2018-03-25 477 views
太古雖然唔係金融核心地帶但附近都有one island east同太古坊等甲級寫字樓 lunch想平平地食一餐有質素嘅都唔容易太古城food court到lunch時段就好難搵位但food court行到盡就有間入座嘅越南菜餐廳等位10分鐘左右 尚可座位闊落 坐得幾舒服 裝修亦靚 環境乾淨睇menu就會知 雖然日日都係嗰幾個餐 但個個餐都吸引我有試過豬頸肉撈檬 燒雞肉湯麵 生牛肉河粉 同大蝦喇沙 全部都係料足質素高70幾蚊收加一配大大杯青檸梳打或者柑桔蜜唔記得加十幾定二十幾有個唔錯嘅小食拼盤雖然可能好快會試哂佢個menu 但以質素計可以翻去再翻去
太古雖然唔係金融核心地帶
70幾蚊收加一
配大大杯青檸梳打或者柑桔蜜
唔記得加十幾定二十幾有個唔錯嘅小食拼盤
雖然可能好快會試哂佢個menu 但以質素計可以翻去再翻去
撈檬啲面極少,連女仔食都食唔飽,要求加少少面,個經理話唔得,叫我加底要加30蚊! 個set 巳經overpriced, 個份量一次比一次少,用大量生菜托起啲面,之前黎食過几次問佢,都仲可以用個碗仔裝少少面比我,今次個經理就態度囂張。另外,同事們叫左三個抄金邊粉,等左九個字都未到,追左四次都冇,態度又差冇反應,原來佢係等齊N個orders 一次過炒,真係等到一肚氣。如果趕時間,受唔到氣就唔好來喇,啲食物又唔係咁高質素!
2018-03-08
$100 (Lunch)
2018-02-04 392 views
Taikoo shing‘s fairly new food court has plenty of good shops. Minh & kok is a decently one where it’s a restaurant that you can have a quick meal where there waiters to serve you.The tomato base soup is really rich, not too sour with some sweetness. The sauce of the fried veggies is very light and not salty as some other places.

2017-12-17 565 views
以往太古城有一美心皇宮,有點心姐姐在叫賣,十分懷舊裝修後變了foodcourt,其實都幾可惜裡面有一泰越料理,不是foodcourt形式,要等位的前同事因食飯時間比我們早,所以常常幫忙拎定位先去到呢間我都係食喇沙湯底夠香濃,蝦也大大隻,有數塊魚片,吸汁豆卜數舊面面選用油面,可惜份量不太多,每次食完大概下午4時許便想叫下午茶😗加錢會有此小食併盤我個人認為春卷和沙嗲串燒較為出色,而青木瓜沙律調味不足,米紙卷好似太硬同埋侍應人數不足,落單埋單用嘅時間較多
以往太古城有一美心皇宮,有點心姐姐在叫賣,十分懷舊
裝修後變了foodcourt,其實都幾可惜
裡面有一泰越料理,不是foodcourt形式,要等位的
前同事因食飯時間比我們早,所以常常幫忙拎定位先

去到呢間我都係食喇沙

湯底夠香濃,蝦也大大隻,有數塊魚片,吸汁豆卜數舊

加錢會有此小食併盤
同埋侍應人數不足,落單埋單用嘅時間較多
2017-12-13 358 views
位於food court 的一角。入面原來都好大。今晚閒日,冇乜人。坐位舒適。又係叫一般菜式:春卷,喇沙,金邊粉。值讚的係金邊粉,唔油,味道適中,乾身。多d花生粒就更好啦。春卷都ok,只係個魚露唔夠酸同唔夠蒜味(可能係我重口味)。喇沙都食得過,至鍾意金邊粉撈喇沙湯碟碟有青檸檬,重仲係燒過的,易d揸出汁。平均七十至八十幾文一個粉麵,都可以再幫襯。
位於food court 的一角。入面原來都好大。
今晚閒日,冇乜人。
坐位舒適。
又係叫一般菜式:春卷,喇沙,金邊粉。
值讚的係金邊粉,唔油,味道適中,乾身。多d花生粒就更好啦。
春卷都ok,只係個魚露唔夠酸同唔夠蒜味(可能係我重口味
)。
喇沙都食得過,至鍾意金邊粉撈喇沙湯

碟碟有青檸檬,重仲係燒過的,易d揸出汁。
平均七十至八十幾文一個粉麵,都可以再幫襯。
2017-12-11
2017-12-05 325 views
太古城TREATS入面GE一間越式餐廳, 已經第3次嚟食了今次同第一次一樣, 叫左個豬肉丸船湯河食好足料, 唔係求其HEA. 雖然碗湯紅卜卜, 但其實只係小小辣(正好, 因為本人不嗜辣)不過, 唔知係咪湯料配方改左, 冇之前咁好食第一次食果陣係有鮮甜味, 今次只有咸辣味...唔係話唔好味, 但味道層次單調左飲品係熱薑蜜, 甜甜地, 中和左薑GE辣味, 啱哂呢種天氣, 驅風散寒!!順便講下之前食GE喇沙, 又係好足料, 成隻大蝦! 比起船湯河辣少少, 但口感豐盈, 值得一試雖然好味, 但食用時要小心D汁彈到件衫另亦試過越式拼盤...呢個就認真麻麻香芒紅菜頭米紙卷味道好淡, 好彩有芒果, 唔係就淡而冇味雞肉串不過不失
不過, 唔知係咪湯料配方改左, 冇之前咁好食

雖然好味, 但食用時要小心D汁彈到件衫

另亦試過越式拼盤...呢個就認真麻麻
香芒紅菜頭米紙卷味道好淡, 好彩有芒果, 唔係就淡而冇味
雞肉串不過不失
2017-12-02
$80 (Lunch)
2017-09-24 609 views
岩岩係越南番黎,但越南既越南風味就真係唔係好岩我既口味所以番到黎再食越南野都no problem!其實MINH & KOK之前都食過一次!印象都幾唔錯!今次就叫左 - 焦糖燒豬肉餅撈檬有芽菜!!!豬肉餅嘅肉質鬆軟,因為焦糖既關係,都甜甜地!份量都好大份!仲叫左杯青檸梳打! .其實仲叫左個小食拼盆,有串燒, 春卷, 芒果卷, 蝦青木瓜沙律不過唔記得影相! 個串燒好好食呀!PS 2個人SHARE一個拼盆已經好夠喇!
岩岩係越南番黎,但越南既越南風味就真係唔係好岩我既口味
所以番到黎再食越南野都no problem!
其實MINH & KOK之前都食過一次!印象都幾唔錯!

今次就叫左 - 焦糖燒豬肉餅撈檬
有芽菜!!!
豬肉餅嘅肉質鬆軟,因為焦糖既關係,都甜甜地!
份量都好大份!

仲叫左杯青檸梳打! .

其實仲叫左個小食拼盆,
有串燒, 春卷, 芒果卷, 蝦青木瓜沙律
不過唔記得影相! 個串燒好好食呀!
PS 2個人SHARE一個拼盆已經好夠喇!
2017-09-15
去開太古城,順便開餐食晏。之前的 Food Court 「大食代」已經結業,原址已重新裝修,並分拆成為三間餐廳;但作為一個大型商場,始終不能缺少一個價錢大眾化的 Food Court,於是就將原本的「美心皇宮」重新規劃成為「TREATS」。星期日的太古城人流特別𣈱旺,要搵地方開餐也不容易,「TREATS」就成為最好的選擇。「TREATS」的市場定位雖然接近 Food Court,但整體佈局較為高級一點;並沒有採用傳統的 Food Court 格局,整齊地規劃成一個個大細統一的小檔位及設置一個共用的用餐區,反而是將幾間不同類型的特色餐廳集中在一起,有些是開放式廚房加專用的開放式用餐區、有些是特色小餐廳,總之,每間餐廳的裝修設計、面積大小都不一樣。其中的「Minh & Kok」某程度上是一間獨立餐廳,只不過歸屬于「TREATS」的管轄範圍。睇見餐廳名字已經覺得好眼熟,再望見個主餐牌就突然醒起,之前曾經幫襯銅鑼灣百德新街的總店,但已經是兩年多前的事情了。主餐牌的設計簡單而清晰,就是一張圖文並茂、前後兩面彩色精印的硬卡紙,方便客人知道價錢之餘、又可以了解菜式的賣相。近年的新派輕便餐廳一般也採用
睇見餐廳名字已經覺得好眼熟,再望見個主餐牌就突然醒起,之前曾經幫襯銅鑼灣百德新街的總店,但已經是兩年多前的事情了。主餐牌的設計簡單而清晰,就是一張圖文並茂、前後兩面彩色精印的硬卡紙,方便客人知道價錢之餘、又可以了解菜式的賣相。近年的新派輕便餐廳一般也採用這種餐牌設計,對客人來說未嘗不是好事,也省卻了餐廳一眾侍應詳細解釋、或避免錯誤解釋菜式。餐牌的其中一面是《STREET》及《SWEET》,代表主菜及甜品;另一面全部都是粉麵飯,並分為左右兩個部份,分别是《MINH》《KOK》。再睇睇餐牌上這兩個部份的出品款式,好明顯分別是越南及泰國風味,引證了餐廳的概念:一間滙集了越南及泰國風味的餐廳,名字源自「Ho Chi Minh 胡志明市」及「BangKok 曼谷」
太古城中心「Minh & Kok」分店的裝修風格,與銅鑼灣百德新街總店比較,前者明顯較為失色;既沒有特色彩繪圖案瓷磚、也沒有藤椅、更加欠缺充滿泰越傳統民族風味的彩繪圖案小餐枱,取而代之的只是簡單而原始的牆身批盪、幾幅掛畫及普通木餐枱;無論裝修色調及室內設計,完全欠缺越南小漁村風情或泰國熱帶風情,雖然也大概感受到一點點東南亞國家的風味,但越南或泰國感覺就是不夠明顯。
午市時間當然要食午市套餐,有兩款選擇《1 + 2》($72)(即飲品 + 粉麵飯)《1 + 2 + 3》($96)(即飲品 + 粉麵飯 + 泰越拼盤)。飲品只有兩款選擇,柑桔檸檬蜜鮮青檸梳打每款叫一杯,兩款都相當適合炎夏季節,酸咪咪之中又有淡淡甜味。
第一次食生熟牛肉湯河($72 套餐)見到有加雞蛋($8)這個選項,雖然唔知應該點樣食,只不過見幾得意,所以試試。最終接戳破了雞蛋黃,混和了湯粉及牛肉。第一啖還有雞蛋香,第二啖已經因為被湯底溝稀了蛋漿,失去了雞蛋香味;這一個加生雞蛋的選項似乎不太配合牛肉湯河。
生熟牛肉湯河( 套餐)加雞蛋($8)
生熟牛肉湯河( 套餐)加雞蛋($8)
半邊青檸稍為火炙,但似乎沒有實際用途,反正只需要唧一點青檸汁加入牛肉湯河內提味。
牛骨湯呈深褐色,以為牛味濃郁;飮一啖雖然味道不錯,但有啲假、唔夠清甜。河粉唔夠薄,與出色的越南餐廳的出品有段距離,幸好尚算滑溜,比上次有點進步。
湯粉有兩款牛肉。熟牛肉是滷水牛𦟌,質感本應爽口、微帶爽脆(根膜位置),但由於浸在湯內,已經輕微變腍,幸好不算太過嚴重。
生牛肉採用了較厚身的切片牛肉眼,有別於其他港式越南餐廳普遍採用的薄切美國肥牛。賣相的確較高級,但肉味一般,不過總算夠鬆軟。由於牛肉片較厚,相信需要直接用滾湯淥一會,做唔到用滾湯直接淋在生薄切肥牛而產生的半生熟效果,覺得還是採用薄切肥牛的效果較好。
燒豬頸肉撈檬($96 套餐包泰越拼盤。豬頸肉外表燒得香口惹味,但是再咬下去就覺得豬頸肉沒有太多味道,而且肉質纖維不太明顯、缺少了豬頸肉應該有的結實及爽彈,只是一份非常普通的豬頸肉。
燒豬頸肉撈檬(套餐包泰越拼盤)
燒豬頸肉撈檬(套餐包泰越拼盤)
撈檬內原來有很多青菜,又夠翠綠爽口,加上帶點酸的汁,混在一起非常開胃,檬粉好食過豬頸肉。
泰越拼盤(午布套餐要加 $24)雖然細細籠,但也有四款不同口味的小食,分別是燒蝦青瓜沙律、越式春卷、雞肉串燒及香芒紅菜頭米紙卷,每款一件,試試味道、以嚐口腹之慾也相當不錯。翻查一下兩年多前所寫的食評(銅鑼灣「Minh & Kok」總店,請參考《百德新街 HIGH TEA》),對比同樣的套餐,價錢只是貴了$4,算可以接受;但再睇真啲,原來這個拼盤由六款小食減至四款,少了越式蒸粉包及脆炸蟹鉗 ⋯⋯ 即係變相加價,即刻有啲不滿。更加令人費解的,就是過了兩年半都沒有調整泰越拼盤內的任何一款小食,似乎有點故步自封、不求進步。
泰越拼盤(午布套餐要加 $24)
雞肉串燒:燒烤得夠香口,而且塗上了薄薄的沙嗲醬汁後再烤香表面,比單純蘸沙嗲醬更加惹味!
雞肉串燒
越式春卷:春卷炸得夠透徹,表層香脆、內層少少煙韌;餡料有粉絲、肉碎、菇粒,味道不錯。
越式春卷
越式春卷
燒蝦青瓜沙律:除了青瓜之外,尚有其他青菜,但整份沙律沒有什麼味道或沙律汁,很寡。
燒蝦青瓜沙律
香芒紅菜頭米紙卷:雖然中間的芒果肉已經相當大塊,但唔係好香甜;加上味道非常濃烈的紅菜頭絲,更加完全掩蓋了芒果的甜味。整體味道有點怪怪的,雖然紅菜頭健康,但真的說不上是美味的蔬菜。
香芒紅菜頭米紙卷
散點一個小食牛油雞翼(5 隻$62),牛油香味非常清淡、似有若無,蒜蓉味反而更加重。雖然由雞皮以至中心的雞肉都熱辣辣又充滿肉汁、表皮又炸得透徹兼金黃香脆,而且也相當好味,但實在與牛油扯不上任何關係。心目中的牛油雞翼不應該只是簡簡單單用牛油醃制,而是應該沾上厚重的牛油脆粉漿炸至金黃。實在非常懷念當年「清亭」的牛油脆雞翼,香脆之外、真是充滿濃濃的牛油香味。
牛油雞翼(5 隻)
生熟牛肉湯河的味道比上一次銅鑼灣總店的出品有進步;泰越拼盤(午套餐)保持質素,不過不失,只不過少了兩款小食,變相加價。出品質素整體來說叫做合格以上,談不上是間優質越南餐廳;但作為「美心集團」旗下一間餐廳,涉獵中(多個省份的口味)、西、日、東南亞、港式快餐多種口味,能夠做到如此水準的越南風味菜色也算相當不錯了。
後記:翻查一下近期其他 blogger 的食評,有些食評內提及的套餐泰越拼盤仍然有6款小吃,莫非是周一至周五的下午茶優惠時段?
2017-07-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
2017-09-09 494 views
又到吃好一點的星期五, 今天選了這家越式餐廳minh&kok。12點半已經透過apps先取籌, 一行8人也等到1點多才能入座(還要分開2桌), 可見這家店的受歡迎程度實在非一般。午餐可選1+2(飲品+主食)或1+2+3(飲品+主食+拼盤), 吃好一點當然是選了1+2+3!越式拼盤: 拼盤內有春卷, 雞肉串燒, 青木瓜沙律及香芒紅菜頭米紙卷。春卷即炸又熱又香脆, 雞肉串燒有炭香肉質亦嫩滑, 青木瓜沙律相對較失色, 沒甚味道但上面的蝦很爽口彈牙, 香芒紅菜頭米紙卷很清新, 外表煙靭不會散, 不錯!蝦炒金邊粉: 份量十足, 加上了青檸汁和旁邊的辣椒粉及花生粉提升了整體香味, 金邊粉爽滑帶點酸甜, 內有不少蛋絲芽菜, 而且有4隻蝦, 均是大隻新鮮爽口!柑桔青檸蜜: 餐飲選了熱飲, 味道很香濃, 有潤喉感, 喝完覺得這一餐滿足了。下次想吃還是要早點用app取籌!

越式拼盤

蝦炒金邊粉

柑桔青檸蜜

下次想吃還是要早點用app取籌!
2017-09-08
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$105 (Lunch)
越式拼盤
蝦炒金邊粉
柑桔青檸蜜
2017-08-27 536 views
同朋友行街發現太古城又新開左個food court,行到入去仲見到間好有風格既越南餐廳😍入面裝潢好有情調,每張枱仲放左個小蠟蠟,一改一般越南餐廳比人既印象!食物方面,我地叫左個香芒紅菜頭紙米卷☝🏻,圖中可見絕對唔馬虎,好足料👍🏻佢地既米紙一啲都唔黏,餡料配搭得宜😊紅菜頭、粉絲同紅蘿蔔絲本身都無咩味,但加上香甜既芒果,口感就變得豐富啦😊佢個醬有點似千島醬加芒果醬既味道,同個米紙卷既味好夾,好fresh❤️依個焦糖燒豬肉餅撈檬,同外面食開既有少少唔同,檬粉份量夠多,豬肉餅嘅肉質鬆軟,所以都幾好食😊至於依個青咖喱醬炸雞,就令我有啲失望啦。好食嘅位係個咖喱汁夠辣夠香,同埋雞肉肉質好嫩😋但係佢嘅炸粉好多好厚,一咬落去仲會成口油😫餐牌詳情如下👇🏻
2017-08-22 497 views
第一次去,本來都幾期待。吃了下午茶餐,可以去喂狗。order左酸辣雞面配奶茶+下午茶拼盤(suppose有雞串,春卷,木瓜沙律)。首先,外賣唔記得找錢。俾個外賣又淨係得個奶茶同個無麵無配料既湯,玩野吖? 前題係下午茶時間根本沒幾個客人。之後終於攞齊野食食物方面先係重點:1. 奶茶樣子ok,味道卻如奶水, 零味道。自問expectaton都唔係高,整得咁差,都是一門技術2. 原來木瓜沙律係得兩塊生菜,木瓜無影無蹤3. 湯麵的湯味道猶如洗腳水,酸酸臭臭的,不開胃,自己幻想一下吧4. 雞只係得一小片,一口裝嗎?食完都唔知食左d咩,不推薦,原價48蚊,這餐俾十蚊都嫌多

食物方面先係重點:
2. 原來木瓜沙律係得兩塊生菜,木瓜無影無蹤
4. 雞只係得一小片,一口裝嗎?

食完都唔知食左d咩,不推薦,原價48蚊,這餐俾十蚊都嫌多
TakeAway
  • 仿奶茶的水
  • 酸辣洗腳雞湯麵
  • 無木瓜的木瓜沙律lol
2017-07-02 934 views
午市套餐,加錢可以配依個拼盤,用個竹籠裝住,每樣一件感覺精緻脆炸蟹鉗&越式春捲- 兩個都好炸,同平時果啲越南餐廳食的味道差不多,沒大驚喜。豬肉碎蒸粉包 - 上面鋪左的花生同蔥碎,豬肉都整得幾香,點魚露食正啲。雞肉串燒- 雞肉唔會太肥,燒得岩岩好,沙爹醬好吃,味道最濃建議最後先食!青木瓜沙律 & 香芒紅菜頭米紙卷 - 健康之選,聽講青木瓜好有益!香芒令成個米紙卷味道出左好多,仲要唔係度度有得食,很想再encore! 主食叫左濕炒豬肉河粉 越南同泰國野食俾人的引象就係酸辣的菜式為主,依個河粉卻不是,個汁清清甜甜咁幾開胃。有草菇同珍珠筍令個粉更有層次。食物都幾好不過貴。

脆炸蟹鉗&越式春捲

豬肉碎蒸粉包

- 上面鋪左的花生同蔥碎,豬肉都整得幾香,點魚露食正啲。

青木瓜沙律 & 香芒紅菜頭米紙卷

主食叫左濕炒豬肉河粉

食物都幾好不過貴。

2017-06-21 557 views
其實香港啲越南餐廳,間間味道差唔多,對於越南菜我無太大感覺。不過有朋友介紹依間餐廳, 食完真係喜出望外!Minh & Kok第一間店係銅鑼灣,佢哋開咗新分店喺太古城,鋪頭裝修比較簡約時尚,環境舒服。可能因為食Lunch, Menu唔太多選擇!所以叫咗最傳統嘅生熟牛肉河~ 食物賣相吸引,而且牛肉湯味香氣四溢,啲牛肉勁嫩,完全一丁點un既感覺都冇,牛肉湯好濃味,真係好食!成個餐包埋杯熱檸檬柑橘蜜,都只係$68,真係正!
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$62 (Lunch)
2017-05-25 665 views
平時同呀媽食飯,佢總係想食中餐,尤其係美心嘅中菜酒家,貪佢有信用卡優惠。今日呀媽竟然提出想試呢間越南菜,梗係即刻起行啦!!餐廳位於太古城廣場二樓TREAT foodcourt內,餐廳嘅外面主要係今年流行嘅混凝土牆,室內設計都好靚,加上鮮橙色嘅主題,整體感覺新潮。位同位之間都唔算太逼,可以長坐。一坐低就比呢個調位架吸引到,裏面分別係辣椒油、魚露同越南辣汁,每一罍都有個小圖案,好有趣。餐牌選擇尚可,呀媽唔食得辣,都有好多選擇可揀。諗完一大輪,分別叫左一個飯、三款小食同一款甜品。就係呢個菠蘿雞肉炒飯令呀媽想來試呢間餐廳!話說有日呀媽自己去foodcourt買野食,行過餐廳見到人地食緊呢個炒飯,覺得好吸引 的確呢個炒飯表裏如一,都係高質素!飯炒得夠乾身,味道唔會太濃但好開胃,個菠蘿超級甜!我地用左5分鐘就清曬!如果鍾意辣嘅可以撈埋飯旁邊嘅辣椒粉,不過我覺得個飯本身已經好香,加左會搶左炒飯嘅特色。呢個炸豆腐味道淡得來接受到,炸豆腐表面本身都已經有少少調味,唔油膩,配桔子魚露同炸蔥絲後幾香口。如果想食煎炸野但味道清淡d呢個會係個好選擇。串燒中規中矩,可以選全雞、全牛或各兩串,我地選左各兩串。串燒肉

菠蘿雞肉炒飯
炸豆腐配桔子魚露
泰串 雞/牛
串燒中規中矩,可以選全雞、全牛或各兩串,我地選左各兩串。串燒肉上有少少焦,呀媽好怕焦(但我好鍾意
), 佢切曬d焦後都仲有好多肉。肉質唔乾,個醬係傳統甜甜地好香花生味嘅沙爹醬。
香芒紅菜頭米紙卷
跟住呢個就係成餐飯我最鍾意嘅小食!最初呢個香芒紅菜頭米紙卷一上菜,我同呀媽話點解咁少紅菜頭 lol 唔知係咪唔咩期望,一食落口,一種清新嘅感覺竟然喺個口爆發出來!芒果好甜,米紙厚度亦剛好煙煙韌韌嘅,最出眾嘅係個醬
簡直係成碟野嘅靈魂!個醬有好重嘅熱帶果甜味,甜酸得來好似微微有爆炸糖嘅痲痹感,非常有趣開胃!
香芒榛子醬黑糯米
最後食返個甜品作結。我最初見到「榛子醬」個腦就即刻浮左nutella出來,哈哈!但原來呢個香芒榛子黑糯米比想像中清淡。榛子醬應該係混左喺黑糯米裏面,黑糯米微甜,食多幾啖都唔滯;芒果一貫嘅甜,面頭嘅椰子片同底下嘅椰汁好夾,而糖膠就為呢個甜品增甜少少甜度。雖然無我想像中咁甜,但感覺成個甜品完整有層次,連唔太好甜嘅呀媽都好鍾意呢個版本。

整體價錢唔太貴,去到埋單時更見到原來呢間都係美心集團,果然呀媽都係鍾情於美心!
2017-05-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
菠蘿雞肉炒飯
炸豆腐配桔子魚露
泰串 雞/牛
香芒榛子醬黑糯米
2017-04-27 988 views
今日兩個人食晏 已經兩點幾 本來想食food court 但望望下 呢度環境幾舒服喎 試下啦我地叫左兩個set lunch 一個要生熟牛河 另一個要喇沙加小食併盤就$92 有埋飲品牛河份量偏少 牛肉👍👍👍有D厚度 唔肥牛展 都好難唔好食 湯👍👍👍甜而夠味 也夠熱喇沙 湯濃少少辣 多數人可以接受但餸就少D 每樣俾多一舊好D 始終成$92😌個小食盆好精美😍 有串燒🐔 春卷 芒果卷 蝦沙律我杯青檸梳打有❤️呀👏🏻👏🏻👏🏻平時出邊好多地方都係敷衍你放半個青檸加糖加梳打水 就係甘呢度duk 埋好窩心呀 有三大舊呀👍👍👍我會再來呀😎Sorry 忘了影牛河 下次😉
今日兩個人食晏 已經兩點幾
本來想食food court