2010-09-04 8 views
平時甚少到油麻地, 這天看完戲隨隨便便來了這裡不用等位~很好..我們吃了:燒牛舌 - 味道ok~不過稍嫌有1,2片燒過火了燒羊扒 - 其實應該是羊架來的, 有點點難咬~而且味道有點啖~如果加點香草可能好些壽司 - 點了三文魚腩, 燒帶子, 燒三文魚, 玉子等等, 壽司細細爆~一啖一個岩岩好~味道普普通通, 飯好像太過熱了~不過價錢不太貴~三文魚腩只是$10 2件~都可以少少的一試炒什菜 - 我嫌它過油了~整體來說~價錢不太貴~不過味道普普通通~~經過又肚餓的話都還可以一試
平時甚少到油麻地, 這天看完戲隨隨便便來了這裡

不用等位~很好..我們吃了:

燒牛舌 - 味道ok~不過稍嫌有1,2片燒過火了

炒什菜 - 我嫌它過油了~

2010-09-03
$140 (Dinner)
2010-08-26 10 views
三個餓鬼行完山,體力剩返一格都無既時候就諗起三井!因為之前食過真係好抵同好食三個人叫左一磅三文魚加兩個Set LunchSet Lunch好抵食有A+B+CA)有不同種類既壽司 我地叫左: 吞拿魚同甜蝦B)有不同既小食 我地叫左: 雞肉腸同炸豬排C)有不同既飯同麵 我地叫左: 三文魚炒飯同三文魚親子飯雞肉腸 第一次試,因為我地去果時已經兩點幾,間店三點落場,所以上菜好快,而且食物同熱烘烘既!炸豬排 都係第一次試,係老闆娘既介紹,肉質好鬆化。三文魚親子飯 呢個一定要反食再反食,因為三文魚蓉好細緻,好好味!今次係Lunch所以都唔洗點等,平時Dinner都幾Full! 加上老闆同老闆娘都好親切,食得好開心!如果下次加茶加得快少少都好勒!不過今日叫左既飲品都好好味名就忘了-_- 另提一磅三文魚真係好抵食,好多!食到最後三個(兩女一男)都停晒手!

三個人叫左一磅三文魚加兩個Set Lunch
C)有不同既飯同麵 我地叫左:
三文魚炒飯同三文魚親子飯

雞肉腸

炸豬排
都係第一次試,係老闆娘既介紹,肉質好鬆化。

三文魚親子飯
呢個一定要反食再反食,因為三文魚蓉好細緻,好好味!

親子飯
$53.3
親子飯
2010-07-18 19 views
同朋友黎慶祝生日。2個人叫左一磅三文魚, 只售$68, 一磅起碼有20塊, 超肥美, 超抵, 食完勁滿足。另外叫壽司(鰻魚, 希靈魚, 芥末8爪魚), 只係希靈魚有d腥。再另外叫左個set, A+B+C 都係$60 (A係壽司, B食小食, C係飯/麵)我地A要甜蝦壽司,B要蟹子沙律, C要天婦羅拉麵.........全部都要俾笑臉。如果呢個SET , 平時LUNCH 係$50, 夜晚先加$10, 真係好抵。哈哈, 連老闆娘都話我地叫得多啊~不過最後都食晒。勁!!埋單只需$198, 已經托住個肚出門口。
同朋友黎慶祝生日。
哈哈, 連老闆娘都話我地叫得多啊~不過最後都食晒。勁!!
埋單只需$198, 已經托住個肚出門口。
一磅生文魚, 好肥美呀!
2010-07-17
$100 (Dinner)
Birthday
一磅生文魚, 好肥美呀!
  • 一磅三文魚
2010-07-03 26 views
行過見到半價咁抵所以入左去,開始無咩人得2-3枱人,到食完走都有8-9張枱職員方面都好有禮貌,野食比想像中要好...如果佢一直都做半價每星期食一次都抵牙~口合口合食左好多野由於太好味之後D都唔記得影LU~大約每人150蚊食到反肚

2010-06-12
$150 (Dinner)
2010-04-30 5 views
很久沒有來過了(見本人於零七年七月十一日的《變化莫測 不可逆料》),舊地重遊,謹慎為上,點了劍魚腩壽司(有點不太新鮮)、厚玉子壽司(不錯,喜歡它微甜且質感厚實)、希靈魚壽司(不過不失,為什麼總找不到好吃的希靈魚連魚子壽司呢?不是太厚像橡膠,就是毫無鮮味——這次是太厚。我以前吃過的薄切希靈魚到哪兒去了?)、半磅三文魚刺身(鮮美可口,夠凍又不會有冰粒)。服務態度大為改善,添茶遞餐牌都十分殷勤有禮,大概可以不時再去光顧了。
2010-04-07
$97.00
  • 三文魚刺身(一磅/半磅)
2010-03-27 18 views
很久沒有來過了,今次被佢全日半價的banner吸引了.入到去才仔細睇個menu,原來係某些sushi才係半價. 我地叫了1. 玉子sushi $8 - 好食, 朋友覺得旦味唔夠,but for me好ok2. 黃金尤魚sushi $13 - 朋友說好食3. 鰻魚 $13 - 好食,如果多d汁會更正4. 赤貝$20- 非常fresh及好好食,推介5. 甜蝦 跟set - 無食到,唔知味道如何.6. 天富羅蝦拉面- 拉面出奇地彈牙, 跟芽菜一起食口感好好. 蝦好新鮮,好得. 朋友厭佢唔夠脆.7.燒三文魚fin- 燒得好脆,厭條三文太肥, 肉同脂肪係50:50, 不過對黎d$50既set來說,真係太抵了,所以唔可以再要求更多.
很久沒有來過了,今次被佢全日半價的banner吸引了.
入到去才仔細睇個menu,原來係某些sushi才係半價.
我地叫了

2. 黃金尤魚sushi $13 - 朋友說好食
3. 鰻魚 $13 - 好食,如果多d汁會更正
4. 赤貝$20- 非常fresh及好好食,推介
5. 甜蝦 跟set - 無食到,唔知味道如何.

2009-12-26 5 views
諗起三文魚, 一定黎呢到, 因為平, 同正~$68 一磅三文魚, 大約有21塊, 塊塊都肥美, 新鮮。另外仲叫左個餐$50, 個餐分a,b,c, 各揀一樣。a 係壽司, b係小食, c 係飯/麵。我地要左凡立貝壽司, 我諗我地order 錯左囉, 我諗我地要個隻係帶子~所以唔太鍾意食。b要左蟹子沙律, 普通唔特別。c要左豚肉飯, 好似牛井, d 汁送飯一流。個到最好係繁忙時間都唔趕人, 同朋友坐足2個鍾, gd~
諗起三文魚, 一定黎呢到, 因為平, 同正~
$68 一磅三文魚, 大約有21塊, 塊塊都肥美, 新鮮。
另外仲叫左個餐$50, 個餐分a,b,c, 各揀一樣。
a 係壽司, b係小食, c 係飯/麵。
b要左蟹子沙律, 普通唔特別。
c要左豚肉飯, 好似牛井, d 汁送飯一流。
個到最好係繁忙時間都唔趕人, 同朋友坐足2個鍾, gd~
2009-12-23
  • 三文魚
好難食既1餐..-_-"個3文魚魚生飯..d3文魚又少又薄又唔多新鮮..d飯又熱又勁酸..個海鮮拉麵完全冇料..得1條蟹柳1隻蝦2舊帆立貝..湯底同出前1丁既豬骨湯味1模1樣..-_-"壽司d飯又係好酸的....凍檸茶係抺茶加檸檬..-口-"熱檸水佢變左熱檸蜜咁..甜到漏..( 佢係加埋甜先俾我的..)
好難食既1餐..-_-"
個海鮮拉麵完全冇料..得1條蟹柳1隻蝦2舊帆立貝..

湯底同出前1丁既豬骨湯味1模1樣..-_-"

壽司d飯又係好酸的....

凍檸茶係抺茶加檸檬..-口-"
熱檸水佢變左熱檸蜜咁..甜到漏..
( 佢係加埋甜先俾我的..)
2009-12-12
$60 (Lunch)
2009-11-16 6 views
以前有來過,印象幾好。今次我地叫左田園之鮭、炸南瓜、汁燒翡翠螺肉、鹽燒鯖魚和鰻魚粒炒飯。田園之鮭- 其實係三文魚加上一些檸檬汁,芡汁酸酸甜甜,幾開胃,但唔算太出色;朋友指定要叫,如自已來就未必會叫了。炸南瓜- 炸得好脆,最保險的一味菜。但無乜特別!汁燒翡翠螺肉- 其中有隻變壞了,侍應也立刻收走,再煮過一隻來,都算係吟啦!味道就一般。鹽燒鯖魚- 魚質一般,燒得有點過火,令魚肉有點點韌。鰻魚粒炒飯- 最飽肚的一味,如沒有叫相信一定食唔飽,炒得幾香,味道正常,可惜鰻魚唔夠肥美。不過佢價錢係OK平,既然係甘,質素都係OK囉
以前有來過,印象幾好。

炸南瓜- 炸得好脆,最保險的一味菜。但無乜特別!
鹽燒鯖魚- 魚質一般,燒得有點過火,令魚肉有點點韌。

不過佢價錢係OK平,既然係甘,質素都係OK囉
2009-11-13
$75 (Dinner)
各位大家好... 因為朋友生日所以... 就去食 佢的晚餐... 我的食後感係set - hkd 5x ~ 6x 麵 set - 咖哩豬扒四國 同 天婦羅 四國 似上海d 麵..之前有食評mention 話d 豬扒 唔錯... 我覺得 好似唔同價錢成正比 又油又俾d 湯整道更加多油 ...天婦羅... 好過d 豬扒, 分開上 ... 但仍然逃不過 "油" 的命運 ..ps. 因為只得3只天婦蝦, 唔夠5 人分... 所以食左蝦的3位... d comment 唔同...一個話ok, 一個話唔似食蝦... 一個no comment. 飯set - 燒squid(唔肯定 係唔係) 定食只要你要求唔高, d飯set更好... 但唔好expect d 飯會好食d,因為朋友仔都覺得同屋企冇分別.Sushi - hkd 6 ~ 2x - 蛋/厚蛋/劍魚/芥末八爪魚/軟殼蟹 同 三文魚手因為我地只叫特價的sushui,唔知道會唔會 影響 左個味道... ps .. 軟殼蟹 ... 係原價食物... 但都係... 唔得前菜 - hkd 2x烤雞泡魚 - 幾好食熱呼呼的, 直得推介**
各位大家好...
因為朋友生日所以... 就去食 佢的晚餐...
我的食後感係

set - hkd 5x ~ 6x
麵 set - 咖哩豬扒四國 同 天婦羅 四國
似上海d 麵..

飯set - 燒squid(唔肯定 係唔係) 定食
因為朋友仔都覺得同屋企冇分別.
Sushi - hkd 6 ~ 2x
- 蛋/厚蛋/劍魚/芥末八爪魚/軟殼蟹 同 三文魚手
前菜 - hkd 2x
烤雞泡魚 - 幾好食熱呼呼的, 直得推介**
刺身 - hkd 6x
一磅三文魚 - 有根... 又瘦...

hk5x
特式沙律 - 等如好普通的刺身加菜
時日仲叫左2 個大beer ... 朝x / x 日 hkd45
仲飲左大概 4 杯的凍飲 ...
四男一女 就用左hkd 705 ... 冇 人 係 飽...
仲要連平時嚮晚餐食一碗10蚊麵 就ok 的朋友 都... 唔得....
但 不得不讚下... d 服務態度好ok ga...
2009-11-15
  • 服務
2009-10-26 10 views
同事介紹呢度既三文魚刺身好抵~全包$82/磅件件都厚切, 1磅有20件, 好足秤架~三文魚都算肥美既, 有時真係要睇下彩數wasabi已放係盒入面(1d都唔辣), 仲比左一大杯soya source由於係外賣, 佢又比左一包冷凍劑keep住凍$82係邊度搵????超市個d都$1xx, 仲要quality唔得.........
同事介紹呢度既三文魚刺身好抵~

全包$82/磅

wasabi已放係盒入面(1d都唔辣
), 仲比左一大杯soya source

由於係外賣, 佢又比左一包冷凍劑keep住凍

$27 (Last Night Supper)
  • 三文魚刺身
2009-09-26 23 views
庄友生日所以一行9人又去搵好野食喇! 其中一個庄友話呢間野幾好食, 又好彩即使只係前一日book 都book 到位(可能因為係星期一啦), 所以就黎左呢度喇, 首先值得一讚既係佢地好好人! 我地bk 位既時候改左2 次佢地都好好人幫我地轉!9個人仲要7男2女叫既野食當然多到發癲, 而且間野好多野食都有半價我地真係好似唔駛錢咁係咁叫野食! 各款壽司我地叫左三文魚, 饅魚, 帶子, 腐皮, 玉子, 燒芝士三文魚, 甜蝦, 軟殼蟹, 芥辣八爪魚大部份都好食, 三文魚個d雖然平,但依然幾厚幾肥美, 個芝士三文魚都燒得岩岩好. 咁多款之中我最鍾意係軟殼蟹, 因為佢真係好脆好多肉好好食, 而比較唔好食係特長饅魚, 條饅魚燒得唔夠香而且個饅魚汁同個飯唔係好夾.另外, 我自己就無食到腐皮, 不過食左既朋友話個腐皮太厚太酸唔好食 刺身刺身真係好抵因為有半價我地叫左2 個刺身一個雜錦一個係一磅三文魚真係好好食呀! 雜錦個個我地一致激讚因為每一樣野都好新鮮, 有甜蝦, 有三文魚, 有青紅魚, 有吞拿魚等等, 唯一真係唯一係個帶子, 有d薄同埋有d腥三文魚刺身, 又厚又肥我地真係食到好滿足! 熱食我地都叫左好

各款壽司

刺身
刺身真係好抵因為有半價
我地叫左2 個刺身一個雜錦一個係一磅三文魚
三文魚刺身, 又厚又肥我地真係食到好滿足!

熱食
我地都叫左好多熱既小食呀! 有餃子, 蜆肉炒菇, 炸薯餅, 飛魚子炒飯, 燒魚, 金菇牛肉卷. 除左個餃子唔知點解好似無煎過-_- 有d難食之外其餘都好好食, 由期係個燒魚燒得岩岩好好好食呀!

今餐真係食得好開心, 除左野食又平又好食之外仲好舒服, 講真我地9 個人真係好嘈哈哈, 不過老闆真係好好由我地坐足三個鐘都無想我地快d走既意思哈哈, 而且仲成日笑笑口咁幫我地加水影相. 我地有拎蛋糕去, 佢地竟然唔收切餅費! 我真係覺得好難得! 雖然我一直都唔明點解d餐廳呀cafe 呀要收不過當真係有一間唔收既時候我真係覺得好感動! 埋單! 食左勁多野先一人百幾
好好呀呢間餐廳一定會再黎!
壽司
麻麻的餃子
金菇肥牛卷
燒三文魚壽司
2009-09-21
$117 (Dinner)
壽司
金菇肥牛卷
燒三文魚壽司
  • 刺身
2009-08-28 23 views
之前食過呢間幾次 一直覺得佢質素同價錢都好好食物選擇又多款 如果多人食 可以試到仲多款呀!本身做緊分時段半價 但而家全日都有半價優惠真係好抵 d魚生非常新鮮 個人認為比2間元x更好食一定要試 如果多d分店就好XD
之前食過呢間幾次 一直覺得佢質素同價錢都好好
食物選擇又多款 如果多人食 可以試到仲多款呀!
本身做緊分時段半價 但而家全日都有半價優惠
真係好抵 d魚生非常新鮮 個人認為比2間元x更好食

一定要試 如果多d分店就好XD
火焰三文魚
2009-08-26
$67 (Dinner)
火焰三文魚
2009-08-18 10 views
放假同屋企人黎食下壽司。因為爸爸係行動唔方便既人士, 而三井門口有一級高左既, 所以入去就幾煩下。不過個到d waiter好好人, 一見到就立即出黎幫手, 連老闆都出埋黎呀!仲揀左個方便d既位俾我地。呢到既服務真係好值得讚呀!個到d 野好抵食嫁, 有特價時段, d 餐同壽司半價嫁!我地3 個人叫左一磅三文魚, 只係$68咋, 抵到爛呀, 大約有18塊到, 塊塊都好厚身, 好新鮮, 真係1 磅都唔係好夠喉。另外叫左個餐, 有分A,B,C, 嚮A,B,C項各選其一, 3 樣野都係$46, 又係激抵。A 是 6 種壽司任揀, 我地揀左XO鯛魚壽司, xo 幾spicy, 不過好食。B 是 小食, 我地揀左蟹子沙律, 呢個普通, 得青瓜同蟹柳絲, 蟹子唔多。C 是 飯/麵, 我地揀左鰻魚飯, 大大碗, 有4,5 塊鰻魚, D 汁好好味! 我地3 個人食一碗都夠。另外仲叫多個金龍卷, 特價$36, 有8 舊咁多, 外面食, 應該係$1X 得3 件, 所以又係好抵食!最重要呢間舖頭服務好好, 真係食野都食得開心D~
放假同屋企人黎食下壽司
仲揀左個方便d既位俾我地。呢到既服務真係好值得讚呀!
個到d 野好抵食嫁, 有特價時段, d 餐同壽司半價嫁!
真係1 磅都唔係好夠喉。
最重要呢間舖頭服務好好, 真係食野都食得開心D~
2009-08-17
$50 (Lunch)
2009-08-13 15 views
四個中學同學出黎聚聚,又想食日本野。食放題一來限時二來選擇唔多。地段方面,油麻地岩岩係tst同mk中間,好方便。前日已經打電話Book左,我地Book七點半。本黎要坐較出面,我地覺得無咩私隱,因為我地想傾下計老闆好好人,叫我地唔介意可以八點黎咁就安排卡位比我地坐。出去行左一陣,七點九就返到去,估唔到老闆已經安排好座位,Good!點菜,點完上好快就黎到,Good! (因為我地太餓了)一磅三文魚 (全日都有半價) 新鮮好好味。 可惜既係我地叫左好耐都無人比醬油我地。最後要自己出動。軟殼蟹沙律 (都係全日半價) 個沙律醬十分好味。牛肉飯 好大碗,四個女仔食完飽晒凡立貝壽司 一客有兩件,Size中等,最緊要係舊凡立貝好甜其實仲叫左幾樣但忘了埋單,四個女仔每人$64.5好抵我一定會返黎再食
地段方面,油麻地岩岩係tst同mk中間,好方便。

前日已經打電話Book左,我地Book七點半。
本黎要坐較出面,我地覺得無咩私隱,因為我地想傾下計
老闆好好人,叫我地唔介意可以八點黎咁就安排卡位比我地坐。

點菜,點完上好快就黎到,Good! (因為我地太餓了
軟殼蟹沙律 (都係全日半價) 個沙律醬十分好味。
牛肉飯 好大碗,四個女仔食完飽晒
凡立貝壽司 一客有兩件,Size中等,最緊要係舊凡立貝好甜
其實仲叫左幾樣但忘了

埋單,四個女仔每人$64.5
好抵
我一定會返黎再食

凡立貝壽司
三文魚
忘了名字
2009-08-12
$64.5 (Dinner)
凡立貝壽司
三文魚