,有韓服體驗、兒童遊樂場波波池、滑梯及玩樂空間🧸,座位好坐,食物都有份量同好食,兒童餐又啱小朋友食💖👨‍👩‍👦👍🏻兒童餐有行運小跑車、蛋包意粉 、造型飯團;而燒物:長牛舌、王者牛肋骨、雪花厚切五花肉;仲有特飲:暖意洋洋朱古力、大橘大利柑橘奶昔、Kitkat 朱古力忌廉沙冰。也點了小朋友最中意嘅甜品窩夫伴雪糕,都算豐富呀!

2024-01-29 16 views
行過觀塘,揾到一間人氣勁旺既韓式燒烤餐廳。閂住眼,都聞到陣陣烤肉香,真係勁誘人👃!一入去就見到餐廳哥哥姐姐笑容滿面,親切得滯!最正係,呢度有兒童遊戲區🎪,令到啲細路可以玩得咁開心,大人又可以放心食好東西!開始燒肉,先來d頂級霜降牛小排原味🥩,呀,真係軟滑得來入口即溶,唔講我都唔知平民食物得嚟甘正!跟住試埋韓國梅花肉,梅花肉層次分明,略帶韓式醬油嘅鮮味,外皮微焦香而唔柴。至於嗰八爪魚🐙,勁夠晒新鮮,燒得啱啱好,口感Q彈得來帶點海鮮嘅甜,好過癮!小朋友餐就更加出色,個蜜蜂嗡嗡小跑車🚗,唔止賣相吸引,味道都好啱細路口味,唔係太咸就最正!最後,飲埋三款唔同嘅飲品,夠晒清新唔膩口🍹。講真,食得健康開心,又可以睇到囡囡Happy,咁嘅親子時光,真係無價!下次再嚟,我哋一家仲要試吓其他款式,重溫今次嘅開心!👨‍👩‍👧🍴

2024-01-23 39 views
元旦之夜一家四口選了這家親子韓燒😋前菜可以任食👍整體食材新鮮,我地主要點牛系列,燒好加片蒜片用生菜包住黎食,正🤭:最愛係無限次添加既芝士粟米,小朋友一食完就叫店員再加,唔記得食左幾多round😝醬油蟹沒太大驚喜,但也可以接受🦀整體黎講可以一試😊
元旦之夜一家四口選了這家親子韓燒😋

前菜可以任食👍

醬油蟹沒太大驚喜,但也可以接受🦀

整體黎講可以一試😊

2024-01-01
2024-01-17 36 views
聖誕期間同朋友黎左炑八韓燒親子餐廳, 入面有一個粉藍色波波池, 就算唔大都夠一堆小朋友放電 😁聖誕節小朋友set有特別便當聖誕老人便當 $162而大人餐廳就設計左個派對滿滿燒肉套餐 $868有幾款唔同既肉, 包括牛胸腹肉, 炑八梨汁牛扒, LA骨, 梨汁雞腿肉, 安格斯外群肉等等, 啲肉新鮮又多汁, 加埋梨汁仲味道仲昇華左 😋 甜品揀左蜜糖爆谷, 小朋友睇同食得好開心 🤗全份炸雞系列 $178炸雞脆炸香口, 唔會好乾身, 幾嫩滑。整體食物質素唔錯, 如果係有小朋友, 帶埋佢黎都係一個唔錯既選擇! 小朋友放電個陣家長可以係位度食野, 唔洗擔心出意外 👍🏻

聖誕節小朋友set有特別便當
聖誕老人便當 $162

而大人餐廳就設計左個派對滿滿燒肉套餐 $868

全份炸雞系列 $178
炸雞脆炸香口, 唔會好乾身, 幾嫩滑。

2023-12-30
2024-01-09 65 views
上星期帶左小朋友去「炑八韓烤親子餐廳」,真係好開心,有得食有得玩💓我地大人就叫左芝士石鍋拌飯、厚切豬腩肉片同牛肉拼盤🤭仲有芝士粟米同泡菜爐邊蛋無限refill!首先會有前菜及沙律無限粟米芝士及泡菜蛋,都係一賣點!👶🏻兒童餐:小朋友就食可愛貓咪飯🐱,呢個最得意最啱食就叫咗呢個,佢係白汁三色豆炒蛋飯飯,不過略嫌飯有少少硬,但係白汁味道唔錯👍🏻最重要係餐廳有一個遊樂區,有波波池,又有大積木,仲有廚房玩具🥰小朋友唔可以起位坐咁耐,餐廳有遊樂區,就可以俾佢哋放下電😆

首先會有前菜及沙律

無限粟米芝士及泡菜蛋,都係一賣點!

Lunch