2023-07-14 96 views
今日用外賣app落單,叫左自選魚生飯:自選魚生:油甘魚、醋鯖魚、吞拿魚蓉、角切魚生粒碗飯嚟琴我以為自己眼花☺️每款刺身得一塊,幾粒角切魚生加一小啖吞拿魚蓉。如果呢個飯5、60蚊我都接受,但係比左成90蚊咁細碗點收貨啊?比多一塊都得啊嘛?一係你係選項寫埋每樣得一片/一小啖啦☺️☺️比定個心理準備我地你都好意思整呢個飯出嚟😂😂😂😂個飯勁多空白位要攞啲前菜堆上去扮到好滿咁,食完個飯我都唔知有冇一半飽
Delivery
2023-01-26 406 views
係foodpanda偶然見到呢間魚生飯,見到d圖都靚靚仔仔,唸著新年流流試下新野,點知幾精彩,唔係驚喜,係驚嚇🙀。係app到見到有得自選,貴啲啲都可以食下,因爲咩都想食下,飯底開始計錢(+23),咁我就揀左馬刀背(+9.6)、明太子沙津(+11.2)、/三文魚腩(+19.2)。點知黎到個份量係咁,有圖有真相🤣,大家覺得抵唔抵👀?! 唔係一句話我有寫,以一件或一份計,就okay😨。咁麻煩你係每個選項旁邊列名究竟係一件訂一份lol,因爲見到我一定唔會叫😅。同埋,咁點解張圖有每樣兩塊?唔通係雙份既order,咁一份米貴過d大公司😨,憑咩呢?明白係外賣平台係有commission,加價唔係問題,問題係份量唔合理,咁樣做生意,我相信你好難有回頭客🤔。

點知黎到個份量係咁,有圖有真相🤣,大家覺得抵唔抵👀?!

魚生飯任你拼
2023-01-26
Delivery
Type of Meal
Lunch
2022-07-29 533 views
今日去西九龍中心購物,走時經過1樓見到有間日式料理,發現有松露帶子小丸子,於是買了一份試吓,味道唔錯,松露味好香,帶子味道OK,份量剛好,作為小食是不錯的首選。
2022-07-29
今日同朋友出深水埗有啲事做,行經西九龍廣場見好耐冇行所以入去睇下,行到少少餓又未夠鐘食野,見到呢間好多選擇既日式刺身手卷店所以就打算食個手卷填下肚😋😋見到個menu 勁多選擇,諗完一輪決定要返最普通既三文魚手卷😂 即叫即整,但三文魚手卷可能相對簡單,所以2-3分鐘就有得食🙏🏼👍🏼啲三文魚望落都好靚,一條條紋都好均勻🥰,食落口肥瘦適中又唔會有筋,成個手卷有兩塊都ok 大塊既三文魚,我覺得廿零蚊算係咁,下次可以食其他😌😌舖頭仲有幾張枱櫈比客人坐下食野,唔洗企,仲有啲豉油比客人隨便加👍🏼👍🏼

2021-11-29 695 views
深水埗既然係平價天堂,美食當然一定大把選擇。但日式丼飯深水埗反而就唔當多選擇。經過幾次西九龍中心,都唔覺有哩間鋪,其實原來開左係一樓一個唔顯眼的位置。鋪頭只做立食區,鋪頭前有幾個企位。價錢絕對係非常平同吸引,更平過葵廣。款色類別都多選擇,味道方面,豪華海鮮丼飯絕對性價比最高,哩個價錢你唔會住何要求同高質素。味道正常,食物質素好味過爭鮮。刺身丼飯同手卷絕對係推介之選,性價比最高的食材。壽司類別反而相對一般。
鋪頭只做立食區,鋪頭前有幾個企位。
價錢絕對係非常平同吸引,更平過葵廣。
鰻魚蟹棒玉子蟹籽壽司
2021-11-28
$80 (Dinner)
2021-07-03 706 views
果日係深水埗工作後想食日本嘢,想到西九有好多食店就即刻入去搵食。見呢間【米作飯】食物係新鮮即製,就點了以下美食:豪華刺生丼 $63甜蝦和帶子幾鮮甜,北寄貝、三文魚和玉子都okay明太子芝士章魚小丸子 $38/6粒加咗明太子和芝士,章魚小丸子更惹味七味燒三文魚秘位壽司 $25/3件呢款新鮮熱辣即場製,被火灸過的三文魚油脂豐富,好香好好食軟殼蟹手卷 $20軟殼蟹新鮮炸起,口感香口又酥脆,配埋蟹籽青瓜沙律醬,直頭係正又抵食米作飯壽司刺身專門店深水埗欽州街37號西九龍中心1樓111B & 138D號舖

豪華刺生丼 $63
甜蝦和帶子幾鮮甜,北寄貝、三文魚和玉子都okay

明太子芝士章魚小丸子 $38/6粒
加咗明太子和芝士,章魚小丸子更惹味

七味燒三文魚秘位壽司 $25/3件
呢款新鮮熱辣即場製,被火灸過的三文魚油脂豐富,好香好好食

軟殼蟹手卷 $20

米作飯壽司刺身專門店
深水埗欽州街37號西九龍中心1樓111B & 138D號舖
豪華刺生丼
明太子芝士章魚小丸子 & 軟殼蟹手卷
豪華刺生丼
明太子芝士章魚小丸子 & 軟殼蟹手卷
建議:近西九彩豐行個邊,係泡芙店轉入去就見到到底係太耐無行過西九龍?定係無留意開個個位置?🤔😂 深水步Fd子報料比 #試伏專員 知,西九龍1樓開左間幾好食又唔係太貴既日本料理小店🍣👉🏻 米作飯。今日試左:切角魚生丼 (HK$46)/ 蒲燒鰻魚丼 (HK$48)份量都唔少,女仔黎講夠飽,男仔黎講可能要加番件壽司/小食🍣 見到舖頭前面有細細地既立食區,所以就叫左堂食😌雖然係小店,但兩個丼一啲都唔hea。估唔到唔係用外賣紙兜,係真係用碗上,而且仲幾靚。講番食物,魚生都算新鮮,無出水,無雪櫃味,配既飯係凍既 (你以為好廢up 咩🤣 #試伏專員 真係有食過魚生配熱飯 OMG🤯) 鰻魚飯都唔錯,係熱飯,但個汁偏咸,蓋過左鰻魚味。整體黎講,價錢唔係太貴,見到舖頭仲有啲優惠,例如:星期五+周末限定既 加配三味三文魚壽司優惠只需要HK$10 (原本係要HK$25)
建議:近西九彩豐行個邊,係泡芙店轉入去就見到

今日試左:
切角魚生丼 (HK$46)/ 蒲燒鰻魚丼 (HK$48)

2021-01-17 587 views
喺西九龍中心入面嘅日式外賣店,有齊各式各樣嘅丼飯、炸物、壽司🍣同刺身,全部即叫即做,價錢都好親民!小店主攻外賣👍🏼店前也有一張小圓枱,俾時間緊迫嘅人可以「立食」~🎉豪華刺身丼 $63係店家嘅人氣No.1 丼飯,刺身件件肥美新鮮,而且好足料😍咁嘅價錢真係好抵!丼飯 選擇仲有三文魚親子丼、蒲燒鰻魚丼等等,都好吸引。🎉蟹膏蟹籽章魚小丸子$34/6粒小丸子係即叫即製,真係熱辣辣😋上面啲蟹膏同埋蟹籽勁多,滿足鍾意食蟹膏嘅朋友!🎉七味燒三文魚🍣秘位壽司 $25燒過嘅三文魚好有油脂香,仲以七味粉作調味真係香噴噴~🎉軟殼蟹手卷 $20 裏面隻軟殼蟹夠香脆,好抵食!👀見到仲有鵝肝海膽手卷($53)同埋軟殼蟹蟹膏手卷 ($25)😍下次一定要試下~

🎉豪華刺身丼 $63
蟹膏蟹籽章魚小丸子

🎉蟹膏蟹籽章魚小丸子$34/6粒

🎉七味燒三文魚🍣秘位壽司 $25
燒過嘅三文魚好有油脂香,仲以七味粉作調味真係香噴噴~
軟殼蟹手卷

🎉軟殼蟹手卷 $20
裏面隻軟殼蟹夠香脆,好抵食!
蟹膏蟹籽章魚小丸子
軟殼蟹手卷
2021-01-15 389 views
窮遊香港-深水埗平價日式丼飯.平時去西九都係上8樓美食廣場搵食 原來1樓都開左幾間小店 望落價錢唔貴 如果用埋goodmalling app 買丼飯 手卷 小丸子仲有8折 最平$3x就食到日式丼飯啦 價錢好親民(餐牌睇圖)見到仲有抗疫餐$99 2個飯加野飲叫左⭐️豪華刺身丼 同⭐️蒲燒鰻魚丼刺身放滿晒 碗既表面 有比足仲點左 原只八爪魚小丸子呢個幾過癮 每粒小丸子上面都有一大隻八爪魚而且入面都有八爪魚粒.但現場就得企位 疫情下 又多限制 唔太方便但如果深水埗叫外賣 呢間係唔錯選擇.⭐️評分:味道:3.5/5環境:-/5 外賣服務:-/5 外賣抵食:4/5.#米作飯壽司刺身專門店 #米作飯地址:深水埗欽州街37號西九龍中心1樓111B&138D號舖
窮遊香港-深水埗平價日式丼飯
抵食:4/5
#米作飯壽司刺身專門店 #米作飯
TakeAway
2021-01-14 233 views
Japanese Lunch Set🐟肥美滋味燒三文魚🦀即炸鬆脆軟殼蟹卷小店由兩位師傅打理,即叫即整,款式都好多元化。質素高質,價格親民,深水埗又多一個掃街點啦!
Japanese Lunch Set

🐟肥美滋味燒三文魚
🦀即炸鬆脆軟殼蟹卷

2021-01-14 90 views
😋親民西九日式丼🍙 Grilled Eel Set原來深水埗除咗樓上美食區之外,一樓仲有間隱世小店,入邊嘅日式丼都幾高質,仲有我最鍾意食嘅完隻八爪魚小丸子,真係好開心!🍘蒲燒鰻魚醬汁香濃🦑爽口完隻八爪魚丸
😋親民西九日式丼🍙
Grilled Eel Set

🍘蒲燒鰻魚醬汁香濃
🦑爽口完隻八爪魚丸
2021-01-13 176 views
❣️即叫即做日式食店,食物新鮮,價錢親民❣️提供丼飯、炸物、壽司及刺身 ,還有派對拼盤豪華💗刺身丼($63)已包括帆立貝、甜蝦、北寄貝,三文魚等,刺身新鮮甜美,份量十足。 軟殼蟹🦀手卷($20)即叫即做,酥脆的外層軟殼和蟹肉在口裡交融,配上青瓜絲及蟹籽,好好味😋七味燒三文魚🍣秘位壽司($25)三文魚只燒外層,發出陣陣油香,裡面肉質保持嫩滑。伴上七味燒,味道更有層次!八爪魚🐙原隻小丸子($38)每粒小丸子上都有原隻八爪魚🐙,好得意😍,食落味道好特別。小丸子亦燒得香脆。

❣️即叫即做日式食店,食物新鮮,價錢親民
❣️提供丼飯、炸物、壽司刺身 ,還有派對拼盤

豪華💗刺身丼($63)

軟殼蟹🦀手卷($20)

七味燒三文魚🍣秘位壽司($25)

八爪魚🐙原隻小丸子($38)
  • 豪華刺身丼
  • 軟殼蟹手卷
  • 八爪魚原隻小丸子
2021-01-07 136 views
📍米作飯壽司刺身專門店 (深水埗)西九龍中心除左8樓既food court之外,原來都仲有其他隱世小店。😏 今次要介紹既呢間日式食店位於西九龍中心一樓,佢哋以親民既價錢提供多款丼飯、炸物、壽司同埋刺身選擇。店舖唔算太大但係出面會有幾張枱仔,仲會有埋醬油同埋wasabi供應,夠哂貼心呀。𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 豪華刺身丼 ($63)豪華刺身丼入面有齊三文魚、帶子、甜蝦、北極貝、玉子同蟹柳等等,超級足料呀!🍣 三文魚刺身係厚切既,仲充滿住魚油的香味,好肥美,唔會有隔夜雪藏既怪味。而其他既刺身都好新鮮,🦐 蝦仲好鮮甜添。💛 軟殼蟹手卷 ($20)剛剛炸好既軟殼蟹非常香脆,仲要勁大隻!😍 而且會加上大量既蟹籽同埋青瓜絲,同軟殼蟹配合得好好,食落唔會覺得太過油膩,好jenggg!💛 七味燒三文魚秘位壽司三件 🍣 ($25)火炙燒三文魚食既時候仲會有少少微溫,好香口。三文魚既油脂比例剛剛好,口感十分嫩滑,做到入口即溶既效果🤤💛 芝士明太子小丸子 ($38)6粒小丸子入面都有大大粒既章魚,好有咬口。🥰 而且上面仲會加上芝士同明太子,係我最愛既配搭!不過就略嫌明太子味道唔算太出。𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈
📍米作飯壽司刺身專門店 (深水埗)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 豪華刺身丼 ($63)

💛 軟殼蟹手卷 ($20)

💛 七味燒三文魚秘位壽司三件 🍣 ($25)

💛 芝士明太子小丸子 ($38)

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍深水埗欽州街37號西九龍中心1樓111B&138D號舖
Shop 111B&138D, 1/F, Dragon Centre, 37 Yen Chow Street, Sham Shui Po
2021-01-06 110 views
今日出開深水埗面九龍,見到呢間壽司又幾抵食咁!忍唔住試左幾款!呢間即叫即做日式食店,價錢又幾親民💗厚軟殼蟹手卷 軟殼蟹好脆口,好大份💗七味燒三文魚🍣呢個燒得好香好好食 好有三文魚油香💗豪華刺身丼超大碗!三文魚、帶子、大蝦、北極貝、甜蛋!好足料嘅一個刺身丼😆夠哂飽💗八爪魚原隻章魚燒🐙特別惹味,係平時壽司前菜食開嘅八爪魚

呢間即叫即做日式食店,價錢又幾親民
💗厚軟殼蟹手卷
軟殼蟹好脆口,好大份
💗七味燒三文魚🍣
呢個燒得好香好好食 好有三文魚油香
💗豪華刺身
💗八爪魚原隻章魚燒🐙
特別惹味,係平時壽司前菜食開嘅八爪魚
2020-12-23 119 views
西九龍中心除咗food court之外😏都仲有唔少隱藏小店☺️就好似呢間位於一樓嘅米作飯日式小店😛價錢親民,而且即叫即做😏選擇款式多,提供丼飯、炸物、壽司及刺身🤓豪華刺身丼🍱 $63刺身鋪滿整個丼飯😌有三文魚、帶子、北極貝、蝦同蟹柳😋三文魚同帶子夠厚身😊北極貝同蝦,亦非常鮮甜😍用料新鮮,口感豐富😉八爪魚原隻小丸子🐙 $38小丸子賣相非常吸引😘原隻八爪魚放響上面🤤八爪魚嘅醬汁配合章魚燒😇又估唔到咁夾,好好食😋軟殼蟹手卷🦀 $20手卷配上蟹籽、青瓜同沙律醬😌加上即炸大大隻軟殼蟹,熱辣辣好美味😘咬落酥脆可口,真係好正🤤七味燒三文魚秘位壽司三件🍣 $25七味三文魚,夠惹味😋火炙處理,質感新鮮😚入口油潤,仲帶點微暖😊米作飯壽司刺身專門店 (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心1樓111B&138D號舖
西九龍中心除咗food court之外😏
都仲有唔少隱藏小店☺️
就好似呢間位於一樓嘅米作飯日式小店😛
價錢親民,而且即叫即做😏

選擇款式多,提供丼飯、炸物、壽司刺身🤓

豪華刺身丼🍱 $63
刺身鋪滿整個丼飯😌
有三文魚、帶子、北極貝、蝦同蟹柳😋
三文魚同帶子夠厚身😊

北極貝同蝦,亦非常鮮甜😍
用料新鮮,口感豐富😉

八爪魚原隻小丸子🐙 $38
小丸子賣相非常吸引😘
原隻八爪魚放響上面🤤

八爪魚嘅醬汁配合章魚燒😇
又估唔到咁夾,好好食😋

軟殼蟹手卷🦀 $20
手卷配上蟹籽、青瓜同沙律醬😌

加上即炸大大隻軟殼蟹,熱辣辣好美味😘
咬落酥脆可口,真係好正🤤

七味燒三文魚秘位壽司三件🍣 $25
七味三文魚,夠惹味😋

火炙處理,質感新鮮😚
入口油潤,仲帶點微暖😊

米作飯壽司刺身專門店 (深水埗)
深水埗欽州街37號西九龍中心1樓111B&138D號舖