2023-04-19 20 views
呢度既餐湯好好飲,係忌廉湯,有啲麵包粒係面,湯好香忌廉味,好creamy好濃密,好滑身,仲有少少粟米粒係入面,食飯前飲一碗暖下胃就岩晒啦😌之後小食既呢個伏特加火焰帶子就吸睛又好食,裝住帶子既盆下面有好多鹽粒醃住,上枱前倒啲酒去鹽上面,再用火槍黎燒,即刻着晒火,好吸睛,帶子咁樣燒完就岩岩熟,燒到表面焦香入面仲好嫩,帶子有啲忌廉汁浸住,燒完都好濃忌廉味,仲食到啲酒香😚另外都係小食既呢個煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律及西班牙火腿肉拼盤就相當豐富,擺碟好靚,三文魚他他好軟好嫩,配埋藜麥沙律爽爽地,口感已經好好,火腿拼盤都有幾款火腿,我好中意佢地既辣肉腸,辣辣地又幾煙韌,另外仲有啲車打芝士伴碟,好抵食🤪主菜係呢個比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯,魚柳真係外脆內軟,魚肉好滑好香,食得出好新鮮,椰菜花飯就幾爽,口感好得意,又重忌廉味,成個都好豐富呀😋我地仲叫佐Prosecco Free Flow,任飲汽泡酒,啲酒質素好好,中意飲幾多就飲幾多!
2023-04-18 41 views
🔥伏特加火焰帶子帶子好大粒,好鮮嫩,最特別係帶子底下有好多鹽去焗住黎燒,倒啲酒上去,開把火槍咁燒,上枱都仲有啲火,好吸睛呀!帶子又香又嫩,好掂!🍖法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁呢個係一大隻乳豬髀,焗得好脆,乳豬肉好嫩,一啲都唔鞋口,好重豬味但又唔會騷,本秒已經有啲蜜糖去燒,再點埋啲香濃既蜜糖芥末汁,認真高質!🐟比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯一個焗到脆晒既比目魚柳,用堡雲酥既方法去整,焗到外皮好酥脆,但入面既魚肉就好嫩滑,魚好鮮味,椰菜花飯都好好口感,好爽脆,又香忌廉汁味,滑身好食!
🔥伏特加火焰帶子
🍖法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁
🐟比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯
早幾日同閨蜜黎到bookmark左好耐既月亮打卡餐廳食飯🥰適逢生日前夕要食餐好💓今晚我地就點左個5 道菜餐包左90分鍾任飲意大利氣酒餐🥰啱哂我呢個酒鬼😬🌟前菜烤三文魚他他配牛油果藜麥沙律x西班牙火腿拼盤☺️西班牙火腿包住哈密瓜食好正👍唔會超喊‼️三文魚切碎混入牛油果中😬好正‼️是日餐湯材料夠豐富飲到蕃茄酸味味既味道👍伏特加火焰🔥帶子店員先倒伏特加於帶子表面然後點火🔥帶子吸收香草牛肉味再燒一下中間燒一下仲保持軟滑😍軟殼蟹🦀蟹肉蟹子明太子忌廉扁意粉整隻軟殼蟹炸到金黃色切開外脆內軟👍 忌廉扁意粉🍝混合蟹肉蟹子口感豐富☺️比目魚柳雲酥配忌廉椰菜花飯比目魚柳以麵包康包住煎香😬表面及魚皮鬆脆可口😉魚肉滑溜😋底層忌廉椰菜花飯相當健康😌甜品雜莓窩夫🧇三粒小小的迷李窩夫上面浦滿雜莓及忌廉🥰微甜當中食到雜莓既酸甜😊好食😋🥂意大利氣酒非常易入口🥰任飲黎講質素真係唔差啊👍食飽臨走當然要係餐廳最靚既月亮前打埋卡先啦

🌟前菜

🥂意大利氣酒非常易入口🥰任飲黎講質素真係唔差啊👍

食飽臨走當然要係餐廳最靚既月亮前打埋卡先啦
  • 比目魚柳雲酥配忌廉椰菜花飯
2023-04-17 39 views
口感盡在味蕾👅今日同朋友去咗呢一間餐廳食咗幾樣嘢覺得無論係服務定係食物質素都係100分👀所以好想推介俾大家❤️大家記得跟住我一齊點餐🤫今日叫咗幾樣嘢食分別係👇🏻💁🏻‍♀️經典西班牙辣肉腸蛋餅:外皮酥脆,內餡豐富,香辣可口,咬下一口,滋味十足。💁🏻‍♀️原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉:鰻魚口感鮮嫩,搭配明太子忌廉醬汁,味道豐富,扁意粉滑嫩,入口即化。💁🏻‍♀️奧利奧忌廉牛角包窩夫:口感酥脆,奧利奧餡料豐富,配上香濃嘅忌廉牛角包,餡料與酥皮交融,口感獨特,回味無窮。💁🏻‍♀️雜莓奶凍:口感清新爽口,莓果的酸甜味道,搭配柔滑的奶凍,口感更加豐富,是一款兼具美味與健康的甜點。
口感盡在味蕾👅
今日叫咗幾樣嘢食分別係👇🏻
💁🏻‍♀️經典西班牙辣肉腸蛋餅:
外皮酥脆,內餡豐富,香辣可口,咬下一口,滋味十足。
💁🏻‍♀️原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉:
💁🏻‍♀️奧利奧忌廉牛角包窩夫:
💁🏻‍♀️雜莓奶凍:
🔅經典西班牙辣肉腸蛋餅🔅經典西班牙辣肉腸蛋餅係呢度嘅一道招牌菜,口感香辣,肉腸嘅鮮美同蛋餅嘅蓬松相得益彰,令人回味無窮。🔅煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律🔅煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律係一道令人驚喜嘅美食,三文魚嘅煙燻味道同牛油果嘅香濃口感完美地融合喺一齊,沙律嘅清新口感更係令人陶醉。🔅 原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉🔅原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉係一道充滿日式風味嘅美食,鰻魚嘅鮮美同明太子忌廉汁嘅濃郁口感喺口中交織,令人愛不釋口。🔅 奧利奧忌廉牛角包窩夫🔅奧利奧忌廉牛角包窩夫係一道甜品,脆脆嘅牛角包配上香甜嘅奧利奧餡料同柔軟嘅窩夫蛋糕,再加上一勺香滑嘅忌廉,彷彿係給咗味蕾一個甜蜜嘅擁抱。──────⭐️✰⋆。:゚・☽:゚・⋆。✰⋆。:゚・☽:゚・⋆。⭐️呢四款精選美食獨具風味,每一道菜品都係精心製作,令人食指大動。店家嘅服務亦非常周到,環境雅致,係一個非常啱約會或聚餐嘅地方。
🔅經典西班牙辣肉腸蛋餅🔅
🔅煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律🔅
🔅 原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉🔅
🔅 奧利奧忌廉牛角包窩夫🔅

2023-04-14 24 views
讓你品味不盡嘅三道佳餚〽️呢道菜好驚艷,唔止係好大隻仲要好邪惡‼️仲有呀仲有豬肉嘅香味同蜜糖芥末嘅辣味,味覺挑戰好深刻。法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️〽️呢道菜唔止係美麗仲令人著迷‼️帶子鮮嫩口感加上火焰效果,配上醬汁嘅酸甜味道,係一道好睇好食嘅佳餚,好啱拍照打卡。伏特加火焰帶子⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️〽️呢道菜將海鮮同奶油完美地結合喺一齊‼️比目魚柳堡鮮嫩雲酥外皮脆口配上椰菜花飯同埋忌廉醬汁,令你食到一種極致柔軟嘅口感。比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢三款精選美食,每一道菜品都有自己獨特嘅風味,而且都係精心製作,令人食指大動。我同男朋友話下次都要晚餐都要再嚟🌈
讓你品味不盡嘅三道佳餚
〽️呢道菜好驚艷,唔止係好大隻仲要好邪惡‼️
仲有呀仲有豬肉嘅香味同蜜糖芥末嘅辣味,味覺挑戰好深刻。
法式脆皮乳豬配蜜糖芥末汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
〽️呢道菜唔止係美麗仲令人著迷‼️
伏特加火焰帶子⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
〽️呢道菜將海鮮同奶油完美地結合喺一齊‼️
比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

前排搵左間樓上西餐廳同朋友慶生✨一入門口就見到巨型月亮燈打卡位🍽️餐廳唔算好大,不過裝修同佈置都幾有情調😆今次就叫左個二人套餐🥰_5 Course Set Menu for 2 $788 二人套餐包括:兩款頭盤、一款前菜、餐湯、兩款主菜、甜品及餐茶,另外仲有90分鐘任飲意大利Prosecco氣泡酒🥂 ▪️頭盤🥗煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律 他他入口清新,配上牛油果同藜麥美味又健康🍖🥓西班牙火腿肉拼盤火腿肉帶鹹香,可以配埋清甜嘅哈蜜瓜🍈作為平衡 ▫️前菜 (火焰菜式二選一)🥠伏特加火焰帶子 上枱後店員會喺帶子周圍淋上Vodka再點起火焰🔥火焰效果打卡一流📷帶子爽身,配埋個野菌白汁幾夾,睇得又食得 ▪️是日餐湯 - 黑松露野菌忌廉湯未飲既時候已經好香黑松露味,整體好香濃,入面仲有啖啖野菌蓉👍🏻 ▫️主菜 (四選二)🐮美國封門牛柳配忌廉椰菜花飯 擺盤精緻☺️封門牛柳份量都好多,五成熟剛剛好,椰菜花飯岩曬唔想食咁多飯既朋友仔🦀軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉大大隻軟殼蟹食落香口,忌廉扁意粉夠creamy,加入大量蟹肉、蟹籽口感更豐富 ▪️甜品+飲品今次揀左香蕉朱古力忌廉牛角包窩夫,窩夫Size可以一啖一口

_
5 Course Set Menu for 2 $788

▪️頭盤
🥗煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律
他他入口清新,配上牛油果同藜麥美味又健康

🍖🥓西班牙火腿肉拼盤
火腿肉帶鹹香,可以配埋清甜嘅哈蜜瓜🍈作為平衡

▫️前菜 (火焰菜式二選一)
🥠伏特加火焰帶子

▪️是日餐湯 - 黑松露野菌忌廉湯

▫️主菜 (四選二)

🐮美國封門牛柳配忌廉椰菜花飯

🦀軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉

▪️甜品+飲品
今次揀左香蕉朱古力忌廉牛角包窩夫,窩夫Size可以一啖一口,鬆脆帶牛油香🧇撞岩朋友生日/ 慶祝都可以寫字💕最後仲有多款西式茶選擇,有助解膩
月亮🌙打卡cafe以為餐廳淨係打卡靚,全部食物意外地有驚喜有心思又有質素👍🏻 晚餐時間燈光偏暗,月亮打卡位特別靚,食物擺盤靚,適合慶祝節日.▪️90分鐘任飲 意大利氣泡酒🥂氣泡酒甜甜地好易入口,對於鍾意飲酒嘅人嚟講,真係勁抵,佢會不斷refill,絕無詐型.▪️煙三文魚他他 配牛油果藜麥沙律▪️西班牙火腿肉拼盤前菜開胃之選,鹹香配爽甜哈密瓜,加埋氣泡酒一流.▪️伏特加火焰帶子唔講味道,打卡都抵番,職員會喺你面前落伏特加再點火,記得拍片呀👍🏻👍🏻 帶子嫩滑,味道帶點酒香.▪️法式脆皮乳豬 配蜜糖芥末汁真係超脆皮,肉質嫩滑,份量剛剛好.▪️美國封門牛柳 配青醬椰菜花飯牛柳熟度啱啱好唔鞋口,椰菜花飯口感清新開胃,食落罪惡感都少啲,適合生酮人士.▪️ Tiramisu好creamy好重芝士味,甜品仲可以要求寫字,慶生一流
月亮🌙打卡cafe

以為餐廳淨係打卡靚,全部食物意外地有驚喜有心思又有質素👍🏻
▪️90分鐘任飲 意大利氣泡酒🥂
▪️煙三文魚他他 配牛油果藜麥沙律
▪️西班牙火腿肉拼盤
前菜開胃之選,鹹香配爽甜哈密瓜,加埋氣泡酒一流
▪️伏特加火焰帶子
▪️法式脆皮乳豬 配蜜糖芥末汁
真係超脆皮,肉質嫩滑,份量剛剛好
▪️美國封門牛柳 配青醬椰菜花飯
▪️ Tiramisu
好creamy好重芝士味,甜品仲可以要求寫字,慶生一流

• Tiramisu
2023-04-09 563 views
#fafafoodblog尖沙咀 #fafafoodblog西餐🍴晚市二人套餐 788 加一 五個 course首先有意大利氣泡酒任飲90 分鐘 呢款酒一入口帶微酸 跟住酸味提高 氣泡夠多 好啱餐前飲既 processo 🥂前菜小食1 vodka火焰帶子一上枱 底下有鹽 扇貝喺上面 點火 燒一陣 好香 帶子新鮮鮮甜 忌廉好香濃 底下既雜菇都配搭得好好 前菜2 煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律 煙三文魚切成碎粒 藜麥帶 d青草汁好 fresh撈埋食好有口感🐟 蜜瓜夠香甜 配埋各種火腿肉一齊食 再配埋 processo好味🐽🍴餐湯 黑松露味香濃 帶 d忌廉更軟滑 湯帶有菠菜香味 同黑松露味 match 主菜2 軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉🦀成日軟殼蟹放喺上面 大大隻 炸得夠香脆 一拎開蟹 有好多蟹子同蟹肉 👍🏻 意粉充滿住忌廉汁 夠香滑 令到扁意粉更有層次感 蟹肉同炸既軟殼蟹肉一齊食都好 match 👍🏻3烤美國肉眼扒 加20 蚊🐂肉眼扒 就甘望應該有12.安士 都幾足料 牛肉整到5 成熟好軟林 夠 juicy佢個燒汁連埋海鹽好 match配菜 有生菜 蒜頭 蘑菇 配燒汁都唔錯4甜品 香蕉朱
🍴晚市二人套餐 788 加一 五個 course
首先有意大利氣泡酒任飲90 分鐘
前菜小食
1 vodka火焰帶子
前菜2 煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律
主菜
2 軟殼蟹蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉🦀
3烤美國肉眼扒 加20 蚊🐂
4甜品 香蕉朱古力牛角包窩夫🥐,個擺位幾靚 有三舊香蕉 上面放左香脆既焦糖🍌 牛角包窩夫出面帶有窩夫既香脆。入面既質地好牛角包 好有口感👍🏻
#窩夫 #牛角包 #肉眼扒 #帶子 #軟殼蟹 #明太子 #扁意粉 #煙三文魚 #藜麥 #帶子
Score 平均分<.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#milunacafe&alehouse
尖沙咀漆咸道南115 號達成商業大廈3 樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀
=====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

歡迎喺唔同平台觀賞fafafoodblog
Fb📒: fafafoodblog
Ig🖍: fafafoodblog
Openrice 🍚: 花太郎

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2023-04-09
$400 (Dinner)
2023-04-06 37 views
Cafe有個月亮燈打卡位周圍用乾花佈置🌹🌸有唔少食客黎打卡📸餐廳食物好多選擇但份量偏少.🌟香草忌廉汁智利藍青口 $118青口份量多配忌廉汁好creany👍.🌟白汁三文魚 黑松露雲吞 $168意大利雲吞皮較厚 餡較少食到淡淡黑松露味三文魚較鹹 而且份量少🙈.🌟香煎北海道帶子 蟹肉 蟹籽 明太子忌廉扁意粉 $168帶子鮮甜 食到一梳梳肉嘅口感蟹肉份量都多🦀蟹籽同明太子口感好爽同意粉一齊食有多重口感🍝.🌟美國封門牛柳 配忌廉椰菜花飯 $188呢道菜好keto friendly🤣椰菜花飯加左忌廉炒少左草青味 仲有啲爽脆口感如果份量多啲就更好🥰封門柳重牛味但比較韌🙈.📍 MiLuna Cafe & Ale House (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈3樓
Cafe有個月亮燈打卡位

美國封門牛柳 配忌廉椰菜花飯

尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈3樓
白汁三文魚 黑松露雲吞
美國封門牛柳 配忌廉椰菜花飯
ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧睇我張相咁靚就知道我去咗餐廳打卡😍大大個月亮🌙閃閃發光,愛了愛了除咗可以有靚靚地方打卡食物質素仲要好好添👍🏻我地叫咗2份Brunch Set🌸🌕頭盤我哋揀咗兩款,兩款都好健康😳🌈西班牙火腿肉拼盤➖咸咸淡香,好惹味🌈煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律➖超級勁健康啱晒女士🌕主菜🌈美國封門牛柳配青醬椰菜花飯🥦➖賣相已經好吸引✨ 肉質粉粉嫩嫩,厚度剛好🌈香煎北海道帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉➖帶子甜美,忌廉扁意粉香滑無比,配上蟹籽好爽脆🌕小食🌈小食拼盤呢度太靚又舒服喇🤣我哋坐到唔捨得走,最後仲要一個小食拼盤品嚐一下✨估唔到小食拼盤都可以咁正❤️有薯條🍟薯圈✨炸餃子✨麥樂雞✨芝士球Brunch Set 仲有飲品同甜品❤️🌈提拉米蘇➖好似方塊骰子😍香濃軟滑🌈芝士蛋糕➖藍莓芝士蛋糕好正🫶🏻🌈泡沫咖啡➖❤️❤️❤️𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈ༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ MiLuna Cafe & Ale House ≋ ≋ 尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈3樓₊˚· ७── ⁼³₌₃ (⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁

睇我張相咁靚就知道我去咗餐廳打卡😍
大大個月亮🌙閃閃發光,愛了愛了
除咗可以有靚靚地方打卡食物質素仲要好好添👍🏻

我地叫咗2份Brunch Set🌸

🌕頭盤我哋揀咗兩款,兩款都好健康😳
🌈西班牙火腿肉拼盤
➖咸咸淡香,好惹味
🌈煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律
➖超級勁健康啱晒女士

🌕主菜
🌈美國封門牛柳配青醬椰菜花飯🥦
➖賣相已經好吸引✨ 肉質粉粉嫩嫩,厚度剛好
🌈香煎北海道帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉
➖帶子甜美,忌廉扁意粉香滑無比,配上蟹籽好爽脆

🌕小食

🌈小食拼盤
呢度太靚又舒服喇🤣我哋坐到唔捨得走,
最後仲要一個小食拼盤品嚐一下✨

₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
#尖沙咀打卡 #尖沙咀好西 #尖沙咀cafe
打卡一流嘅餐廳!上網搵到呢間cafe嘅時候,都係俾佢嘅月亮擺設吸引!大大個月亮擺喺餐廳正中間,隨便人坐喺上邊影相好正😍😍雖然佢係以月亮打卡為主題嘅Cafe,但係佢嘅嘢食都好好食!.原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉(HK$138)意粉煮到啱啱好有彈牙口感,配以明太子同埋紫菜碎,食落去好香!鰻魚就冇乜特別,冇話特別好食,但係原條上,正!.美國封門牛肉配青醬椰菜花飯(HK$158)👍🏻封門牛肉表面燒過黎,而內裏係粉紅色啱啱好。食落有焦香味,同時牛肉肉味都好重又唔會煮得太過火候。青醬椰菜花飯配上較為濃味嘅牛肉,中和返成個配搭,亦都令人有refreshing嘅感覺。真係食唔停口!.綠茶忌廉雜莓Croffle (HK$78)👍🏻每次來都會一定叫呢個甜品!佢嘅擺盤超靚,打卡一流!食落去個waffle熱辣辣加上凍凍地嘅綠茶忌廉😍真係一流!令我值得一讚嘅就係嗰度嘅服務,其中一位女服務員態度真係好好!佢除咗笑面迎人,亦都會主動過嚟斟水,收拾枱面。走嘅時候都同我哋講拜拜😍😍令我留下深刻印象,一定會繼續返去呢間餐廳食!
原條照燒鰻魚明太子忌廉扁意粉(HK$138)
美國封門牛肉配青醬椰菜花飯(HK$158)👍🏻
綠茶忌廉雜莓Croffle (HK$78)👍🏻

今次小篇係為左巨大月亮黎影相既🤪,去到餐廳見到實物好靚🌙,好岩成班女仔打卡。放假小篇👧🏻就約左朋友去食weekly brunch 🥰,意外地發現餐廳食物水準都唔錯🤭。 🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣 💕伏特加火焰帶子 店員會將伏特加酒倒在粗鹽上然後再點火燒著,形成了一道火焰,打卡一流。帶子被燒烤得微微焦香再配上松露忌廉汁,帶子的質地鮮嫩,入口即化,而且帶有一種淡淡的甜味。小篇👧🏻推介‼️💕西班牙火腿肉拼盤 火腿肉的味道濃郁,肉質鮮嫩,與其他配料搭配幾好食。💕煙三文魚他他配牛油果藜麥三文魚的味道鮮,牛油果藜麥有口感,食完特別開胃。🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽🌟美國封門牛柳配青醬椰菜花飯牛肉質鮮嫩多汁,搭配清新爽口的青醬和香氣四溢的椰菜花飯,口感豐富。岩哂減肥和健身的朋友都可以試下。小篇👧🏻推介‼️🌟香煎北海道帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉 扁意粉掛汁,配搭香煎帶子、蟹肉和蟹籽,突出海鮮風味,明太子忌廉醬汁帶來層次感。🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 🍰⭐提拉米蘇提拉米蘇咖啡濃香,cream 好軟滑。 ⭐藍莓芝士蛋糕芝士味適中,清新滑順,帶有莓果酸甜味。🅓🅡🅘🅝🅚🥂⭐ Rose Latte玫瑰🌹味愈飲愈香, 飲落好creamy,

🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣
💕伏特加火焰帶子

💕西班牙火腿肉拼盤

火腿肉的味道濃郁,肉質鮮嫩,與其他配料搭配幾好食。

💕煙三文魚他他配牛油果藜麥
三文魚的味道鮮,牛油果藜麥有口感,食完特別開胃。

🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽
🌟美國封門牛柳配青醬椰菜花飯

🌟香煎北海道帶子蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉

🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣 🍰
⭐提拉米蘇

提拉米蘇咖啡濃香,cream 好軟滑。

⭐藍莓芝士蛋糕

芝士味適中,清新滑順,帶有莓果酸甜味。

🅓🅡🅘🅝🅚🥂
⭐ Rose Latte

玫瑰🌹味愈飲愈香, 飲落好creamy, 小篇👧🏻推介‼️

⭐Coconut Latte
椰香鮮奶咖啡淡香味,愈飲愈出。唔錯🤭

💰Weekly brunch 188/pp

尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈3樓
  • 烤美國Prime肉眼牛扒
  • 玫瑰latte
2023-03-25 23 views
放工約左好友去左月亮cafe🌙 打卡食飯係尖沙咀既 @miluna.alehouse 環境舒適又有情調,我地就點左Set dinner 等我為大家介紹下啦~而套餐包意大利氣泡洒(90分鐘)free flow 👯‍♀️👯‍♀️👯‍♀️意大利氣泡洒起泡酒味道清新,帶有甜味很易入口西班牙火腿肉拼盤哈密瓜配火腿、薩拉米腸配芝士拼盤好正,送酒至岩辣辣哋,火腿唔係好鹹伏特加火焰帶子即時在面前加酒烹調,令帶子有酒香味又細滑,做到內脆內軟的效果黑松露蘑菇湯湯整得好香又Creamy,黑松露仲好香添~烤美國肉眼牛扒好大塊份量夠,烤得剛好,肉質嫩滑又多汁😋提拉米蘇好有咖啡味和酒香味道芝士蛋糕軟硬岩岩好,芝士味都好重

意大利氣泡洒
起泡酒味道清新,帶有甜味很易入口

西班牙火腿肉拼盤

伏特加火焰帶子

黑松露蘑菇湯
湯整得好香又Creamy,黑松露仲好香添~

烤美國肉眼牛扒
好大塊份量夠,烤得剛好,肉質嫩滑又多汁😋

提拉米蘇
好有咖啡味和酒香味道

芝士蛋糕
軟硬岩岩好,芝士味都好重
2023-03-01
Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
1K
2023-03-25 47 views
餐廳一入門口就見到巨型月亮燈🌙 好岩打卡環境好舒適, 柔和偏暗嘅燈光, 裝修同佈置都幾有情調. 5 Course Set Menu for 2 $788主打90分鐘任飲意大利Prosecco氣泡酒🥂 5 courses 二人套餐包括兩款頭盤、一款前菜、餐湯、兩款主菜、甜品、任飲意大利氣泡酒、同兩杯餐茶前菜煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律同西班牙火腿肉拼盤煙三文魚他他 帶煙燻咸香, 配埋下面幼滑牛油果蓉🥑藜麥沙律好夾. 🇪🇸西班牙Hams platter 包括有風乾火腿、辣肉腸同莎樂美腸等, 食落偏重口味嘅鹹香, 不過配左香甜嘅哈蜜瓜🍈就剛好伏特加火焰帶子店員會即場係帶子周圍淋上一圈Vodka再點火🔥, 火焰超勁, 好岩打卡📷. 日本帶子兩邊煎香, 煮得剛好口感保持到好嫩, 下面配有餐廳自家製嘅野菌白汁, 唔錯黑松露蘑菇湯蘑菇湯濃稠, 食到有蘑菇蓉幾香比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯Platting 幾有心思. 以麵包糠同香料製成酥脆外層配上酥脆魚皮, 入面魚肉都幾嫩滑. 底下係椰菜花飯, keto 都岩食烤美國Prime肉眼牛扒Request medium rare 🥩不過略overcooke
餐廳一入門口就見到巨型月亮燈🌙 好岩打卡
環境好舒適, 柔和偏暗嘅燈光, 裝修同佈置都幾有情調.

5 Course Set Menu for 2 $788
主打90分鐘任飲意大利Prosecco氣泡酒🥂

前菜煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律同西班牙火腿肉拼盤

伏特加火焰帶子

黑松露蘑菇湯
蘑菇湯濃稠, 食到有蘑菇蓉幾香

比目魚柳堡雲酥配忌廉椰菜花飯

烤美國Prime肉眼牛扒
Request medium rare 🥩不過略overcooked, 可能較薄身難handle. 相當大塊, 都幾腍身嘅. 普普通通啦

甜品選左Croffle, 有幾款口味. platting 幾靚, 有抹茶cream 同raspberry jam.