Milksha❤️ Fresh Fruit Smoothie for Summer☀🍹..炎炎夏日☀️,飲品真係不能少。Milksha 又研製出新產品「果果優芝茶」🥭🍓,味道好清爽。而且顏色好靚,當然唔少得少女心,非常適合打卡既少女粉💖,唔好錯過喔。.ll $39 (試飲價 $34)士多啤梨🍓 嚴選歐洲產,離遠都聞到香氣撲鼻,同超重士多啤梨味,香甜又唔酸❤️ 仲有果肉係底,真材實料。.芝士🧀 有咸香重芝士且醇滑,那份咸香味真係好吸引,升級版配方確係唔同啲呢。.ll $42 (試飲價 $36)芒果🥭 用上超甜超香,果肉多汁既菲律賓🇵🇭 呂宋芒,一大塊一大塊咁加入去,真係好出芒果香味,仲有啖啖茶既清香。.優格🥛Yogurt選用左Greenfields嘅Plain Yogurt,自然夠天然健康🌿。而且呢個配搭係呢度獨家架,唔好錯過。..✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨⚠️重要提示⚠️1. 芝芝飲品建議唔攪勻,好飲100倍!2. 草莓芝芝慢慢沉會變少女粉,影相勁靚!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨..

l[草莓芝芝]l $39 (試飲價 $34)

l[多芒優格]l $42 (試飲價 $36)

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
⚠️重要提示⚠️
1. 芝芝飲品建議唔攪勻,好飲100倍!
2. 草莓芝芝慢慢沉會變少女粉,影相勁靚!
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

2020-08-20 210 views
呢間果汁店最新推出嘅奶昔水果沙冰第一杯係士多啤梨乳酪第二杯係芒果芝士奶蓋提一提大家一定要趁早飲炎炎夏日真係好適合飲好開胃仲要超級大杯飲完非常之飽分量十足如果大家今晚經過就揀一杯啦
呢間果汁店最新推出嘅奶昔水果沙冰
第一杯係士多啤梨乳酪
第二杯係芒果芝士奶蓋
提一提大家一定要趁早飲
炎炎夏日真係好適合飲好開胃
仲要超級大杯飲完非常之飽
分量十足
如果大家今晚經過就揀一杯啦
迷客夏的大甲芋頭鮮奶享負盛名,而我向來到迷客夏亦只會點大甲芋頭鮮奶,魅力之大實在難以抵擋。難得遇上新品推出不久可以用優惠價試飲,加上夏日炎炎亦比較偏好更為清爽的飲品,所以這次終於一試大甲芋頭鮮奶以外的產品,兩款飲品更可以選擇芝士奶蓋或乳酪奶蓋。多芒芝芝 ($36)用上新鮮芒果打成的沙冰香甜濃郁,芝士奶蓋口感豐厚稠密,奶香突出並帶陣陣恰到好處的芝士鹹香。草莓芝芝 ($34)草莓芝芝的奶蓋如出一轍,而且同樣用上新鮮士多啤梨,毫無藥水之感,底層更有不少士多啤梨果肉。

多芒芝芝 ($36)
多芒芝芝

草莓芝芝 ($34)
草莓芝芝
多芒芝芝
草莓芝芝
2020-08-19 136 views
Milksha 近日推岀 全新果果優之茶系列多芒芝芝 草莓芝芝 都有得飲啦!夏日熱辣辣 消暑解渴一流 唔想飲芝士奶蓋咁肥 仲可以換成健康既plain yoghurt8月23日或之前仲有試飲價!⁣▪️草莓芝芝 (微糖) 試飲價 $34 (原價 $39)少女粉既草莓芝芝芝士奶蓋質地綿密厚身 奶味濃郁 帶淡淡芝士既鹹味 草莓沙冰 質地幼滑 真材實料 用上歐洲嘅士多啤梨 入口天然草莓香甜 淡淡果酸味 底下仲有粒粒果肉 整體飲落唔會覺得好甜膩 都幾消暑解渴 ▪️芒果優格 (微糖) 試飲價 $36 (原價 $42)芒果沙冰用上菲律賓呂宋芒 同樣唔會太重冰感 擺左一陣無咁凍 芒果味果然更加突岀 餘韻仲有陣陣茶香 飲完唔會仲好口渴再配上頂層既plain yoghurt 酸酸甜甜 無芝士奶蓋咁肥之餘 味道仲無咁單調
Milksha 近日推岀 全新果果優之茶系列

8月23日或之前仲有試飲價!

▪️草莓芝芝 (微糖) 試飲價 $34 (原價 $39)
少女粉既草莓芝芝
芝士奶蓋質地綿密厚身 奶味濃郁 帶淡淡芝士既鹹味

▪️芒果優格 (微糖) 試飲價 $36 (原價 $42)
2020-08-04 364 views
Waaa又係最愛嘅芋奶啦💜🤍 今次黎到Milksha試下佢地嘅出品😚 但係可能太出名,真係好多人排隊😧 買完等左成20分鐘先有,到底值唔值得呢🧐🧐-🍠大甲芋頭鮮奶🥛-鮮奶好香濃,用上明治牛奶,飲得出係高質嘅😋 芋頭方面,芋泥幾綿滑,而且綿滑中帶有芋頭粒粒,幾有口感😚但份量唔算多,同奶個比例應該係1:4🥺🥺 甜度雖然冇得調整,但係都只係淡淡嘅甜味,唔使驚太甜🤣係幾好飲,但未令我覺得驚艷到要排咁耐🙈🙈-評分:7.8/10價錢:$33-
🍠大甲芋頭鮮奶🥛
評分:7.8/10
價錢:$33
大甲芋頭鮮奶係迷客夏嘅王牌Top 1-佢地用台灣直送嘅大甲芋頭,堅持手工壓蓉,全天然無添加香精色素,真係用心製作架~芋頭鮮奶係固定甜度,鍾意甜嘅我就覺得啱啱好;飲落有綿滑嘅芋泥又有粉香嘅芋頭粒,口感非常豐富,飲完有飽肚感呢!
大甲芋頭鮮奶

TakeAway
大甲芋頭鮮奶
//#黃店地圖系列間野叫:迷客夏Milksha邊度黎:銅鑼灣利園山道17號地舖▪宇治焙茶鮮奶(加仙草) $33(+$4)8.5分呢杯焙茶鮮奶絕對系禾近期摯愛 焙茶濃到有少少粉粉地質感 極度近似天仁茗茶鐵觀音雪糕嘅味道 過了吃甜時期嘅禾嗌左兩分甜都覺得可以再少甜 下次會嗌一分/無糖(如加配料) 飲台飲我醉驚咬到牙跤軟 見到新推出嘅仙草 即刻加左 簡直一絕 夠曬滑捋捋 又唔會太甜 值得一加
#黃店地圖系列
間野叫:迷客夏Milksha
邊度黎:銅鑼灣利園山道17號地舖
宇治焙茶鮮奶(加仙草)
宇治焙茶鮮奶(加仙草) $33(+$4)
8.5分
$30 (Tea)
宇治焙茶鮮奶(加仙草)
2020-06-21 576 views
見到門口有米豬連指南,就入去買杯試下。見到佢門口擺個ranking第二名就係呢個珍珠伯爵紅茶拿鐵,就試呢個喇。叫咗少冰,正常甜度。由於無乜人排隊,好快就有得攞。首先坦白講,第一眼見到係有啲失望,見到嘅就係一杯好普通嘅珍珠奶茶咁,簡單到你唔會期待佢嘅奶茶係好好飲。但佢有特別嘅地方嘅地方,就係佢嘅珍珠係透明嘅,感覺會比黑色嘅珍珠好味啲。第一啖吸入口,果然,奶茶普通到無得再普通,雖然個名好似好勁,伯爵紅茶拿鐵,但同其他店舖嘅奶茶無乜分別。但係佢嘅珍珠係幾好食,無黑色嘅珍珠食到個人好滯嘅感覺,有啲新鮮感。但$29一杯味道普通嘅奶茶嚟講,價錢有啲貴,可能下次會買ranking嘅第一名再試。
見到門口有米豬連指南,就入去買杯試下。

珍珠伯爵紅茶拿鐵
TakeAway
知道 milkshahk 最近新出仙草產品所以就去試飲下啦🤪今次試既係仙草凍手炒黑糖鮮奶😍仙草好淋入口即溶🤩黑糖又唔會太甜🍬配上香滑既鮮奶🥛味道岩岩好😚
知道 milkshahk 最近新出仙草產品
所以就去試飲下啦🤪
今次試既係仙草凍手炒黑糖鮮奶😍
仙草好淋入口即溶🤩
黑糖又唔會太甜🍬
配上香滑既鮮奶🥛
味道岩岩好😚
2020-06-11 251 views
#merry豬覓食在銅鑼灣 #merry豬珍珠奶茶日記~天氣十分炎熱,經過cwb hysan place,又見迷客夏出了新配料,購買任何飲料加$1就可以加手工仙草,那就試一試吧女~手工仙草烏龍拿鐵 $10茶味本身有,不錯,,同鮮奶比例亦算平均, 叫了半糖,仙草本身已經用糖煮,覺得這種甜度足夠了,唔會太甜,入口爽滑,而且份量有半杯之多,可以啖啖啜入口都有仙草茶底,夏天消暑飲一流。可是,merry豬還是覺得烏龍拿鐵配珍珠最好,最佳組合。
#merry豬覓食在銅鑼灣 #merry豬珍珠奶茶日記

~
~
手工仙草烏龍拿鐵 $10
Aside from the beloved bubbles, this tea joint offers a healthy alternative of grass jelly.The distinct smokey flavor of the grass jelly strikes an impeccable balance with the sweetness from the black sugar milk; this combo makes a perfect drink for the scorching summer.
black sugar milk with grass jelly
2020-06-09
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Other
鮮奶同芝士系列比較多既一間飲品店,如果大家遍向飲珍珠奶茶既咁 Milksha 大把選擇俾你地慢慢揀啦🤭有追開我啲posts既都知道我個人係比較鍾意飲啲無咁甜既茶系飲品,不過見佢地俾我地既選擇當中,呢杯 仙草凍手炒黑糖鮮奶 望落比較吸引,所以就揀左佢😬😬 Milksha本身個menu都有呢款,不過就原本係 珍珠手炒黑糖鮮奶,唯一唔同係無左珍珠用左仙草代替,因為今次收到邀請最主要係試佢地新推既仙草👍🏻👍🏻
仙草凍手炒黑糖鮮奶
2020-06-05
Dining Offer
Tasting Event
2020-06-01 276 views
手調飲品珍珠奶茶依家通街都係,出一次街一杯基本啦,但開始飲到有啲厭,飲得多珍珠奶茶都想飲下其他飲料。今次就去左呢間黃店迷客夏。收銀隔離有一隻核突pepe企左係度,好搞笑。Pepe正下方仲放咗攜叉比人使用。門口位置招牌上嘅珍珠奶茶好似好吸引,但係我唔打算飲珍珠奶茶。我點左一杯益力多綠茶$28。有少許綠茶嘅清新味,大量嘅益力多味,味道酸酸甜甜,好解渴。偶然飲一杯益力多綠茶感覺都唔錯。留意到佢嘅杯身設計都好有心思,係有櫻花圖案,女朋友好中意。

Pepe正下方仲放咗攜叉比人使用。

益力多綠茶
Dining Offer
Tasting Event
益力多綠茶
2020-05-13 334 views
📍 Milksha公司本身諗住新年完左,大家同事聚下餐,但因為唔想飯聚而令大家中招,所以決定訂外賣食,每人都有一個pizza同一杯茶飲。茶飲就決定係網上外賣平台嗌迷客夏。-珍珠茉香綠茶拿鐵迷客夏既茉香綠茶拿鐵真係幾唔錯,拿鐵比例可以,會先飲到牛奶既香甜,後調茶味回甘。他們的珍珠唔係普通黑珍珠,係白玉珍珠,口感軟中帶Q。白玉珍珠佢地話係用蜂蜜一齊煮,所以本來就帶甜味。-金橘檸檬酸酸甜甜,飲落好清新,食完pizza好膩,中和返啲飽腹感。-珍珠高山烏龍拿鐵烏龍茶味甘香濃厚,奶味好鮮甜,搭配完美,加埋蜂蜜煮既珍珠好夾。-有段小插曲都想話返俾大家知既係,我地本身訂12:45既外賣,但因為冇人送貨所以被取消左張單 所以3點再訂過,結果鋪頭將12點幾沖好既茶飲係3點幾送過黎,飲落有啲唔新鮮。不過,我諗沖完即飲會再好味啲。-地址:銅鑼灣利園山道17號
📍 Milksha

珍珠茉香綠茶拿鐵
金橘檸檬
酸酸甜甜,飲落好清新,食完pizza好膩,中和返啲飽腹感。
珍珠高山烏龍拿鐵
地址:銅鑼灣利園山道17號
Tea
2020-04-14 620 views
好耐冇幫襯過迷客夏, 第一次係佢剛開張嘅時候, 芋頭控呀妹去買大甲芋頭鮮奶 🥤, 我當時飲嘅係珍珠手炒黑糖鮮奶, 之後台式飲品開到成行成市, 忙於試其他新鮮野 😉 今日終於有機會再試一次, 還返篇食評俾佢~ 😝今日想飲嘅係珍珠伯爵紅茶拿鐵 😌 呢個地段嘅台式飲品選擇好多, 連續三間鋪賣緊台式飲品😂 競爭非常激烈... 客人唔算多, 等5分鐘已經有嘢飲! 呢種白玉珍珠都幾彈牙幾好咬口, 聽講係無添加色素, 比一般珍珠健康 杯茶我叫咗微糖走冰, 茶唔算太濃, 甜度可以接受, 好怕正常甜度嘅台式飲品對我嚟講係太甜

珍珠伯爵紅茶拿鐵

2020-02-15
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$29 (Tea)