Restaurant: MoMo Café
Info:

2024-02-27 2124 views
食物:3.5/5 環境:5/5 服務:4/5 性價比:4.5/5 食物: 見有200幾蚊lunch buufet即刻book位試下。 當天lunch 有蠔有麵包蟹, 蠔質素一般, 麵包蟹同甜蝦比人拎晒頗耐先出一次, 應該基於成本問題不能瘋狂提供。其他野食都一般水平, 志在平平地咩都食少少過下口癮。網上見有人投訴話食完肚痛, 好彩我冇, 自行判斷食唔食 環境: 位於沙田石門比較隔涉, 自助餐個場算大, 裝修新淨, 坐得舒服 服務: 正正常常, 會收下食物 性價比: lunch buffet 200幾蚊應該全港最平, 熱食冷盤橙汁刺身乜都有少少, 網上見有人投訴話食完肚痛, 好彩我冇, 自行判斷食品安全。但個體驗算幾好, 就算唔敢食冷盤/刺身, 200幾蚊坐3個鍾舒舒服服飲下啡食下熱食傾下計都幾超~
食物:3.5/5
環境:5/5
服務:4/5
性價比:4.5/5

服務: 正正常常, 會收下食物

現代人愈黎愈注重養身✨要食得健康,就要揀選天然、有營養既食材🤞🏻有冇諗過自助餐都可以食得更健康⁉️香港沙田萬怡酒店MoMo Café全新推出「春日綠悠盛宴」為題既自助餐🌿打造「美味有營」美饌,主廚嚴選時令食材,帶來一系列春日特色美食😋重點推介任食即開生蠔🦪以及晚餐時段贈送之清蒸新鮮波士頓龍蝦🦞上Kkday購買更可享網上限定優惠,cp值極高🎉MoMo Café裝潢簡約大方,樓底高,兩人卡位寬敞,當日超多家庭聚餐💁🏻‍♀️而補充食物速度快,侍應勤於收碟,服務相當好👏🏻🔹海鮮即開生蠔、鱈場蟹腳、麵包蟹、鮮蜆、鮮蝦、青口👉🏻推介新鮮生蠔即開即食,大大隻肥美又Creamy,蠔肉爽脆,啖啖鮮甜齒頰留香,食完仲有絲絲回甘🦪麵包蟹清甜鮮爽,肉質偏向緊實細膩,食落Q彈爽口,滿滿蟹肉超滿足💯🔹刺身、壽司三文魚、吞拿魚、阿根廷紅蝦、北海道帶子、八爪魚、油甘魚👉🏻推介阿根廷紅蝦,鮮嫩爽甜、肉質綿密,咬落仲好彈牙💗🔹清蒸新鮮波士頓龍蝦晚餐時段免費贈送,原隻大過手掌,真係超吸晴❣️將新鮮波士頓龍蝦原隻清蒸,保留原味與鮮甜,呈現原汁原味~食落得別鮮甜結實,龍蝦肉圓潤飽滿🦞🔹熱食燒澳洲穀飼西冷牛扒、慢煮西班牙杜洛克豬柳、田

有冇諗過自助餐都可以食得更健康⁉️

🔹海鮮
即開生蠔、鱈場蟹腳、麵包蟹、鮮蜆、鮮蝦、青口
🔹刺身壽司
三文魚、吞拿魚、阿根廷紅蝦、北海道帶子、八爪魚、油甘魚
👉🏻推介阿根廷紅蝦,鮮嫩爽甜、肉質綿密,咬落仲好彈牙💗
🔹清蒸新鮮波士頓龍蝦
🔹熱食
燒澳洲穀飼西冷牛扒、慢煮西班牙杜洛克豬柳、田園雜菜炖澳洲和牛面頰、黑松露燒汁烤雞搥、墨西哥炸牛油果、脆芝麻焗栗子薯蓉、籠仔藥膳蒸雞、清蒸沙巴龍躉、傳統瑞士熱溶芝士、蟹肉海鮮大阪燒、香煎羊扒配露絲瑪利汁
👉🏻打返出黎先知原來熱食有咁多款,夠哂豐富😆😆推介燒澳洲穀飼西冷牛扒,大理石油花均勻,肉質細嫩牛味濃,口感富有嚼勁🥩香煎羊扒配露絲瑪利汁,煎至外層香脆,內裡肉質嫩滑多汁🐑傳統瑞士熱溶芝士,將芝士熱溶後再刮落多士,香濃且份外煙韌,再配以酸青瓜仔同吃,酸酸地可化解芝士膩滯感🧀
🔹粉麵
可選喇沙/泰式船河湯底
👉🏻推介椰香味濃既喇沙湯,湯汁香濃、微辣惹味,仲可以自選心水配料,打造個人喇沙湯麵🍜
🔹湯品
豆乳魚湯海鮮鍋、花生木瓜雞腳湯、蕃茄湯、姬松茸赤靈芝燉花菇素湯
👉🏻估唔到呢度既湯品款款都咁出色😋😋最推介就係姬松茸赤靈芝燉花菇素湯,飲落鮮美清香,滋補一流🎊即叫即煮既豆乳魚湯海鮮鍋,可自選海鮮,濃白湯底充滿日式風味,暖身又滋味✨
🔹甜品
👉🏻可以任食Movenpick雪糕、港式雞蛋仔、葡撻、蛋糕、奶凍、布甸等,仲有中式豆腐花、木瓜雪耳糖水甜品控記得要留肚,食盡咁多款特色甜品👅
香港沙田萬怡酒店|MoMo Café✨
📍新界沙田安平街 1 號2樓

#CourtyardShatin #buffet #marriottbonvoy #hkbuffet #shatin #自助餐 #酒店自助餐 #沙田 #香港酒店 #萬怡酒店
2024-01-29
沙田萬怡酒店的MoMo Cafe 推出"綠色與健康"為主題的自助餐!廚師以時令食材入饌,包括鮮人參、赤靈芝、姬松茸,咁就啱晒素食者補一補!又有花膠海參等等珍貴食材滋補養生☺️ 仲有時令北海道栗毛蟹及鮮味十足的豆乳魚湯海鮮鍋等當季限定菜式😋蛋白質超豐富,食完即刻覺得自己靚晒🤭🤭當然唔少得任食即開生蠔🦪,以及環球特色美食啦,咁就可以滿足埋食肉獸不過原來最開心嘅係班小朋友!食自助餐,當然唔少得嘅就係甜品區啊,呢度嘅選擇非常之多,除咗有小朋友鍾意嘅窩夫、雪糕、蛋撻等等之外,仲有滋潤冰糖雪耳燉雪梨及木桶豆腐花,真係大人細路都啱晒!仲有啊,呢度地方好大,舒適寬敞,樓底又高👍服務非常之好添!趁住呢個新年長假!可約埋親戚朋友一齊食
廚師以時令食材入饌,
包括鮮人參、赤靈芝、姬松茸,咁就啱晒素食者補一補!
又有花膠海參等等珍貴食材滋補養生☺️
仲有時令北海道栗毛蟹及
不過原來最開心嘅係班小朋友!

Momo’s cafe價錢💲: ~$400/ per好味程度😋: 3.7/5 (蒸🦞可以滿分) 服務🍴: 4/5 (收碟速度快) 環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 5/5!回頭率😚: 3.7/5-好耐無食自助餐,見到呢排kkday做緊好多優惠自助餐買一送一,揀左間試下。折完先大概三百尾一個人,好小小的放題都唔只啦,超抵食。今次去的沙田萬豪酒店momo cafe裝修簡約,對比其他貴價酒店當然差d,但萬豪集團的buffet都係質素保證🤣 要有的類別都齊食,仲每人送一隻龍蝦!-✅✅清蒸波士頓龍蝦。好大隻有氣勢😳 因為原隻上,所以拆殼有d麻煩,但都係因為咁,入面保留左好多湯汁同蝦膏!一拆個頭啲膏已經好澎拜,creamy得來好鮮甜,連啲蝦水都想飲晒佢😂 起左全條肉出來食好爽!算大條肉,肉質飽滿結實爽彈,啖啖肉,好好食。送的比呢個質素完全對得住😍-✅✅凍海鮮。生蠔每人每次限拎2隻,size偏細,一開頭的鮮啲入口都滑溜。但去到後面的就開始覺得腥🥹 有麵包蟹、長腳蟹、青口、蜆、蝦。重點放係麵包蟹同長腳🦀️到就ok!好多膏的麵包蟹都幾甜。長腳蟹就正常,唔會話溶雪溶得唔好或者太鹹😉 魚生選擇都多,當日有三文魚
Momo’s cafe
價錢💲: ~$400/ per
好味程度😋: 3.7/5 (蒸🦞可以滿分)
服務🍴: 4/5 (收碟速度快)
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 5/5!
回頭率😚: 3.7/5

✅✅凍海鮮。生蠔每人每次限拎2隻,size偏細,一開頭的鮮啲入口都滑溜。但去到後面的就開始覺得腥🥹 有麵包蟹、長腳蟹、青口、蜆、蝦。重點放係麵包蟹同長腳🦀️到就ok!好多膏的麵包蟹都幾甜。長腳蟹就正常,唔會話溶雪溶得唔好或者太鹹😉 魚生選擇都多,當日有三文魚、吞拿魚、帶子、八爪魚、油甘魚、赤蝦、希靈魚。可能唔同時段會出唔同刺身,可以留意住。其中最好食係赤蝦,鮮甜又有蝦的膠質🤤

✅✅湯品。要分開湯類來講,因為幾出色!首先有燉菌湯,好濃菇的味道,放左d冬菇姬松茸等入口燉,飲盡菇的精華😌 中西湯都落足料煲幾甜。特別的仲有得叫廚師即制的海鮮湯!可以加入唔同海鮮例如帆立貝、魷魚、魚塊等,即煮暖身又夠海鮮味,同枱朋友叫左2次添😚
✅熟食。有好有唔好。切西冷、豬扒都好鞋,唔太建議拎🫣粉麵檔的喇沙椰香十足,味道濃郁,叫得過😬串燒corner的燒羊架、蔬菜等都好食。羊架好大肉,唔會得肥膏味。但鹹牛脷就唔好拎,鹹到癲!蒸魚好食,蒸得啱啱好,斑的魚肉好滑🥳仲有熱溶芝士,配綿密的🥔就最好食!食完呢d再有肚先食其他’不’個啲啦!個啲都係正常。燉湯> 粉面 > 串燒bbq > 芝士。

🆗甜品。4款口味的movenpick任食,另外有一系列蛋糕奶凍布甸同埋港式甜品。雞蛋仔新鮮出爐的話都不錯,脆脆的😝 豆腐花芝麻糕都幾好!蛋糕隨便拎左啲roll cake都比較粗鞋,奶凍就只有甜字咁🙈所以呢part可以輕輕帶過🫢

呢個價錢超值!係海鮮部分食多d已經可以回本。見到食物都不斷refill,好似生蠔呢d。熟食都唔錯,質素正常。唯獨係啲甜品味道差啲🤔 留肚食小小雪糕就好了。都係值得來食的buffet,當日平日都見到好多家庭聚會!
2024-01-01 2039 views
餐廳座位款式多,全部十分闊落舒適,看見有一張具備私人空間的大圓枱,適合多人聚會。最大的驚喜,是每人奉送一隻超大的龍蝦,看着這隻大龍蝦又驚又喜,吃了龍蝦後也不知還可以吃多少食物,但這樣吸引的大龍蝦又怎能抗拒呢?自助餐有冷盤鍵盤,湯的種類較為多,有中湯又有西湯,個人最喜歡燉川貝湯,湯料足,味道濃。芝士火鍋,自助餐比較少見,具有特色,麵包點芝士味道鬆軟。熱莗選擇也很多,蒸魚新鮮滑溜,有即場切片的片皮鴨,可以自己調較餡料醬汁。冷盤選擇相當多,蟹腳,十分受歡迎,味道新鮮。壽司刺身的款式各有五至六款,刺身有三文魚、帶子、鰹魚….. 可是雪味略重。飲品選擇相對有限,主要是咖啡、檸茶、檸水….. 有冷有熱。雪糕是Movenpick,有朱古力、雲呢拿、士多啤梨味……甜品大多是一口的,那可以吃多一點不同的款式,另外還有糖水、豆腐花,一口葡撻皮薄可口。

芝士火鍋自助餐比較少見,具有特色,麵包點芝士味道鬆軟。

飲品選擇相對有限,主要是咖啡、檸茶、檸水….. 有冷有熱。

2023-12-28
  • 燒焗龍蝦
聖誕節到囉🎄!!! 準備去那裏吃聖誕大餐呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)~不如去沙田萬怡酒店的🍽️MOMO CAFÉ吃自助餐啦~全新的聖誕新年饗宴自助晚餐🥳,有仼食生蠔🦪,又有原隻波士頓龍蝦🦞,超級抵食呀!!! 餐廳環境寬敞又舒適,一家人或一大班朋友吃飯,絕對沒問題😌。服務員服務友善又欣勤,值得一讚呀~☆ 聖誕新年饗宴自助晚餐⏰晚上𝟎𝟔:𝟎𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎💰星期一至四:👨🏻👩🏻$𝟔𝟑𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟗𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟓𝟑𝟖💰星期六至日&公假及前夕:👨🏻👩🏻$𝟕𝟐𝟖 👦🏻👧🏻$𝟒𝟐𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟔𝟐𝟖現在提早預定及全數付款,可享低至𝟕折,馬上預約吧!!!🔥聖誕新年饗宴自助晚餐,有多款主打美食,例如: 港人最愛的即開新鮮生蠔🦪、冰鎮蟹腳🦀、麵包蟹、大蝦、青口。又有慢煮有骨肉眼扒🥩、蜜糖燒帶骨火腿🍖、烤聖誕火雞、即切片皮鴨、原個巴馬臣芝士帶子意大利飯😏,全部質素都好好呀~每人更會送一隻原隻龍蝦🦞!! 當中我最愛芝士意大利飯,又邪惡又夠鹹香呀(≧▽≦)~另外,也有各款壽司刺身、燉湯、印度咖喱、燒羊𣕧、西班牙海鮮飯🥘等等。最後當然要吃聖誕限定的甜品啦🤭!! 有濃郁朱古力香的樹頭蛋糕🍫、芝士蛋糕、各款口味冬甩🍩、多款顏

☆ 聖誕新年饗宴自助晚餐
⏰晚上𝟎𝟔:𝟎𝟎-𝟎𝟗:𝟑𝟎
💰星期一至四:
👨🏻👩🏻$𝟔𝟑𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟗𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟓𝟑𝟖
💰星期六至日&公假及前夕:
👨🏻👩🏻$𝟕𝟐𝟖 👦🏻👧🏻$𝟒𝟐𝟖 🧓🏻👵🏻$𝟔𝟐𝟖
現在提早預定及全數付款,可享低至𝟕折,馬上預約吧!!!🔥

最後當然要吃聖誕限定的甜品啦🤭!! 有濃郁朱古力香的樹頭蛋糕🍫、芝士蛋糕、各款口味冬甩🍩、多款顏色泡芙、麵包布丁🍮、即製窩夫🧇、豆腐花、煎堆等等,好滿足唷~

快點預約,帶家人及朋友來試試吧😚~
2023-12-17 1796 views
原本想去沙田萬怡酒店嘅茶樓飲茶,但佢今日有婚宴要提早清場,想坐耐啲唯有去過第二間餐廳。而成個酒店除咗茶樓就得呢間餐廳,原本冇打算食自助餐,但一場嚟到又好肚餓,就即興嚟餐。宜家應該係做緊聖誕自助午餐🍽️全場最吸引嘅莫過於任食嘅生蠔🦪係現場即開嘅,味道鮮甜,正👍🏻旁邊日式刺身🐟有六款選擇—鯛魚、希靈魚、八爪魚、帶子、吞拿魚、三文魚全部味道都好鮮甜,特別係帶子,一試難忘熟食有好多唔同選擇,但大部分味道都麻麻哋唯一我食完覺得好好味嘅係呢個車輪芝士意大利飯🧀芝士🧀️味道濃,好正😊旁邊嘅芝士火鍋已唔太掂,基本上係冇味嘅西班牙海鮮飯賣相好靚,但食落麻麻。啲飯過軟又貼住一舊舊。片皮鴨賣相都係唔錯,但味道仲差。啲肉又韌又冇味,啲包片皮鴨嘅皮雖然有個爐保溫,但唔知點解我即攞即食都係凍嘅。其他熟食都係麻麻。大部分都有個爐保溫,但可能就係因為咁所以大部分都好似煮過頭咁。肉太韌🍖菜太黃🥬失望😟甜品方面,蛋糕🍰、餅仔都係喺櫃入面,有職員幫手攞。呢點對於衞生嚟講唔錯,亦可保持甜品嘅賣相。至於味道,真係超失望😮‍💨除咗豆腐芝麻芝士蛋糕,其他都唔好食最恐怖係個芒果慕絲🥭,係酸到完全食唔到。我都唔知西餅師傅推出呢款蛋糕前,有

宜家應該係做緊聖誕自助午餐🍽️

全場最吸引嘅莫過於任食嘅生蠔🦪
係現場即開嘅,味道鮮甜,正👍🏻

即開生蠔🦪
全部味道都好鮮甜,特別係帶子,一試難忘
日式刺身(鯛魚、希靈魚、八爪魚、帶子、吞拿魚、三文魚)
熟食有好多唔同選擇,但大部分味道都麻麻哋
唯一我食完覺得好好味嘅係呢個車輪芝士意大利飯🧀
芝士🧀️味道濃,好正😊
車輪芝士意大利飯

旁邊嘅芝士火鍋已唔太掂,基本上係冇味嘅
芝士火鍋

西班牙海鮮飯賣相好靚,但食落麻麻。啲飯過軟又貼住一舊舊。
西班牙海鮮飯

片皮鴨

熟食
粥丶奄列
火雞、燒西冷

至於味道,真係超失望😮‍💨
除咗豆腐芝麻芝士蛋糕,其他都唔好食
最恐怖係個芒果慕絲🥭,係酸到完全食唔到。我都唔知西餅師傅推出呢款蛋糕前,有冇試食過先出。

好彩佢有MOVENPICK雪糕🍦提供,有五款味—士多啤梨🍓、瑞士朱古力🍫、薄荷碎朱古力🍃、咖啡☕️、雲尼嗱🍨,食完都冇咁嬲
甜品仲有糖水、豆腐花、葡撻、煎堆。不過我太飽就冇食到。同枱嘅就話豆腐花都幾好味。

呢個自助午餐正價係$468,另收加一。但用滙豐、恆生、中銀信用卡有85折,加一照正價收費。所以折後一人就$444.6。

抵唔抵食就好睇人啦。如果鍾意食生蠔🦪、刺身🐟、雪糕🍦之類生冷嘢嘅話就幾抵嘅,佢哋海鮮鮮甜,淨係任食即開生𧐢呢點都夠抵啦。如果鍾意食熟食🍲、蛋糕🍰嘅話,呢度可能唔太啱你,佢哋雖然有好多熟食、蛋糕選擇,但大部分都真係唔係幾好食,唔值四百幾蚊呢個價錢。

環境方面係好唔錯嘅,餐廳設計光鮮開揚🔆唯一差啲嘅係地理位置決定嘅景觀問題。
餐廳有各種設計嘅大枱細枱,滿足到唔同人數嘅聚餐。

員工服務方面,喺餐廳入面員工嘅禮貌係幾好嘅。但入去食之前就唔係幾好喇

由於今次係即興,門口又冇寫用餐時間同價錢,就臨時問餐廳門口嗰兩個職員。當時午餐時段已開始,佢哋傾緊閒計明顯係得閒嘅,但態度依然係好唔耐煩。直到決定咗食,佢哋先突然露出友善嘅笑容

我都明白有惠顧嘅先算係顧客,但做得餐廳接待,用啲咁差嘅態度對潛在顧客嘅查詢真係好趕客。畢竟有幾多人會時間價錢都唔問就入嚟食呢?今次如果唔係好肚餓,查詢嗰陣佢哋咁嘅態度,我自己就真係會走人🤨
2023-12-16
$444.6 (Lunch)
Credit Card Offers
即開生蠔🦪
日式刺身(鯛魚、希靈魚、八爪魚、帶子、吞拿魚、三文魚)
車輪芝士意大利飯
同老公去沙田萬怡酒店MoMo Cafe試下Lunch Buffet,主打即開生蠔、長腳蟹、Mövenpick雪糕,KK Day做緊買一送一優惠,每人連加一只係港幣$221,性價比非常高👫🦪🦀🍨👍Lunch Buffet有Mövenpick特濃咖啡雪糕☕🍨😍,材料包括哥倫比亞頂級阿拉伯咖啡豆、瑞士忌廉、焦糖榛子碎😊平日去拎食物完全唔使排隊,仲可以揀座位,我哋就揀咗寬敞嘅卡位舒適用餐👫🍽️😊
長腳蟹
即開生蠔
Lunch Buffet

Mövenpick特濃咖啡雪糕

2023-12-06
$221 (Lunch)
Coupon
長腳蟹
即開生蠔
Lunch Buffet
Mövenpick特濃咖啡雪糕
2023-11-23 1509 views
在網上見到買一送一優惠,便趁家人生日來到食自助餐由於正值大閘蟹時節,因此入座會送一隻大閘蟹和半年焗龍蝦大閘蟹不算很大,但膏都有, 唔算好多但都唔欺場外面食物方面,龍蝦只有蝦鉗,個body就係入座個時送有生蠔但較細隻,呢個價錢覺得有生蠔食已不錯重點係有蟹腳,好鮮味, 冇雪味, 值得一羅再羅,係重點回本位,我同屋企人都食左好多熟食方面都好有驚喜,咖哩係非常好食, 仲有印度飯+薄脆配,薄脆係堅好脆牛肉煎得唔錯,有肉味中間同外面既生熟度不會差太遠,中間係5成熟其他熟食例如羊架、燒味乳鴿、白汁魚都幾好雪糕甜品係另一回本位,有哈根大師同movenpick,味道共有3-5種左右甜品都有好多款,為左應節,有D甜品都有halloween裝飾,感覺有用心味道方面,即製窩夫熱辣辣,再將雪糕一齊食非常正芒果拿破崙同豆腐花都好好食,仲有tiramisu都唔錯,其他就麻麻地店員由6-8點收碟都好快,係8點後開始會少左,可能見D人都食飽總括而言,食物種類唔算多,但每款都有少少另外要讚一讚職員態度,面對顧客疑問他們會輕鬆微笑回應,並且盡快處理顧客的疑問
在網上見到買一送一優惠,便趁家人生日來到食自助餐
由於正值大閘蟹時節,因此入座會送一隻大閘蟹和半年焗龍蝦
大閘蟹不算很大,但膏都有, 唔算好多但都唔欺場
外面食物方面,龍蝦只有蝦鉗,個body就係入座個時送
有生蠔但較細隻,呢個價錢覺得有生蠔食已不錯
其他熟食例如羊架、燒味乳鴿、白汁魚都幾好
味道方面,即製窩夫熱辣辣,再將雪糕一齊食非常正
總括而言,食物種類唔算多,但每款都有少少

2023-10-29
Dinner
  • 蟹腳
  • 雪糕
2023-11-05 2571 views
2023年8月14日(一)~與好友兩人一起到沙田石門萬宜酒店9樓的Café Circles享用自助午餐,在app找到買一送一的優惠,即平均每人約$223多即可享用。當天約有8成滿座,食客以家庭客為主,就是暑假吃自助餐的特式吧!主打食物:香烤紐西蘭有骨肉眼、即開新鮮生蠔、麵包蟹、挪威鱈場蟹腳及新鮮刺身等。當天每位奉送黑松露芝士焗帆立貝一客。
2023年8月14日(一)~
買一送一自助午餐
2023-08-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
買一送一自助午餐
2023-11-01 2449 views
第一次到MoMo Café,位於沙田安平街1號香港沙田萬怡酒店。 屋企人生日🥳,所以一早已經在Openrice 訂位,打折之後都幾抵食。 我們一行四人被安排入房裏面坐, 雖然攞食物嘅時候唔係太方便, 但座位都幾舒適。 我主打食🍽️了長腳蟹、蟹鉗、凍蝦、生蠔、刺身、壽司、燉湯、牛扒、羊架、 蒸魚和湯麵, 當晚每人送半邊蒸龍蝦和一隻大閘蟹, 以上食物我都幾滿意, 最喜歡蟹鉗,鮮甜多肉, 另外羊架啖啖肉好軟腍。 自助區更有茶或咖啡無限添飲, 甜品區就比較普通,最好味是豆腐花, 雪糕有 Movenpick 和häagen-dazs, 這方面可以彌補甜品的不足。 打折後是一間性價比高的酒店自助餐😊, 但服務就有待改善。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

我主打食🍽️了長腳蟹、蟹鉗、凍蝦、生蠔、刺身壽司、燉湯、牛扒、羊架、 蒸魚和湯麵, 當晚每人送半邊蒸龍蝦和一隻大閘蟹, 以上食物我都幾滿意, 最喜歡蟹鉗,鮮甜多肉, 另外羊架啖啖肉好軟腍。 自助區更有茶或咖啡無限添飲, 甜品區就比較普通,最好味是豆腐花, 雪糕有 Movenpick 和häagen-dazs, 這方面可以彌補甜品的不足。

打折後是一間性價比高的酒店自助餐😊, 但服務就有待改善。

2023-10-31
Dinner
2023-10-20 9814 views
餐廳空間很大,座位的種類又多,既有卡座,又有大圓檯,小圓檯及大型四方檯,兩人至八有都有合適的座位可選。今次來是因為這裡的午市自助餐有任食生蠔,而且我在網上買券,買一送一,價格更相宜。惠顧午市,餐廳每人送一客四式芝士焗帆立貝。自助餐常見的食品都有,冰凍海鮮,沙律,壽司,剌身,燒西冷,印度咖哩,中式燒味,中式點心,粉麵飯粥,甜品,雪糕,生果,奶茶,咖啡我沒有全部都吃,選了些較喜愛的嚐一嚐。四式芝士焗帆立貝,件頭大,芝士味濃厚,吃得滋味。生蠔每次可取兩隻,蠔肉體積偏細,不肥美,但都有鮮味,以任食來說不能要求太高了。長腳蟹的肉質也可以,肉多,味道不太鹹。凍蝦爽口。剌身有四款,八爪魚,綢魚,希靈魚,三文魚。味道也可以。西冷燒得剛好,肉色是嫩嫩的粉紅色,入口不韌,肉味濃郁。台灣牛肉麵,有多片牛肉,片片味美,湯底好,蘿蔔淋,麵爽。沙田雞粥,粥底綿滑,不過雞只有一小件。甜品款式不多,但味道不錯,葡撻皮酥香甜。紅豆沙材料足,不是水水的。雪糕是MOVENPICK牌子,不過只有兩款味道可選。椰子味及呍呢嗱味。用餐時間有兩個半小時,我主要吃生蠔,凍海鮮為主,質素雖然普通,但想想價格,這自助餐性價比算高。

我沒有全部都吃,選了些較喜愛的嚐一嚐。
四式芝士焗帆立貝,件頭大,芝士味濃厚,吃得滋味。

長腳蟹的肉質也可以,肉多,味道不太鹹。凍蝦爽口。

剌身有四款,八爪魚,綢魚,希靈魚,三文魚。味道也可以。

西冷燒得剛好,肉色是嫩嫩的粉紅色,入口不韌,肉味濃郁。

台灣牛肉麵,有多片牛肉,片片味美,湯底好,蘿蔔淋,麵爽。

沙田雞粥,粥底綿滑,不過雞只有一小件。

四式芝士焗帆立貝
生蠔
剌身
沙田雞粥
燒西冷
甜品
2023-10-18
$221 (Lunch)
四式芝士焗帆立貝
2023-10-08 2837 views
帶位阿姐比較煩躁,還表演飛椅!勁呀!因為生日,要求想坐比較静的位置,但被拒絕及安排坐走廊嘈雜位置,全晚也有很多吉位,可能是買一送一關係!食物質素好味新鮮!收碟快!
2023-10-08
2023-09-18 3434 views
KKDAY 見到有優惠,即時買咗兩位,因為想帶老人家去食,老人家真係食好少,又唔食生冷嘢😅,仲要唔食牛唔食羊🥲!所以,太貴真係唔捨得。今次見有優惠,就好開心,終於可以帶埋老人家嚟享一下!訂完睇Open Rice ,好多評語都鬧爆,都唔敢抱好大期望。可能不敢抱甚麼期望,反而更感到滿意,環境舒適寬敞,服務員態度親切有禮,且細心。食物質素中規中矩,不過確要讃嘅...係生蠔,雖然size細D,勝在夠鮮甜,有海水味,即開即食,每人每次只準攞兩隻。
今次見有優惠,就好開心,終於可以帶埋老人家嚟享一下!

看見網站有買一送一既優惠,就同朋友黎試一試呢個[海陸滋味薈萃]自助午餐。首先餐廳面積非常大,有各種各樣既特色既餐枱可迎合不同人數既客人。枱與枱之間好闊落,客人可以舒舒服服咁享用食物👍🏻餐廳提供各國美食,海鮮冷盤有蝦、青口、翡翠螺甚至乎長腳蟹;日式刺身有三文魚、希靈魚,八爪魚、鯛魚等。另外仲有牛扒;中西熱盤;各式各樣芝士以及沙律。當然唔少得不同既蛋糕以及即製既雞蛋仔窩夫等等..........值得一提既係仲有沙田區美食~沙田雞粥。雞肉嫩滑,味道非常鮮甜。自助餐既另一賣點係有即開生蠔,每次每人可取2隻。生蠔雖然體積唔算大隻,但入口非常鮮甜。因為係即開生蠔,餐廳員工亦好細心會清洗乾淨先俾客人食用,所以要拎生蠔就要排隊5-10分鐘。餐廳仲提供芝士焗元貝,每枱每人一隻,員工會親自送到枱上。元貝焗得剛剛好,唔會過熟,所以咬落有好多肉汁,非常好味😋😋總括而言,有長腳蟹,亦有即開生蠔,以平均二百頭一位既價錢係絕對超值👍🏻

Lunch