2023-05-29 63 views
呢間餐廳有兩間分店,位於觀塘呢間就行親民路線,主打手打美國穀飼牛肉漢堡包同埋自家製嘅漢堡包。小店主嘅用料都比較講究,除咗穀飼牛肉漢堡扒,漢堡包麵包亦由本地工場自製,選用日本麵粉,冇落任何防腐劑或者添加劑,食落去口感好鬆軟!漢堡包款式都算幾多,可以根據個人口味自己添加配料,而且價錢親民,堂食外賣都有唔少生意!------------------------------👑◖經典之堡◗ $60麵包用咗牛油黎烤烘,好香又外脆內軟,夾住手打優質美國穀飼牛肉、新鮮生菜同蕃茄,加上秘製moo moo汁,醬汁食落去有啲似酸洋蔥忌廉汁,令到成個飽嘅香味更有層次!另外仲加咗$28要多個大啡菇,成個漢堡包食落更加Juicy,菇嘅味道同牛肉嘅味道又幾夾!🍍◖熱帶之堡◗ $67呢個漢堡夾住新鮮手打優質美國穀飼牛肉,加上熱溶嘅芝士,夾住菠蘿、生菜、蕃茄同煙肉,咬落去有少少油香,口感好豐富!醬汁用咗千島醬,酸酸甜甜比較開胃,菠蘿好香但略嫌味道會搶咗牛肉嘅肉味~🍤 ◖炸手打蝦餅◗ $48呢個係期間限定嘅餐點,外皮炸得香脆唔油膩,點埋千島醬,酸酸地好好食!🌟 Encore指數:8/10
👑◖經典之堡◗ $60

🍍◖熱帶之堡◗ $67

🍤 ◖炸手打蝦餅◗ $48

🌟 Encore指數:8/10
2023-05-25 42 views
上個週末去開牛頭角鴻圖中心嗰邊先知原來嗰度有一個隱世food court難得嚟到 就揀咗呢間漢堡店食個午餐______________________________/ 白菌之堡 / $65麵包有用牛油煎香 幾鬆軟微微奶油香配上白菌•芝士•松露醬•蕃茄•生菜所以食落菇菌同松露香好重 岩鍾意食菇嘅朋友!/ 魚Full之堡 / $62另外一款就冇揀牛肉漢堡 揀咗魚柳漢堡中間嘅炸魚柳幾大塊 配上蕃茄•生菜•芝士佢嘅蕃茄同生菜份量都唔少 好清新!簡單得來幾好食 不過如果更多醬汁就好了🤙🏿/ 洋蔥圈 /另外仲加咗個洋蔥圈做小食 唔會好厚粉 正正常常都不錯🤣

上個週末去開牛頭角鴻圖中心嗰邊
先知原來嗰度有一個隱世food court
難得嚟到 就揀咗呢間漢堡店食個午餐

/ 白菌之堡 / $65
麵包有用牛油煎香 幾鬆軟微微奶油香
配上白菌•芝士•松露醬•蕃茄•生菜
所以食落菇菌同松露香好重 岩鍾意食菇嘅朋友!

/ 魚Full之堡 / $62
另外一款就冇揀牛肉漢堡 揀咗魚柳漢堡
中間嘅炸魚柳幾大塊 配上蕃茄•生菜•芝士
佢嘅蕃茄同生菜份量都唔少 好清新!
簡單得來幾好食 不過如果更多醬汁就好了🤙🏿

/ 洋蔥圈 /
另外仲加咗個洋蔥圈做小食
唔會好厚粉 正正常常都不錯🤣
2023-05-23 54 views
今晚二人去了觀塘工廠區想搵啲抵食兼美味嘅食物,終於試了MOO MOO☺️首先點了軟殼蟹沙律,軟殼蟹炸得香脆無比,香口惹味,真係食到嘩一聲兼舔舔嘴👍而且呢間舖頭一啲都唔孤寒,軟殼蟹都係大大隻的,好過很多日本店舖細細件的食到唔夠喉🤪另外非常出色的是魚Full之堡,魚柳大大件,又係炸到卜卜脆,外脆內嫰,非常美味👍我們還點選了兩款雞翼,柚子雞翼及檸檬牛油雞翼,每款都有四隻,水準亦中規中矩,特別係柚子味雞翼幾開胃㗎☺️總括來說,我推薦大家路經觀塘區的話也來試試看😛

總括來說,我推薦大家路經觀塘區的話也來試試看😛
2023-05-22 841 views
很久以前在觀塘上班已經留意這間Burger店, 但一直沒有機會吃, 難得這晚經過而朋友們又有興趣, 總算解鎖了。餐廳不大, 但除了店內, 店外都有少量座位, 當然炎炎夏日下沒有人會想坐在室外。餐廳的裝潢比較像外國的海邊咖啡室, 所以餐廳內的牆壁有幅海邊的圖案, 大概想讓人更有這方面的感覺吧。分別點了兩款Burger加薯條, 全都即叫即做, 兩個Burger的麵包都很鬆軟。The Mush Moo $65材料分別有牛肉, 白磨菇, 芝士, 蕃茄, 黑松露蛋黃醬, 由於它並不是大啡菇, 所以不會有很多汁流出來, 牛肉也是真材實料, 不過如果肉質可以再“鬆”一點會更加好。The Classic Moo + Pineapple $68完全不用額外加菠蘿, 並不是新鮮的, 大概是罐頭菠蘿, 所以也沒有期待的水份, 而其他材料都跟另一款burger差不多。Poutine Fries $32第一次吃這款薯條是在加拿大, 當時已深深愛上, 沒想到這裡也可以吃得到! 一看到薯條已經覺得非常興奮, 看到芝士拉絲更覺邪惡!! 😈 味道跟加拿大的完全沒分別, 非常滿足! ☺️Bolognese Fries $3

The Mush Moo $65

The Mush Moo & Classic Moo + pineapple
Poutine Fries $32
Bolognese Fries $39
這個其實只是把肉醬意粉的肉醬由意粉放到薯條, 驚喜度一般, 不過仍然是非常美味的 😚
Bolognese Fries
整體Burger還好, 但未止於嘆為觀止, 反而薯條令我更加滿足! 這一點稍為令我有點失望。

2023-05-20
$80 (Dinner)
Bolognese Fries
  • BologneseFries
  • PoutineFries
  • TheMushMoo&ClassicMoo+pineapple
2023-05-20 66 views
•ᴗ• 白菌之堡🍄 $65﹝芝士肉醬薯條 & Coke Zero + $29 ﹞ MooMoo漢堡包打主用日本麵粉,由本地工場自製,無任何防腐劑或者添加劑🤔聽落好似健康d🤓 配菜有生菜🥬蕃茄🍅芝士🧀 牛肉漢堡🥩呢款漢堡嘅特色在於白菌醬,佢味道類似黑松露🥺好香好好味🥺漢堡煎得好香,肉質好鮮嫩,唔係全熟,中間係少少呈粉紅色可以加$29轉套餐,有一款小食同嘢飲😝小食要咗芝士肉醬薯條🍟肉醬嘅口感非常豐富,調味恰到好處,加上濃郁嘅芝士🧀薯條都炸得好酥脆,口感非常好👍🏻•ᴗ• 德洲之堡🍔 $70配菜有洋蔥圈🧅煙肉🥓芝士🧀牛肉🥩同BBQ醬🤤漢堡肉質鮮嫩juicy,加上半溶嘅芝士同香脆嘅煙肉同洋蔥圈🤤口感好豐富!BBQ醬酸酸甜甜,好惹味•ᴗ• 洋蔥圈🧅 $39炸得岩岩好,香脆可口整體嚟講好抵食!味道唔錯,值得一試🍔🍟

•ᴗ• 白菌之堡🍄 $65
﹝芝士肉醬薯條 & Coke Zero + $29 ﹞

•ᴗ• 德洲之堡🍔 $70

•ᴗ• 洋蔥圈🧅 $39
炸得岩岩好,香脆可口

整體嚟講好抵食!味道唔錯,值得一試🍔🍟
呢間位於觀塘工廠區嘅餐廳主打自家製無添加新鮮漢堡包,所有食物都即叫即做,拎上手熱辣辣😍 而且勁足料🤤性價比極高呀‼️•經典之堡 ($60) MOO MOO用嘅係手打美國穀飼牛肉,份量唔少而且食落仲爆肉汁😍再加埋啲生菜、蕃茄、芝士,同埋MOO MOO秘制醬汁,一大啖咬落去勁滿足呀🤤‼️•熱帶之堡 ($67) 呢個比經典之堡多咗塊煙肉同菠蘿,菠蘿都有輕輕燒過,加埋千島醬,食落好fresh😋•煙豬頸肉沙律配柚子醋 ($54)豬頸肉份量好多,肉質嫩滑,加埋啲新鮮蔬菜同微酸嘅柚子醋,啱啱好可以中和豬頸肉嘅油膩感😛•熱薄荷茶 ($18)呢杯熱薄荷茶味道幾濃郁,而且有啲微微嘅涼感,飲落去好舒服☕️

•經典之堡 ($60)

•熱帶之堡 ($67)

•煙豬頸肉沙律配柚子醋 ($54)

•熱薄荷茶 ($18)
2023-05-09 79 views
收工喺觀塘突然間好想食漢堡包,行過鴻圖中心見到呢間餐廳就入嚟。一睇個餐牌,發現原來呢度都幾抵食,品質又好,推介大家都過來食!呢度有室內又有室外,咁啱今日天氣涼涼哋,本來都想坐室外,點知見到室內裝修都幾靚,有美式diner feel,有bar枱又有沙發位,最終就揀咗坐室內。我叫咗個美式之堡同肉汁芝士薯條,朋友就叫咗個白菌之堡同芝士肉醬薯條。我哋分咗一半嚟食,兩個漢堡包都超級好味,超級有牛肉味,仲要個煙肉係真係美式煙肉,好正!至於薯條方面,香港唔多地方有肉汁芝士薯條,呢度做得好好,重芝士味,落重料!

2023-05-07 163 views
禮拜日係觀塘做完運動同朋友嚟咗呢度食burger,人流比weekday少,感覺悠閑舒服啲😌👅熱帶之堡🍔配薯條🍟呢個嘅配料好似係最豐富🫢漢堡烘到好脆,裡面軟熟,仲有濃郁既牛油香😍牛肉厚身彈牙,但係就未算非常多汁~煙肉煎到又香又脆,一啲都唔油膩👍加埋爆汁菠蘿同半熔芝士,超滿足!😋薯條熱辣辣唔油膩,唔會太空氣,係我鍾意嘅口感😬👅全隻軟殼蟹堡 呢個係期間限定所以試吓😁全隻軟殼蟹既賣相真係好得!😍香脆唔油膩,全隻都只係$98,抵食👏🏻#觀塘美食 #moomooburger #moomoo #burger推薦 #軟殼蟹漢堡 #熱帶之堡 #薯條 #frenchfries

👅熱帶之堡🍔配薯條🍟

呢個嘅配料好似係最豐富🫢
漢堡烘到好脆,裡面軟熟,仲有濃郁既牛油香😍
牛肉厚身彈牙,但係就未算非常多汁~
煙肉煎到又香又脆,一啲都唔油膩👍
加埋爆汁菠蘿同半熔芝士,超滿足!😋

薯條熱辣辣唔油膩,唔會太空氣,係我鍾意嘅口感😬

👅全隻軟殼蟹堡

呢個係期間限定所以試吓😁

全隻軟殼蟹既賣相真係好得!😍
香脆唔油膩,全隻都只係$98,抵食👏🏻

2023-05-07
$90 (Lunch)
  • 熱帶之堡
  • 薯條
  • 軟殼蟹漢堡
2023-05-06 700 views
呢間moo moo burger之前都有食過 覺得個包勁好食最近推出咗期間限定 於是乎小妹就去咗試下佢嘅新款😆-㋡ 軟殼蟹堡(半隻) $68加$30可以嗌一隻見到啲相一隻真系好大隻好誇張😳小妹唔想食太多所以揀咗半隻但份量都好足😚第一啖咬落去好脆口蟹肉有鮮甜味😋中間仲要系爆膏架!!正🤤佢哋嘅自家製麵包用咗日本麵粉製作食落超級鬆軟😳做到有啲回彈嘅效果🤣麵包方面真系冇得彈底面仲搽咗少少牛油烘食落更加香😚另外中間夾咗生菜同蕃茄中和翻炸軟殼蟹嘅油膩感😝而且兩款蔬菜都夠乾身 唔會整濕晒個包👍🏿好唔鐘意出面有啲burger整到個包濕晒呢度就完全冇呢個問題可以好乾淨企理咁食晒成個burger😂美中不足嘅系醬料落得唔系好夠整體唔夠juicy🥺但食burger juicy系好重要嘅一個point所以佢就未去到好出色不過小妹都覺得幾好食 值得一試😆味道: 8/10性價比: 8/10-↣ 明太子蝦堡 $78Mami👩🏻就試咗另一款期間限定佢都話麵包好鬆軟超讚😋不過就唔夠熱🥺炸蝦餅足料實肉彈牙不過略嫌偏油平時唔鐘意食菠蘿嘅Mami👩🏻話呢片菠蘿同個burger幾夾因為夠甜 唔系酸may may菠蘿😂同樣嘅問題
呢間moo moo burger之前都有食過
同樣嘅問題 醬料唔夠
Mami👩🏻話食完都唔知佢用嘅系咩sauce
因為真系太少啦🥹
如果多翻啲會好啲🙌🏿
(以上為Mami👩🏻嘅評價 小妹冇食唔作出評分)
性價比: 7.5/10

服務: 5/10
衛生: 6/10
抵食: 7/10
回頭率: 7/10
想睇更多關於小妹嘅food diary 歡迎follow IG😚♥️👉🏿 @snoopy._.eating 🙌🏿🙌🏿
明太子蝦堡
芝士魚手指(3條)
芝士魚手指
芝士魚手指
  • 軟殼蟹漢堡
✨觀塘工廠區不嬲出名好多嘢食,🙌🏻今次我哋就試咗呢間人氣美式漢堡店。🍔價錢抵食之餘,質素亦都相當唔錯。.🐷 軟殼蟹堡(全隻)配薯條 👅8.5/10 $113原隻軟殼蟹放喺漢堡包入邊真係好邪惡!🤣軟殼蟹熱辣辣、脆卜卜🦀。🍞麵包皮用牛油煎過,鬆軟又香口,👍🏻配埋芥末醬一齊食好夾。🍟薯條新鮮炸起,份量亦都相當足夠。.🐷 熱帶之堡 配沙律 👅8/10 $82🍔入面有煙肉🥓、菠蘿🍍、漢堡扒等等嘅餡料。👻一啖咬落去菠蘿汁同埋牛肉汁爆曬出嚟,🥳酸酸甜甜同埋煙肉嘅味道超夾!🥗沙律嘅醬汁係柚子醋,🥬蔬菜食落去都新鮮,👍🏻用咗柚子醋唔係沙律醬整體感覺就冇咁heavy。.

🐷 軟殼蟹堡(全隻)配薯條 👅8.5/10 $113

🍟薯條新鮮炸起,份量亦都相當足夠。
🐷 熱帶之堡 配沙律 👅8/10 $82

2023-04-29 75 views
呢度係觀塘,大概5分鐘路程嘅一間餐廳,主打漢堡包快餐✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡叫左一個🍔熱帶之堡 (入邊有菠蘿煙肉漢堡生菜等,口感好豐富,一個口一定咬唔晒🤣 而且仲有啲沙律醬,好多汁流晒出嚟🤤見到都好開胃)雞翼拼盤 中共一大嘅雞翼,係用一個木盤上,好有儀式感,同埋都幾壯觀!最多可以揀三款口味:咸蛋雞翼(4pc)咁邪惡嘅選擇,當然好味🤤避風塘雞翼(4pc)ok保雲穌雞翼(4pc)呢個幾特別比較少見,其實寶雲酥係法國南部一種最傳統嘅焗羊架方法,係烤羊架面層塗上芥末醬、麵包糠同香草來焗香,從而增加食物嘅層次感,係法國餐廳係常有嘅菜式。今次加咗喺雞翼,感覺新穎✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡另外再叫咗洋蔥圈,好脆好香口😄
呢度係觀塘,大概5分鐘路程嘅一間餐廳,主打漢堡包快餐

✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡

咸蛋雞翼(4pc)咁邪惡嘅選擇,當然好味🤤
避風塘雞翼(4pc)ok

✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡

另外再叫咗洋蔥圈,好脆好香口😄
2023-04-28 51 views
觀塘鴻圖中心地下有幾間餐廳,今次試咗間食burger 嘅。呢間餐廳座位唔多,但可以坐喺出面,座位都好寬敞。Burger 嘅選擇有好多,另外仲有飲品、小食可供選擇! 嗌咗個白菌之煲同埋熱帶之堡,個包好大個好高身,食完個包都飽晒!我好鍾意塊牛肉,好juicy,充滿肉汁,啲餡又好多,白菌之堡配松露醬好特別,配埋大大塊番茄同埋生菜好fresh!嘢飲方面嗌咗蜜桃同埋青蘋果梳打,食burger好口渴一定要配嘢飲😂

Burger 嘅選擇有好多,另外仲有飲品、小食可供選擇!

2023-04-27
Type of Meal
Dinner
2023-04-23 105 views
星期六出去觀塘揾食,見到有間幾靚嘅漢堡店就入去試下,原來都幾多人食,不停有人買外賣🍔經典之堡最經典嘅牛肉漢堡,牛肉好厚好足料,生菜同蕃茄好新鮮,個包唔會好濕,加$29有芝士肉醬薯條同汽水,薯條加咗芝士同肉醬都幾好食,個肉醬又唔會話太濃味太鹹,食到薯條嘅香味,唔錯🍔魚Full之堡我鐘意食炸魚漢堡,基本上間餐廳有我都會食😆呢個魚扒好厚肉,炸得剛好,保留到肉質鮮嫩,個麵包漲卜卜,好靚好好食,加$15有沙律同汽水,食漢堡加沙律其實都幾好嘅,比較清新少少,唔會太熱氣🍟芝士魚手指叫左個小食,好特別嘅魚手指,有啲似打邊爐嘅芝士魚蛋😂炸左又幾特別

🍔經典之堡

🍔魚Full之堡

🍟芝士魚手指

2023-04-22 90 views
放假去落左觀塘食 -Moo moo-,呢間啲漢堡抵食又幾好味。餐廳有室內又有戶外位,幾chill。漢堡係即叫即造,熱辣辣。個漢堡包烤得外脆內軟。叫左期間限定既漢堡,明太子蝦堡,夾上酸甜多汁既菠蘿同彈牙嘅蝦堡,juicy好味。另一個叫左魚full 之堡,香脆嫩滑嘅炸魚柳,我都好鐘意。+15有沙律汽水,沙律菜好新鮮,仲有腰豆栗米 襯托 配柚子醋,超開胃。明太子雞翼,香噴噴,裏面釀住滿滿鹹鹹香香既明太子,一咬爆汁,yummy. 幾抵食,無加一。

餐廳有室內又有戶外位,幾chill。

漢堡係即叫即造,熱辣辣。個漢堡包烤得外脆內軟。

另一個叫左魚full 之堡,香脆嫩滑嘅炸魚柳,我都好鐘意。

幾抵食,無加一。

2023-04-20 59 views
經典之堡 $60✔️牛肉嫩,肉汁Juicy✔️個包外脆內軟,好鬆軟✔️蕃茄同生菜都好新鮮✔️配上moomoo秘製醬汁正雞沙律 $52 (凱撒醬)✔️勁多舊雞扒,抵食✔️菜新鮮爽脆芝士魚手指3條 $28✔️食落好彈牙,必點醬汁滋味雞堡 $60✔️雞扒厚肉好Juicy✔️醬汁微微辣,好滋味Overall 配料幾新鮮,又唔貴Igable打卡度:7/10Taste 好味度:7/10 Worth revisiting返兜度:7/10
經典之堡 $60
✔️牛肉嫩,肉汁Juicy
✔️個包外脆內軟,好鬆軟
✔️蕃茄同生菜都好新鮮
✔️配上moomoo秘製醬汁

正雞沙律 $52 (凱撒醬)
✔️勁多舊雞扒,抵食
✔️菜新鮮爽脆

芝士魚手指3條 $28
✔️食落好彈牙,必點醬汁

滋味雞堡 $60
✔️雞扒厚肉好Juicy
✔️醬汁微微辣,好滋味

Overall 配料幾新鮮,又唔貴

Igable打卡度:7/10
Taste 好味度:7/10