這一天我們來到旺角行街,買咗兩杯好味嘅乳酪呢度係近行人隧道嘅位置個邊嘅旺角荷李活商業中心地舖雖然天氣比較涼,但店嘅生意都幾好佢地餐牌選擇好多好吸引😊見到雪櫃裏面嘅水果都好新鮮😊店舖都好乾淨😊我哋點咗兩杯都係水果乳酪$46 瑰麗士多啤梨乳酪奶昔士多啤梨的甜美和微酸與乳酪的濃郁奶香形令味道更有層次感。仲有士多啤梨果肉,果肉都好新鮮,酸酸甜甜好好味😊另一杯:$46 牛油果乳酪奶昔牛油果和乳酪的搭配非常襯,見到佢地店舖用牛油果卡通做吉祥物,相信呢個配搭都十分受到歡迎。入口後牛油果好綿滑,和乳酪的絲滑質地好夾😊牛油果果肉粒都好新鮮,係啱啱好嘅成熟程度,超正乳酪飲品真係健康嘅選擇店員也可以選擇少甜少冰,配合唔同人嘅口味
這一天我們來到旺角行街,買咗兩杯好味嘅乳酪

呢度係近行人隧道嘅位置個邊嘅旺角荷李活商業中心地舖

雖然天氣比較涼,但店嘅生意都幾好
佢地餐牌選擇好多好吸引😊
見到雪櫃裏面嘅水果都好新鮮😊店舖都好乾淨😊
我哋點咗兩杯都係水果乳酪
$46 瑰麗士多啤梨乳酪奶昔

士多啤梨的甜美和微酸與乳酪的濃郁奶香形令味道更有層次感。
仲有士多啤梨果肉,果肉都好新鮮,酸酸甜甜好好味😊

另一杯:
$46 牛油果乳酪奶昔

入口後牛油果好綿滑,和乳酪的絲滑質地好夾😊
牛油果果肉粒都好新鮮,係啱啱好嘅成熟程度,超正

乳酪飲品真係健康嘅選擇

店員也可以選擇少甜少冰,配合唔同人嘅口味
TakeAway
香港越嚟越多內地嘅食肆,More Yoghurt算係中等價位,主打水果健康飲品,而且用料好新鮮,相對於飲手搖飲品或者係奶茶,感覺上水果乳酪飲品會比較健康👀🙂‍↕️而且最近越開越多分店,咁啱今日喺旺角見到最signature嘅牛油果公仔,就飲番杯✨冬日限定瑰麗士多啤梨乳酪奶昔 $46最近士多啤梨當季,一定要嗌下季節限定😋入口好清新,飲到底仲有好多士多啤梨🍓乳酪味好香,但有香甜嘅士多啤梨,所以唔會酸,推薦要試吓✨芒果乳酪奶昔 $42之前都有飲過芒果乳酪奶昔,個人覺得質素好似都幾好,同印象中嘅味差唔多,就算依家唔當季,芒果都好鮮甜同埋香濃😋水準之作

冬日限定瑰麗士多啤梨乳酪奶昔 $46

芒果乳酪奶昔 $42

食完晏買定杯下午茶晏啲醒一醒神,More Yogurt一定係首選藍莓牛油果乳酪奶昔 - 好足料,味道香濃,好似食緊藍莓蓉同牛油果蓉咁,同乳酪甜甜酸酸嘅配搭好夾,又清新又健康D24榴槤乳酪奶昔 - 勁香榴槤味,啖啖都好似食緊榴槤咁,榴槤控必選兩杯奶昔都有滿滿嘅果肉,D24榴槤真材實料選擇好多,仲有好多唔同嘅季節性同限時產品,就算成日飲都唔會厭位置勁方便,店面闊落乾淨,有隻好得意嘅牛油果公仔,店員又有效率,落單同出品都好快手,水準又穩定,值得長期捧場

兩杯奶昔都有滿滿嘅果肉,D24榴槤真材實料

2025-01-14 34 views
More Yogurt//瑰麗士多啤梨乳酪奶昔($46)🍓芒果乳酪奶昔($42)🥭兩杯奶昔皆用了新鮮水果即時打拌成smoothie,兩款配上yoghurt也很夾,這裡的yoghurt smoothie在面上都會大方的放上新鮮生果,兩款也很好飲😛🍓士多啤梨酸酸甜甜,有令人開胃的感覺。🥭而芒果味則甜甜的,乳酪味較重。特別一提店員的細心,會因應客人的需求而推薦甜度。另外器皿用完即洗,衛生情況加分!👍
More Yogurt//

瑰麗士多啤梨乳酪奶昔($46)🍓
芒果乳酪奶昔($42)🥭

2025-01-14 20 views
今日嚟到旺角行行吓街想買啲嘢飲,發現原來開咗大陸好紅嘅more yogurt! 所以就嚟試吓,我哋嗌咗冇咁漏嘅山楂yogurt!!比相像中好飲,酸酸甜甜咁,好開胃!入面勁多山楂粒,所以又幾有咬口!但佢似smoothie 多啲, 冰感重❄️❄️❄️第一次見有yogurt oat sandwiches 🫶🏻嗌咗個抹茶乳酪味!呢個甜點有驚喜,上下係雪硬咗的朱古力味granola 😀入面係frozen matcha yogurt , 食落似雪糕三文治!又不太甜,做早餐真係唔錯🫶🏻🫶🏻#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西

第一次見有yogurt oat sandwiches 🫶🏻

.More yogurt 旺角荷李活中心分店開幕又係我【精明眼發作】時間茉 more yogurt 香港首店在旺角旺角第二分店開幕連續10日 慶祝 buy1️⃣get1️⃣優惠 $42每日12:00開始我12/1號 最後一日 星期日 大概15:00 仲有優惠 🍀而且 點餐 仲未排長人龍店員表示有💁🏽‍♂️ 有禮貌地處理好手上事情🙇🏼就開始為我點餐 完全不慌不忙🥈 第二必選 🥈 芒果乳酪奶昔MANGO YOGURT SHAKE店員 介紹 【正常糖】 才是最佳選 冰塊🧊無選擇 no choice等5️⃣分鐘 新鮮現做.兩杯🍻 馬上呈上蓋杯面 有滿滿的新鮮芒果肉粒🥭入口 非常衝腦冰凍感絕對微甜 有芒果香味 與 乳酪微酸這配搭 真友善 無刺激 一飲上癮口感是完全係無碎冰 no ice clip 🧊 但一大啖就有衝腦冰感顏色來講 唔係鮮黃 人造色素對比🆚冰城 貼地價|我還是追求天然尚好間中會飲到少少果肉奶昔又有飽肚感 可以食少半餐.芒果乳酪奶昔MANGO YOGURT SHAKE$42 🥤🥤 兩杯 🍻平均 $21 一杯 | 絕對高性價比無敵小確幸+$2 仲有個保溫袋 👍🏻
More yogurt 旺角荷李活中心分店開幕
又係我【精明眼發作】時間