2022-06-22
💖尖沙咀呢間新開嘅cafe近排好hit。網上見到環境同食物都好靚,今日特登跑去🏃♀️打卡!1️⃣Tiramisu Latte☕️ $58💖好靚嘅飲品,latte配上鮮奶油、可可粉同手指餅。咖啡就咁飲味道會微苦,但配上柔滑綿密嘅cream就會有tiramisu嘅苦甜香味,好似食緊甜品咁🥰!仲有塊手指餅比大家浸落去食。2⃣️Tiramisu麻薯脆脆手指餅汽水罐🍰 $128💖推薦!汽水罐蛋糕系列係佢哋嘅特色產品,打卡一流又好味🤤。呢款有奶香味嘅麻薯🥛、鮮奶油、朱古力脆珠🟤、吸收🧽左變得軟綿嘅手指餅🍪、朱古力戚風蛋糕🍰、朱古力醬同可可粉,材料超豐富。一啖食落既有香軟嘅蛋糕同手指餅,又有脆脆嘅朱古力波波同香滑嘅cream~雖然係叫tiramisu,但係食落唔會苦,香甜唔膩,cream幾多但仍然感覺輕盈!另外如果買甜品加飲品嘅話可以減$5。3⃣️真·Chocolate (Iced)🍫 $48💖佢哋嘅飲品都會加舊雲☁️係度,影相📸️好得意!呢款朱古力味好香,質感濃厚順滑,唔會有粉末感。💖環境同食物都好靚,而且cafe佈置得好適合打卡。堂食環境比較細,不過佢地嘅汽水罐等甜品🍮都好方便外賣拎走。黎尖沙咀一定要黎試下!
1️⃣Tiramisu Latte☕️ $58
2⃣️Tiramisu麻薯脆脆手指餅汽水罐🍰 $128