Restaurant: Monkey Cafe
Terms & Details:
2019-02-06 193 views
今天有朋友來港住在灣仔的英皇駿景酒店,中午過去找他見面食午飯。見到酒店大堂的Monkey cafe有做Semi buffet lunch,見價錢都幾吸引,一於試試,不用到處跑。餐廳樓底高,裝潢新穎高雅,坐得十分舒適。看看菜牌:我選了香烤豬扒配芝士及芥末汁,其他都是自助,急不及待出去走两圈。沙律吧有:海鮮拼盤 海螺、凍蝦、青口,配有雞尾草醬、紅酒蒜蓉汁。芝士拼盤、 凍肉拼盤、煙三文魚。意大利面沙律、車厘茄、紅腰豆、蘑菇、凱撒沙律、煙肉粒、脆麵包粒、凱撒沙律汁精選餐湯 - 是日餐湯羅宋湯,用料十分多,味道香濃。特色咖喱:有四款咖喱,泰式咖哩鴨胸、印度咖哩雞肉、馬來西亞咖哩薯仔和日式咖哩炸魚,頭两款較濃較辣,後者椰香味濃,各有特色。餅有三款:脆薄餅、皮塔餅和印度麵包,我喜歡皮塔餅的口感,蘸上咖喱汁,好邪惡。主菜:香烤豬扒配芝士及芥末汁,豬扒爽嫩一點不韌,肉味香,配上醬汁,不錯。甜品吧有新鮮生果、意大利芝士蛋糕、綠茶慕斯蛋糕和朱古力蛋糕,甜品甜度適中,出品不錯。餐廳性價比一流,環境、服務和食物出品都有不錯水準。

芝士拼盤、 凍肉拼盤、煙三文魚。

精選餐湯 - 是日餐湯羅宋湯,用料十分多,味道香濃。

特色咖喱:

主菜:

餐廳性價比一流,環境、服務和食物出品都有不錯水準。

2019-02-02
$290 (Lunch)
2019-02-05 183 views
星期六是年廿八,一早起床做大掃除,之後就舒舒服服跟朋友相約到灣仔英皇駿景酒店大堂的Monkey Cafe吃《Semi buffet lunch $268/位》。Monkey Cafe座位舒適寬敞,牆上掛畫有格調;職員又有酒店人員應有的服務和禮貌。因為有主菜的關係,Semi buffet的自助食物區通常貴精不貴多,基本的沙律、湯、生果、火腿、甜品都有,但這個連海鮮、多款芝士和咖哩兼印度薄餅都有,算是多樣化!沙律吧海鮮拼盤 海螺、凍蝦、青口,配有雞尾草醬、紅酒蒜蓉汁。連醬汁都有心思,海螺肉又特別大粒。芝士拼盤、 凍肉拼盤、煙三文魚 - 西式冷盤正是我杯茶。意大利面沙律、車厘茄、紅腰豆、蘑菇、凱撒沙律、煙肉粒、脆麵包粒、凱撒沙律汁 - 沙律都沒有馬夫,有我最喜愛在沙律上灑上的煙肉粒!精選餐湯 - 是日餐湯羅宋湯 看似普通但實際用料很多,味道又香濃,有誠意。特色咖喱有四款,分別是泰式咖哩鴨胸、印度咖哩雞肉、馬來西亞咖哩薯仔、和日式咖哩炸魚 - 馬來西亞最有辣度,日式咖哩算是無辣,任君選擇。有咖哩那當然要配印度麵包,子此之外還有脆薄餅和皮塔餅。印度麵包尋軟物,脆薄餅香脆但帶咸,而皮塔餅比較口感實

沙律吧

芝士拼盤、 凍肉拼盤、煙三文魚 - 西式冷盤正是我杯茶。

精選餐湯 - 是日餐湯羅宋湯
看似普通但實際用料很多,味道又香濃,有誠意。

有咖哩那當然要配印度麵包,子此之外還有脆薄餅和皮塔餅。印度麵包尋軟物,脆薄餅香脆但帶咸,而皮塔餅比較口感實在和乾身。

主菜有四款:豬、牛、魚和雞,我們各點了豬和牛。

《香烤肉眼扒配黑椒汁》
點了半成熟,廚師亦做到肉裡嫩紅的效果,肉味香濃又不韌。

《香烤豬扒配芝士和芥末汁》
豬扒十分粉嫩,咩感其實有點像慢煮的效果,有肉汁又嫩腍,不錯。

甜品吧有新鮮生果和三款蛋糕:意大利芝士蛋糕、綠茶慕斯蛋糕和朱古力蛋糕,大小剛好,每款一件都不太膩。

最後還有餐茶,滿足。

個人覺得性價比高,會再來。
2019-02-02
$295 (Lunch)
媽媽重回奪情人崗位!自從生咗個女之後, 林生情人嘅位置就換咗林小姐, 只有每年嘅情人節佢先會醒起其實我先係佢情人。今年我哋提早慶祝情人節,爸爸帶我去 #英皇駿景酒店Monkey Cafe,重新慢慢細味屬於我哋兩個人嘅時光💕 感覺就好似返到未嫁時咁💕 🌹情人節套餐 🥀[有氣白酒兩杯]浪漫一定要有酒,有氣白酒甜甜地易入口, 唔識飲酒都可以試下,微微醉意真係好啱呢個氣氛呀! [龍蝦芒果沙律配紅菜頭三文魚]前菜令我哋最驚喜,三文魚卷都好似玫瑰花咁,有因為紅菜頭嘅染色,變咗有條靚靚紅邊, 仲要配上分子料理製作黑橄欖油粒粒,入口一咬黑橄欖油混合三文魚一齊食真係特別鮮味! [意式蕃茄海鮮湯]超濃郁意式蕃茄湯,入口creamy, 而且充滿海鮮清新香味, 入面仲有大蝦同埋帶子, 絕不馬虎! [香烤牛肩扒拼鵝肝配紅酒濃汁]絕對係爸爸嘅最愛,肉嫩juicy, 紅酒濃汁更加可以帶起牛肉鮮嫩嘅味道, 不過最驚喜反而係配菜, 切片薯仔中間每層夾住sour cream,好似匈牙利薯仔沙律嘅做法,超好食! 呢種做法香港真係好少見! [香烤比目魚拼大蝦配藏紅花泡沫汁]媽媽食嘅係比目魚拼大蝦, 最驚喜嘅係比目魚超

🌹情人節套餐 🥀
[有氣白酒兩杯]

[龍蝦芒果沙律配紅菜頭三文魚]

[意式蕃茄海鮮湯]

[香烤牛肩扒拼鵝肝配紅酒濃汁]

[香烤比目魚拼大蝦配藏紅花泡沫汁]
媽媽食嘅係比目魚拼大蝦, 最驚喜嘅係比目魚超級厚, 而且肉亂鮮甜, 調味剛剛好唔會掩蓋到魚肉本身嘅味道,藏紅花泡沫汁入口即溶好得意呀!

[白朱古力心太軟]
入口有啲似奶黃質感, 甜到剛剛好, 男人們都會喜歡! 而且份量都算大,精緻真係唔一定要細嘅!

[即磨咖啡或茶]
另一個驚喜位,絕對係響Coffee Bar發現一部 #LaMarzocco , 名牌咖啡機呀! 以前就算五星級酒店都會用自動機, 原來而家 已經有專人為你每次手工調製咖啡!

♥️後記♥️
去得酒店食情人節餐, 唔一定係天文數字, 呢個每道菜都有驚喜嘅套餐,只係988蚊兩個人, 而且環境靚靚坐得舒服,絕對係物超所值,林太至今都仲回味緊。

2019-02-04
$500 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day
  • 龍蝦芒果沙律配紅菜頭三文魚
  • 意式蕃茄海鮮湯
2019-02-03 89 views
伊利沙伯體育館對面的英皇駿景酒店,最近提供超值半自助午餐,餐點豐富。除了有豐富的海鮮凍盤及芝士拼盤外,還有四款不同口味的咖喱,包括馬來咖喱、日式咖喱、印度咖喱及泰式咖喱,各自配上蔬菜或肉類,其中最後兩款更是辣到十足。主菜方面即刻挑選煎三文魚或扒類,味道相當不錯。五成熟的肉眼牛扒多汁肉嫩配菜亦相當豐富烤豬扒芝士更為惹味,而且豬肉肉質鬆軟可口,肉味挺突出。甜品方面有三款蛋糕,每款都很有特色,此外還有西瓜和哈密瓜。每位只需$268,就能品嚐多款美食及甜品,絕對物有所值。

五成熟的肉眼牛扒多汁肉嫩
配菜亦相當豐富

烤豬扒芝士更為惹味,而且豬肉肉質鬆軟可口,肉味挺突出。

甜品方面有三款蛋糕,每款都很有特色,此外還有西瓜和哈密瓜。

每位只需$268,就能品嚐多款美食及甜品,絕對物有所值。
2019-01-31 78 views
今日同家姐兩個撐枱腳,姐夫出差了,去咗英皇駿景酒店地下咖啡室,星期六日有半自助餐,$268位,前菜沙律同埋咖喱甜品任食,四款主菜楝一。我鍾意佢有海鮮,海蝦好新鮮,肉好有彈力,螺及青口都係。甜點有個小角落,三款芝士蛋糕個樣好精緻,水果就只有西瓜波蘿。咖哩有四款,配搭唔同嘅肉,日式咖喱炸魚、印度咖喱雞、馬來西亞咖喱薯仔、泰式咖喱鴨胸,仲有三款印度麵包餅陪襯,其實唔使食主菜已經夠晒飽。主菜我揀咗牛油果雞肉,看中好特別的牛油果醬,未試過咁樣食,睇嚟應該係將牛油果打成茸,講真嚟到就冇咩好唔同,不過配雞肉食都幾夾,雞肉剪得好香啲皮好脆。最後有咖啡茶,自助餐兩點完,之後都可以慢慢坐,因為係一間廿四小時咖啡室。o

我鍾意佢有海鮮,海蝦好新鮮,肉好有彈力,螺及青口都係。

o
出席完中學校友活動後與同學到附近酒店內的Monkey Cafe 午膳。餐廳位於銅鑼灣近跑馬地馬場附近,裝潢走新派型格路線。享受的是一個半自助午餐, 是日餐湯為龍蝦湯,湯味濃而且龍蝦肉亦好多。 值得再喝多一碗。冷盤種類亦算多,當中海產類有青口、螺及海蝦等。其中蝦都大隻,L 都吃了半打沙律吧方面亦有煙三文魚及煙肉等。亦有多種芝士配搭,有杯紅酒就更好。可能因為酒店位置鄰近回教寺廟的關係,餐廳特意提供多國富特色等咖哩選擇,讓 L 安在於香港都可逐一品嚐。吃咖哩又怎可缺少皮塔餅呢?有三種口感,有軟、硬及脆。當中軟就最好吃。四國咖哩中 L 強烈推薦泰式咖哩及印度咖哩,泰式當然辣為主軸更是四款中最辛辣,即使有多愛辣,L 覺得可留待最後才品嘗。至於印度咖哩是四款中最有層次,味道最複雜的一種。基本上嚐一口後味蕾會頓時很忙碌,而且亦不是只有辣。當中運用的香料配搭令 L 認識到印度是如何地大物博。一如傳統的日式咖哩甜甜的,可以解辣至於馬來西亞咖哩香料味很濃很重,較合適喜歡重口味的朋友了。主菜方面 L 選了香煎挪威三文魚配芒果沙沙汁, 三文魚極厚而且肉質嫩滑。 芒果他他汁跟酸酸甜甜的令食慾大增。最後更有芝士蛋

餐廳位於銅鑼灣近跑馬地馬場附近,裝潢走新派型格路線。

沙律吧方面亦有煙三文魚及煙肉等。

亦有多種芝士配搭,有杯紅酒就更好。

一如傳統的日式咖哩甜甜的,可以解辣

至於馬來西亞咖哩香料味很濃很重,較合適喜歡重口味的朋友了。

最後更有芝士蛋糕及水果作甜品,完滿。
2019-01-19
2019-01-28 71 views
聽朋友說英皇駿景星期六日會開 semi buffet,今期做咖哩主題,所以立刻捉男友一齊食。Cafe 是在酒店的大堂樓層,開揚整潔。 我們坐在一角的梳化。$268 半自助午餐只限星期六日任吃的有沙律、餐湯、咖喱小吃、冷盤、頭盤、海鮮等等。芝士已有3款選擇。冷盤有翡翠螺、凍蝦、青口。凍蝦很彈牙新鮮,而翡翠螺有手指般長,很大隻厚肉。這兒的服務很好,經理見我們出去自助區時,簡單介紹了一下各種食物。有各種咖哩的特性和辣度,說到大約每兩個月轉一次主題等。很開心剛好可以吃咖哩主題,一次過品嚐不同味道的咖哩。咖哩有四款,每款咖喱配上不同的肉類。泰式咖哩香茅味很特出,配上豬頸肉的爽口,很惹味。印度咖哩比較重不同的香料,配上羊肉有點羶香。馬來西亞咖哩配牛舌,牛舌厚切,其實比較難入味,所以用了勁辣的馬來西亞咖哩配合。而日本咖哩配上豬扒,以甜香爲主。主菜四款中選一款,燒雞扒配牛油果汁。雞扒原味燒,沒點汁醬的話略淡味。雞皮燒得十分脆口,雞肉嫩滑。香烤豬扒配芝士及芥汁由於前菜太豐富,吃豬扒加芝士會很飽肚。豬扒雖然厚切但還是爽口,真係要學廣告的一句,呢d 係上等靚豬~

$268 半自助午餐
只限星期六日
任吃的有沙律、餐湯、咖喱小吃、冷盤、頭盤、海鮮等等。

芝士已有3款選擇。

香烤豬扒配芝士及芥汁

2019-01-08
2019-01-27 125 views
今日見個客,佢住英皇駿景酒店,見完佢同拍檔食晏就喺樓下咖啡室,星期六日12點至2點只做半自助餐,見今日餓餓地,就咁決定。任食的頭盆選擇簡而精,必備的海鮮、芝士、煙三文魚及沙拉之類,沙律菜嘅選擇唔算多,反而海鮮有三款,海蝦海螺及青口,食落都幾新鮮,最特別有款紅酒酸汁新口味。頭盤嘅另一面有咖喱,四款不同風味配合不同的肉,都幾有諗頭,當中馬來西亞咖喱最杰最辣,配薯仔食落唔滯,有點刺激幾好。四款主菜分別三文魚、雞、牛、豬都有得揀,做法相同都係香煎,非常香港式的做法,煎得香口,適合國內及我咁的傳統香港人嘅口味,我們的牛及雞留非常香惹,外脆,但我的牛肉唔算內軟,有多少過火。甜品選擇唔多,但係菠蘿好多人汁,三款芝士蛋糕。最後一杯咖啡,一點即冲都幾好。

甜品選擇唔多,但係菠蘿好多人汁,三款芝士蛋糕。

最後一杯咖啡,一點即冲都幾好。

2019-01-22 250 views
終於來到星期六,好開心可以同朋友去食lunch buffet =] 佢揀左灣仔英皇駿景酒店地下既西餐廳 - Monkey Cafe~入座後就係諗食咩主菜,我點左三文魚配芒果沙沙汁~~之後就可以出去揀野食!先黎凱撒沙律同凍海鮮盤,有蝦,翡翠螺、青口、煙三文魚,選擇唔算好多,但非常鮮味,而且好彈牙!呢度仲有4 款唔同國家既咖哩:日式配雞肉、泰國香辣配鴨胸肉、仲有印度同馬來西亞兩款就蔬菜為主~食咖哩就梗係要配埋食薄餅啦,呢度款式多多, 有原味、牛油、脆片,真係好正!之後個三文魚配芒果沙沙汁黎左,好大片魚呀,少骨又啖啖肉,NICE!最後仲去拎水果同CAKE ,好滿足!呢度環境舒服,下次可以同屋企人黎~
入座後就係諗食咩主菜,我點左三文魚配芒果沙沙汁~~
之後就可以出去揀野食!

呢度仲有4 款唔同國家既咖哩:
最後仲去拎水果同CAKE ,好滿足!

呢度環境舒服,下次可以同屋企人黎~

2019-01-20
2019-01-22 174 views
今日朋友話想食LUNCH BUFFET, 於是SUGGEST 黎到英皇駿景酒店既西餐廳~ 位於灣仔皇后大道東,超方便~呢度環境舒服,樓底又高,服務有唔錯~一去到睇下有咩食,估唔到款式都幾多,海鮮種類亦唔少,eg, 青口、翡翠螺、海蝦,仲有熱食、芝士盤、湯、Salad Bar、CAKE、咖哩、甜品、生果 ETC  全部都係任食咖!!之後仲有個main course ,燒雞扒配牛油果汁,雞扒肉非常鮮嫩,又啖啖肉,份量又大,真心唔錯~最後仲有杯餐飲~其實呢度環境真係唔錯,又可以坐好耐,同朋友傾心事就最岩~環境舒適樓底高,枱距夠寬,服務有好,比其他酒店較少人發現,啱晒我同老公靜靜地食下野!
位於灣仔皇后大道東,超方便~

呢度環境舒服,樓底又高,服務有唔錯~

最後仲有杯餐飲~

其實呢度環境真係唔錯,又可以坐好耐,同朋友傾心事就最岩~

2019-01-20
2019-01-21 168 views
男朋友就黎諗住安排下,同同事傾開佢話最近食左間酒店的半自助 buffet午餐,環境舒適食物都 蠻不錯,價錢合理,不過我就未去過睇到食評評及都 ok ,打去訂定位有訂到,我決定試試佢!12點到達客人都不太多,侍應們口安排入坐,非常好笑容,坐近 Bar枱食物整整齊齊,巧吸引。唔客氣開動啦! 先黎凱撒沙律同凍海鮮盤,有蝦,海螺同青口,選擇唔多但鮮味彈牙唔錯,自行夾羅馬生菜,車尼茄,鮮磨菇平配 salad醬好清新!跟住就飲翻碗香味撲鼻嘅龍蝦湯,當開蓋已經勇入鼻子,還順便囉個餐包,回位急不及待飲口龍蝦湯口感豐富極濃龍蝦味雖然無龍蝦肉。但真係好似好多隻龍蝦做咁又 Creamy, 男朋友極 Like話要 Encore添!還有特色的4個咖哩種類,日式配雞肉唔辣得甜,泰國的最香辣配鴨胸肉亦係我四款最喜愛,印度同馬來西亞兩款就蔬菜為主,食咖哩最正宗更係食薄餅啦! 有原味,牛油同脆片,醮著咖哩汁無得輸。已經好滿足以上頭盤 salad 都係飲食的,都係時候 Order main course了,每人可 order一次有三文魚,肉眼扒,雞扒或者可選豬扒,男友偏愛牛,佢選左香烤牛肉眼扒配黑椒汁,似港式壞舊 st

三文魚,肉眼扒,雞扒或者可選豬扒,男友偏愛牛,佢選左香烤牛肉眼扒配黑椒汁,似港式壞舊 style的味道!

Juicy ~~

生果只有西瓜同菠蘿最後甜品係芝士 cake ,好芝味濃 ! 週未舒舒服服食餐也是不錯的!餐茶最後奉上! 完美句號
2019-01-20 331 views
同老公逢星期六都會打下羽毛球活動吓,今個星期六就打波前嘆翻個半自助午餐,輕輕鬆鬆享受下,讓自己能輸入正能量,之前會幫親佢地嘅中菜,今次就試試他們的西餐廳,正是英皇駿景酒店係灣仔皇后大道東超方便。環境舒適樓底高,枱距夠寬,服務有好,比其他酒店較少人發現,啱晒我同老公靜靜地食下野!雖然食物種類唔算話好多,但永遠係一分錢一分貨,不過樣樣都有點,冷盤海鮮有青口,大大隻翡翠螺同海蝦,芝士盤,Salad Bar, 4款唔同國家的咖哩代表,還配不同的印度薄餅同脆片,而最正係佢地嘅龍蝦湯估唔到咁甘甜兼香濃,還有餐包提供,當然唔少得係生果甜品啦。記得以上係任食的,主角係多款選擇的 main course 魚,牛,豬同雞,各有各精彩除你喜愛,我就選了豬老公就叫牛,可以 share下添! 煙三文魚同 cold cut火腿配凱撒 salad, 夠新鮮開開胃先。再黎就試試海鮮,翡翠螺超巨型,但就無乜味,反而凍虾夠彈牙又有膏。主菜之一 ~ 香烤豬扒配芝士及芥未醬賣相靚,香味沖擊著鼻子。配菜用上蘆筍,蕃茄,薯角同茄子。一切落去就知這款豬扒不得了,肉質出奇鬆軟香滑還保留都豬扒嘅肉汁,一點嚡都無,顏色遍白,夠野味!水果

主菜之一 ~ 香烤豬扒配芝士及芥未醬
賣相靚,香味沖擊著鼻子。配菜用上蘆筍,蕃茄,薯角同茄子。

水果眼見有西瓜同波籮,都甜美多汁。糕點就有一口 cheese cake, 夠晒滿足。

餐飲就跟餐 我要凍檸茶自己控制糖水份量!

Menu 簡單清楚

2019-01-19
$300 (Lunch)
星期六唔訓晏少少係因為唔想浪費左個假期,所以早兩日特意早少少起身同家人去左酒店食Semi lunch buffet,之前都黎食過依度既中菜,覺得整體都唔錯,見佢剛好有半自助午餐,所以一早預訂好位同家人去享受下天倫樂入座後就係諗食咩主菜環節,我地點左香烤豬扒同香烤肉眼扒配黑椒汁點好之後就出去拎其他食物,包括沙律吧、精選餐湯、特色咖喱同甜品吧都係自助形式食主菜前先食少許沙律同冷盤海鮮開胃下先,我自己特別鍾意食冷盤既白灼凍蝦,剝殻後唔沾醬咁食完全食到蝦既原有味道同鮮甜味,大隻厚肉夠爽彈!而咖喱款式亦有四種,分別有泰式、日式、印度同馬來西亞既咖喱,我自己個人就比較鍾意泰式咖哩,咖哩中有鴨胸肉,食落酸酸地,好冬蔭公味,香茅味道亦強烈,非常開胃,鴨胸肉入口爽嫩又唔會乾身,配薄餅脆片食真係停唔到口第二款係馬來西亞咖哩入面係薯仔,味道非常濃烈,完全好似去左印度食咖哩咁既味,如果有白飯配既話,係會食唔停口第三款係印度咖哩配羊肉,酸味較強,味道唔太濃,食食下都幾開胃最後一款係日式咖哩,當中係雞肉,食落比平時食開既日本咖哩淡,個人認為甜度可以多少少,相信會更吸引食完少許前菜,主菜就送上枱啦,肉眼扒點左七成熟

食完少許前菜,主菜就送上枱啦,肉眼扒點左七成熟,切開後肉眼中間帶少少粉色,食落啖啖肉且厚實,牛味適中,而且容易咀嚼,沾黑椒汁簡直係完美配搭,旁邊仲有脆薯角同蕃茄等配菜,份量剛好,唔會過多或過少

而香烤豬扒質感軟熟,入口唔會太過乾身,而家我好怕食豬扒個陣有雪藏味,好彩依度煮既完全無,配埋洋蔥汁真係最好不過

最後到甜品了,除左有水果之外,當有有三款蛋糕甜品,包括朱古力蛋糕、芝士蛋糕同意大利芝士蛋糕,我至愛係朱古力蛋糕同芝士蛋糕,朱古力味道好濃烈,而芝士蛋糕既芝士味道強,但食落唔會覺得有濟膩感,整得唔錯

整體而言,食物質素也可以,店員服務友善,座位相當寬闊,個人認為較出色係四款咖哩,食得出唔係馬虎質素,沾薄餅脆片真係好夾,而冷盤既海鮮質素都唔錯,食落都幾新鮮,如果以自助午餐黎講,以依個價錢食到如此質素的確幾抵食
Type of Meal
Lunch
2019-01-16 165 views
近日男朋友見我工作太忙碌,話要帶我食個性價比高嘅午餐慰勞下我。Monkey Cafe位於灣仔英皇駿景酒店地下(伊利沙伯體育館附近),由灣仔地鐵站大約15分鐘路程。Cafe環境尚算寬敞,樓底高,所以都好舒適。半自助午餐一位$268+10%,可以先揀一個main course ,再出去自己夾野食。自助吧:冷盤、沙律、南瓜湯、四款咖哩冷盤有螺、青口、蝦,質素唔錯,啲螺好肥美爽口,蝦又彈牙。沙律菜好新鮮。南瓜湯絕對唔係稀稀嘅,非常creamy,而且好夠熱,天氣凍飲好暖身。四款咖哩有泰國風味、印度風味、馬來西亞風味同日本風味,喜歡嘅仲可以攞烤餅點咖哩食。我個人比較喜歡泰國風味咖哩,比較香辣惹味。其實食完自助bar已經飽咗一半。主菜:香烤肉眼扒配黑椒汁原先點咗5成熟,但最後熟咗少少。燒雞扒配牛油果汁燒雞扒有1隻手掌咁大,好滑嫩多汁,配菜都幾好食。自助甜品吧有三款小蛋糕同兩款生果。
半自助午餐一位$268+10%,
可以先揀一個main course ,再出去自己夾野食。

自助吧:冷盤、沙律、南瓜湯、四款咖哩
冷盤有螺、青口、蝦,質素唔錯,啲螺好肥美爽口,蝦又彈牙。

沙律菜好新鮮。

南瓜湯絕對唔係稀稀嘅,非常creamy,
而且好夠熱,天氣凍飲好暖身。

四款咖哩有泰國風味、印度風味、馬來西亞風味同日本風味,
喜歡嘅仲可以攞烤餅點咖哩食。
我個人比較喜歡泰國風味咖哩,比較香辣惹味。

其實食完自助bar已經飽咗一半。

主菜:
香烤肉眼扒配黑椒汁
原先點咗5成熟,但最後熟咗少少。

燒雞扒配牛油果汁
燒雞扒有1隻手掌咁大,好滑嫩多汁,配菜都幾好食。

自助甜品
有三款小蛋糕同兩款生果。
2019-01-12 145 views
終於等到可以放星期六啦 好感動立即約媽媽食個午餐先 㨂左Monkey Cafe食佢地嘅午自助午餐 坐得舒服 食得開心所謂嘅半自助 其實係主菜四㨂一 沙律或者其他小食任食 埋單唔洗$300/位 抵丫有個小小嘅海鮮吧 啲螺肉又大又甜 啲蝦都幾彈牙 唔錯唔錯另外重有四款咖哩 岩晒唔同口味嘅人凍盤都有三款芝士 同 煙三文魚 主菜方面 我地㨂左肉眼扒同煎三文魚肉眼扒牛味都算濃 配埋黑椒汁 唔錯至於三文魚煎得岩岩好 而且味道好夠唔洗點汁都已經好好食
終於等到可以放星期六啦 好感動
立即約媽媽食個午餐先 㨂左Monkey Cafe