2023-05-22 22 views
同男朋友拍拖紀念日當然想要食浪漫啲🌹於是就帶左佢黎MiLuna食啦❣️Miluna一直都出名性價比高,最啱我地呢啲想要打卡高級西餐既窮學生🥰今次我地叫左個set😚附送既餐湯奶味好濃,口感好綿密❣️前菜我地揀左煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律&西班牙火腿肉拼盤❣️牛油果藜麥沙律味道比較單一,加埋煙三文魚就啱啱好😋西班牙火腿拼盤分量好多~跟勁甜既哈密瓜食 ,正❣️軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉,明太子意粉唔係好鹹😚忌廉味好出🥰軟殼蟹就炸得金黃酥脆❣️美國封門牛柳配青醬椰菜花飯既封門牛柳好嫩!入口即溶既感覺!青醬味道好特別🥰同牛柳好夾 🥰另外見相好靚就加左個伏特加火焰帶子😂真係好火焰🤣黎既時候帶子著火既🔥帶子熟得啱啱好😝有燒焦既香氣同少少酒味❣️嘢食黎講真係一如既往地高質❣️餐廳裝潢好有格調🌹啲燈光好靚同時唔會好似其他餐廳咁暗🥰男朋友話好滿意呢間🥰會下次再同我黎食🥰

今次我地叫左個set😚附送既餐湯奶味好濃,口感好綿密❣️

2023-05-22 636 views
個🌙打卡位係餐廳signature嚟度總要打打卡~ 兩個人嚟食晚餐可以嗌呢個【 5 Course Set Menu💲788 for 2 】🥂包90分鐘任飲意大利氣泡酒🥂呢個真係好吸引~邊食邊飲感覺好chill~同朋友/另一半嚟都好岩feel~ 《 煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律 》&《 西班牙火腿肉拼盤 》 一拼放埋一碟望落幾豐富,擺盤都靚。煙三文魚他他油潤,牛油果藜麥沙律夠健康~而ham有兩款,配有哈蜜瓜~《 是日餐湯 - 羅宋湯 》夠熱而且香濃足料~《 伏特加火焰帶子 》呢個係打卡食物~職員會倒酒再點火,帶子唔會燶但有酒香~《 軟殼蟹.蟹肉.蟹籽.明太子忌廉扁意粉 》原隻軟殼蟹好香脆,加埋蟹肉、蟹籽好惹味,但明太子忌廉本物偏膩,兩個人share剛好~《 比目魚柳寶雲酥 配 忌廉椰菜花飯 》呢個比較少喺一般cafe餐廳食到, 比目魚柳外層好香脆可口,咬開肉滑有汁,有驚喜~而底下就放咗忌廉椰菜花飯,小咸~《 綠茶雜莓忌廉牛角包窩夫 》最後呢個岩晒忌廉控,因為忌廉都幾厚~所以加返啲酸酸甜甜嘅雜莓減膩感~《 Earl Grey Jasmine 》x2 最後仲有茶附送~
個🌙打卡位係餐廳signature
嚟度總要打打卡~

兩個人嚟食晚餐可以嗌呢個

🥂包90分鐘任飲意大利氣泡酒🥂
呢個真係好吸引~邊食邊飲感覺好chill~
同朋友/另一半嚟都好岩feel~

《 煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律 》&
《 西班牙火腿肉拼盤 》

《 是日餐湯 - 羅宋湯 》夠熱而且香濃足料~

《 伏特加火焰帶子 》
呢個係打卡食物~職員會倒酒再點火,帶子唔會燶但有酒香~

《 軟殼蟹.蟹肉.蟹籽.明太子忌廉扁意粉 》

《 比目魚柳寶雲酥 配 忌廉椰菜花飯 》

《 綠茶雜莓忌廉牛角包窩夫 》

《 Earl Grey Jasmine 》x2
最後仲有茶附送~
2023-04-16
$400 (Dinner)
2023-05-19 21 views
估唔到商業大廈入面竟然咁神秘收埋左間咁正既餐廳😲唔止環境啱嗮打卡,嘢食仲好有特色!我同老公叫左個set🥴餐湯幾特別,係好濃滑既忌廉湯🤤睇得出餐廳係呢啲細節都好比心機😬👍🏻首先上左煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律🥑同西班牙火腿肉拼盤🥗煙三文魚同火腿都鹹鹹地~但係跟各自搭配既沙律同生活就調和得好好😋前菜黎講的確幾開胃😋👍🏻之後上既火焰蒜片一口和牛粒好震撼😮黎既時候真係有火焰係上面😂和牛粒外表焦脆得黎易咬🤗跟蒜片好夾🥰👍🏻飯就叫左美國封門牛柳配青醬椰菜花飯🍚封門牛柳既半生熟煮得好好😭牛味重同時入口順滑🤤青醬除左送牛柳之外都好啱送飯😝👍🏻最後就係軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉🍝軟殼蟹勁大舊😱同隻碟差唔多大😱肉都係勁多勁厚😆明太子意粉煮得剛剛好🫣麵仲彈牙🤭👍🏻呢間雖然位置有啲隱蔽~但係食物同環境既質素非常之高😂性價比好高👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-05-18 16 views
閨密話想嚟呢間食dinner同打卡影靚相,於是就同佢咗佢黎,順便談下心❤️❤️❤️由於我哋打算傾計吹水,加上keepfit,所以無叫太多野食,不過食落又幾有驚喜😋😋😋首先叫咗個比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯。上碟外觀已經好吸引,比目魚柳寶雲酥,脆而不膩,外層酥脆,麵包糠一顆顆增加口感,煎得香口。值得一提魚身滑溜,味道鮮甜。另外,餐廳將用椰菜花代替飯,飽肚又高纖,岩晒我呢啲keepfit人士食用,忌廉配飯相當恰宜,分量啱啱好,啲汁唔會過多或者太少,味道十分滿意😍😍😍其次就係法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁。呢碟脆皮乳豬份量都尚算大份,乳豬外皮卜卜脆,香脆可口,乳豬啖啖肉而且嫩滑多汁,配上蜜糖芥末汁,清爽而不油膩,very 👍🏻 👍🏻👍🏻總括而言,這家餐廳食物質素不錯,服務都非常周到,服務員十分友善,讓人感到非常舒服😌😌😌

總括而言,這家餐廳食物質素不錯,服務都
非常周到,服務員十分友善,讓人感到非常舒服😌😌😌
尖沙咀這間浪漫的餐廳好有氣氛,大大的半彎月亮打卡位真的好浪漫💕雖然空間不算特別大但是氣氛和服務絕對五星🌟好評👍而且菜式精緻又美味,每一道菜式都深得我心❤️最後的甜品🍮也好讓我驚喜🥰(Dinner Set)前菜煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼般兩款各有特色,份量很足,搭配芝士和香檳一起吃,好開胃😋主食經典西班牙辣肉腸蛋餅🥞配搭口感剛剛好👍伏特加火焰带子帶子好大隻,店員直接點火燒的帶子表面有點香脆,口感又香又鮮嫩😋軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉軟殼蟹香脆嫩口.意粉汁超濃郁比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯比目魚鮮嫩嫩口,椰菜花非常適合減脂的人吃👍甜品雜莓奶凍蓝莓芝士🫐沒想到甜品都有給到我驚喜,雜莓奶凍QQ嫩嫩,還有满满的藍莓酱,很美味😋
(Dinner Set)
前菜煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉
伏特加火焰带子
軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉
軟殼蟹香脆嫩口.意粉汁超濃郁
比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯
比目魚鮮嫩嫩口,椰菜花非常適合減脂的人吃👍
甜品雜莓奶凍蓝莓芝士🫐
2023-05-16 19 views
見同事好評呢間餐廳,今日就同男友二人世界嚟試下,又覺得唔錯🥰👫🏻分享一下❤️前菜先食煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤。沙律味道清新,火腿肉充滿鹹香,與哈密瓜共同進食,清甜正好與鹹香中和,帶出平衡口感,簡直絕配👍🏻而牛油果與藜麥同是健康食品,非常推薦追求健康人士🤤小食有火焰蒜片一口和牛粒。一口和牛牛味味道濃郁,口感軟腍,加埋蒜味超級野味🤭再黎餐湯,呢個餐湯好creamy,非常濃郁,奶油味重,正😄之後到主菜原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉。呢個意粉充滿住日式風味,鰻魚魚香味濃鮮甜,配合明太子忌廉醬汁及意粉味道一流。最後就有比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯。見佢話椰菜花飯,覺得幾特別,就叫嚟試下。比目魚柳超級有魚鮮味,魚柳外脆內軟,魚肉香滑,沒有一點魚腥味。本來以為椰菜花飯唔會好飽,但出奇地好有飽腹感,而且口感爽甜,十分有趣😆值得一提呢度嘅晚餐時段係任飲,好抵🥂,如果大家中意飲嘢一定物超所值!
再黎餐湯,呢個餐湯好creamy,非常濃郁,奶油味重,正😄

2023-05-16 27 views
今次係為左巨大月亮黎打卡🤪,月亮超大超靚,真係好適合成班女仔打卡。而我就因為放假約閨蜜去食brunch 🥰,意外地發現餐廳食物水準都幾好食🤤。 原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉🍝鰻魚味道鮮甜,配搭香煎帶子、蟹肉和蟹籽,突出海鮮風味,明太子忌廉醬汁為整個帶來層次感😍😍😍西班牙火腿肉拼盤🥓火腿肉的味道濃郁,餐廳所揀嘅肉都比較接近香港人口味,鹹香十足,配埋哈蜜瓜剛剛好🤤🤤🤤經典西班牙辣肉腸蛋餅🫓呢個蛋餅蛋味香濃,肉腸口味香辣且鹹香十足,肉腸跟蛋餅雙互配合,令人回味無窮😋😋😋奧利奧忌廉牛角包窩夫🧇呢個奧利奧忌廉牛角包窩夫,一共有三件,賣相好靚,岩晒同朋友share食同打卡😏😏😏食落唔會好甜,牛角包窩夫食落唔會太硬,而且忌廉軟滑,讚👍🏻

原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉🍝

西班牙火腿肉拼盤🥓

經典西班牙辣肉腸蛋餅🫓

奧利奧忌廉牛角包窩夫🧇

同男朋友上星期去咗呢間尖沙咀嘅餐廳食dinner😍,食物質素同埋餐廳嘅環境都好滿意💕💕美國封門牛柳配青醬椰菜花飯呢個封門牛柳飯賣相精緻,牛柳份量夠多,呈粉紅色超吸引!口感都相當嫩滑!配左青醬椰菜花飯,健康又飽肚🥹✨💕煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤健康野就一定係揀呢個配搭🙆🏻‍♀️,煙三文魚好新鮮呀,加上最完美嘅組合牛油果,勁好食!而且藜麥沙律都好高纖維!西班牙火腿肉嘅火腿都好香濃,仲有幾款添。💕火焰蒜片一口和牛粒真係夠哂打卡able 嘅一款菜式,一口和牛粒牛味好香,望住燒嘅時候和牛油脂分泌出嚟,勁邪惡!一啖一口夠哂回味無窮。💕Prosecco Free Flow咁滿足嘅晚餐,當然要配返支香檳飲啦🥂
💕美國封門牛柳配青醬椰菜花飯
💕煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤
💕火焰蒜片一口和牛粒
💕Prosecco Free Flow
咁滿足嘅晚餐,當然要配返支香檳飲啦🥂
2023-05-15 17 views
難得閨蜜返香港,就約佢去間靚靚Cafe打卡影相留念👭🏻,順便食埋個dinner。見網上對MiLuna Cafe & Ale House呢間Cafe好評,於是就揀咗佢,順便試吓Cafe食物質素🤩一入去已經有大大個月亮打卡位,細心嘅佈置真係好靚,氣氛不錯。同閨蜜每人叫咗一個主菜,因為閨蜜減肥中,所以唔叫咁多,分別係:🐷法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁 呢個法式脆皮乳豬,真係不得不讚,份量十足,超級美味🤭色澤紅競,皮脆肉嫩多汁,肥而不膩且入口鬆化,配蜜糖芥末汁,味道更上一層樓,令人大飽口福,讚👍🏻 🐮美國封門牛柳配青醬椰菜花飯封門牛柳賣相吸引,份量恰到好處,五成熟已經非常爽嫩,配椰菜花飯,令人有新鮮感😋而且椰菜花好處多多,飽肚又高纖,很推薦減肥人士食用。

🐷法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁

🐮美國封門牛柳配青醬椰菜花飯

2023-05-15 39 views
嚟到呢間人氣餐廳,叫咗一個Dinner Set 788加一,包5個course同90分鐘任飲意大利氣酒💕餐湯黑松露蘑菇湯飲落啖啖蘑菇好足料又好香蘑菇味😋前菜煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤,呢款嘅拼盤我幾鍾意食,煙三文魚切碎混入牛油果裏面,西班牙火腿包住哈密瓜火腿味特別出伏特加火焰帶子,呢款菜色好有睇頭,店員會先到一啲伏特加喺帶子表面然後點火 😍,帶子鮮嫩而且打卡一流。美國封門牛柳配青醬椰菜花飯,風門封鮮嫩多汁,配椰菜花飯一齊飲口感更豐富 法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁,乳豬燒好靚外皮香脆,燒得啱啱好而且配上蜜糖芥末汁超好食🤤切開之後肉質柔軟唔錯!甜品 雜莓抹茶忌廉牛角包窩夫🥐🧇,呢款甜品喺出邊都比較少食,外層焗得香脆食落好有口感再配上抹茶忌廉呢個配搭幾好!整體黎講質素中上會再返嚟食😋

餐湯黑松露蘑菇湯飲落啖啖蘑菇好足料又好香蘑菇味😋

整體黎講質素中上會再返嚟食😋

2023-05-13 37 views
Miluna Cafe & Ale House 以月亮為主題,餐廳內有酒吧檯和廂房。餐廳中心擺放著一個巨大的月亮,加上酒吧昏暗的燈光和裝飾,營造出非常浪漫的氛圍。我和兩位朋友來到這裡吃晚餐。我們坐在窗邊卡位,點了一些前菜、主菜、mocktail 白酒和甜品。前菜火焰燒帶子令人印象深刻。這道菜侍應即場下酒點火,用火焰燒烤的方式上菜。帶子口感剛剛好,味道鮮味,唯一是份量比較少。軟殼蟹帶子忌廉扁意粉也非常好吃,醬汁濃郁,扁意粉煮得剛好。有趣的是帶子份量比軟殼蟹還要多。西式烤乳豬則是一道很有特色的菜式,烤得剛好,肉質鮮嫩多汁,配上非常香脆的表面更是美味。侍應表示下單後要等30分鐘,相信是因為要新鮮烤的緣故。最後,我們享用了提拉米蘇作為甜點,擺盤漂亮,味道也不錯。喜歡甜的人比較適合。我們在Miluna Cafe & Ale House 拍了很多照片,這裡實在是價格比較相宜的打卡餐廳之選。

mocktail & 白酒
軟殼蟹帶子扁意粉
乳豬
火焰帶子
tiramisu
2023-05-13
$300 (Dinner)
mocktail & 白酒
軟殼蟹帶子扁意粉
乳豬
火焰帶子
tiramisu
  • Tiramisu
  • 燒乳豬
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】MiLuna Cafe & Ale House【地區】#Dr_eat_尖沙咀【價位】中高價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】#Dr_eat_西式【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】。套餐包90分鐘任飲意大利氣泡酒────────────────────【環境/服務/衛生/讚一讚】。裝潢走復古華麗風。木質桌椅,小型植物裝飾同燈具。充滿復古藝術嘅氣息。其巨型發光月亮更係重點打卡位置。坐上去,真係任何角度都拍得靚一靚架.【套餐 $788 for 2】。Starter 。是日餐湯。Side dish 2選1。Main 5選2。Sweet 4選2。餐飲各一杯。90分鐘任飲意大利氣泡酒.【意大利氣泡酒】。90分鐘任何意大利氣泡酒真係好抵呀。。飲落十分乾爽,帶著一股清新既香氣。好似飲緊梳打咁,清新又輕盈,果香濃郁.【煙三文魚他他 配 牛油果藜麥沙律】。由牛油果,藜麥等製成嘅牛油果蓉。加上煙三文魚碎。食落Creamy,帶出淡淡嘅煙薰香.【西班牙火腿肉拼盤】。肉香四溢既西班牙火腿拼盤。承載住鹹香西班牙火腿。口感細膩順滑,卷上一小塊蜜瓜,入口岩岩好.【伏特加火焰帶

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
。套餐包90分鐘任飲意大利氣泡酒
────────────────────
【環境/服務/衛生/讚一讚】
。裝潢走復古華麗風
。木質桌椅,小型植物裝飾同燈具
。充滿復古藝術嘅氣息
。其巨型發光月亮更係重點打卡位置
。坐上去,真係任何角度都拍得靚一靚架

【套餐 $788 for 2】
。Sweet 4選2
。餐飲各一杯
。90分鐘任飲意大利氣泡酒

【意大利氣泡酒】
。90分鐘任何意大利氣泡酒真係好抵呀。
。飲落十分乾爽,帶著一股清新既香氣
。好似飲緊梳打咁,清新又輕盈,果香濃郁

【煙三文魚他他 配 牛油果藜麥沙律】
。由牛油果,藜麥等製成嘅牛油果蓉
。加上煙三文魚碎
。食落Creamy,帶出淡淡嘅煙薰香

【西班牙火腿肉拼盤】
。肉香四溢既西班牙火腿拼盤
。承載住鹹香西班牙火腿
。口感細膩順滑,卷上一小塊蜜瓜,入口岩岩好

【伏特加火焰帶子】
。心意滿滿既擺盤,適合各種角度既打卡
。帶子營養價值高,肉質幼嫩美味
。鮮度很好口感純正
。以火槍稍微燒制後
。帶子同伏特加融合的更好
。微醺又鮮甜既味道,令人回味

【軟殼蟹,蟹肉,蟹籽,明大子忌廉扁意粉】
。每一條意粉都沾染上明太子忌廉汁
。好吃又美味,又夠鮮
。蟹肉份量十足,口感鮮嫩Q彈
。蟹籽晶瑩剔透鮮甜爽脆,明太子味道濃郁
。意粉軟硬度岩岩好
。拌上蟹肉同蟹籽,啖啖都超正
。特別是軟殼蟹,係原隻上架
。果種酥脆又鬆軟嘅口感
。鮮味十足,毫無腥味

【美國封門牛柳 配 青醬椰菜花飯】
。牛柳厚而嫩,肉味濃郁
。生熟度適中,口感厚質有嚼勁
。椰菜花同米飯完美既結合
。口感比一般米飯爽脆,更健康
。加入青醬更提升左美味度

【提拉米蘇】
。口感香醇濃稠,絲滑香甜,香而不膩
。甜度剛好適中
。啖啖香甜同時奶油同咖啡嘅味道

【Earl Grey。Long Black】

────────────────────
【營業時間】星期一至日: 12:30-22:30
Type of Meal
Dinner
2023-05-11 24 views
尖沙咀有間人氣高又有質素嘅Miluna打卡餐廳,一直book mark咗好耐,終於有機會嚟試下,要喺入面瘋狂影相添啊❤️西班牙火腿肉拼盤&煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律❤️前菜叫左呢兩款!西班牙火腿肉拼盤一次有幾款,多啲唔同味道層次,而煙三文魚他他都好新鮮,兩款都好適合餐前食😘經典西班牙辣肉腸蛋餅❤️本身蛋餅已經好香,仲要加左辣肉腸好惹味,辣辣地令人越食越想食😍原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉❤️大大條嘅鰻魚好吸引,鰻魚燒汁味香濃,仲冇乜骨,同埋creamy嘅忌廉扁意粉一齊食,正❤️奧利奧忌廉牛角包窩夫❤️Oreo 窩夫味道夠哂甜,加咗忌廉好細滑,牛角包窩夫好香脆,好味🥰
西班牙火腿肉拼盤&煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律❤️
經典西班牙辣肉腸蛋餅❤️
原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉❤️
奧利奧忌廉牛角包窩夫❤️
2023-05-10 16 views
呢間咁靚嘅打卡餐廳餐廳想嚟好耐啦,個環境真係舒適得嚟又多影相位,喺啲咁靚嘅地方食嘢真係一個享受🫶🏻❤️💞軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉🫶🏻最鍾意呢個creamy口感嘅意粉,淡淡都食到蟹肉蟹籽同埋明太子,口感非常之多層次,每一口都好滿足。💞煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤🫶🏻三文魚都幾肥美,口感嫩滑,配搭埋牛油果嘅鮮味,兩者配合得啱啱好。另外火腿肉拼盤都好多選擇,鹹香嘅味道配上沙律或者水果哈密瓜食都好夾。💞伏特加火焰帶子🫶🏻呢個真係好驚喜,上枱嘅時候望住店員燒粒帶子好治癒,帶子燒到酒香味出晒嚟,食落有酒香之餘又鮮甜。
💞軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉🫶🏻
💞煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤🫶🏻
💞伏特加火焰帶子🫶🏻
2023-05-10 24 views
同朋友係尖沙咀shopping 再食晚飯,今次就去左呢間高質打卡餐廳✨Miluna✨,呢到設計風格好有心思,成個環境都好多打卡位😍✨軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉✨軟殼蟹入面嘅蟹肉鮮甜,再配埋蟹籽明太子,真係好正!而且扁意粉口感都好好,有啲煙煙韌韌又掛汁。✨火焰蒜片一口和牛粒✨火焰蒜片一口和牛粒打卡賣相夠哂靚,而且和牛粒肉質鮮嫩,蒜片香味濃郁!✨煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤✨煙三文魚他他肥美又新鮮,配左牛油果藜麥沙律,健康又口感豐富!西班牙火腿肉拼盤加上哈蜜瓜一齊食,鹹甜配搭冇得彈!
✨軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉✨
✨火焰蒜片一口和牛粒✨