2024-10-22
📍Messina (中環)中環砵典乍街37-43號嘉寶商業大廈地舖位於中環石板街人氣雪糕店,來自澳洲,食材新鮮材料製成,有三十多款口味選擇,定期會轉口味,另有限定香港口味,雪糕可以試食,座位闊落,店內有清水和洗手機提供。當日10pm 到,店舖都好多客人1 scroops $702 scoops $85 3scroops $95❣️本身好想食開心果味,可惜當日已經賣晒啦,所以就試其他。叫左三球,男店員舀雪糕勁大杯,真系超級巨大杯,勁多人望住我杯雪糕😍不過溶得比較快💛無花果杏仁餅奶酪Panna Cotta w/ Fig Jam & Amaretti奶酪雪糕配豐量無花果醬及意式杏仁餅個人好鐘意食無花果甜品,無花果雪糕真系第一次食。無花果醬勁多,食到一粒粒果籽,混合埋杏仁餅碎和奶酪,口感豐富,推薦❣️🩷舞火龍脊 Dragon's Back紅白火龍果雪葩香港限定口味,口感細滑,粉紅色火龍果味好凸出,清爽涼快,顏色好吸引💚開心果仁糖Pistachio Praline牛奶雪糕配白朱古力,開心果醬及開心果仁糖雪糕有好多開心果粒,好脆口,白朱古力比較甜,開心果非常濃味有位男店員舀雪糕特別勁大杯,見到巨大球
中環砵典乍街37-43號嘉寶商業大廈地舖
🩷舞火龍脊 Dragon's Back
紅白火龍果雪葩
💚開心果仁糖
Pistachio Praline
牛奶雪糕配白朱古力,開心果醬及開心果仁糖
雪糕有好多開心果粒,好脆口,白朱古力比較甜,開心果非常濃味
有位男店員舀雪糕特別勁大杯,見到巨大球雪糕真系好開心,大家不妨留意吓。
#中環#中環美食
#香港#hongkong