2024-12-31 0 views
不可一不可再峰壽司🙊揀31/12/24最後一餐食峰壽司係我錯,錯在冇叫兩嚿壽司試下小時牛刀就直接order左兩個盛set,一食出哂事,壽司飯個口感唔講仲以為食緊糊仔🤮仲有天才諗到係$198既set入邊include類似梅菜飯卷,仲要送足你六嚿仔,問你飽未?🤮梅菜加埋個糊仔飯唔講仲以為食緊粥😂😂
不可一不可再峰壽司🙊

2024-12-31
$179 (Dinner)
Celebration
New Year's Eve
2024-10-15 247 views
環境同服務都唔錯。食物:牛五花壽喜燒: 壽喜燒汁味道正常, 就係平時嘅味道, 牛肉食落質感有少少散, 肉質一般, 加隻蛋都幾算幾香嘅。特大三文魚三點盛: 新鮮有魚油香,唔錯。
環境同服務都唔錯。

食物:

特大三文魚三點盛: 新鮮有魚油香,唔錯。
今日,我哋一齊去依間餐廳食嘢,正諗住手機落單嘅時候,發現手機load得好慢,所以就叫咗一個女服務員,想諗住問佢可唔可以手落單,但係佢嗰啲語氣十分之不滿,態度也十分惡劣,離開時還不停看着我們。請餐廳的老闆好好管教一下你們的職員態度,希望下次不要再出現這種情況🙄,服務態度十分垃圾🙄,希望佢可以好好反省一下佢自己,點解啲態度咁鬼差,十分不理解,我們也沒有使用什麼惡劣的語氣,但她這種不滿的語氣和眼神令我們十分之不舒服🙄
2024-09-04 327 views
極差的服務態度幫襯過好多次,但這次會是最後一次光顧1) 門口請店員安排入座但店内的4位店員看到我們都冇理我地2)入座後幾個女店員只顧自己傾計、即使我地想點餐、舉手好耐,都冇人理3)店員在點餐時,即時覆我們的order都錯4)餐具很污糟,豉油碟隻隻都有舊的濕立立鼓油漬,啲碗碟又崩5)店員們的服務態度真係好差extremely poor serviceand its not worth a 10% service charge
極差的服務態度
幫襯過好多次,但這次會是最後一次光顧

1) 門口請店員安排入座
但店内的4位店員看到我們都冇理我地

2)入座後幾個女店員只顧自己傾計、
即使我地想點餐、舉手好耐,都冇人理

3)店員在點餐時,即時覆我們的order都錯

4)餐具很污糟,豉油碟隻隻都有舊的濕立立鼓油漬,啲碗碟又崩

5)店員們的服務態度真係好差

extremely poor service

2024-09-04
$100 (Tea)
峰壽司 親民價 又有水準 日本餐廳🍙🍱🍢刺身沙律 $58強力推介👍 已食多次,真心好抵食, 有豐富有新鮮,每一次都唔會令你失望三文魚子壽司 $36三文魚子勁多,我至愛加州卷 $22中規中矩冇失望🌝三文魚頭麵豉湯 $18有成個魚頭喺度 ,魚鮮味好甜也沒有味精5点刺身盛 $158刺身好的配搭, 全部新鮮好食地方坐得寬敞舒服,手機下單, 餐廳員工效率好快👍 巳多次光顧, 地點方更📍L2-49, Level2, V Walk, 28 Sham Mong Rd, Sham Shui Po
壽司 親民價 又有水準 日本餐廳🍙🍱🍢

刺身沙律 $58

三文魚子壽司 $36
三文魚子勁多,我至愛

加州卷 $22
中規中矩冇失望🌝

三文魚頭麵豉湯 $18
有成個魚頭喺度 ,魚鮮味好甜
也沒有味精

5点刺身盛 $158
刺身好的配搭, 全部新鮮好食

2024-08-05
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2024-06-21 576 views
位於南昌V Walk嘅壽司店,平日夜晚都差唔多坐滿,簡單裝潢但環境闊落都坐得舒服 一入到餐廳最eye catching一定係掛滿小玩具嘅牆身同隔離部扭蛋機✨其實係惠顧兒童餐可以扭一隻扭蛋, 睇下中左邊份小玩具🪀眼見餐廳大部分小朋友都有叫兒童餐😂 我地大人叫左魚生飯、壽司、烏冬、湯等🍣小朋友就叫左一份兒童餐🍙🧃食物質素都ok~ 刺身都新鮮幾好食三文魚湯都足料, 不過咸左少少🤏🏻以食物環境同service整體黎講~呢間壽司店性價比都高👍🏻

眼見餐廳大部分小朋友都有叫兒童餐😂

我地大人叫左魚生飯、壽司、烏冬、湯等🍣
小朋友就叫左一份兒童餐🍙🧃
兒童餐

食物質素都ok~ 刺身都新鮮幾好食
三文魚湯都足料, 不過咸左少少🤏🏻
Dinner
2024-05-07 658 views
💙 峰壽司📍深水埗V Walk 2樓L2-49號舖------------------------------1️⃣ 冬之嚴選刺身盛 $159推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻刺身新鮮😍最愛蝦 吞拿魚腩 入口即溶 推薦😆2️⃣ 峰壽司盛盒 $198推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻一如刺身 壽司也很新鮮 多了不同的魚 口感不錯☺️惟有5件的鹹菜壽司😂奇怪的味道 不推薦呢😂3️⃣ 迷你蒜香三文魚飯 $42推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻三文魚的調味不錯 蒜味不會太嗆辣 不錯😆------------------------------食物不錯😍環境如一般餐廳 總評味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️
💙 峰壽司

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
2023-11-25 1226 views
強烈建議峰壽司老闆專業培訓一下店內收銀人員及上菜的服務員!!!!!V Walk看完樓隨便準備吃一點,一進店安排的桌上都是一灘灘水,不知道上一台後怎麼清潔的呢?就快用完餐後又上來兩盤壽司,其中一盤還是點過的軟殼蟹以為是一起吃飯的朋友點的,因為我們各自下單是看不到對方點了什麼東西。好了,吃了差不多的時候服務員過來說是隔壁的上錯了,要幫我們下單,服務員犯的錯要顧客買單!!??還有資格收服務費?Fine 不計較算了😐重點來了!重點來了!落了銀聯卡,收到扣款信息,收銀的女的說落卡失敗了,我給她看扣款信息她一副都是別人錯的樣子回答:沒收到,要再付錢。Fine你說交易失敗應該也有失敗的回單吧,我有付款的憑證啊!好了,她說我付款的金額不對,我付的人民幣,你算的港幣,難道匯率是1比1嗎?有沒有常識?扣款商戶名稱你會看了吧,能對上吧,這麼沒有服務意識還要收加一的餐廳有這樣的員工真讓人心累!!!!!!!!
📍 峰壽司 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk 2樓49號舖==============================今日中午同同事係深水埗做完野,有同事提議去試下呢間壽司店個lunch set,所以就去食完先再返公司做野🤣==============================食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️兩份定食都超豐富,雖然lunch來講價錢係有d貴,但肯定食得飽,而且坐得好舒服😙1️⃣刺身定食 $149刺身:北寄貝,甜蝦,三文魚,油甘魚,吞拿魚,鯛魚(全部都好新鮮😋)另外仲有一碗白飯,麵豉湯,蒸蛋,沙律,漬物同是日炸物(今日係炸八爪魚,好好食👍🏻)2️⃣壽司B定食 $149壽司:三文魚腩,油甘魚,千尋海老,北寄貝,三文魚卷,蔥粒吞拿魚卷,北寄貝沙律卷另外仲有麵豉湯,沙律,漬物同是日炸物🤤烏冬另外再加ge ~
📍 峰壽司 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk 2樓49號舖
食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

1️⃣刺身定食 $149

2️⃣壽司B定食 $149
另外仲有麵豉湯,沙律,漬物同是日炸物🤤
烏冬另外再加ge ~
2023-10-09
Lunch
2023-08-23 672 views
幾星期前食第一次覺得ok 性價比唔錯 返去食第二次就岀事 (8月12日 星期六晚)三文魚腩超級不新鮮 近乎變壞海螺都係三人同行 其中一人腸胃炎你地食果陣試清楚 我地唔想其他人食到壞魚生

三文魚腩超級不新鮮 近乎變壞
海螺都係

三人同行 其中一人腸胃炎

你地食果陣試清楚 我地唔想其他人食到壞魚生
2023-08-12
Dinner
2023-08-15 684 views
峰壽司曾經有段輝煌歲月,尤其是「黑夜壽司」時期,排隊等食的人數以千計。近年來雖然無再去食,但一直都對峰壽司keep住有正面的印象。午餐時份諗緊食乜嘅時候就見到,原來VWalk有峰壽司,就走咗去試!可能「希望越大,失望越大」,入座時侍應帶我到座位後就走開,沒有餐牌、沒有茶,等咗陣嘗試想叫侍應,都等咗一段時間先有人來,當然午餐時份可能比較忙,未必即時能回應,但一個「轉頭過來」的反應或眼神都無,齋坐喺度都有少少尷尬。我點咗午市的壽司定食,確實令人有點莞爾。壽司飯是微溫的,而壽司上的食材普遍都無乜味道,連三文魚、吞拿魚呢啲咁容易分辨的魚類都不太嚐到有咩味道,我不太理解背後原因,火速食完之後就匆匆離開了。

2022-07-11
Lunch
2023-06-02 982 views
最近我哋一家鍾意食峰壽司。係因為每次經過門口,都見到掛咗好多玩具喺度。食完小朋友餐,佢哋可以扭波波,裏面會有號碼,之後就可以攞掛喺度嘅玩具❤️❤️除咗呢啲吸引咗小朋友之外,其實小朋友餐都好豐富。我阿女最鍾意食個烏冬同埋蟹柳壽司,份量都好夠,多到佢一個人食唔晒😍其他壽司雖然價錢比出邊壽司店貴少少,但係刺身都好厚身,而且仲好新鮮添。 媽咪最鍾意食佢哋嘅大學芋。因為佢哋分量十足,而且糖漿on side 可以自己決定用幾多。而家講完都有啲想再食過🥰
而家講完都有啲想再食過🥰
2023-05-09 546 views
價錢親民價,唔算貴,同元氣差唔多環境非常大,座位好舒服,有籌司吧同埋4人大檯服務侍應好有禮貌,執碟速度好快,上菜速度都快特別之處只要幫襯兒童餐,就有一次機會係店內俾小朋友玩扭蛋機~呢個設計非常好~
價錢
親民價,唔算貴,同元氣差唔多
非常大,座位好舒服,有籌司吧同埋4人大檯
侍應好有禮貌,執碟速度好快,上菜速度都快
特別之處
2023-05-08
2023-03-27 726 views
今次吾食元氣壽司去左 V Walk“峰壽司”2間壽司店對比峰壽司比較高質不同季節有期間限定同朋友每款1件刺身新鮮超厚大件壽司飯有微暖無散但刺身上面加左小小芝士碎破壞左壽司原味可能是期間限定
今次吾食元氣壽司
刺身上面加左小小芝士碎
破壞左壽司原味
可能是期間限定

2023-03-09 595 views
好耐冇黎過峰壽司啦,難得黎到緊係叫返個魚生隻,個人非常喜歡三文魚同蟹柳,於是叫左北海飯,蟹柳三文魚同魚籽配搭非常OKAY,完全冇違和。黎到峰壽司緊係要試下其他壽司啦!叫左個從來都未試過既費城卷,入面既三文魚同奶油芝士既味道混埋一齊,而且奶油芝士又唔會濃得好緊要,連唔食芝士既我都會接受到。美食再配埋荔枝梳打,相當開胃,都緊要係味道岩岩好,唔會太甜!另外值得一提既係,南昌店既裝修唔錯,又坐得幾舒服又幾CHILL,門口既燈牌都幾適合用來打卡嫁!

2023-03-07
$160 (Dinner)
  • 北海飯