2024-04-12 72 views
偶然發現呢間小店有黃金炸豬扒丼,仲要每日限定,所以未開門就去排隊,因為店小座位唔多又無得訂位,星期六中午好快就full house,不過試過之後有少少失望,每樣野都總係差啲啲。🥢黃金黑豚豬扒pan丼 $98 ⭐️⭐️⭐️黃金黑豚豬扒上到枱,見到有啲失望,所謂嘅黃金並不黄金,唔似menu個蛋咁豐富,唔通要加$先有呢個效果?同埋蛋味唔夠濃,豬扒值得一讚炸得幾鬆化軟熟,口感味道都唔錯。🥢地表最強親子丼 $76 ⭐️⭐️⭐️呢個親子丼都係好一般,首先個賣相好麻麻,然後雞肉都係麻麻,有少少鞋。🥢日本滑蛋鰻魚丼 $89 ⭐️⭐️⭐️鰻魚丼係三個丼之中最高分,鰻魚份量算多,入口軟熟無骨,丼𥚃面除咗蛋同洋蔥仲有菇,比較豐富好味。三人共消費:$263

🥢黃金黑豚豬扒pan丼 $98 ⭐️⭐️⭐️

🥢地表最強親子丼 $76 ⭐️⭐️⭐️

🥢日本滑蛋鰻魚丼 $89 ⭐️⭐️⭐️

三人共消費:$263
2024-04-06
$88 (Lunch)
2024-04-05 68 views
星期五lunch hour來,1:10 到,等左10分鐘就可以安排入座,亦都有9成滿.點咗招牌Katsu Don, 見佢一個份份咁煮,大約十分鐘就可以上.一上菜,賣相吸引,會增加食慾.建議張滑蛋豬扒放上飯上,但我唔太成功.anyway, 第一啖,豬扒尚算鬆化,冇油益味,豬扒唔係特厚個種,調味適中,蛋係滑既,但蛋味唔算濃.總體分量適中.老實講,唔係我食過最好,但以呢個價錢,有咁既水準,無咩好comment.亦好願意返來再食
一上菜,賣相吸引,會增加食慾.
建議張滑蛋豬扒放上飯上,但我唔太成功.

2024-04-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 招牌黃金黑豚豬扒PAN 丼
2024-03-08 159 views
開咗門五分鐘已經全部入座滿晒好彩仲有兩個吧枱位特登執開先坐得到親子飯味道一般啲飯都幾濕 劣滑蛋吉列豬扒飯唔係蓋係飯面嘅平平無奇同啲吉x屋嗰類日式丼飯鋪差唔多啫..試一次好啦

開咗門五分鐘已經全部入座滿晒

啲飯都幾濕

滑蛋吉列豬扒飯
唔係蓋係飯面嘅

平平無奇
同啲吉x屋嗰類日式丼飯鋪差唔多啫..
試一次好啦

2024-02-29 147 views
餐廳採用半開放式設計 感覺好開揚舒服☺️✨ 招牌黃金黑豚豬扒PAN丼 $98最期待係呢個來自福岡傳統口味嘅菜式😍滑蛋黑豚以小鐵pan盛載 超夠熱 又大份😱黑豚好脆 又厚切 肉質嫩滑 肉汁滿滿😚黑豚底下嘅半熟嘅滑蛋同洋蔥用黎撈飯一流🤪✨ 星嵐牛肉壽喜燒 $128牛肉份量好多 有肉味 唔會好肥 又無筋👍🏼配料有超滑豆腐 芋絲 娃娃菜 冬菇 好豐富🥳CP值滿滿嘅一餐 仲無收加一服務費添😨留意翻餐廳都比較細 唔想排隊記得早d黎食🤗📍地址: 星嵐天后清風街1A-1B號美城花園大廈地下KL-3號舖
餐廳採用半開放式設計 感覺好開揚舒服☺️

📍地址: 星嵐
天后清風街1A-1B號美城花園大廈地下KL-3號舖
  • 黃金黑豚豬扒PAN丼
2024-02-17 109 views
今次同朋友食朋友個滑蛋豬扒丼真心超大個!網上既圖冇照騙啊😝我就叫左滑蛋鰻魚丼連味噌湯 同前菜可以揀少飯/多飯 幾貼心👍🏻汁幾甜香 都偏多汁滑蛋嫩滑🫶🏻個湯汁幾鮮味~鰻魚切左一塊塊 有5-6片算幾厚肉整體份量足🫡味噌湯幾好飲朋友覺得有d 淡😛前菜 海蜇青瓜🥒爽口😎係似平時壽司店螺肉個種微甜辣既和風調味整體價錢份量各樣合理細細間 開係路邊的唔多人既時候 會幾舒服好坐😎
今次同朋友食
朋友個滑蛋豬扒丼真心超大個!
網上既圖冇照騙啊😝

Lunch
滑蛋鰻魚丼
  • 日本滑蛋鰻魚丼
2024-02-07 176 views
午市晚市款式差唔多,晚市價錢貴少少。叫丼飯包前菜、麵豉湯。裝修別緻,似道地日式小店。今日門口大開,吹冷風,少凍,而且大馬路有好多車經過。*日本滑蛋鰻魚丼 $82上菜熱辣辣,出晒煙。我叫咗少飯,所以望落去細碗啲。鰻魚魚塊偏軟爛,魚香醬油香都好淡。滑蛋嘅部分略為普通,豉油味>>>蛋香,而且份量唔多。丼飯醬汁多到浸晒每一粒白飯,而且淨係得豉油味、好鹹。整體而言,我覺得未到驚艷嘅程度。包前菜+麵豉湯,湯唔會過鹹,幾好飲。
日本滑蛋鰻魚丼 $82
2024-01-22
$82 (Dinner)
2024-01-23 91 views
第一次試呢間位於天后清風街嘅丼飯店。平時好多人排隊今次終於有機會食。主打招牌黃金黑豚肉pan 丼。咩叫pan 丼?就係成個pan 上嘅丼。豬扒放咗喺個pan上。超級大份。豬扒炸得好脆,配上蛋汁洋蔥撈飯超夾。在場所見有好多人都叫咗呢個招牌丼。餐牌話預計要等20分鐘。不過可能佢預咗呢個招牌多好多人叫,所以都好快有得食。不過同事叫咗第二啲就等得好耐。🙈🐷招牌黃金黑豚肉pan 丼 $88

🐷招牌黃金黑豚肉pan 丼 $88
2024-01-21 99 views
天后一個角落有間日式小店座位好少weekend 12點多d 到,已經坐最後一張台然後門口開始有一條小隊伍幸好出菜都幾快,所以都好快食完丼飯大部分$100 樓下連signature 既豬排丼都係$88!!!!dinner menu 既話都係貴$10, 平得好過份豬排丼賣點係豬排同滑蛋同飯分開,然後自己滑落碗飯度份量一d 都唔少,飯、豬排同蛋味道都唔錯蛋夠滑又夠蛋味(未算極濃),豬排炸得酥脆唔油膩,豬肉似質唔肥但又唔乾,軟淋多汁。$88 賣相靚仔、有少少gimmick(自己滑落去)、仲要好味不過奉勸如果要滑得順暢,唔好好似我咁影一大輪先滑,可能會搞到個底既蛋痴鑊滑唔到😂另一個親子丼同樣非常唔錯,滑蛋比豬排更顯滑,而雞肉嫩且冇雪藏味追加lunch menu 冇既芝麻雞翼$28/2炸得好香脆,肉超嫩又多汁,係比較油🤣

天后一個角落有間日式小店
座位好少
weekend 12點多d 到,已經坐最後一張台
然後門口開始有一條小隊伍
幸好出菜都幾快,所以都好快食完

丼飯大部分$100 樓下
連signature 既豬排丼都係$88!!!!
dinner menu 既話都係貴$10, 平得好過份

豬排丼賣點係豬排同滑蛋同飯分開,然後自己滑落碗飯度

份量一d 都唔少,飯、豬排同蛋味道都唔錯

追加lunch menu 冇既芝麻雞翼$28/2
炸得好香脆,肉超嫩又多汁,係比較油🤣
$100 (Lunch)
  • 招牌黃金黑豚豬扒PAN 丼
  • 芝麻雞翼
網上見到好多人推薦,就去試下,以為係網紅餐廳,味道普普,點知幾好食,幾驚喜。佢個滑蛋吉列豬扒好食,豬扒煎得香脆,肉質嫩滑,一切咬落去,真係好有咬口,最特別嘅係佢嘅滑蛋,好滑好滋味,同豬扒配合得好天衣無縫。飯都煮得剛剛好,每一粒飯粒都飽滿有彈性,食完好滿足。佢嘅價錢都好親民,一份都幾大份,食完係會好飽,價錢唔貴,真係抵食又飽肚。總括嚟講,呢個滑蛋吉列豬扒飯水準幾高,所以都幾多人排隊,等咗幾耐先有位,所以想試就早啲去~

2023-12-25
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2024-01-03 109 views
嚟到2023 年嘅尾聲,屋企附近成日都見到好多人幫襯嘅人氣嘅日本小店,忍唔住今日試左佢2個招牌菜。⭐️黃金黑豚豬扒Pan 丼⭐️菜式由鑊仔Pan 上枱,pan 底用上滑蛋同埋自家製嘅醬汁,食完之後真係比足滿分,炸漿控制得好好,非常脆口,黑豚肉質鬆軟有彈性,富有肉汁,肉香而不膩,$88 冇加一,份量件數都唔少,亦夠厚肉,抵食。⭐️地表最強親子丼⭐️因為係用雞肉同雞蛋造成嘅滑蛋飯,故又名為親子丼,上枱嘅時候熱辣辣香噴噴,紮實嘅雞肉腿軟滑,夾雜着滑嘟嘟嘅蛋漿,洋蔥絲嘅香氣加上自家製嘅醬油、味醂所融合的香味,足以扒光成碗飯。係吧枱等緊上餐嘅時候發現吧枱上面有一啲小玩具提供比客人,大人都忍唔住拎嚟玩下,如果有小朋友嘅家庭嚟用餐,都非常合適👍👍👍

⭐️黃金黑豚豬扒Pan 丼⭐️

⭐️地表最強親子丼⭐️

【天后不收加一日式小店🇯🇵$88滑蛋豚肉丼】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #天后 - 星嵐 𝗠𝗶𝘀𝘁𝘆𝘀𝘁𝗮𝗿以福岡滑蛋飯做靈感,煮出比一般餐廳更多蛋汁嘅「滑蛋飯」🍳 效法日本小店,一律不收加一 💸 午餐set 八十幾蚊包埋小菜+ 味噌湯 🥢 冬天就快到 ❄️ 仲有多款壽喜燒鍋物選擇( ´▽` )ノ【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 招牌黃金黑豚豬排丼 $88|8/10 🌟用煎pan仔上菜,即嗌即整,上菜都見到冒住煙 😶‍🌫️ 炸豬排正常厚度,炸衣無被蛋汁整淋咗,依然保持脆口 👍🏻 對比其他日式店,個人認為最大嘅優點係佢溫度好夠熱🌡️ 見到即使係3-4PM 去食都有好多人光顧呢個「滑蛋炸豬排飯」🥢 ◐ 日本滑蛋鰻魚丼 $82|7/10 見到碗面舖滿蛋液,蛋呈現一種半生半熟狀態 🍳 鰻魚都有5-6塊,配上蛋液同洋蔥,整體口感順滑,用日文表達係ふわふわ?(意思:鬆軟/輕飄飄) ☁️ *・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*星嵐 𝗠𝗶𝘀𝘁𝘆𝘀𝘁𝗮𝗿🥢 @mistystar_h
【天后不收加一日式小店🇯🇵$88滑蛋豚肉丼】

📍 天后清風街1A-1B號美城花園大廈地下KL-3號舖
🏷️

地區:#laymao_天后
分類:#laymao_日式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
  • 黃金黑豚豬扒PAN丼
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌟 𝕐𝕦𝕞 𝕐𝕦𝕞 𝔻𝕠𝕟𝕓𝕦𝕣𝕚 𝔼𝕒𝕥𝕖𝕣𝕪 @ 🌟 星嵐《👽食神大媽食日本嘢》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Japanese Iberico Pork Cutlet and Egg Rice HKD 98Japanese Egg & Eel Donburi HKD 92Deep-fried Sesame Chicken Wing HKD 28Japanese Cheese Rice Cake HKD 36.👽 大媽同朋友仔好鍾意起天后搵食,因為有好多用心經營嘅個體戶。經過呢間門口設計得好似日式小屋,餐牌非常之多插畫同可愛嘅少女字體,即刻俾佢吸引,決定試吓。原來主打食日本丼同壽喜燒嘅呢,剛好而家天氣開始涼,暖笠笠。仲要免收加一,太良心了吧。.🥘 佢主力推介嘅就係呢一款「招牌黃金黑豚豬扒PAN丼」,最正嘅重要係跟埋湯同小食。上枱淨係望已經覺得好滿足,滿滿嘅蛋汁同埋厚厚嘅豬扒,連埋成個鐵板仔一齊上。咬落非常之滿足,送飯一流。.🐟 另一款就係「日本滑蛋鰻魚丼」,新鮮嘅鰻魚配上滿滿嘅蛋蛋,鰻魚肉好鮮美,蛋蛋好滑好軟熟。個調味真係好正,成碗飯
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:

🐟 另一款就係「日本滑蛋鰻魚丼」,新鮮嘅鰻魚配上滿滿嘅蛋蛋,鰻魚肉好鮮美,蛋蛋好滑好軟熟。個調味真係好正,成碗飯食晒都唔覺。

Japanese Egg & Eel Donburi

🐔 見到佢啲小食都好吸引,所以叫咗「芝麻雞翼」咬下。一路食飯一路食啲咁香口嘅嘢真係好邪惡,但好滿足。

🍡 食完之後硬係仲想試多一款,所以就試咗呢個「日式芝士年糕」。好肥大呀,滿滿嘅芝士,超煙靭。

Japanese Cheese Rice Cake

🌟 呢間裝修到好似日式小屋嘅氛圍我地好鍾意,小巧但溫暖感滿滿。餐牌睇得好療癒,嘢食亦都好味性價比又高,有機會可以黎試下喔。

.⠀
📍 天后清風街1A-1B號美城花園大廈地下KL-3號舖
☎️ +(852)3996-8752
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$127 (Lunch)
Japanese Cheese Rice Cake
天后又一好味飯堂,店主將九洲地道風味引入香港🇯🇵,價錢有如日本平民小店,$100有找非常親民,全日有丼飯供應,夜晚有壽喜燒等日式火鍋,好多選擇,丼飯仲要免加一另有前菜同麵豉湯,值得一試!✨✦ 黃金黑豚豬扒pan 丼 $98 呢個係九洲地道豬扒丼的製法,將新鮮炸好既黑毛豬扒放入特製洋蔥醬汁及蛋漿烹調,成品比較濕潤,上枱後可以將個pan倒去白飯上面,每一口珍珠米都有甜甜嘅蛋汁包蓋住~ 食指大動!✦ 地表最強親子丼 $82將連皮雞肉、冬菇片、洋蔥放入特製醬汁烹煮,最後加入雞蛋,煮到5成熟後鋪去珍珠米上,餘溫會將蛋汁焗到8成熟,蛋汁保持水潤滑溜,各種材料加上蛋汁的香氣,勁好餸飯~

✦ 黃金黑豚豬扒pan 丼 $98

✦ 地表最強親子丼 $82

網路上大家一直推這家 終於訂到位 吃到了!!招牌黃金黑豚豬扒PAN丼 $88這個美味與打卡程度 不紅才怪吃太可愛了吧 用了日本煮食具來上「黃金黑豚豬扒」(打卡 200分😆他們的雞蛋 也太滑流了吧 滑進口一樣 juice juice吉列豬扒底部吸了蛋汁、湯汁~ 再和飯一起吃 好美滿~愛吃日式的、雞蛋的、豬的大家一定要試日本滑蛋鰻魚丼 $82他們做的滑蛋也真的好強滑LULU鰻魚又香又軟😚 再配吃多碗飯(他們的米飯有種特有的香味 讓人再吃也不膩)可樂、忌廉特別要講的原因是 他們是提供的汽水 是用玻璃装的!!那個氣度跟甜度 是小時候喝過的味道(感動他們的雞蛋也太強了吧 應該也追加一隻生雞蛋一起吃人生真的要吃一起好溫暖好美滿 這美味就如一個小救贖把悲傷😭 清空 先好好感受此刻滑蛋們的美好
網路上大家一直推這家 終於訂到位 吃到了!!
招牌黃金黑豚豬扒PAN 丼
招牌黃金黑豚豬扒PAN丼 $88
這個美味與打卡程度 不紅才怪吃
吉列豬扒底部吸了蛋汁、湯汁~ 再和飯一起吃 好美滿~
愛吃日式的、雞蛋的、豬的大家一定要試
日本滑蛋鰻魚丼 $82
他們做的滑蛋也真的好強
滑LULU
鰻魚又香又軟😚 再配吃多碗飯
(他們的米飯有種特有的香味 讓人再吃也不膩)

可樂、忌廉
特別要講的原因是 他們是提供的汽水 是用玻璃装的!!
那個氣度跟甜度 是小時候喝過的味道(感動

他們的雞蛋也太強了吧 應該也追加一隻生雞蛋一起吃
人生真的要吃一起好溫暖好美滿 這美味就如一個小救贖
把悲傷😭 清空 先好好感受此刻滑蛋們的美好
2023-11-28
$92 (Lunch)
招牌黃金黑豚豬扒PAN 丼
  • 招牌黃金黑豚豬扒PAN丼
  • 忌廉
2023-11-29 98 views
位於天后的日式餐廳,店舖於轉角位置,面積不大,裝潢日式簡約木系風格,給人舒適和暖的感覺。餐廳主打各式日式丼飯、烏冬、定食、鍋燒、小食等等。每日限定:黃金黑豚豬扒PAN丼   餐廳招牌的煮丼,以迷你平底鑊盛著,賣相吸引。黑豚豬扒的外層炸得脆香,豬扒肉質軟腍,肉汁滿滿。用上日本蛋烹煮成半熟滑嫩的蛋,底下有洋蔥、香菇醬汁及蛋漿伴飯吃,十分開胃且下飯。珍珠米飯上灑上了飯素,增添味道。定食還有味噌湯及小碟漬物。
餐廳主打各式日式丼飯、烏冬、定食、鍋燒、小食等等。
每日限定:黃金黑豚豬扒PAN丼

餐廳招牌的煮丼,以迷你平底鑊盛著,賣相吸引。
黑豚豬扒的外層炸得脆香,豬扒肉質軟腍,肉汁滿滿。
定食還有味噌湯及小碟漬物。